antropophagus Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 След това представяне на Джон Джоунс срещу Кормие вече няма накъде да се скатава от тежката - малка му била структурата, хахах. Иначе, аман от тия бъркания в очите, мен ми се стори, че развали ритъма на Кормие след това изпълнение, трябва директно да му взимат точки вече, бахти. Но както и да е, и двамата се раздадоха, доволен съм от мача и мисля че Джоунс трябва да върви в тежката след още един двубой в полутежката с победителя от Густафсон срещу Ръмбъла, то не знам какво повече остана за него в тази дивизия. Серони заслужава title shot според мен, тъпо е, че го държат като gatekeeper (знаем им номерата на UFC). Супер активен боец и не е като да бие някакви "cans", както казват. В момента е в killing spree! Link to comment
gboy Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Доживяхме и WWE маркчетата да бистрят MMA-я. Остава и парцалО да дойде да ни обясни колко е тежко финансовото им състояние. Като цяло очакван резултат. Cormier се би като малоумна печка, без никакъв адекватен gameplan. Чекаме gboy да дойде да обясни колко е надценен Jones, въпреки че няма как да го взема на сериозно, след fix-натия fight с Gus. Като спре да се бие с midget-ите в неговата дивизия или отиде в HW, където ще му нацепят циганската мутра, тогава може да му обърна някакво внимание. Като цяло само mark-овете бяха hype-нати от нагласения build up. Не мога да те разбера какво ти става от време на време, та прещракваш. Винаги ми е било интересно да чета мненията ти и когато решиш - има много какво да напишеш, но понякога, не знам поради каква причина, изтрещяваш и пишеш някакви подобни неща. Прочети си барем твоето мнение на предишната страница, пък тогава пиши. Нали точно ти написа, че Кормие имал дисциплината и уменията да победи Джоунс и че, ако го бил хванел, щели Кокаляците да летят и нямало даже да бъде смешно, щото къде била олимпийската борба, къде е колежанската? ------ Аз не съм ММА разбирач, така че моля всеки, който е тръгнал да чете анализи на много разбиращи и знаещи, да ми пропусне поста за да няма после - "нищо не разбираш, откажи се и т.н." - това ми е личното мнение и нищо повече. Свободна страна сме, никой никого не задължава да чете. Тоя мач вечерта е бил нещо велико. Не толкова заради това, че КокалЯ победи, колкото заради това как победи. Нямаше да е такова постижение, ако Джоунс беше бягал пет рунда и беше се възползвал от дългите си крайници, но случая тука е друг. Той си влезе в кличнч на Кормие, надбори го, затиска го на мрежата, спира му опитите за тейкдаун ... такова чудо трудно можеш да видиш. Майсторлъкът за да спечелиш в ММА много често се изразява в това да успееш да набараш слабото място на съперника и да го използваш. Така, както често правеше GSP и го гледахме да въргаля страйкъри и да боксира граплъри. Или пък другото, което е, да успееш да подкараш мача в удобното за тебе русло - ако си силен страйкър - да го използваш, ако си борец да се бориш и т.н. Но Джоунс направи точно обратното - той изигра мача по начин, който се предполага да е удобен за Кормие - този бой в клинч, тая скъсена дистанция, натискането на мрежата и борбата - това се предполагаше да е зона, в която Кормие ще се чувства удобно. И това показва всъщност колко е велик шампионът - това е абсолютното превъзходство - с твоите методи да те бият. В действителност до съвсем скоро за мен Джоунс беше върло надценен боец. Не защото беше слаб, а защото за да се буташ в категорията GOAT е редно да си победил силните на твоето време, а не на предишното. Джоунс спечели срещу Шогуна, Рампейдж, Витор Белфорт ... щеше да е впечатляващо, ако се беше случило няколко години по-рано, но не и в неговия случай. Поне не, ако се говори за най-великия изобщо влизал в клетката. GSP, Силва и Федор победиха най-добрите в най-добрите им години, заради това и оформят топ 3 за всички времена. Там беше и разликата. Сега е друго - Джонката вече победи Густафсон, Тешейра, а сега и Кормие, които са възможно най-силните опоненти, срещу които може да се изправи към днешна дата. Така че вече определено звучи доста сериозна претенцията за GOAT, пък е ясно, че никога няма да може да се каже кой кого, защото времената са различни и спортът е различен. С нетърпение чакам следващия му мач и се надявам да му е последен в категорията, защото повече няма какво да прави там. ------ Сероне с поредна голяма победа, но вече нищо не очаквам от него, той е боец, който е доказал, че когато трябва да се излезе на върха, нещо му става и не се получава. Израдва ме Хектор Ломбард - винаги ми е харесвал стилът му и се надявам вече да го видя в някой по-голям двубой. От как слезе в WW бая каски поначупи и е редно да се приближи към титлата. Един мач с Роби Уолър ще е страхотен, макар да смятам, че има поне няколко човека в тая категория, които могат да го победят преди да се дореди до тайтълшот. Link to comment
Shawn_Michaels Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Защо пък Джоунс трябва ходи друга дивизия,трябва си седи тука си гради легендата,няма какво да доказва в Heavyweight,а той е и млад още има време за там трябва седи тука поне 2-3 години още .Относно Густавсон,той беше човека който беше най-близо до победа и neshev и другите хейтъри дет разправаха колко добър Кормиер хабер си нямат кой ми говореше,че Густавсон не бил толкова добър в страйкинга и Кормиер колко добър бил.Кормиер е един мишок няма КО power няма рийч,няма бързина ама не какво думахте Кормиер ще бие ние сме се друсали,че сме били убедени за Джоунс ама кво стана сега Кормиер ПАДНА ЛИ - ПАДНА,слаб ли СЛАБ Е,дебел ли е ДЕБЕЛ Е ,само дето му знае много устата на мазния.По-принцип Джоунс и мен ме дразни дето държи толкова(както ме дразнеше и Андерсън Силва) става банално ама въпреки,че искам Джоунс да го бият тоя мач тотално ми преобърна нагласата,защото взеха да градят като Кормиер някакъв супермен не знам си къв колко добър бил Кормиер бла бла - един дебел мишок,който не е много слаб ама победите му са чисто в тактически план и не е нищо специално нещо като господин midlieweight - Chris Weidman,това са роботи такива хора не ми харесват и не са нещо специално въпреки,че имат доминация,но това е защото има правила,ако ги пуснеш на улицата ще го ядат.Докато Джоунс дори и да ме дразни малко той е специален,той е нещо което не може се види всеки ден в ММА,тея хора заслужават уважението,които могат да предоставят нещо,което другите не могат,не някакви роботчета тип Кормиер. А да и още нещо за Каубоя щях да казвам доволен съм,че победи в момента е в серия и някой трябваше да постави Джури на мястото му,защото и на него много му знаеше устата,по която има още мляко.За тоя мач не бях убеден в победата за Сероуни ама ми се искаше и така и стана,така че това UFC доволно "Doin' what I want to do, When I want to do it." Link to comment
gboy Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Джоунс може да е млад, но не очаквам от него още дълго да се бие. Той самият си беше казал, че иска да се оттегли млад и здрав, а не да го потрошат, както обикновено се случва в тия спортове, и да се пенсионира когато вече ептен не му е останало здраво място. Нещо, за което го разбирам напълно. А се надявам да отиде в тежката (макар да се съмнявам), защото няма нищо по-тъпо от търсенето на джобъри за някой шампион, който е разчистил дивизията и сега се чудят кой да му дадат, че да има мач. Така както се случваше със Силва и с GSP, та гледахме разни недоразумения като Дан Харди с тайтълшот или безсмислените мачове на Силва в LHW, където нищо не променяха в общото уравнение. Даниел Кормие е велик боец и не е редно да се подценява след тоя мач, до оня ден, като разхвърляше тежкарите и след това и в LHW, се гвореше колко е добър, сега идзведнъж сатна джобър, защото загуби от Джоунс. Не трябва да се залита в крайности. Link to comment
Monteso Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Единственото, което ми идва наум е, че тия ме убиха от скука. - Link to comment
Shawn_Michaels Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Не е джобър,няма и да бъде той е робот не е джобър и реално погледнато хората които могат да бият Кормиер в тая дивизия са изключително малко - шансове имат само Густавсон и Антъни Джонсън ама Кормиер е далеч далеч от нивото на Джоунс и така трябва да е никакъв просперитет за роботите нека Джоунс държи титлата и Кормиер не види нито титла тука нито в heavyweight както беше "Doin' what I want to do, When I want to do it." Link to comment
antropophagus Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 Сега гледах post fight пресконференцията - Кормие се разплака, доста уважително говореше за Джоунс и не търсеше оправдания, добро впечатление ми направи, може би тази загуба ще му послужи като мотивация. Джон Джоунс го попитаха за минаването в тежката и накратко обобщено каза, че мястото му е в полутежката като може да мине в горната категория само за специален случай - с правилния опонент и правилните кинти. Всъщност ще постна линка, стига съм спамил глупости... Link to comment
Kalata Posted January 4, 2015 Share Posted January 4, 2015 В стила на родните спортисти бих заявил: Jon Jones имаше късмет. Продължаваме напред! ... :D Link to comment
neshev Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 @djimomche, не виждам защо се обясняваш като путка, след като никой в този форум не бръсне мнението за слива. Важното е да си със силните на деня и да се наслаждаваш "на магията на вечерта", вече какви си ги бръщолевил преди, надали има особено значение.Мненията ми са достатъчно категорично написани. Може би е грешка, но все още не ги пиша за да accommodate-на хора с learn disabilities или такива като Схавн_Мицхаелс, които нямат изкласен осми клас, но засега няма да правя промени.Иначе в този форум по презумпция всеки разбира от кеч/мма/фубол и политика. Дори парцалийести, който се изхранва от измазване на детски стаички, дава изключително уместни и логични бизнес съвети на изкуфелия старец Vince. Link to comment
gboy Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Мненията ми са достатъчно категорично написани. Никой не отрича категоричността в мненията ти, Нешка. Преди двубоя: Ако Cormier хване Jones, вторият ще направи пирует във въздуха и няма да е смешно дори. Дали Cormier притежава уменията и дисциплината да победи Jon Jones? Абсолютно. след двубоя: Като цяло очакван резултат. Вярно, малко не съвпадат, но и двете са категорични. Иначе в тоя форум, че всеки си живее в някакъв си негов си филм, е ясно, вече гледам и внимание да не обръщам, че няма особен смисъл ... Link to comment
Shawn_Michaels Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 или такива като Схавн_Мицхаелс, които нямат изкласен осми клас, но засега няма да правя промени. Еми нямам да от село сме тъй ,чакам господиш нешо нешев да ме образова,да ми каже как седят работите в тоя толкова просссст спорт UFC,ама тоя твой offtopic беше излишен господин декан "Doin' what I want to do, When I want to do it." Link to comment
antropophagus Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Коментарите на Shawn_Michaels ми оправят настроението като ги чета, независимо дали съм съгласен или не, точно това, че пише като някакъв див селянин. Казвам го като комплимент, сериозно. Link to comment
retwerts Posted January 5, 2015 Share Posted January 5, 2015 Аз си мислих, че поне в този раздел темите не биват профанизирани, но явно съм се бъркал. Link to comment
gardax Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Пф , Джон ме учуди доста , явно нещата не бяха точно както аз си мислех. Даниел държа на ниво , добре се справи в стойка. Ако трябва да сме честни рундовете бяха 3:2 за Jon , без да му отнемам нищо.Иначе се справи повече от брилянтно с takedown defens-а.Доста високо ниво показа и в стойка.След подобен мач вече наистина има право да говори , че е минал през цялата дивизия , единствено още един мач с Александър , където да доминира повечко , и вече може да си изявява претенциите за p4p #1 с 100% право. Кормиер поне според мен имаше още какво да покаже , може би стреса , може би емоцията му повлияха , но съм убеден на 100% , че е способен на поне съвсем мъничко повече. Беше доста емоционален след мача , редно беше Джон да се държи поне малко по-човечно и достойно .... но пък лош човек не означава лош шампион. Реално това е мача , който затрудни до краен предел Jones , едва ли има какво повече да му поднесе дивизията.С това държание неговото обаче , ми е противен до краен предел ... неговото е чиста проба злоба и проклетия.Дори нещата , които Sonnen ръсеше нон стоп звучаха поне малко sell the match , а Jon си показва видно пренебрежение към сериозни хора ... Кормиер не е Wanderlei и не заслужава такова отношение , доколкото Jon беше си заслужил подценяването на хората след редица мрънканета , отказване на противници , отказване на мачове , претуенции за пари , неподписване на договори , незачитане на съдииски решения и тн. Когато откажеш да се биеш срещу Sonnen с 2 седмици подготовка за него и 3 месеца за теб и говориш как си най-големият all time , някак си е трудно да не те подцени човек. Поне сега показа ( дори и на мен , колкото и неприятно да ми е ... ) , че е боецът , за който той самият се мисли. Edit: Цитирам Werdum : "Jon Jones ще съжалява , ако се качи в HW " , което реално е доста възможно ... хем да се качи , хем да не му провърви ... и преди да ми скочите : Cain , Werdum , Dos Santos ... дори да приемем , че може да бие 2ма ... 3тият ще го прекърши , без значение кой. Просто няма необходимото да надиграе Werdum на земята , да изтърпи g&p-а на Cain и да се боксира с Dos Santos , все някаде в тия три неща ще се спъне. Link to comment
StreetGloW Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Ако трябва да сме честни рундовете бяха 3:2 за Jon Не съм съгласен бяха 4:1 , DC взе само втория рунд! Реално това е мача , който затрудни до краен предел Jones И със това не съм съгласен , Густата повечко зор му даде! Link to comment
gardax Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Не съм съгласен бяха 4:1 , DC взе само втория рунд! И със това не съм съгласен , Густата повечко зор му даде! Първият беше близко , за мен беше за Кормиер , доколкото при Александър бяха 2 чисти още 3 рунда , клонящи повечко към Джоунс , който съдиите разделиха поравно и 1/2 от мма анализаторите и медиите смятат , че са за Джоунс ... + в картата на съдиите има един даден 3ти за Кормиер , което е малко странно Link to comment
neshev Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Аз си мислих, че поне в този раздел темите не биват профанизирани, но явно съм се бъркал.Едно време беше, но все пак същите капацитети, които умуват в WWE разделите, сега стабилно спамят и тук, та е разбираемо. За това и съм отебал този раздел отдавна. И, btw, да няман някакви обърквания, никога не съм бил модератор тук, въпреки темичките и псевдо-филмите на бургаската шматка, тъй че за кочината тук може да се обърнете към "прилежния" модератор parcaleste, който върши някаква "модераторска" дейност само като бъде споменат лайняния му nickname,А, gboy, горкия, още не е вдянал, какво съм написал... Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Абе, не се обяснявай като щипната мома, бе .. С`я пък стана мъдрец неразбран, дето си е казал всичко, ама ние, нъл сме тъпаци необразовани, просто не можем да го вденем. Да беше написал на в началото още как само маркчетата се вълнуваме от тоя двубой заради смешния билд-ъп и всъщност е повече от ясно на истинските капацитети, че Джоунс ще размаже Кормие, че даже и ще го събаря на клетката и да ни опикаеш всичките след мача. А така - на първа страница едно, на втора - второ, а на трета вече никой не те е разбрал, щото сме кой от кой по-прости ... Link to comment
neshev Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Няма "ние", има само "ти".Като цяло разбирам защо си толкова крайно озлобен. Все пак, когато ти обяснявах, че Anderson Silva е в най-слабата дивизия е и е яко надценен, ти пишеше фермани колко съм заблуден, а въпросният беше нокаутиран срещу първия адекватен боец, срещу който се изправи. Същото и с Jon Jones. Когато обяснявах как е P4P един от най-великите бойци, отново ми се обясняваше как противниците му са някакви остарели балъци като Shogun и Rampage.А, и гледам и в кеч разделите в прав текст ти обясняват да не пишеш, та вероятно е разбираемо защо си крайно комплексиран. Link to comment
xelzing Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 neshev, един по-обстоен коментар за ППВ-то ще видим ли? [b]Thank you EDGE! [/b] Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Никога не съм ти писал колко си "заблуден". Тука сте няколко човека, където си позволявате да обиждате потребители, които не са на вашето. Най-малкото е доста жалко да се правиш на оборотен, докато си скрит зад екранчето на компютъра и да раздаваш епитети, които едва ли би казал на някого, ако бяхте очи в очи. Това за Андерсън Силва си беше твое мнение и последното, което съм правил, е да те обиждам, наричам "заблуден" или прочее мишкарстване. Що се отнася до самия въпрос с Андерсън Силва - първия адекватен боец бил Уейдман - де бре, не се намери адекватен боец в тая дивизия от цял свят толкова години. Хендерсън, като се би с него, не беше ли адекватен? И то точно борец, какъвто се водеше, че трябва да го победи. На Витор, като му откъсна главата с ритник след три минути и половина в октагона и той ли беше неадекватен? И то, за разлика от мача му с Джоунс, не беше дошъл след няма и месец подготовка и то от долната категория. Форест Грифин и той ли не беше адекватен опонент - един от най-добрите по това време в LHW, тъкмо загубил титлата, като изглеждаше като хванат от гората? Хубаво, фен си, имаш си право на мнение - никога няма да кажа, че си "еди-какъв-си", щото не си на моето, ама айде пък и да не е меродавно и всеки, който не е съгласен с него да не е тъпанар, марк и тъй нататък. Имах ти уважението заради мненията ти тук, но напоследък се побърка тотално - реши да тролиш като детенце от раздел на раздел, хубаво, ама вече да обясняваш кой бил путка, кой немал еди-кой-си клас завършен и прочее - малко в повече идва. Link to comment
gboy Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 И още веднъж: преди да загуби Андерсън Силва: P4P #1 Anderson Silva, а и може би вече и P4P GOAT-ът, трудно е да се вика срещу него. Все пак гледам доста хора прогнозират, че Weidman най-накрая ще спре серията. Гледал съм всички мачове на Silva в UFC и за вече 6+ години е бил в опасност само два пъти. Срещу Travis Lutter, когато се биеше след операция на колената, и срещу Chael Sonnen, когато твърдеше, че е имал контузия в ребрата. Отделно е губил рундове само срещу още един човек, Dan Henderson. И във всичките тези примери е имал проблеми срещу хора, които могат да го свалят на земята. Проблемът е, че малко хора могат да го държат там, че да спечелят мача. В този ред на мисли, Anderson е огромен късметлия, че в MW дивизията има много малко хора, които имат wrestling-а да му създадат проблеми. Chael Sonnen беше един човек, но не успя да го победи. С Dan Henderson беше същата работа. Weidman е по-добрият боец и wrestler от двамата, но не може да се каже, че ще е достатъчно. Anderson има качеството да прави добри бойци да изглеждат напълно жалки. За това и я има аурата, че MW дивизията е слаба и т.н. Silva победи в пика на кариерите им Rich Franklin (2x), Nate Marquardt, Chael Sonnen (2x), Yushin Okami, Vitor Belfort, както и още 2-3 солидни бойци като Maia и Cote. Да не говорим и битките му в LHW, където тотално размаза бившия LHW шампион, Forrest Griffin. Та, лесно е да се говори колко опасен е Chris Weidman, но всички са опасни преди да се бият се бият със Silva. Самият hype покрай Weidman е бая преувеличен. Спечели title shot-а си след победа над Munoz, който беше видимо контузен, а умът му витаеше някъде другаде. Ако сравним с другите големи хора в тази дивизия, Munoz е може би последният човек, който можеш да победи и да претендираш за title shot. Та, определено има доста въпросителни около Weidman, но може би това, че хората виждат в него по-добра версия на Chael Sonnen, ги кара да го избират за upset-а. Наистина, ако има човек, който да има стилът, а и уменията да победи Silva на този етап, това е той. Silva е пълна аномалия, защото се бие главно с рефлексите си, а е на 37. Хора като Roy Jones почнаха да залязват много по-рано (е, при него имаше и други фактори, но пак могат да се правят паралели). Човек може само да се чуди, кога ще се случи това. И то ще се случи, все някога. За момента Anderson Silva изглежда, че не старее, но със сигурност ще дойде момент, в който ще почна да се забавя и това ще стане в доста бърз timeframe. За това и Anderson Silva има много силен аргумент защо е най-великият евър. Ако оставим на страна суматите рекорди, които държи, няма човек, който да печели мачовете си по начина, който го прави. Това и прави идеята, че Anderson Silva един ден просто няма да го има леко плашеща. Трудно се оценява някого, когато е на върха, но когато един ден се пенсионира, наистина ще се усети какъв asset за MMA-я беше Anderson Silva, особено в Zuffa кариерата му. След като загуби Андерсън Силва: Като цяло разбирам защо си толкова крайно озлобен. Все пак, когато ти обяснявах, че Anderson Silva е в най-слабата дивизия е и е яко надценен, ти пишеше фермани колко съм заблуден, а въпросният беше нокаутиран срещу първия адекватен боец, срещу който се изправи. Link to comment
neshev Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 duh...'?do=embed' frameborder='0' data-embedContent>>>> Link to comment
neshev Posted January 6, 2015 Share Posted January 6, 2015 Като цяло са ми забавни опитите ти. Надявам се да прекараш още 2-3 часа в търсене на мнения. Поне доказваш, че комплексите са силни в теб. Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.