Jump to content

UFC 183: Silva vs. Diaz - 31 януари, 2015


MainEventer

Recommended Posts

UFC 183: Silva vs. Diaz

 

183-poster.0.jpg

 

 

Организация: UFC

Дата: 31 януари, 2015

Място: MGM Grand Casino, Las Vegas, Nevada

 

 

Main Event:

 

Anderson Silva (33-6) vs. Nick Diaz (26-9-1NC)

 

 

Main Card:

 

Tyron Woodley (14-3) vs. Kelvin Gastelum (10-0)

Joe Lauzon (24-9) vs. Al Iaquinta (10-3-1)

Thales Leites (24-4) vs. Tim Boetsch (18-7)

Jordan Mein (29-9) vs. Thiago Alves (20-9)

 

 

Preliminary Card (Fox Sports 1):

 

Miesha Tate (15-5) vs. Sara McMann (8-1)

Ed Herman (22-10-1NC) vs. Derek Brunson (12-3)

Ian McCall (13-4-1) vs. John Lineker (24-7)

Rafael Natal (18-6-1) vs. Tom Watson (17-7)

 

 

Preliminary Card (UFC Fight Pass):

 

Diego Brandao (18-10) vs. Jimy Hettes (11-2)

Richardson Moreira (7-2) vs. Ildemar Alcantara (20-7)

Thiago Santos (9-3) vs. Andy Enz (7-2)

 

 

Trailer:

http://www.youtube.com/watch?v=ywWxEfKGqjg&list=PL9m3-_Hv6qNir4kQqSem1G84JZiQKTxck&index=1

Link to comment
antropophagus

Нямам търпение за тоя евент - разбира се съм за homie Nick Diaz, но честно казано съм малко нервен. При всички положения се очертава да е интересен мач, де, независимо кой бие. Останалите мачове също ми привличат вниманието като цяло - бих казал, че си е супер кардът.

Link to comment

Грехота е Алвес и другия бонак да са в мейн карда , а Миша и Сара да са в прелима ...

Link to comment

За бойци като Miesha Tate е много по-добре да са в безплатната порция на шоуто. По обясними причини. 

Link to comment

Anderson Silva vs. Nick Diaz - Не ми пука особено за този мач. Последно време UFC ни разглезиха с важни мачове, а този е насочен изцяло за масите. Anderson Silva трябваше да се пенсионира и честно казано всичките му мачове занапред за мен нямат особено значение. Със сигурност е легенда и един от най-добрите, но на всеки му идва времето и това на Anderson вече може би е изтекло. Nick Diaz също е към края на кариерата си. Да, само на 31 е, но Nick Diaz се бие от 12 години. Това за MMA е огромна цифра и си личи, че няма да го гледаме дълго. Със сигурност е огромен талант, но няма мотивацията, дисциплината и психиката да бъде нещо повече от един стабилен draw. Видя се срещу GSP, че сам не вярваше, че има шанс, а сега виждаме нещо подобно. Все пак умен ход от UFC, защото този мач ще направи добра цифра и двамата са доста популярни, а и който победи ще бъде добре дошъл за UFC.

 

Ако този мач беше преди няколко години, щях да кажа, че Anderson бие 10 от 10. В момента не съм сигурен. Около Anderson има доста въпросителни. Най-важното е дали просто времето не му е свършило. Anderson гони 40 и въпреки че има хора, които са се били успешно дори след 40, то това не е само цифра. По-важното е дали chin-ът му не е свършен. Anderson по принцип има добър chin и може да поема удари добре, но всичко, което е нужно е един нокаут. Weidman успя да направи и вторият fight, Anderson Silva отново беше drop-нат. Като добавим това, че тренира от сумати години и по негови думи е бил нокаутиран не веднъж в тренировки, може просто умението му да поема удари вече да се е изпарило. Видяхме го с Chuck Liddell, виждаме го сега с Dan Henderson. Дори да имаш добър chin, то годините и щетите си казват думата. Ако това е случаят с Anderson, няма да се учудя, ако просто бъде нокаутиран. Другото е тежката му контузия. Определено го има физическият аспект, защото болката все още я има и кракът ти не е същият. Като добавим и чисто психологическата травма, Anderson Silva може да не е същият боец.

 

Silva е един от най-добрите counter-puncher-и в спорта. Clinch-ът му е изключително добър, но нещото, което го прави толкова добър, е боят му от разстояние. В UFC най-накрая успя да си намери стила, защото преди това се биеше като останалите бойци като Chute Boxe, което за човек с неговата физика не работеше. Някой от нещата, които правеше в клетката, все още изглеждат анахронично. Мачът му с Chris Leben изглеждаше сякаш е от Матрицата. И това все още му е стила. Anderson Silva не е агресивен боец, но има перфектният стил да се справя ефективно с агресивни striker-и като Leben. Проблемите му идват, когато противникът му отказва да играе бикът за неговия матадор. Видяхме това срещу Leites и Maia, но те нямаха striking-ът да накажат Anderson Silva и Anderson ги победи с лекота, въпреки че бяха доста грозни битки. Weidman беше първият, който успя да се възползва от това. Все още има хора, които твърдят, че Anderson го е подценил, че прекалено се е лигавил и т.н. Но целият taunting беше, защото Anderson искаше да го примами да направи грешка. Weidman се би изключително дисциплинирано, удряше го с единични удари и никога не over-commit-ваше. Anderson определено имаше проблеми със стила му, което го накара да поеме тези рискове, които накрая се оказаха фатални. Втората битка видяхме Anderson супер сериозен, но нещата се повториха, защото Weidman отново се би изключително умно и го победи и в stand up-а, и на земята. Да, контузията приключи нещата, но Anderson нямаше вид на човек, който контролира двубоя. Последните мачове, Anderson със сигурност е значително по-бавен, footwork-ът му не е толкова добър и вече не е неуязвимият боец, който беше. 

 

Diaz е пълната противоположност на Anderson Silva. Като цяло стилът му е изключително праволинеен, но със сигурност е доста ефективен. Докато Anderson Silva обикновено разчита на един удар, който да реши битката, Diaz разчита на много удари, които евентуално ще износят противника му. И то не е това, че ударите му са силни, а по-скоро деморализират опонентите му. Clinch-ът му е изключително подценен и ще бъде интересно, ако има размени там, защото Anderson Silva остави впечатлението, че не е този clinch звяр, който видяхме срещу Rich Franklin. При него проблемът му е, че има проблеми да създаде необходимата позиция за да те удари, които понякога довежда до ситуации като тази срещу Carlos Condit, където Diaz обикаляше 5 рунда и беше counter-ван цяла вечер. За това и Anderson Silva, чисто стилистически, е труден за него опонент.

 

Определено има доста въпросително около този двубой, по-скоро от към страна на Anderson Silva. Все пак не мисля, че ни е дал поводи да го вкарваме в графата "свършен" и според мен ще победи Nick Diaz, но очаквам втория да му създаде проблеми. Със сигурност развой, в който Silva не е същият боец и Nick Diaz просто го доминира, не е чак толкова шокиращ, но си мисля, че Anderson Silva ще успее да го победи със stoppage в шампионските рундове, след сравнително близки първи няколко.

 

Anderson Silva

 

Tyron Woodley vs. Kelvin Gastelum - Труден за прогнозиране двубой. Gastelum винаги е бил underdog в кариерата си, но с представянията си в последните няколко двубоя, със сигурност показа, че има огромен потенциал. Физически е доста издържлив и в същото време е доста бърз. Типичен pressure fighter, но се подобрява с изключителни темпове. Woodley е много съмнителен. Понякога виждаме унищожителят Woodley, който излиза и буквално разпилява противниците си. В същото време все още виждаме и akward wrestler-а Woodley, който ако бъде притиснат изглежда беззъб. Ако видим първият Woodley, Gastelum може да има проблеми, защото в миналото често е бил удрян чисто. Все пак си мисля, че Gastelum има стилът и ще успее да го контролира три рунда за да вземе decision

 

Gastelum

 

Al Iaquinta vs. Joe Lauzon - Lauzon, въпреки че все още е сравнително млад, е доста износен боец физически и вече chin-ът му е доста съмнителен. В същото време Iaquinta има целият momentum на страната си. Единственият въпрос е дали Iaquinta ще се подведе и ще падне в guard-а на Lauzon. Ако има нужната дисциплина, според мен ще успее да го нокаутира.

 

Iaquinta

 

Leites vs. Boetsch - Leites изключително много се подобри. Преди беше просто grappler, който нямаше никакви аргументи в stand up-а, но сега има повече от приличен такъв. Все още разчита най-вече на ground game-а му, но самите му takedown-и са доста по-непредвидими и успешни, защото има striking-ът успешно да ги прикрива. Boetsch е солиден боец, но никога не е бил елитен такъв и очаквам Leites да успее да го износи три рунда и да вземе decision.

 

Leites

 

Thiago Alves vs. Jordan Mein - Отново труден за прогнозиране двубой. Alves е един от най-добрите striker-и в дивизията, но множеството му контузии като цяло стопираха кариерата му. Mein е изключително солиден striker, но все още не е бил тестван срещу боец от ранга на Alves. Все пак си мисля, че Alves е по-доказаният и солиден избор, въпреки че е 50/50.

 

Alves

Link to comment
antropophagus

Кевин Гастелум с 10 паунда отгоре на премерването. 0_0

 

Anderson Silva: "I broke my leggy" :laugh:

 

Link to comment

 

Jeremy Bother съобщи новината в своя Twitter акаунт.

 

"Gastelum е постъпил в болница заради свалянето на килограмите, но White каза че двубоят ще се проведе утре. Не съм сигурен все още какво става."

 

 

Не виждам много как ще се играе тоя мач. Някой и друг паунд - иди дойди, ама десет ... то това са си близо пет кила ега ти.

 

Link to comment

Woodley го бие според мен. Не знам дали ще успее да го нокаутира, но поне решение ще спечели.

 

John Lineker за четвърти път не успява да влезе в килограмите за категорията си. Ако загуби може и да бъде cut-нат, но по-скоро UFC ще му отправят ултиматум при какъвто и да е развой - cut or bantamweight division.

Link to comment

Fight Pass Prelims 00:30 http://cricfree.me/boxing/ufc-183-fight-pass-prelims-crf75k69

BT Sport 1 Prelims 03:00 http://cricfree.me/boxing/ufc-183-televised-prelims-crf75k94

Main Card 05:00 Не съм сигурен, но това би трябвало да стане http://cricfree.me/boxing/ufc-183-televised-prelims-crf75k94

 

Ъпдейт: http://cricfree.me/boxing/ufc-183-anderson-silva-vs-nick-diaz-crf75kc9в сайта има още 5 линка, пробвайте си кой ви дава най добра скорост

Link to comment

Не беше нещо особено зрелищно като мач, но все пак две легенди се изправиха един срещу друг. Като ли че най-много ще запомня маймунджалъците от страна на Диаз в октагона.

 

Андерсън определено беше по-добрия във всички рундове и нанесе повече щети, така че заслужена победа. Друг е въпросът, че няма и помен от оня звяр, който беше преди няколко години и който съм убеден, че щеше да помете Ник Диаз за половин рунд.

 

Не съм чел нищо в интернет, защото не искам да си спойлвам другите мачове, ще си ги гледам вечерта, но се надявам да не го мъчат Андерсън пак с мачове за титлата и прочее - егн-то си казва думата вече и няма смисъл. Ако толкова иска да се бие - да му направят там още някой "легендарен" мач и да не се стига до грозни гледки, както беше с Лъдел примерно.

 

Link to comment

Jordan Mein vS Thiago Alves - Според мен промяната на Mein в southpaw режим , сякаш доста обърка Alves.Първият рунд беше спечелен от Mein , но този брутален body kick в началото на вторият рунд просто реши мача в полза на Alves. 

 

Thales Leites  vS. Tim Boetsch - За мен това беше най-интересния мач ... просто едно голямо ЕВАЛА за Leites , понесе стабилно удари и въпреки всичко успя да събере сили и да предаде Boetsch.Вторият arm triangle беше много груб.ЕВАЛА и на Boetsch за това че не тапна.. а просто припадна : )

 

Joe Lauzon vS. Al Iaquinta - Така .... Първо искам да кажа , виждате ли когато съдията не спре на време боя какво става ... за мен още при падането на земята на Lauzon и hammer fist-овете трябваше всичко да свърши. Но да кажем че не съм прав .. оставиха го .. и какво той нямаше представа "Ден ли е , Нощ ли е?" а какво остава да се пази адекватно ... щетите просто бяха в повечко.

 

Tyron Woodley vS. Kelvin Gastelum - Като цяло скучен мач .. два рунда за Woodley , един за Gastelum ... и заслужена победа за Tyron. Тези килограми дето ги свалил Gastelum , сякаш стана муден един такъв .. : )

 

Anderson Silva  vS. Nick Diaz - Лично на мен мейн евента ми хареса заради Nick Diaz , много съм се смял тоя Elbow дето го вдигаше постоянно направо разцепи .. хаах ... както и да е .. аз не мисля че всичко рундове бяха за Silva , първият беше според мен за Diaz .. вижда се че Silva пази счупеният крак , макар че пускаше kick-oве и с него. Нищо общо няма със преди ... скучен мач ... нищо особено ...

Link to comment

Tate с MD ... това не въобще не говори добре за нея , няма какво да се пъне , че ще сваля Ронда след като дори и split не можа да вземе с Сара ... мъка ми е за тая женица честно.

Link to comment
antropophagus

Бях доста нервен преди мейн евента, но съм доволен от развитието. :D Всички хейтъри смятаха, че Ник ще бъде KO/TKO'd ама не стана така. Чест му прави за тоя мач, тва не знам къв трябва да си, за да не видиш, че човекът има страшен кураж, а и показа повече от това да влезе само за парите и да го пребият като някой прошляк взет директно от кръчмата. В октагона ясно се виждаше, че Андерсън Силва е значително по-голям на размери, което не е изненадващо. Ник имаше проблеми с рийча на Андерсън, което също не беше трудно за предвиждане. Но далеч не се би толкова хамалски както си мислеха някои - не се изсилваше с комбинациите, защото много добре се знае от предишни срещи на Силва какво се случва с такива бойци. Дори вкара някои доста добри удари предвид гореизброените предимства на Андерсън. Направи ми впечатление и в клинча, че Диаз не се хващаше в стандартната клопка и се измъкваше точно както Уайдман направи - с юмруци в главата отстрани (само дето Уайдман има значително предимство в габаритите и успя да го свали само с един удар в тялото и после в главата).

Доста емоционален завършек там Андерсън като се разплака, заслужи си победата и да се завърнеш след такава отвратителна контузия - голям боец е, няма спор. Диаз също му показа респект, което го прави винаги след срещите. Респект и за двамата, добро шоу направиха. (хаха траш толкът и сцените на Диаз към началото особено бяха :laugh:)

Диаз мисля че ако си се бие в стандартната категория все още има какво да покаже.

 

Мнение по някои от другите двубои:

 

В Миша Тейт и Сара МакМан ми направи впечатление, че единият съдия беше отсъдил 28-28, което също горе долу се припокриваше с някои мои разбирания за точкуването. Като цяло ми харесва тази идея рундовете да се отсъждат по такъв начин (с равенство, при определени обстоятелства) - в случая мисля че вторият рунд беше такъв, Сара МакМан контролираше в едната част и накрая Миша Тейт и вкара добри удари и се опитваше да я приключи с гилотина. Иначе първи рунд беше за МакМан, а третият за Тейт.

Но Миша Тейт си я бива, нямам проблеми, че и дадоха победата, имаше резон в това.

 

Ал Аякуинта ще го видим, откакто оня Мич Кларк го удуши си е взимал след това срещите само със стопидж с удари. Вкарва много здрави комбинации.

 

Удли срещу Гастелум беше доста тъп мач със спорно решение ама не си заслужава да се анализира много според мен. Още с фейла на кантара се осра работата явно.

 

Друго, друго - ба ли го, стига съм писал глупости. :cool:

Link to comment

Силно PPV и разочароващ откъм качество main event поне за мен. На Diaz от толко циркове не му остана време да се бие. Доволен съм от победата на Silva, макар че не си спомням да съм го виждал толкова предпазлив. Съдейки по реакцията му след края на срещата явно напрежението в него наистина е било огромно.

 

 

Link to comment

Според мен това е най-добрият момент за Anderson да се пенсионира с победа. Няма смисъл да губи още мачове от Wiedman или други топ бойци. Не бих отказал обаче да го видя в един super fight срещу Rampage например.

Quote

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

 

Quote

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...