Jump to content

M-1 Medieval - истински рицарски двубои


Recommended Posts

 

"Artemiy Gershvald и президентът на M-1 Global, Vadim Finkelshtein представят своя проект 'M-1 Medieval' - професионален двубой между бронирани рицари. Това е нов спорт, в който бойците носят брони на средновековни рицари и използват истински реплики на древни мечове със затъпени остриета. Първата такава среща се проведе в M-1 Challenge 50: Batlle on Neva, между 5-кратния световен шампион и 10 кратния шампион на Русия - Sergei Ukolov и американецът Michael Ivey. Двубоят завърши с победа на руснака."

 

 

Link to comment

 

Това е нов спорт....

Да, ама друг път, такъв спорт вече съществува, гледах в един епизод на поредицата "Аутсайдери" на NG за "рицари", участващи в имитация на средновековен турнир, единственото ново в случая е, че го правят на ринг и е направено като мач между двама, докато в оригиналния спорт има масови двубои. Правилото до колкото си спомням е ако те повалят по гръб, губиш и отпадаш, а съдия  следи за спазване на правилото, това си спомням общо взето!

Link to comment

Аз като видях заглавието си помислих че ще е двубой с пики... това вече щеше да истинско зрелище, но и доста опасно за участващите. Също така с този ринг нещо не връзва, да им направят една пясъчна арена с каменни трибуни, така ще се пресъздаде средновековна атмосфера.

Съвсем скоро, една отдавна забравена история ще бъде разказана, като всяко друго и това приключение ще намери своя край! 

Link to comment

Това е, може би, най-изпаткалото нещо, което съм виждал откакто гледах за пръв път Asian Games през 2004-та. Трудено е да не бъда фен. :D

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...