gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Ми надявай се да прекарам още часове в търсене на мнения, щото съм голям комплексар, ама не аз съм натръшкал линковете с някакви стари теми по-горе И не, не съм търсил кой знае колко, просто, като ми написа тая безсмислица за първия адекватен опонент, дивизията и надценеността на Андерсън Силва, погледнах да видя темата преди да загуби дали си ги говорил по същия начин. И се оказва, че мнението ти преди мача е било това ... И за втори път вече говориш за комплекси, ама не знам дали забеляза, че за 4 старници ти ни напсува вече четирима, без никой от нас да беше написал крива запетайка против мненията ти тука? Link to comment
neshev Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Отне ми 10 секунди, защото знам какво/къде съм писал с теб по темите.Иначе спокойно, специално за теб за всеки card ще пиша, моите прогнози, та да трепериш барем не объркам нещо. :) Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Вече няма особено значение ... мислех, че си един от малкото останали свестни хора в тоя форум, с които има какво да си кажеш, но видимо от доста време и ти си придобил отношението "колкото повече се заяждам и колкото повече хора обидя - толкова съм по велик", така че продължавай - вписваш се идеално. Чудиш се от няколко дена как да се издървиш на Парцалесте, Шон тръгна да обиждаш, с мен се чудиш как да се заядеш, оня ден побърза да се изтежкариш на gardax, че който не мисли, че Федята е топ 3 на всички времена е "необразован" или каквото там беше (видимо момчето е по-нов фен на спорта)... За к`во? И то цялото BWC е на тоя хал - кеч, мма - все в гъз - изгледал някой три турнира от Япония и два от Мексико и тръгне да се заяжда с всеки, който е писал нещо за WWЕ, че нищо не разбира и че е пълен тъпак. Еле пък, ако е изслушал и два подкаста на Мелцер, тогава вече трябва със закон да е забранено някой да има друго мнение. Забравихте допреди няколко години колко жалки маркчета бяхме, че не бяхме гледали нищо по-различно от кеча по бтв и тук-таме някое ММА PPV от каквото са намерили в арена и замунда, щото допреди няколко години "международния интернет" беше пълен ташак. А дори и някои да са били нейде по чужбинско и да са могли да следят подобни неща по-отблизо, това не ги прави с нещо по-различни от поредното фенбойче и далеч не им отсъжда задължението по три пъти на ден в различни теми да обяснява на останалите колко не разбират и какъв капацитет е той. Ама то, като прогледа сляпото, тъй става ... Link to comment
gardax Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Проблем е , че от "модераторскят екип" не се толерират директно изказани реални мнения , ако те не са пряко възхваляващи Lucha Underground и NJPW , чакам момента , в който някои заблуден "марк" ще почне да обеснява и в този раздел как Ben Askren е най-великият , Wanderlei е мега големият боец и Punk ще рулира във всяка категория .... само за Ронда няма да кажат нищо нереално , и то само защото на някой му става чепа от нея. ПС: Парцале , ако и това се приема за обида , или аз не разбирам правилно термина "обида" , или са и сменили смисалът на тази дума в българският език. ПС2: Претенции към Федята за най-най , който ги има ... нека си ги има.Щом третодивизионните срещи те правят велик Wanderlei трябва да е шибан бог ... разликата е , че той беше прекалето тъп гъз да влезне при истинските боици и го видяхме при истинска конкуренция , че не е толкова велик , колкото си мислихме ... просто Федята има малко повече акъл и не направи тази грешка ( поне не за постоянно ) Link to comment
antropophagus Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Пак Федор ви е на устата, ве. Имайте предвид че в такива случаи като Вандерлея, Федор, Кро Коп го има и момента на амортизация. Всеки има право на мнение, де, просто давам още една гледна точка, ясно е, че всеки има мнение по въпроса. Link to comment
gardax Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Пак Федор ви е на устата, ве. Имайте предвид че в такива случаи като Вандерлея, Федор, Кро Коп го има и момента на амортизация. Всеки има право на мнение, де, просто давам още една гледна точка, ясно е, че всеки има мнение по въпроса. Направо не ми се пише за тези тримата "великани" в мма-я.Амортизацията не е оправдание за посредственост , особено за Вандерлей. Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Фьодор е велик, няма съмнение в това. Просто на по-новите фенове е трудно да разберат за какъв изрод ненормален става въпрос.ММА е спорт, който се променя много по-бързо от останалите и бойците от различните поколения са несравними и като умения и като физика, абе като всичко. В Прайд конкуренцията в ония години, ако не по-голяма, беше поне не по-малка отколкото в UFC. А пък за тежката няма какво да говорим - докато Тим Силвия мачкаше в UFC и дядо ти Ренди след пенсия се върна да го въргаля пет рунда, то в Прайд бяха уникални бойци в топ годините си. Всъщност ние наскоро гледахме двама от тези бойци в бой за титлата при тежките и това говори много - от една страна колко е зле сега тежката категория, от друга - какво време беше тогава в Прайд. Фьодор омаза всичко живо тогава, просто не беше реален. Няма втори като него. Първо трябва да започнем от там, че преди десетина години, когато беше баш времето на руснака, общо взето бойците си бяха силно развити в определено нещо, не като сега. Граплърите си бяха граплъри, страйкърите - страйкъри - ясно изразени. Казвам го с ясната уговорка, че не изпадам в крайности - естествено, че и тогава си бяха подготвени в различните аспекти. Просто беше много по-различно от сега. Фьодор беше нещо различно - той беше човек, който както беше силен в граплинга, така и удряше като с чукове. Можеше да събмитва, да нокаутира, да се бие дълго време ... абе, всичко, такова чудо друго нямаше. Слабо място нямаше тоя човек - на крака силен, на земя силен, поемаше всякакви удари, технически грамотен, дисциплиниран ... абсолютно неуязвим. Федор победи на два пъти Биг Ног ... на бразилеца може да му видите статистиката - до дърти години никой не го е побеждавал освен братушката - има още две загуби, взима си реваншите. Ногейра е урод и заключваше всичко живо. Федор на два пъти го би в най-добрите му години - само това му стигаше да е легенда. Мирко Кро Коп - също много голям боец, също в най-добрите си години тогава. И тогава Фьодор го бие както оня ден Джоунс би Кормие ... просто след тоя мач разбираш, че това е от друга планета човек - особено след като руснака му вкара шут в главата и залата полудя. Марк Хънт в ония години също беше нещо много, ама много по-различно от това, което е сега - силен страйкър, победил Мирко Кро Коп за изненада на всички и Вандерей Силва в прайма му - е тоя човек беше разбит за няколко минути от Фьодор. Просто от сегашна гледна точка е трудно да се разбере какво беше тогава, но си спомням добре как тръпнех за тоя мач и с каква лекота го отвя Федята. Би го все едно демонстрираше в залата някаква хватка ... Въобще в Прайд тогава имаше уникални тежкари и Фьодор ги тръшкаше един след друг - Фуджита, Марк Колман, Кевин Ранделман, Семи Шийлд, Хийт Херинг ... Честно казано може да си мечтаем само някога да има пак толкова големи имена в категорията и то да са на едно място. В същото време в UFC шампионския пояс си го менкат Тим Силвия и Андрей Арловски, пиша го с цялото ми уважение към тях. Както и да е - Федор отива в Щатите след края на Прайд и там се изправя срещу именно тия двамата. Тим Силвия се изправя срещу Федята след като е загубил мача си за титлата в UFC срещу БигНог ... тоест, правете си сметка - той е претендент, номер две и т.н. в тоя момент и това изглеждаше доста голям мач за времето си. Фьодор го уби за 40 секунди - първо, че го изпраска юнашката и оня не знаеше къде се намира, но и на всичкото отгоре го събмитна, а не го уби, както имаше възможност - смятайте колко беше голям. Силвия беше до тоя момент с три загуби в кариерата си. Следващия след него срещу Федор е ... Андрей Арловски - той също в тоя момент изглеждаше като топ боец от тежката категория - беше навъртял добри победи преди мача - беше бил Вердум, беше нокаутирал Рой Нелсън, Бен Ротуел ... еми и той не издържа един рунд с Фьодор. Единственото, за което може да ни бъде яд, е че след това не се осъществи мача с Джош Барнет. Много фенове тогава твърдяха, че това ще е номер едно срещу номер две при тежките. Жалко и че не се стигна до мач с Ренди Котур. Но то няма как да се биеш с всички, еле пък по онова време. Това, че Фьодор накрая навъртя няколко загуби - ма това е повече от нормално. Всеки спортист рано или късно губи мача с ЕГН-то . Той и Чък Лъдел изглеждаше жалък последните си мачове, същото се отнася и за BJ, и за Тито, и за колко ли още легенди ... в тия спортове особено ти идва времето в един момент и почваш да губиш. Та тия загуби по никакъв начин не са нещо, което говори лошо за Федята. Остаря си просто, това е... Но по-велик от него в тежката няма и няма и да има скоро, защото този човек беше от друга вселена и размазваше в една луда конкуренция всичко безапелационно. Link to comment
MainEventer Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Федятя и останалите от старото поколения са велики, защото тогава всичко беше един бой между мъжкари. Да, това е спорт, но и да - това е боен спорт. Най-важен е боя. Тогава излизаха и 95 от боевете бяха ебаси шоутата за публиката. Сега половината са някакви стратегии и затискания по клетката. И в УФЦ някой път има яки мачове, но те доста рядко са в мачовете, в които има залог (разбирайте мачове за титла, Н1 кънтендър). Постоянно гледат нагоре към часовника и т.н. И да, Федор е в топ 3 на тоя спорт за всички времена. Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 @antropophagus Благодаря. Много странен спорт е ММА-я , до оня ден пионери вече са пенсионери. Представете си Марадона да играеше футбол в момента как щеше да изглежда ... даже и това не е добър пример. Просто когато не си следял времето на прайд не можеш да разбереш колко големи мачове бяха тогава това. Жал ми е, че и аз не можах много тогава като хората да ги следя - тъкмо започвах в интерес на истината и тогава се теглеше от къде какво хванеш, не беше като сега, да не говорим, че инфо трудно се намираше - някой тук таме напише нещо, чужбински сайтове не знаех, а и не се пишеше отвсякъде за мма-я, сега е мания вече, големи звезди са. Link to comment
dr jack levine Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 К'во коментират хора, дето не са слагали бинт и ръкавици през живота си бе!?!?!?!?!? Интровертни, анти-социални зубрачи с опит в стиир фаитър 4 не се броят изобщо за хора. И такива, които не са посещавали култови мма чалга дискотеки, като Galaxy, Plazza и Planeta Payner да си спестят коментарите!!!!!!!!!!!!!!! Направете като Фегри, спрете да коментирате нещо, което не разбирате. Гледайте си ТНА и си живейте живота!!!!!!!!!! I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!! Link to comment
antropophagus Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Федятя и останалите от старото поколения са велики, защото тогава всичко беше един бой между мъжкари. Да, това е спорт, но и да - това е боен спорт. Най-важен е боя. Тогава излизаха и 95 от боевете бяха ебаси шоутата за публиката. Сега половината са някакви стратегии и затискания по клетката. И в УФЦ някой път има яки мачове, но те доста рядко са в мачовете, в които има залог (разбирайте мачове за титла, Н1 кънтендър). Постоянно гледат нагоре към часовника и т.н. И да, Федор е в топ 3 на тоя спорт за всички времена. Между другото като каза това, вие сигурно знаете, де, но да спомена все пак, че има една организация One FC, дето в голяма степен ползва правилата от Pride и оценяването също е като в Pride - демек гледа се целият мач, а не по рундове, което е много по-добре според мен. Но тяхната таргет аудитория е Азия и не са чак толкова известни в по-широк мащаб. Link to comment
Gooner_4 Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Добър,изчерпателен коментар на gboy.За хора като мен,които не са запалени по ММА от много дълго време е готино ,че има някой,който да разказва как е било през онези времена.Аз естествено се старая и сам да се образовам,но все пак е хубаво,че на момчето му се занимава . Link to comment
gboy Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Федята ми е голям любимец и мога наистина много да изпиша за него, а и вярвам всеки, който е гледал ММА когато си беше в прайма. Има неща, които и до ден днешен не можеш да ги видиш в такава степен от никой от бойците, нищо че се подготвят в ега ти лагерите, а при Емилияненко далеч не беше така. Най-фрапиращо за мене беше спокойствието в тоя човек - никога не съм виждал боец, като го притиснеш до стената да реагира толкова хладнокръвно. Гледайте мача с Фуджита, където всеки друг би загубил, но не и Федята. След много тежък удар - клинч като по учебник и това е. Ранделман като го изтреска по глава същата работа - нито паника, нито нищо - доигра си спокойно и го заключи след малко. В интерес на истината и Арловски бая го понатисна, че за мнозина и Брет Роджърс ( макар за мен втория далеч да не се прадстави толкова добре въпросния първи рунд, колкото го изкараха някои) - и нищо, просто виждаш човек, който е наясно, че ще му дойде момента и това ще е. А колко често сме виждали бойци, и то елитни, дето при първата съпротива по-сериозна и им заминава мача. Само за пример може да видите какво е казал Джон Джоунс за Даниел Кормие след мача. При Императора нямаше такива работи, не можеш да го пречупиш пък какво ще да го правиш. А за тези, които смятат, че боят е до размери - Федята се биеше с хора, с които не можеше да застанат очи в очи за снимка, та трябваше да се снимат гушнати Надявам се си давате сметка, че Тим се е и понавел ... да не говорим, че тук далеч не става въпрос за височина, а за габарити като цяло. Или пък тука: Човек с неговите размери в момента може би щеше да се бие в средна категория - 183 санта и около 105 кила, далеч не само мускулна маса. Легенда е отвсякъде, гледал съм му мачовете, някои по доста пъти - просто е удоволствие такъв спортист да гледаш А когато тапна в мача с Вердум ... страшна работа - както когато нокаутираха Силва, горе долу същото чувство беше. Просто си даваш сметка, че си видял вече най-доброто от един уникален спортист и от тук нататък само ще се разказва за него. Като за Зидан, за Майкъл Джордан, Шумахер, Фелпс и прочее. (емотиконка със сълзичка и махащ кърпичка) Link to comment
Shawn_Michaels Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Федор e един от най-добрите в ММА за всички времена,който не мисли така си няма идея той се е доказал за период,сега че го биха някои не променя това,което е направил.Просто не е това което беше загубил си е рефлекса най-вече иначе другото е на лице,те го биха ама не беше дори с КО,а TKO..... машина е или беше както и да го кажем.Другите които са от тоя ранг са Дан Хендерсън и Андерсън Силва.И тримата са нещо специално и години наред никой не можеше да ги победи и тримата паднаха напоследък,но това не променя нищо,няма непобедими хора всеки си има майстора.Сега Джон Джоунс е четвартия от тоя ранг,който е нещо специално и той ще падне ама още не му е дошло времето. Дори сега Андерсън се завръща и евентуално може вземе титлата според мен пак ама няма да е от Уейрдман.Аз ги виждам така работите сега според мен,моя човек Витор-чо ще вземе титлата от Уейрдман и евентуално Андерсън може го бие по-нататъка за титлата,което не ме радва ама има големи шансове да стане така.Витор Белфорт също е много голям бих го сложел след тея четеримата ,Белфорт има загуби доста така да се каже ама повечето са повтарящи се мачове от едни и същи хора му са и половината,които са го били и той ги е побеждавал отделно и Витор беше точно в зората на ММА когато нямаше правила и беше още хлапак около 20 годишен и беше световен шампион в тежка категория и то срещу хора много по-големи от него като физика,а и Белфорт досега от хората които се биха с Джон Джоунс имаше едни от най-големите шансове за победа ама Джоунс показа сърце и не се предаде(но после имаше няколко месеца проблеми с тая ръка,малко му трябваше да се счупи ръката му),Витор определено е феномен и то доказал се има и шансове сега да не победи Уейрдман ама според мен ще го бие,сега е във възход и искам да наблюдавате как ще го отнесе като куцо пиле домат "Doin' what I want to do, When I want to do it." Link to comment
goldberga Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Добър,изчерпателен коментар на gboy.За хора като мен,които не са запалени по ММА от много дълго време е готино ,че има някой,който да разказва как е било през онези времена.Аз естествено се старая и сам да се образовам,но все пак е хубаво,че на момчето му се занимава . Ми стараеш се, и не си само ти. Нормално е. Явно тука някои хора са родени, след като са изгледали всички видове ММА евенти по света. Евала на gboy и от мене, пък вие продължавайте да му обяснявате да спре да пише за ММА, да спре да пише за кеч.. но човека с две-три хубави мнения показва, че има някаква представа (меко казано) и знания. Е, разбира се трябваше да се соли с другите и да им обяснява как те не разбират нищо от ММА щом са гледали WWE. И оня с бинтовете и ръкавиците :D. Извинявай, ти Стъки ли си или Багата, че не мога да се ориентирам? Предполагах аз, че най-големите анализатори в света са бивши световни шампиони (в UFC)... добре че беше ти да ми затвърдиш мнението. Живи и здрави, и не забравяйте, че не сте се родили специалисти и "смаркове", в която и да е област. Link to comment
Shawn_Michaels Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 А да забравих да кажа и аз още нещо примерно Вердум за мене е измислен шампион ама просто така се развиха нещата примерно Дос Сантос ще го бие само,че няма се стигне до там защото Веласкес вероятно ще обедини титлите,освен Сантос смятам,че и Арловски също ще бие Вердум ама така ще се развият работите,че титлите пак ще отидат при Веласкес и надали някой от тея тримата ще го бие в близки времена,това е един опорочен кръг,който няма се прекъсне все пак аз стискам палци за Арловски,който може би има най-голям шанс да победи Кейн,но нещата са много оплетени "Doin' what I want to do, When I want to do it." Link to comment
dadoktor Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 http://bleacherreport.com/articles/2321386-jon-jones-enters-drug-treatment-facility-following-positive-test?utm_source=facebook.com&utm_medium=referral&utm_campaign=programming-national http://sports.yahoo.com/blogs/mma-cagewriter/ufc-champion-jon-jones-enters-into-a-drug-treatment-facility-214520325.html Някой по-запознат да каже, ще го стрипнат ли и изобщо какви са последствията от подобни забежки накриво. Link to comment
parcaleste Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 ^ Since the Nevada commission follows the WADA code, the commission was unable to penalize him or prevent him from fighting this past Saturday despite the positive test result since benzoylecgonine is not banned out-of-competition. The commission will be discussing out-of-competition drug tests and talk about whether to break from WADA code for situations like this. Link to comment
Monteso Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Jon Jones с положителен допинг тест за кокаин Единственият човек, който може да създаде опасна ситуация за шампиона в полутежката категория е самият Jon Jones. "Bones" е дал положителен допинг тест за бензоилекгонин, кокаинов метаболит, по време на случаен допинг тест на атлетическата комисия на Невада на 4 декември. Това вещество обаче не е сред забранените от световната допингова асоциация и затова боецът не е получил забрана да се състезава. Jones е преминал успешно втория допинг тест преди победата си над Daniel Cormier и от тогава е в клиника за наркозависими. Новината бе съобщена първо от Yahoo!Sports, които публикуваха и обръщение на Jones. "С подкрепата на моето семейство постъпих в клиника за лечение. Искам да се извиня на годеницата ми, на децата ми и на майка ми, баща ми и братята ми за грешката, която направих. Искам да се извиня и на UFC, треньорите, спонсорите ми и феновете. Приемам лечението доста сериозно. Затова бих помолил за малко лично пространство." Управителят на атлетическата комисия на Невада, Francisco Aguilar заяви, че се радва, че Jones обръща внимание на този проблем и се е заел сериозно с разрешаването му. От UFC също пуснаха официално изявление: "Подкрепяме решението на шампиона в полутежката категория, Jon Jones да влезе в клиника за лечение. Разочаровани сме от резултатите от допинг теста, но го аплодираме за взетото решение. Jon е силен и смел боец в Октагона и очакваме да го видим така и извън него." -- На мен лично ми мирише на сделка. Хванали са го с допинг по време на подготовката за срещата, от UFC са се намесили и са го изкарали наркозависим, за да му спасят кариерата. В последствие месеца който имаше до мача, е стигнал на организма му да изчисти субстанциите, и сега ще се размине с няколко публични изявления и одумване. - Link to comment
gardax Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Между другото като каза това, вие сигурно знаете, де, но да спомена все пак, че има една организация One FC, дето в голяма степен ползва правилата от Pride и оценяването също е като в Pride - демек гледа се целият мач, а не по рундове, което е много по-добре според мен. Но тяхната таргет аудитория е Азия и не са чак толкова известни в по-широк мащаб. Абе покрай Ben Askren набраха доста heat и правят не лоши неща ... могат да направят конкуренция на Белатор , ако трябва да сме честни. Link to comment
Nikolai Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 И двамата направиха два рунда, след това грохнаха!! Това че Джоунс спечели по точки нищо не означава! След втория рунд и двамата се движеха като пияни. Много разочароващо представяне. Джоунс спечели, но според мен си е равен, защото те можеха да си продължат още дълго по тоя начин... Не заслужава нито един от двамата да е шампион. Първите два рунда бяха интересни, след това се облягаха на клетката и един върху друг. Ако не могат да изкарат 6 минути, защо ни ги представят като "професионалисти"?! Гледам, че тука се дават примери с някои от големите от близкото минало. Ми то Федята още в мача с Арловски се беше отпуснал и беше ясно, че не е същия, но го нокаутира като пич! След това срещу оня дебелия негър, във втория рунд издишаше, но пак го загроби с една тупаница. Тия изкараха 15 минути, без нито един да е близо до победата... Два рунда си беше тръпка, след това ми беше безразлично. UNBALEEVABOWL !!! Link to comment
Monteso Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 ^Кормиер може и да е бил пиян, за Джоунс разбрахме, че е бил друсан! - Link to comment
antropophagus Posted January 7, 2015 Share Posted January 7, 2015 Абе покрай Ben Askren набраха доста heat и правят не лоши неща ... могат да направят конкуренция на Белатор , ако трябва да сме честни. Готина организация е, мда, най-малкото заради правилата и оценяването - аз поне не знам за друга с такива в днешно време. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.