Jump to content

Български футбол (обща тема)

Mom4u

Recommended Posts

https://www.winner.bg/articles/view/155859-bezkrajnost-ot-nekadurnost-i-skuka-na-hebur--spartak-varna

Безкрайност от некадърност и скука на Хебър - Спартак Варна

https://www.winner.bg/articles/view/155842-otborut-na-levski-ne-spira-da-zabavlyava-tsyala-bulgariya-s-neudachite-si-na-futbolniya-teren

Отборът на Левски не спира да забавлява цяла България с неудачите си на футболния терен

Деба. Тия заглавия все едно аз съм ги писал. :D :D :D  

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Типично за българската спортна "журналистика", където професионалните драскачи са два вида: такива, които правят сензация и от най-тривиалната и безинтересна случка или събитие; и такива, които са отчаяни фенбойс от типа на Томито Русев и неговата симбиозна дружка Никиту Александров - тези обикновено ревът като лигави п...и, защото не могат да направят професионален коментар или анализ.

Само няколко дни, след като ракетата дето щеше да изведе ФК Левски в друга орбита спука гума и уби безпощадно сините надежди, подобни по възторг и див ентусиазъм новини започнаха да изхвърчват и от Борисовата градина. Покрай многото неща се оказа, че някаква току-що пръкната фондация с комсомолско наименование ще е най-големия притежател на акции в червения отбор, и по презумпция ще снася най-яките торби с хилки при строежа на "стадиона на живота" (алюзия по Никола Вапцаров).

Кой стои зад тази беневолентна фондация? Някакво човече, което е тясно свързано с букмейкърските ментърджии Уинбет. Цялата опорка прилича подозрително на легитимация на силно съмнителния хазартен бизнес, който избуя през последните години в уютното блато на криминалния преход в България. Да се твърди, че "косъмът на хазартните босове не е чист" ( алюзия по Захари Стоянов) би бил understatement of epic proportions... Но кой знае, може би всичките тия юнаци - букмейкъри, спомоществователи, собственици на отбори и прочие колоритни индивидууми са света вода ненапита, и милеят искрено за всичко българско и родно (което в повечето случаи е негодно - но това е друга тема)...

Как ще коминтирате новината, че Насо е пуснал "дарителска сметка" зомбитата и аутистите пак да му наливат пари да СПАСЯВА ОТБОРА НА НАРОДА (а.к.а. да събере пари за летни гуми на Джи-класата на Илхана).

• LMFAO 3

35izpu1.jpg

Ами как да се коментира, колега, след като де факто няма никаква ясна информация какво точно се случва в синия клуб, кой пие и кой плаща, кой за какво точно отговаря и т.н.  Излиза някакъв официал от клуба, дава някаква пресконференцийка - в голяма част от която се оплаква как не му ставала оная работа и кой му е виновен за това - а същевременно съществена информация от типа на ЗАЩО ТОЧНО се провали сделката със сръбския благодетел, и колко аджеба са дълговете - до стотинка - на синия клуб, към кого и за какво - все още е пълна мъгла.

Допреди малко гледах поредния епизод на "Пред стадиона", където четирима набедени псевдо журналисти-смешници (двама "сини" и двама "червени") си мерят пишките и се дърлят като дърти курви за млад чеп. Понеже синята драма е болната тема на деня, човек би очаквал да чуе как така почти три месеца никой не можа (или не искаше) да обяви кой точно плати екскурзията в Дубай, при положение, че непрекъснато се реве как НАП си чака кинтите от Герена. Или пък защо никой - НИКОЙ - от господа сините журналисти не направи проучване какъв е тоя сърбин, дето обещаваше "хуй в дупе и душа в рая" и накрая се изниза като пръдня из гащи. (Не си спомням тия дни кой от спортните сайтове пусна кратко резюме от сръбски спортен вестник, че Шолак е затънал в дългове отвсякъде и че цялата патърдия покрай купуването на синия клуб е ПР-кампания). Мисълта ми е, че Томиту и Мигача би трябвало да са първите, които да се ровят за тия важни неща, а не заедно с червените си дружки да разиграват пошли курвенски драми, когато не са заети да ближат задниците на НСПП и Месията от Хасково.

Та ако аз бях син фен (слава богу, не съм), щях да кажа на Насето да си навре дарителската сметка отзад, да си хване за ръчичка големия Хасковски стратег и да отидат и да се удавят в перловската река. А иначе истинските сини фенове би трябвало да докарат Кокала за треньор, като за начало...

Edited by assenort

Какъв дебил трябва да си… тази Елизабет дано овреме осъзнае с какъв се е хванала. Макар че дето вика Радокс с този профил не дава много надежди…

Левскар съм на теория, без реално да се интересувам много, но когато и да спре тази агония ще им е късно. Същия позор като хилядата ЦСКА-та и тирето. Една шепа ненаяли се точи някакви наивно глуповати бедни хора, дето в общия случай меко казано не могат да си позволят да правят дарения за глупости.

Edited by Loop
  • Upvote 2
10 hours ago, Radox said:

Е от профил с името Елизабет Динко Диневи кво да се очаква....

Нима намекваш, че човек пишещ "ЗА ВИНАГИ" не е особено интелигентен? 

Не знам, ма тва да имаш общ профил с някаква мърла, без значение дали сте женени или не знам си кво, е признак за тотален чехъл и путьо.

Демек не мога да пратя на приятелите си някоя снимка на путка/цомби без да ме преслушват и вдигат скандали ли ве? 😂

Edited by Radox

35izpu1.jpg

16 minutes ago, Radox said:

Не знам, ма тва да имаш общ профил с някаква мърла, без значение дали сте женени или не знам си кво, е признак за тотален чехъл и путьо.

Т'ва е едната част от проблема. Другата идва, 'га мърлата смени фамилията си на тази на нейния путьо в Гейсбук от любоФ, без да има сключен брак (демек, положението е "нероден Петко" - много шум за нищо). Най-често се наблюдава при парцалите до 18-годишна възраст.

Edited by StoneColdFaN

Уникален феърплей от чорбарите, браво. Пожелавам им само заради него да загубят титлата в последния кръг дано.

Абе тоя беше 3 метра извън терена и съдията вече беше извикал лекарите. Тоя защо въобще извади топката извън игра? То така може да си вадят топката цял мач и ЦСКА да са длъжни да им я връщат? 

ХАХАХАХАХАХАХААХА, къв феърплей ве? В първенство наречено ЕФБЕТ Лига, където същата фирма освен, че държи половината отбори във футболната пирамида живи със спонсорски договори е и практически собственик на отбор от елита ли ще говорим за феърплей? В  първенство, където шампион от десетилетие е Лудогорец, които колят и бесят, държат съдии, уреждат мачове без дори да го крият в някои случаи, а в един момент собствениците им държаха и тв правата за първенството, парите от които са жизненоважни за 90% от отборите в А група ли ще говорим за феърплей? За първенство, в което от 3 години играе фалирал отбор, получаващ лиценз по заслуги ли ще говорим за феърплей? Феърплей няма, няма и да има.

• Upvote 1
  • Facepalm 2
16 hours ago, Just a fan said:

ХАХАХАХАХАХАХААХА, къв феърплей ве? В първенство наречено ЕФБЕТ Лига, където същата фирма освен, че държи половината отбори във футболната пирамида живи със спонсорски договори е и практически собственик на отбор от елита ли ще говорим за феърплей? В  първенство, където шампион от десетилетие е Лудогорец, които колят и бесят, държат съдии, уреждат мачове без дори да го крият в някои случаи, а в един момент собствениците им държаха и тв правата за първенството, парите от които са жизненоважни за 90% от отборите в А група ли ще говорим за феърплей? За първенство, в което от 3 години играе фалирал отбор, получаващ лиценз по заслуги ли ще говорим за феърплей? Феърплей няма, няма и да има.

Само защото си фен на Барса не ми се влиза в полемики 😀

Признайте си просто, че това беше супер селска постъпка, без да се оправдавате с Ефбет, Домусчиев, Перуката и прочие паплач.

Или имаш достойнство или не.

• Upvote 2
2 minutes ago, Glam4o said:

Признайте си просто, че това беше супер селска постъпка...

Ми от селяни от Ловеч кво да очакваш

• Upvote 2
  • Thanks 1

А, то защото е много градско да счупиш три ребра на противников играч и да не спреш играта за да влезе доктор да го види.

И все пак някой може ли да ми обясни защо играчът на Септември изкарва топката в тъч?

Тоя от Септември лежи навън и към него отиват лекарите, съдията е дал знак играта да продължи, топката е в Септември, които са на добра позиция дори да атакуват. И те изкарват топката в тъч? 

Ми така се е случило. Може да не е видял, че е отвън, може всичко да е станало. Като я изкара противника ти в тъч да не върнеш топката е липса на спортсменство. Но пък да се затичаш като стрела към нея, че да направиш бърза атака е повече от жалко. Дано случая придобие гласност и в Европа, да видим дали някой ще каже: "Ми той човека лежеше отвънка, много хубава атака направиха чорбарите" или всички ще кажат "Ебати гнусния отбор скапан". Това пък с "ваденето" цял мач даже не знам дали си го написал сериозно. :D Още малко ще стане като оня цирк между Спартак Плевен и Локо Мездра, когато Мездра си вкарваха нарочно автоголове и Спартак гледаха да им пречат да не си вкарват повече?

Edited by MJ23
  • Upvote 2

Аз не коментирам постъпката на Матей. Беше инстинктивна и неправилна. Аз коментирам очевадният опит за печелене на време от Септември. Защото днес се изкарват големите жертви. А две минути преди това феърплей ли беше когато един скъса тениската на Де Нойер и нямаше дори фал? Защо никой от този фейърплей отбор не отиде да се извини ?:D

Или пък Кристиян Добрев, който е известен с това, че бие малки деца по аматьорските турнири, тръгнал да говори за мъжкарство. Смях. 

Еле па турците и техните журналистически подлоги да говорят за липса на фейърплей вече е върха.

Та това ми е на мен проблема. ЦСКА щеше да си бие и без тоя гол и беше неправилен. Но активизирането на цялата журналистическа паплач отново показва, че е неудобно някой различен от делиормана да е първи.