Jump to content

Най-надценен fighter в UFC?

OyeaH

Recommended Posts

Попаднах на една такава тема в друг форум и реших да видя вашето мнение. Може да е бивш или настоящ състезател, но трябва да е преминал през UFC... Почвайте с храната :)

Shawn_Michaels

Най-надценен малко трудно,няма най :) ,но бих казал Тито Ортиз :)

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

Най-надценен малко трудно,няма най :) ,но бих казал Тито Ортиз :)

Тито Ортиз е един от най-великите шампиони на UFC и един от най-добрите бойци ever. Това, че последните години вече не става е друг въпрос, ама за надценен и дума не може да става, че е.

Моя фаворит в тая категория е Майкл Биспинг :D Колко го бутаха горкия, че нали британче, белким го докара до тайтълшот, ма не става и не става.

Shawn_Michaels

Нали говорим за най-надценен,точно затова казвам че за мен тва е Тито Ортиз :D ,знам че е от легендите на UFC това няма как да се промени ама за мене е слаб и преди сега(само ЦСКА :D) и е надценен.За Биспинг съм съгласен,само го бутат срещу слаби изграждат го като много добър,но винаги като го пуснат на вълците се осира :)

410e8-1526197995-500.jpg

Моя фаворит в тая категория е Майкл Биспинг :D Колко го бутаха горкия, че нали британче, белким го докара до тайтълшот, ма не става и не става.

Това е човекът, който веднага ми изникна в съзнанието щом видях заглавието на темата. Като говорим за хайп и мачове, в които е участвал спрямо качествата си, то Биспинг е човека спроед мен. Обаче има нещо друго, което ми харесва в него - доста хора са искали мач с него и рядко е отказвал. Any time, any place е Майкъл и това си е за уважение. :)

"Надценен" е много относително понятие. Надценени в какъв смисъл? Drawing power, skills, какво? Защото в UFC, longterm, няма надценени бойци, защото, ако не си на такова ниво, губиш. Тъй че хора като Bisping и Tito Ortiz няма как да са надценени на този етап. За надценяване може да се говори в кратък период на време, за бойци, които идват от друга компания, а техният престой е бил меко казано разочароващ. Такива примери са: Cro Cop, Overeem. Lombard в MW, Jake Shields и т.н. 

То направо да направим темата за най-надценен и най-подценен, че да е по-интересно :)

В моите разбирания надценен боец е такъв, който го бутат и величаят повече отколкото са му уменията. Затова и в главата ми изниква първо Биспинг, защото ако беше друг, вероятно щеше да е направил няколко загуби и да са го изхвърлили, но от UFC редовно му дават по някой опонент, който да е удобен, за да не върти загуба след загуба.

Иначе в никакъв случай британеца не е лош боец, даже си е много силен, но просто си личи, че към него имат друго отношение от UFC.

От изброените от Нешев - Джейк Шийлдс определено беше за мен най-голямото разочарование. Всичките разочароваа, но айде, за другите мога да се хвана за някакви извинение - Мирко си остаря просто, Овърийм винаги е бил надценяван, а Ломбард си се справя нелошо в WW, но Шийлдс ... много грозно още от началото му подариха една незаслужена победа срещу Кампман, Елънбъргър го нокаутира за един рунд и като цяло нямаше и следа от боецът, претендиращ да е в топ 10 pfp и оня звяр от strikeforce.

antropophagus

Без да взимам отношение по темата - само да вметна за Шилдс, че точно при нокаута от Еленбъргър, баща му точно тогава беше починал, кой знае къде се е намирал изобщо психически.

Ако говорим за такива, които са draw-ове като Bisping и UFC се стремят да ги тикат до title shot, то Nick Diaz ги бие всичките. Загуби дебюта си от Condit, дадоха му title shot, след загуба, който отново загуби и сега пак му дават голям мач срещу Anderson Silva. Ако победи Silva, то мога да ви гарантирам, че ще му дадат мач срещу Lawler нищо, че има една камара хора, които си чакат реда. 

Shawn_Michaels

Диаз също съм съгласен :D ,много добър не знам си кво,то той само пада и май само устата му знае много,почти съм сигурен че ще падне ся от Андерсън Силва :)

410e8-1526197995-500.jpg

Ник Диаз всъщност направи дебюта си срещу БиДжей и го спечели, но иначе и аз съм съгласен - абсолютно незаслужен тайтълшот.

И като говорим за надценени - Брок Леснар след 1-1 му дадоха тайтълшот. Ако трябваше да додрапа като другите - никога нямаше да успее. Още не мога да повярвам, че успя да запише цели 4 победи в UFC и то на толкова високо ниво.

Shawn_Michaels

Абе Брок е машина,има един голям проблем само - striking ability,ако го оправи този проблем ще стане непобедим :D ама малко трудно,някак не му идва от вътре,трябва се заеме много сериозно точно с това,ако мисли да се завръща към ММА,да си сменя там боксовия/кикбоксовия треньор,защото в тая сфера Брок е много зле и се видя срещу Овърийм,който е world class striker,Брок се изложи като кифладжия,точно там се видя на какво ниво му е striking-a - което е никакво.Пазеше се като някой мишкар,нямаше никаква класа в неговите атаки,а и проблема е там че реши да се бие на крака с него като равен с равен :D ,ако беше пробвал малко граплинг да го събори можеше и да не станат точно така работите.

410e8-1526197995-500.jpg

Диаз може и като боец да е малко надценен , но пък е страшен draw. All time надценен във всичко ... Вандерлей , нито има качества за топ боец , нито има базата фенове , за която претендира , нито може да те превлече с нещо да го гледаш ... но постоянно се говори как бил мега звезда , как бил от mma all time greats , сравняват го с Хендерсън , Витор и тн. , а той горкия хора като Витор ,Крис Лебен , Франклин , Арона , Тито , Крокоп , Рампейдж  , Хънт  , Хендерсен му се изсраха на главата буквално.

И от UFC  с хиляда зора , само и само да не изглежда пълният помияр му дадоха 2 мача с Браян Стан и .... Биспринг , а при Биспринг още се чудя , кой кого трябваше да нахрани ...

Последният му мач също щеше да е фрапантна загуба , защото бях обеден , че Соннън ще го прегази ... 

Напълно възможно е наистина Диаз да получи мач за титлата при победа срещу Паяка.Колкото и да не го харесват много хора,той си е име и е доста по - интересен за гледане от хора Макдоналд или Ломбард.Колкото до мача с Кондит,аз съм твърдо на мнение,че Диаз победи тогава.

antropophagus

Така е, и аз смятам, че Диаз си взе мача срещу The Natural Born Runner. :lol: Хаха, Кондит е пич, ама в тоя мач се изложи яко с тая стратегия и прилагането й. Иначе, gardax, избягвам дискусии в такива хейтърски теми, но така както си ги изредил тия, дето са "срали" на Вандерлея не забравяй как той се "изсра" мощно върху Рампейджа, който си включил в листата ти, два пъти преди това и то с брутален побой.

Така е, и аз смятам, че Диаз си взе мача срещу The Natural Born Runner. :lol: Хаха, Кондит е пич, ама в тоя мач се изложи яко с тая стратегия и прилагането й. Иначе, gardax, избягвам дискусии в такива хейтърски теми, но така както си ги изредил тия, дето са "срали" на Вандерлея не забравяй как той се "изсра" мощно върху Рампейджа, който си включил в листата ти, два пъти преди това и то с брутален побой.

Добре 1 път е победил Мезгер  , 1 път Хендерсен , и 2 пъти Рампейдж ... а другите ? Във 90% от сериозните си мачове се е осирал страшно много.Витор го размаза от бой , при условие , че беше с обувки и нямаше право да използва каквито и да е kick-ове. Реванша му с Арона му беше подарен с някакъв измислен сплит дес. ... явно щеше да му дойде много да го бие второразредният Арона 2 пъти подред.

Ааааа да не забравяме и отново измисленият draw в първият му мач с Мирко.

Hе знам дали влиза  в класацията , но Овърим в ММА-я не  беше чак до така степен надценен , колкото в К1.

Ванд в продължение на 6 години, докато Мирко не му отнесе главата с оня шут, мачкаше наред в Прайд и беше считан за топ pfp боец. Да не говорим, че беше меко казано атрактивен, та заради това и до ден днешен феновете си го обичаме и е много жалко, че кариерата му приключи така. Всичко дуго е, но не е и надценен. В прайма му има две загуби - едната със сплит от Марк Хънт в един уникален мач, който беше абсолютно 50-50 (отделно, че не беше категорията на Ванд) и една от Рикардо Арона, който е всичко друго, но не и второразряден боец. ;)

А Овърийм малко или много К1 турнира си го спечели честно. Но за ММА - огромона част от мачовете му бяха с джобъри по Япония и уж беше голям звяр и едва ли не бъдещ шампион в UFC, но далеч не се оказаха така нещата. А в Strikeforce така и не се разбраха с Федята за мач.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...