Jump to content

New Japan Cup 2015 - 5-15 март 2015

nWoHulkster

Recommended Posts

Ee60dlK.jpg

NJPW "NEW JAPAN CUP 2015" (TV Asahi 2)

March 5th, 2015

Ota Ward Gymnasium

1. New Japan Cup - Round 1: YOSHI-HASHI vs. Yujiro Takahashi

2. New Japan Cup - Round 1: Togi Makabe vs. Tomoaki Honma

3. New Japan Cup - Round 1: Satoshi Kojima vs. Katsuyori Shibata

4. New Japan Cup - Round 1: Yuji Nagata vs. Hirooki Goto

5. New Japan Cup - Round 1: Kota Ibushi vs. Doc Gallows

6. New Japan Cup - Round 1: Tetsuya Naito vs. Karl Anderson

7. New Japan Cup - Round 1: Hiroshi Tanahashi vs. Toru Yano

8. New Japan Cup - Round 1: Kazuchika Okada vs. Bad Luck Fale

NJPW "NEW JAPAN CUP 2015" (Samurai! TV)

March 8th, 2015

Tokyo Korakuen Hall

1. New Japan Cup - Round 2: Hiroshi Tanahashi/Toru Yano vs. Kota Ibushi/Doc Gallows

2. New Japan Cup - Round 2: Tetsuya Naito/Karl Anderson vs. Kazuchika Okada/Bad Luck Fale

3. New Japan Cup - Round 2: Togi Makabe/Tomoaki Honma vs. YOSHI-HASHI/Yujiro Takahashi

4. New Japan Cup - Round 2: Hirooki Goto/Yuji Nagata vs. Satoshi Kojima/Katsuyori Shibata

NJPW "NEW JAPAN CUP 2015" (PPV)

March 15th, 2015

Hiroshima Sun Plaza Hall

1. New Japan Cup - Semi Final:

2. New Japan Cup - Semi Final:

3. New Japan Cup - Final:

Победителят в турнира получава мач за титла по негов избор (IWGP Heavyweight, IWGP Intercontinental или NEVER Openweight), "5 милиона йени" (о/о 42 хиляди долара) и новия New Japan Cup трофей:

ArMw93E.jpg

Предишните New Japan Cup победители:

2005 - Hiroshi Tanahashi

2006 - Giant Bernard

2007 - Yuji Nagata

2008 - Hiroshi Tanahashi (2)

2009 - Hirooki Goto

2010 - Hirooki Goto (2)

2011 - Yuji Nagata (2)

2012 - Hirooki Goto (3)

2013 - Kazuchika Okada

2014 - Shinsuke Nakamura

• 3 weeks later...
nWoHulkster

Резултати от първия кръг:

Yujiro Takahashi beat YOSHI-HASHI
Togi Makabe beat Tomoaki Honma
Katsuyori Shibata beat Satoshi Kojima
Hirooki Goto beat Yuji Nagata
Kota Ibushi beat Doc Gallows
Tetsuya Naito beat Karl Anderson
Toru Yano beat Hiroshi Tanahashi
Bad Luck Fale beat Kazuchika Okada

th_629751356_01_122_356lo.JPGth_629752943_02_122_501lo.JPGth_629753189_03_122_1182lo.JPGth_629754909_04_122_456lo.JPGth_629756235_05_122_186lo.JPGth_629758329_06_122_691lo.JPGth_562976079_07_122_24lo.JPGth_629762403_08_122_39lo.JPG th_629765625_09_122_98lo.JPGth_562976710_10_122_530lo.JPG

Мачовете за втория кръг:

Toru Yano vs. Kota Ibushi
Tetsuya Naito vs. Bad Luck Fale
Yujiro Takahashi vs. Togi Makabe
Hirooki Goto vs. Katsuyori Shibata

degenerat 2

Доста стабилно откриване. Не ми се пише подробно, за това на кратко за някои от мачовете:

Togi Makabe vs Tomoaki Honma - лично за мен мачът на вечерта. Макар може би реално да беше надминат като качество от някои от следващите срещи, зарядът като във всичко с Honma в последно време беше невероятен, както и реакциите към повечето моменти от офанзивата му. Просто към момента едва ли има кечист по-добре отразяващ идеята за underdog. Никак нямаше да откажа няколко минути отгоре, но и така нещата се получиха много добре.

Satoshi Kojima vs Katsuyori Shibata - вероятно съм харесал мача повече от другите фенове, но нормално, фен съм на този тип двубои и mark-вах здраво на бруталните размени тук. Като цяло нищо по-специално, но изключително приятна за гледане среща от моя гледна точка.

Hiroоki Goto vs Yuji Nagata - чисто като качеството, най-добрият мач за шоуто според мен. Много добра история на ринга, хареса ми как Goto веднага тръгна към обработка на ръката на Nagata и я продължи и след това. Финалните минути също бяха много добри, а и тук нямаше как да бъда сигурен в победителя, така че имаше известна интрига.

Tetsuya Naito vs Karl Anderson - доста солидно. Naito bump-ваше здраво някои ходове от офанзивата на Anderson, към края представиха и интересни обрати и контри.

Yano vs Tanahashi - на това му се вика upset. Сериозен шок, но пък предните срещи бяха с очаквани победители, така че изненадата трябваше да дойде отнякъде. Да видим до какво ще доведе това.

МЕ-та не ми допадна особено, но по принцип не си падам по мачовете на Fale, тъй че може би и това допринася. Явно загубите на Okada ще продължат до някакъв момент като вид история, лошото е че ще трябва да гледам Fale минимум в още един турнирен мач.

Като цяло стабилно откриване с 4 заслужаващи си вниманието мача + шокът от успеха на Yano. Интригата относно победителят в турнира поне за мен също е сериозна, така че предстоят доста интересни оставащи шоута.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

nWoHulkster

Резултати от втория кръг:

Togi Makabe bеаt Yujiro Takahashi

Kota Ibushi beаt Toru Yano

Tetsuya Naito beаt Bad Luck Fale

Hirooki Goto beаt Katsuyori Shibata

th_821490858_01_122_68lo.JPGth_821494653_02_122_538lo.JPGth_821497621_03_122_454lo.JPGth_821501558_04_122_498lo.JPGth_258215044_05_122_182lo.JPGth_821506128_06_122_653lo.JPGth_821509475_07_122_483lo.JPGth_821511556_08_122_424lo.JPGth_821514854_09_122_153lo.JPG

Полуфиналните мачове:

Tetsuya Naito vs. Kota Ibushi

Hirooki Goto vs. Togi Makabe

Приятно шоу с една ОГРОМНА изненада, последвана от една също голяма изненада след това. Ще откроя само нещата, които наистина ми направиха впечатление:

Yujiro с/у YOSHI HASHI - най-слабият мач на вечерта. Поне изплакнах очи с Кака Путка :wub: така че съм доволен.

Togi Makabe с/у Tomoaki Honma - тръгна малко бавно, но след това се получи ОК. Honma селваше адски добре през цялото време, особено моментът в който не можеше да стане се получи прекрасно. Накрая беше размазан, но, такъв е животът. Догодина повече.

Satoshi Kojima с/у Katsuyori Shibata - ОК мач, добре се положиха, но не бих казал че мога да го отлича с нещо особено.

Hiroоki Goto с/у Yuji Nagata - доста добър мач, но ми дойде малко по-кратък.

DOC Gallows с/у Kota Ibushi - приличен за DOC мач. Не съм очаквал някаква класика, но се постара и съм доволен. Тук нещото, което ме впечатли бе когато загледах Cody Hall до DOC - мамка му, та той е по-висок от него. О__О

Изгледах Ishii, Nakamura и Sakuraba срещу Tenzan, Nakanishi и CNJ просто заради първите трима. Нищо особено но завъртялата се история между Tenzan и Ishii със сигурност ми хареса. Накрая в нея се включи и Nakamura, но предполагам го направи в духа на събитията след мача.

Tetsuya Naito с/у Karl Anderson - мачът на вечерта за мен. Anderson просто смаза и адски ме хвана яд, че не продължи напред. Sick Kick-а по-горе може би най-добре разказва историята от този мач.

Yano Toru с/у Hiroshi Tanahashi - тук чисто се втрещих. След едно адски близко отброяване, което почти ме "хвана" си помислих, че мачът ще потръгне в известната рутина. И след това ме хванаха, ама наистина. Честно, не можах да повярвам.

Bad Luck Fale с/у Kazuchika Okada - след шокът описан по-горе вече не очаквах изненади, но от NJPW явно са решили яко да разбъркат супата. Мачът със сигурност не беше нещо особено, но на мен ми хареса. Ако след победата на Yano Toru ми падна ченето, тук вече се оцъклих - двама от най-големите фаворити, две от най-големите звезди на NJPW да отпадната в два поредни мача? Определено огромна изненада, която определено ми хареса. Завързва турнира една идея повече - един вид наистина не знаеш какво да очакваш.

Определено съм доволен от първата вечер, ако не успея (да заспя) довечера или утре до обед - дано тези дни ми остане време да видя и втората, че трябва 'сме в час.

degenerat 2

Ще съм кратък и за round 2:

Jay White vs YOSHI-HASHI - изгледах го главно защото ми беше интересно да видя HASHI срещу такъв тип опонент и в мач, който той трябва да ръководи като фаворит. Въпреки повечето мнения, на мен ми е донякъде интересен и виждам някакъв потенциал в него. Самата среща като цяло не беше нищо особено, но нямаше и нищо дразнещо. Просто стандартен мач.

- Добър build в историята на TenKoji, която бях позабравил. С интерес очаквам евентуалния им мач и това не е свързано с качеството му. Въпреки че и в това отношение не бих ги отписал, тъй като Tenzan ме е изненадвал неведнъж.

Yohei Komatsu and Hiroshi Tanahashi vs. Yuji Nagata and Sho Tanaka - много стабилно и може би дори мачът на вечерта от моя гледна точка. Младите лъвове получиха много от срещата и имаха своите моменти, нещата бяха доста добре изградени, а публиката беше невероятна особено в началото с подкрепата към Tanaka и се създаде огромен заряд. И двамата младоци явно ги очаква добро бъдеще.

- Cody Hall впечатлява като ръст и физика, но това не му печели точки пред мен. Все пак не ми се видя никак зле като умения, но е рано да дам оценка затова.

- Makabe vs Yujiro и Fale vs Naito (Йей, Fale загуби) няма да ги коментирам по отделно, тъй като няма какво толкова да кажа. Биващи турнирни срещи с поне за мен правилните победители.

Toru Yano vs Kota Ibushi - идеално си свърши работата и продължи историята от предната вечер. Всеки roll up на Yano изглеждаше като потенциален финал, а накрая идеята беше продължена и със завършека, както и с времетраенето.

МЕ-та беше достатъчно добър (най-добрият четвъртфинал), но твърде 'постен' на фона на предните им срещи, което разбира се е в реда на нещата. Победата на Goto ме изненада, тъй като предпочитанията ми за продължаване и дори краен успех бяха към Shibata, но какво да се прави.

Като цяло приятно и развлекателно шоу, ако си фен на компанията, иначе не толкова редовен зрител едва ли би останал особено очарован. Финалът се оформи стабилно и въпреки че победителят няма как да бъде предвиден, когато става дума за New Japan Cup, желанието ми е за успех на Ibushi и бъдещ негов мач с AJ.

7974037W.jpg

nWoHulkster

И победителят в турнира е:

YcjmZaD.jpg

Kota Ibushi с победа над Hirooki Goto. Ibushi обяви, че избира IWGP Heavyweight title shot, така че скоро предстои да видим Kota Ibushi vs. AJ Styles.

degenerat 2

Финалът се оформи стабилно и въпреки че победителят няма как да бъде предвиден, когато става дума за New Japan Cup, желанието ми е за успех на Ibushi и бъдещ негов мач с AJ.

Явно добре си задействах връзките :beer::D.

Прекрасен финал, и го казвам не толкова или само заради качеството на мачовете, колкото заради историята на Ibushi, който направи поредна стъпка към върха по един страхотен начин.

Opener-ът беше забавен, както казах и в един от миналите постове, с интерес очаквам Liger vs Tiger Mask.

Yuji Nagata and Sho Tanaka vs. Satoshi Kojima and Yohei Komatsu - по-слаб от отборния мач с двамата младоци от Round 2, но все пак отново добър мач, който продължава поставянето им на картата. Според мен потенциалът им оттук нататък е повече от солиден.

Hirooki Goto vs Togi Makabe - получи се добре, но беше малко по-кратък отколкото очаквах. Все пак като се има предвид, че финалът предстоеше, направиха достатъчно без срещата да е нещо по-особено.

Tetsuya Naito vs Kota Ibushi - от моя лична гледна точка мачът на вечерта, въпреки че и финалът беше страхотен. Просто тук за мен интригата около победителя беше доста по-сериозна и самата среща беше перфектно изградена. Naito тръгна по-доминантно, и опонента му поне в началото за мен влезе доста успешно в underdog ролята. Към края обратите и драмата бяха прекрасни, а на някои ходове mark-вах здраво. Визирам главно тотално откачената Reverse Hurricanrana от въжетата, чиста бруталия.

Shibata & Honma vs Tama Tonga & Cody Hall - някои добри неща от Hall, който не изглежда никак зле на ринга. Иначе се надявам цялата интеракция между Shibata и Honma да доведе нещо. Страшно забавна тук, особено в началото, когато вторият беше 'учтиво' разкаран от ринга. Тушът който взе, пък със сигурност беше важен. Публиката също беше в мача, но нормално с оглед това кой участва.

Следващите двама мача няма какво толкова да ги коментирам, Yano vs Tanahashi се развива доста интригуващо, Okada vs Fale ми звучи меко казано зле, но знаете отношението ми към втория (и този тип кечисти въобще), така че проблемът си е мой.

МЕ-та беше страхотен, това което направиха проработи идеално за мен. Ибуши спечели срещу човека до голяма олицетворяващ New Japan Cup и завърши тази си крачка нагоре. Бях почти убеден в изхода, но въпреки това се разбих на последния near fall преди края. Нямаше да откажа изборът на Ибуши да се спре върху ИК титлата и евентуална победа да завърши пътят му към големите, но така или иначе си пожелах да го видя срещу AJ и очаквам мача с нетърпение. Invasion Attack се заформи повече от стабилно.

7974037W.jpg

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...