Jump to content

Jon Jones с положителен допинг тест за кокаин


OyeaH

Recommended Posts

Направете нова тема направо...

Не мога да си обясня защо UFC стоят плътно зад него при тези обстоятелства. Шампионът трябва да е пример за подрастващите както в клетката, така и извън нея. Ясно е, че е един от най добрите, докарва големи пари на организацията и тн. ама пък ако беше друг на негово място...

Link to comment

Хубаво е да се подчертае че бензоилекгонин е кокаин преработен от човешкото тяло!

Link to comment

Доста абсурдно изглежда това отстрани.Само като се сетя,че Ник Диаз опра пешкира за едната марихуана,а Джоунс тук получава потупване по рамото за смелостта ..

Link to comment

Единственият човек, който може да създаде опасна ситуация за шампиона в полутежката категория е самият Jon Jones.
"Bones" е дал положителен допинг тест за бензоилекгонин, кокаинов метаболит, по време на случаен допинг тест на атлетическата комисия на Невада на 4 декември.
Това вещество обаче не е сред забранените от световната допингова асоциация и затова боецът не е получил забрана да се състезава.
Jones е преминал успешно втория допинг тест преди победата си над Daniel Cormier и от тогава е в клиника за наркозависими.
Новината бе съобщена първо от Yahoo!Sports, които публикуваха и обръщение на Jones.

 

 

"С подкрепата на моето семейство постъпих в клиника за лечение. Искам да се извиня на годеницата ми, на децата ми и на майка ми, баща ми и братята ми за грешката, която направих. Искам да се извиня и на UFC, треньорите, спонсорите ми и феновете. Приемам лечението доста сериозно. Затова бих помолил за малко лично пространство."

 

Управителят на атлетическата комисия на Невада, Francisco Aguilar заяви, че се радва, че Jones обръща внимание на този проблем и се е заел сериозно с разрешаването му.

От UFC също пуснаха официално изявление:

 

 

"Подкрепяме решението на шампиона в полутежката категория, Jon Jones да влезе в клиника за лечение. Разочаровани сме от резултатите от допинг теста, но го аплодираме за взетото решение. Jon е силен и смел боец в Октагона и очакваме да го видим така и извън него."

 

 

 

Link to comment

Някой запознат ли е с датите, на които Jones е бил тестван? Като цяло е доста интересно как първо отложиха срещата, после ако не се лъжа сложиха край на допинг тестовете в извънсъстезателна обстановка, а накрая Bones спечели и обяви на пресконференцията как вече ще е по фокусиран, пораснал е и няма да прави глупости във времето между срещите (основно говореше как няма да качва твърде много килца) и ще бъде още по фокусиран към целта си - да стане GOAT.
Притеснително е как UFC и Атлетическата комисия на Невада (които явно са най големите путки), знаейки за проблемите му още преди месец(и), са му дали да се състезава.  

Greg Jackson и спонсорите от Reebok застават зад Jon Jones и изказват радост от това, че Bones взима мерки и ще го подкрепят.

Евала и на Cormier, който вместо да соли и храни пожелава успех на Jones в борбата със зависимостта.

Link to comment

Някой запознат ли е с датите, на които Jones е бил тестван?

 

He was randomly tested on Dec. 4, and results came back on Dec. 23.

 

Имайте предвид, че наказания и прочее ги раздават от NSAC - сиреч комисията, а не от UFC. И в интерес на истината - правилно или не, щом не е против правилата, какво се е предполагало да направят? Не е допинг, не е и забранен, както ни го обясняват - е, затраяли са си пред медиите, но и няма закон, който да ги задължава да го раздухват, така че правилно, неправилно - всичко си е в рамките на допустимото.

 

Гледам, че по чужбинско вече Джон Джоунс е разпнат и феновете обсъждат вече наказания - то пояса му се отнема, то мачове се назначават, само за удари с камшик не прочетох, но съм убеден, че и това го има сред предложенията :D . Всичко е в графа за морално наказание, разбира се. Незнайно защо хората очакват от звездите да живеят скромно, спокойно, без лоши навици, да са пример за подражание и т.н. и в момента, в който на бял свят се покаже друго, настава ега ти истерията. Естествено, че Джонката шмърка кока, държи се като арогантно лайно и по всяка вероятност прави още куп глупости, които не знаем, защото подиря му вървят няколко човека, които му оправят бакиите. Какво друго може да се очаква от дете, което малко минало прага на 20-те си година вече е звезда и печели милиони. Същата работа са футболити, деца-актьори и всякакви такива, които до 30 годишна възраст вече са си е*али майката отвсякъде. А и по принцип всякакъв вид звезди - за който кажат, че си е "останал същия" след славата и милионите - просто лъжат.

 

В крайна сметка на нас какво ни дреме дали Джоунс шмърка и бримчи в оргии с манекенки до сутринта. Той е боец, работата му е да се бие, а ние да го гледаме и да ни забавлява. Човека си се бие добре и е забавен за гледане - да си шмърка колкото си иска и да си прави каквото си ще. Като викаш водопроводчик вкъщи не се интересуваш какъв човек е, защо трябва да го правиш с някой актьор, писател, спортист, музикант ...

 

----------------

 

А относно UFC - естествено, че не си третират бойците като равни, кви са тия глупости. Коя фирма си третира еднакво служителите? Ако се скарат на снимачната площадка Леонардо ДиКаприо и някой от статистите, кой ще излети? Джон Джоунс им е звездата и много ясно, че няма да пикаят срещу вятъра. Да, ако беше някой друг, като нищо щяха да са го уволнили, виждали сме уволнение заради сбивания в бар и тям подобни (което напълно подкрепям де :beer: ) неща, но в случая работата е друга, щото е заложена трътката на златната кокошка. На Матю Ридъл или какъвто е там  - ми ако и ти се биеше като Кокалос и тебе нямаше да те уволнят. Даже Дайна лично щеше да ти даде си шмръкнеш от неговото  :lol:  .

 

Така че хич не ме е*е какво шмърка и какво си прави в личния живот Джоунс, като е решил да си го проваля и да се трови - негова си работа.

 

Link to comment

Не съм добре запознат нито с наркотиците, нито с допинга, но е добре известно, че кокаина повишава енергията и трудоспособността. Каква е възможността да е създаден допинг, използвайки за основа кокаина(бензоилметилекгонин) ?

 

 

Link to comment

^Едва ли има такъв допинг. Най-вероятно Джонито е порнал една голяма точка покрай Коледните пости!

Link to comment

Тестовете на Jones показват съмнителни хормонални нива

 

Атлетическата комисия на Невада е направила три допинг теста на Jon Jones през декември. В два от тестовете, които са направени на 4 декември, се установява наличието на кокаинови метаболити. По-малко внимание се обръща обаче на съмнителните нива на тестостерон и епитестостерон.

Всички тестове показват, че нивата му на тестостерон са доста под нормата. Но отношението между тестостерон и епитестостерон от .35, .29 и .19 са доста съмнителни.

При първия тест на 4 декември нивата на тестостерон на Jones са 59ng/dL. Епитестостеронът обаче е с нива 170ng/dL. Нормалното ниво на епитестостерон обикновено е колкото на тестостерона.

При втория тест за деня неговите нива на тестостерон са нараснали до 180ng/dL, което е доста по-близко до нормалното. Но нивата му на епитестостерон също са се качили до 610ng/dL.

На 18 декември, когато е бил проведен третия тест, нивата му на тестостерон са все още под нормата, 180ng/dL, но нивата му на епитестостерон са още по-завишени - 2700ng/dL. Това е сигнал за нещо нередно, от който са си патили вече и други бойци.

Епитестостеронът се произвежда от тялото паралелно с тестостеронът и при един здрав човек за всяко 1ng/dL тестостерон има и 1ng/dL епитестостерон. Възможно е да има вариации от 0.7x до 2x.

Но какво може да е обяснението за тези странни резултати?

За ниските нива на тестостерона може да има няколко варианта. За нормалните нива на тестостерон се считат тези, които се взимат рано сутринта. Ако Jon Jones е бил тестван по-късно през деня, неговите нива на тестостерон може да са били малко по-ниски от обичайното. Ако тестовете са били направени след изтощителна тренировка, тогава те могат да покажат още по-ниски стойности. Някои лекарства, като опиати или болкоуспокояващи, могат да понижат доста, макар и временно, нивата на тестостерона и неговото производство.

Но при тестовете се гледа и съотношението между тестостерон и епитестостерон. При резултати над нормата, това обикновено е сигнал за нарушение на правилата. Приемът на епитестостерон е забранен, тъй като атлетите често използват и епитестостерон за да се уверят че съотношението между двата хормона няма да излезе прекалено различно при тест на урината.

Друг вариант е, че лабораторията се е издънила.

Трябва да се отбележи и че тестовете от урина са далеч не толкова точни колкото кръвните тестове. А и трите теста, които са направени са били от урина.

 

 

 

Link to comment

Dan Henderson:

 

"Радвам се на спорта доста и ми е приятно да тренирам и да се бия. Обичам предизвикателствата. Може би факта, че стоя настрана от кокаина е причина за дългата ми кариера."

 

:lol:

Link to comment

Ех, келеша му с келеш! Едно нещо не мога да си обесня: за да си на толкова високо ниво във спорта е нужна НЕЧОВЕШКА САМОДИСЦИПЛИНА. Как може човек който очевидно притежава това качество да не може да се погрижи за нещо, което е важно за здравето и бъдещето му и изисква просто малко здрава работа?

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...