Jump to content

Top 10 Worst Тurns


HEIDENREICH

Recommended Posts

Любимият на всички сайт 411mania е пуснал рубрика с най-лошите turns в историята. За 20 години редовно гледане съм виждал много малоумия , виждал  съм  и turns които на хартия звучат добре , но на практика се провалят , виждал съм даже такива които прецакват кариери. Ще се опитам да избера 10-те най-лоши между тях , и това с уговорката че не съм гледал през любимия период на djihad - WCW 2000 то само през тази година ще има за запълване на класацията. И така листа ;

 

10 Undertaker 2001 - самата причина за turn-a бе малоумна " Не получавам уважение " - на практика най-уважаваният човек в ростера още тогава. Отделно за да бъде зъл пребиваше рандъм джобъри като Спайк Дъдли , но публиката така и не искаше да го освирква. Единственото добро , което се случи по време на този период бе програмата с Джеф Харди ( мача със стълбата) и донякъде програмата с Флеър и Арн Андерсън за Wrestlemania X-8. За сметка на това си спомням моментът когато принуди Тоmmy Dreamer да му изпие тютюневата храчка -едно от най-гнусните неща ,което съм виждал по WWE tv.

 

9  Stone Cold  2001 - краят на Attitude ерата. Откъм развитие на историята имаше логика ,но като реализация в общи линии не се получи добре (макар че имаше свежи комедийни моменти като Нежния Остин с прегръдките и укулелето ) . Фактът че спряха този експеримент след 6 месеца говори доколко бе успешен.

 

 

8  Sting   1999- ултимативния герой и лице на WCW безпричинно бе обърнат heel само и само да се направи густо на Хълкстер. Това не можа да сработи още в началото , и стана една от многото им издънки през този период.

 

 

 

7  Eugene 2006 - ниско е в листа само защото като последици не доведе но нищо и си бе лоукард програма. Но самата идея за " зъл бавноразвиващ се" е просто покъртителна. Добре че по това време на никой не му пукаше за Jim Duggan.

 

6  Ahmed Johnson- 1997 - за тези които не са го гледали Ахмед дойде в края на 95-та и веднага блесна . Много мощен брикет , още в дебюта си дигна Йокозуна , който беше качил още кила . Много силен и атлетичен , НИЩО не му се разбираше какво говори , но на хората не им пукаше и си викаха за него. През следващата година бе преследван от контузии и проблеми с бъбреците , но се завърна триумфално и в началото на 97-ма беше още по овър , буквално на стъпка от взимане на заветния brass ring . И баш тогава тиквите го вкараха в програмата на Тейкър срещу Nation of Domination , и той се обърна срещу Taker и стана член на Nation of Domination. Това като логика сигурно е за номер 1 в класацията. Ахмед мразеше тоя стейбъл в червата си , гонеше ги с една дъска и ги биеше където ги хване , нямаше никаква причина да се съюзи с най-злите си врагове.Отделно и това бе за нищо ,дори не получи мач с Гробаря тъй като си счупи крака и бе заменен с Вейдър . От това феновете в Калгари само спечелиха .

 

5  Miz -2012 един от най мизерните face turns в историята. Тук си признавам че се подведох и аз . Образът му като хийл също бе втръснал и аз си рекох " абе тоя е харизматичен , обича да представя компанията по събития , хората ще го харесат. Няма братче - тотална мъка бе за гледане , още повече отколкото като heel , хората не искаха да го виждат, пълно фиаско. През този период ме разсмя само веднъж -като нарече Пол Хеймън морж.

 

4  Randy Orton 2004 - след като Леснар ги заеба , решиха че Ортън ще го замести като лице на федерацията и най-млад световен шампион в историята. Всички знаят какво стана , след като бе изритан от Еvolution направи face turn и всичко тръгна на съсипия. Първо Triple H го направи своя кучка и го смаза още на следващия месец. Планът бе за мач с Triple H  на Wrestlemania 21 , но така и не стана.Феновете така и не застанаха зад него и намериха своя герой в лицето на Batista , Това доведе до една от редките по това време промени в плановете и се смениха историите и главните мачове . С оглед на ужасния мач който ни спретнага Ортън и Трипси на сребърната Wrestlemania мисля че извадихме луд късмет. Двамата на върха на кариетата си не можеха да направят мач над *** а не ми се мисли какво щяхме да гледаме през 2005-та.

 

3  Monty Brown- 2005 - един от тримата TNA кечисти които съм харесвал. Може да не е Брет Харт като умения но беше страшно атлетично негро със супер готин finisher и страхотни комедийни умения на микрофона. В присъединяването му към Jeff Jarrett нямаше  грам логика и доста го върна назад.

 

2  Ryback -2013 - случи се скоро и хората го помнят. Въпреки ограничените си умения и серията загуби на ppv   той си беше доста овър през 2012-началото на 2013 . Heel turn-a и програмата със Сина му разгониха фамилията. В bully gimmik-a имаше потенциал , там успя да покаже много подценения си талант на микрофона .Олигофрените обаче не се ограничиха с това, взеха му запазената фраза , добавиха хленчене и го разпукаха от джобене.

 

1 Тatanka  - 94-та . Татанка бе един доста успешен uppermidcarder почти винаги биеше , децата го харесваха , мачовете му бяха еднотипни но енергични и хората му  се радваха. Противно на всяка логика , той започва да обвинява своя приятел Lex Luger , че се е продал на Ted Dibiase ,но на  Summerslam се видя че предателят е той. Това не само не го доведе до нищо положително - не взе титли, публиката се обърна срещу него, започна да джоби , а на всичко отгоре загуби и почетната си роля на лице на племето Лакота. Ужасно решение , което му съсипа кариерата.

 

 

Link to comment
The Olimpic Hero

Хубава класация. Аз ще добавя моя личен номер едно.

Kurt Angle heel turn 2001 - Всъщност в началото на 2001-а Kurt Angle си беше heel, нo след като започна враждата между WWE и Алианса(WCW и ECW), Kurt постепенно започна да събира много добри реакции от публиката, а след атентатите в USA на 11 септември 2001-а логично се превърна в най-големия babyface в компанията. Тогава Stone Cold беше все още heel, който освен всичко друго предаде и WWE и се присъедини към Алианса. Kurt Angle и Stone Cold започнаха да враждуват, като лидери съответно на WWE и на Алианса и направиха невероятен мач на SummerSlam, а на следващия турнир Unforgiven, провел се в родния град на Kurt - Питсбърг, олимпийският шампион успя да победи Stone Cold и да спечели световната титла на WWE, като празненствата след победата бяха наистина големи - целият ростер на WWE излезе да поздрави Kurt и го вдигна на ръце, Angle вече се беше превърнал в най-големия герой на Америка в WWE. Три седмици по-късно Stone Cold си върна титлата след прецакване на Kurt от страна на William Regal, но в случая това не бе най-важното. Най-важното се случи няколко седмици след това, когато самият Kurt Angle се присъедини към Алианса(Stone Cold, Shane McMahon, William Regal) или хората, заради които загуби световната си WWE титла. Логика 0, както се казва. Оказа се обаче, че всичко е било таен план между Vince McMahon и Kurt Angle, като Kurt е играл ролята на троянски кон в Алианса и поради това в решаващия мач за контрола над федерацията, провел се на Survivor Series, Kurt Angle прецака Алианса, подари победата на Team WWE и се върна в световната федерация. На RAW-а след Survivor Series вместо Kurt да бъде върнат отново като babyface, той остана  heel, защото WWE кечистите го обвиниха, че ги е пребивал в продължение на месеци, макар и да е бил троянски кон. Реално Kurt и да го бяха върнали като babyface, щетите вече бяха нанесени с малоумното присъединяване към Алианса, пък макар и като троянски кон. Всъщност в края на 2001-а Скалата се беше завърнал, а неуспешният heel turn на Ледения също приключи и така може би от WWE решиха, че няма място за трети силен babyface. Така или иначе WWE тогава изпуснаха златна възможност да затвърдят още през 2001-а Kurt Angle като едно от най-популярните лица във федерацията, просто нямаше по-перфектен момент с оглед атентатите в USA през септември. Нямаше по-перфектен човек за образа на добрия американски герой. Този образ щеше да работи с години, но WWE го използваха едва три месеца, а след това просто се отказаха от него заради Скалата, който макар и завърнал се за няколко месеца в WWE, вече беше тръгнал към Холивуд и заради Stone Cold, който вече имаше прекалено много контузии и нямаше как да се знае дали ще може да бъде топ babyface-ът на WWE още дълги години.

               

Link to comment

^Без майтап, тъкмо щях да напиша нещо подобно. От всички тези търнове на Грамадата, от години за мен не е нещо значимо и май ще е по-добре да се пенсионира, отколкото да се лута безпричинно.

Link to comment

Горе споменатите са доста добри примери за лоши turn-ове. Понеже смятам че Attitude ерата е пълна с безмислени turn-ове и за да не повтаряме едни и същи , ще изредя няколко turn-a , според мен фигуриращи в графата "worst turns" :

 

-Faarooq 1998 - Супер heel образа водещ Nation Of Domination , който най-вероятно щяха да му помогнат да стане legit , turn-ва face защото The Rock да заеме мястото му като лидер на stable-a ... Поне според мен напълно безмислен ход.Вярно че после с JBL направиха legend tag team получил доста pop под прозвището APA , но все пак мисля че можеше да е доста по-добре.

 

-Chavo Guerrero heel turn-a му срещу Mysterio , и за какво .. да почете legacy-то на Eddie е също невероятно безмислен turn от страна на WWE. Просто няма логика.

 

-Goldberg heel turn-a му като предаде Nash в мача му с Jarrett за титлата. Това е супер безмислено , как може човек които не говори , и унищожава опонентите си за минути да го turn-eш heel , при положение как реагираше публика като излезе.

 

-CM Punk 2012 turn heel - След легендарният "pipebomb" момент , Punk беше супер over и дай ще го обърнем да може на RR се кечи с The Rock .. видя се че дори срещу The Rock , Cena , даже и Taker на Мания имаше солидна подкрепа и всичкото това нещо да може 2013 пак да го turn-eм 

 

–MVP face turn - Отново кавалска работа .. МVP имаше супер стабилен reign с US Тitle-a и постигна много повече докато беше heel. След turn-a му образа му стана супер безличен и скучен , а все пак можеше и малко повече да излезе от него.

Link to comment
Shawn_Michaels

И аз ще кажа един :)

Chris Jericho face turn 2003 - след като обърна face се осра всичко,беше доста тъпо като се има предвид Кечмания 19 и това,че преби Шон накрая макар да загуби мача можеше стабилно да се гради върху това и постепенно Джерико потъна в забвение в цялата 2004-та

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...