Jump to content

Български футбол (обща тема)

Mom4u

Recommended Posts

Че то така си е от край време. Във кажи речи всички вътрешни турнири, на всички страни. Мен ми е интересно, защото полуфиналите ги направиха в два мача, където дори и по-слабият отбор да успее да бие веднъж, то във втория мач бива, почти винаги, обруган...

Полуфиналите са си полуфинали, но четвъртфиналите също би трябвало да бъдат с разменено гостуване... повече отбори би трябвало да имат равен шанс на този етап.

Много странно как и ЦСКА, и Лудогорец са домакини в техните мачове. Това на практика обезсмисля всичко. Друго щеше да е да гостуват на Тича и Коритото - поне публика щеще да има, ако не друго. При това положение с домакинствата обаче макс 2000 души сумарно.

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...

Как ще коментирате масово ореваване на света от отбори, БФС, кой ли не, че държавата иска да закрие "спасителите на спорта" - букмейкърите? То не бяха Славия, Локо Сф , Пирин, БФС, Стилиян Петров.. :D Преди 2-3 седмици бях чел проектозакона, според който просто искат да се ограничи рекламирането на букмейкъри, както и в предавания с предимно детска аудитория да не се рекламират, което за мен е похвално. Никъде не съм чел, че някой иска изцяло да забрани букмейкърите, или да спрат да се рекламират по време на мачове и т.н. 

Много ми е чудно преди да навлезнат масово как имахме футбол? Когато имаше само Еврофутбол, как се издържаха тия отбори? А и от досадните им реклами не виждам особено голям смисъл. Сигурно и 80+ годишните вече знаят за Ефбет,Уинбет,Бет365, Бетано. Единствено остава ако на пазара се появи някой нов оператор - шест шестици, девет деветки и т.н. да видим реклама с някоя футболна "звезда" + актриса и да научим за съществуването им.

пп - Рекламите на цигари също са забранени от години , ама май още има хора, които пушат? 

Edited by MJ23
  • Upvote 2
28 minutes ago, MJ23 said:

пп - Рекламите на цигари също са забранени от години , ама май още има хора, които пушат? 

Което, реално, прави подобни забрани безсмислени.

itzo1994

Аз бих забранил хазарта и цигарите напълно, ако стана премьер, ама трудно се печели с такава платформа.

Иначе да, напълно логично е да се намалят рекламите, но нека не са само тези по телевизията. Не може да влезнеш в някой по-малък град в България и по главния булевард/улица да те посрещат флагчета на ефбет през 5 метра. Същото е и с цигарите - забранени са по телевизията, но логото на Icos, например, можеш да го видиш къде ли не по магазини, хартиени брошури, билборди и т.н. Единственият начин да се спре пушенето е като кутиите станат 30 лева...

Букмейкърите пък няма как да бъдат забранени. Плащат един тон или в данъци, или в подкупи, че да са активни. Абсурд е някой да се лиши от този приход.

• Upvote 3
1 hour ago, itzo1994 said:

Аз бих забранил хазарта и цигарите напълно, ако стана премьер, ама трудно се печели с такава платформа.

Я виж това. Малка крачка е, но рано или късно очаквам и други да поемат в тази посока. Дано до тогава и у нас сме/са достатъчно либерални и смели да го направят.

Хазартът също трябва да се ограничи силно според мен. Не съм монахиня да искам тотални забрани, но рекламите на хазарт по български ТВ са тотално насиране и предозиране, освен това по груб начин таргетират доста податливи социални прослойки - младежи (онлайн, технологии, купон, бързо забогатяване, футбол) и футболните агитки. И въобще редно ли е бетинг компании да са спонсори на футболни отбори? То това не е ли като погребална агенция да спонсорира спешното на "Пирогов"? Малко конфликт на интереси, това-онова... Не съм чел законопроекта, но ако вият срещу него - значи е в добра посока тръгнал.

natopor4en
7 minutes ago, Loop said:

Хазартът също трябва да се ограничи силно според мен. Не съм монахиня да искам тотални забрани, но рекламите на хазарт по български ТВ са тотално насиране и предозиране, освен това по груб начин таргетират доста податливи социални прослойки - младежи (онлайн, технологии, купон, бързо забогатяване, футбол) и футболните агитки. 

Точно такава новина имаше преди няколко дни. Във връзка с написаното от теб.

https://www.dnes.bg/world/2023/01/04/raste-pristrastenostta-kym-internet-hazarta-sred-mladite.555877

Щом в съседна за нас, а за някои от вас и родна Турция младете се пристрастяват към хазарта, смятайте за какво си говорим в по-либералните държави.

slammy.gif slammy.gifslammy.gif

Rise of Thunder

А кога ще се забранят рекламите за лекарства, диария, повръщане, менструални болки, хемороиди в праймтайма? Иначе, абсолютно съм ЗА забраната на реклами за хазарт. Нищо против хората, които си изкарват парите по този начин, но не мисля, че като седнеш да вечеряш със семейството ти, трябва да слушаш за ефбет, бетано, лайняно и т.н.

Някой писач на дспорт е мноооогоо доволен от това заглавие...

Screenshot_801.png.f57dc6c86dab42f24571fc6b0bba5b76.png

• Haha 1

Браян Перес отново вкара. Прави доста силни мачове във Враца. Чудно как не е забелязан от водещите отбори в БГ.

Бивш играч на Лацио е.

• 2 weeks later...

4D60FC4C-EA9D-433C-B3B9-A16B6E0B43D7.thumb.png.6454d5a0dc69b128c7f81681bd04c754.png
Ей затова ненавиждам т.нар. “фенски фракции”. Каква ви е работата да казвате на клуба какви изявления да правят? На всичкото отгоре изказването на Гонзо си е 1 IQ и напълно разбирам нуждата от изявление в което клуба се отдалечава от мнението на Гонзо. Можеше просто да каже че докато е директор ще играят момчета родени в България. Гледам и реакциите, някой дава Френския национален отбор за пример “това ли искате”. Каквото и да е, всички черни в отбора на Франция са родени там, а черните, които са играли за нашия отбор са си чужденци с БГ паспорти. Има разлика. Изключение прави Георги Пашов, който си е черен, единия му родител е с африкански корени. Като цяло напълно неуместно, ненужно и тъпо изказване. 

• Thanks 2

Вчера по Дарик казаха, че думите на Гонзо са преиначени. Не съм го чул какво е казал точно обаче.

Не знам кой какво е преиначил, но Bulgarian National Team Director: "No player with skin other than white will play for Bulgaria, as long as I'm here." е една от топ новините в /r/soccer, страница с 3.9 милиона subscriber-и и още толкова четящи без акаунт. И знам, че утре някой от тия милиони ще ми/ни трябва за бизнес, за някакъв личен контакт или дори за да оцени дали да сме за Шенген или нещо подобно като държава и първата му асоциация ще е това. А ти ходи обяснявай после, че не ти е маймунска страната. Браво, страхотно селско изпълнение... доближава се до "тагването" на Колизеума или на мемориала в Хирошима. Ще зарадва някой пъпчив лузър-расист, живеещ с мама и чакащ нея. Струвало си е, Гонзо.

• Upvote 3

То по тъпото дори е, че после го потърсиха с втори коментар и му предоставиха шанс да се извини и да замаже малко положението. А той каза, че го е мислил и си остава на това мнение :D Никой в България не смята Гонзо за расист естествено, но такива изказвания би трябвало да се избягват от човек, който представлява националния ни отбор пред Света. Пълно малоумие е.

Je Suis Георги Пашов.

Общо взето тъпака искаше да каже, че не иска да има натурализирани играчи, ама не му стигна акъла да го каже кат хората. Перфектен беше като клецаше вратарите на цска, ама мисленето никога не му е било силна черта...

• 2 weeks later...

Вече съм на 100% убеден, че Перука 1 натиска Левски да пуска Перука 2, независимо от формата му. Преди няколко месеца беше сменен от титулярния състав защото се ОСРА зверски. Сега в ПЪРВИЯ мач от пролетния дял го пускаме титуляр срещу Черно море, и той ни се ОТБЛАГОДАРИ като се ОСРА отново! Чиститу на пичилившити е чуек!

ПС След мача съм убеден че Мъмри ще се оправдае с терена, сигурно в очите на перука2 е имало кал и лайна, и затова не успя да се намеси дори като четвърторазряден вратар. 

Edited by raquishi
The Olimpic Hero

Е затова българският футбол никога няма да се оправи и Мъри е един жалкар, путка, поклонник на БФС и адски слаб треньор. Дадоха му наградата за треньор на годината. Няма какво да говорим повече. Абсурдно е.

https://gong.bg/bg-football/efbet-liga/multimedia/video/niki-mihajlov-kato-pikford-cherno-more-otkri-na-levski-719930?fbclid=IwAR0PpZzK3J1zcMx8UwSh1N18YVK04BlFeG1R4qDCMYljzDjYjtOdDWpkw1E

Не бих го нарекъл адски слаб треньор, но си е путка, а това е по-лошо. Освен това му дадоха много повече шанс от други, чужди треньори, които смятам за по-големи от него. Пример - Славиша Йоканович, който беше в Левски по-малко от година, а после изкара доста успешен период с Фулъм. И не е само той. Само ми е интересно какво щеше да стане ако не беше станал инцидента с Ивайло Петев. 

natopor4en

В интерес на истината, топката беше изключително коварна. С фалц с десния крак високо над вратата. Това са много коварни топки. Ако не беше оня в наказателното нямаше да има гол. Но в крайна сметка футбола е игра на голове. И победител е този, който вкара повече. Един, дори понякога половин гол повече. Левски ще се надигнат и ще успеят да обърнат еклерите през второто полувреме. 

Защото Левски, това сме ние.

А кои сте вие, го казваме ние. 

• Haha 2
  • Wank 1

Гувядата няма ли да зарадват хилядите си фенове по трибуните? Това е най твърдото им ядро - мякащите селяни около Търново.

natopor4en

Обаче забележете. От началото на второто половреме Левски тотално надиграват моряците.

Дано съдията да не е хванат.

Иначе обрата се пече. 

Те ги натискат от началото на мача, ама нищо от това няма значение. Иначе от септември насам надиграваме всички и все падаме, нали? :) 

ПС Ново брилянтно изпълнение от торбата с лайна, но голът беше отменен.

Edited by raquishi