Jump to content

ROH: историята на Final Battle


degenerat 2

Recommended Posts

Final Battle е най-голямото и главно шоу на ROH, което се провежда през всяка една година от създаването на компанията досега. В следващите редове ще опитам да представя историята му и всички по-важни събития около него.

FINAL BATTLE 2002

61VfGhTvVGL._SL500_SS500_.jpg

Първото издание на Final Battle се провежда през дебютната за ROH 2002 година, на 28 декември в Murphy Recreational Center във Филаделфия. Кардът не е свързан с определени по-мащабни истории, но все пак повечето мачове предизвикват интерес сами по себе си спрямо изграждането им.

В една от по-интересните срещи CM Punk излиза срещу Colt Cabana.

Двамата имат мач по между си на предното шоу Night Of The Butcher (дебютът на Cabana в ROH), като Colt печели. След мача Gary Michael Capetta казва, че двамата ще имат реванш на Final Battle, победителят от който ще получи договор с ROH, което означава редица предимства. Punk всякаш държи повече на приятелството им, но Cabana е убеден в бъдещия си успех и твърдо решен да постигне целта си. Интересен сегмент след шоуто показва ожесточен спор между двамата докато пътуват с колата си към Чикаго. Спор който трябва да бъде решен на Final Battle.

В мач за отборните титли шампионите от The Prophecy в лицето на Christopher Daniels и Donovan Morgan трябва да защитават срещу SAT (Jose & Joel Maximo).

Още от дебютното за ROH шоу - The Era Of Honor Begins, Daniels отказва да спазва code of honor и ясно показва, че смята себе си за топ кечиста в компанията. На Night Of Appreciation, Fallen Angel най-сетне среща достоен според него опонент - Donovan Morgan, но въпреки това отново не спазва code of honor с обяснението, че уважава Morgan, но не и "заблудата" наречена "код на честта". На Road To The Title Daniels официално обявява създаването на The Prophecy, казвайки че е имал пророческо видение - как води група от топ атлети, която да унищожи code of honor и да преустрои ROH. В stable-a веднага влиза и Simply Luscious. Daniels не успява да стане първият шампион на ROH, но планът му влиза в действие. На Unscripted благодарение на неговата намеса Xavier отнема титлата от Low Ki и след мача става част от The Prophecy. На същото шоу е организиран и турнир за определяне на първи отборни шампиони като Daniels и Morgan побеждават Danielson и Mike Modest на финала. Вече всички титли са в The Prophecy и хегемонията им е пълна, като на Glory By Honor дори отказват да защитават.

На Final Battle, обаче опит да я прекъснат получават SAT, един от по-изявените отбори в компанията, спечелили това право в четворен Tag Team Scramble на предното шоу. Мачът ще бъде Two out of Three Falls. Тук може да видите промото на Daniels и компания преди мача.

В среща за световната титла един срещу друг излизат Xavier и Paul London.

Xavier започва в ROH като една от потенциалните бъдещи звезди и дори успява да стигне до мач за титлата с Low Ki. Както беше споменато по-горе на Unscripted благодарение на намесата на Daniels, Xavier отнема титлата от Low Ki и след мача става част от The Prophecy. След това успява да защити срещу AJ Styles и Jay Briscoe, не без помощта на новите си приятелчета.

London идва в компанията като един от учениците на кеч академията в Тексас и бързо прави впечатление със своите умения и арсенал, както и с невероятна вражда между него и Michael Shane от която може да се каже, че излиза победител. На All Star Extravaganza е организиран gauntlet мач за въведения Number One Contender’s Trophy - носителят му получава право да поиска мач за титлата, но трябва да го защитава докато го стори. London се представя достойно, но е победен от Bryan Danielson. На Night Of The Butcher отново има турнир за трофея, след като AJ Styles използва своя шанс и на финала London отново среща Danielson, този път обаче надделявайки. На Final Battle му предстои последната стъпка.

ME-та е просто мач за определяне на новия носител на Number One Contender’s Trophy, след като London ще използва шанса си , между Low Ki, Danielson, Joe и Corino.

Самото шоу започва със сегмент с пристигащите в залата Steel, Punk и Cabana, който говори за тазвечершния мач и предстоящата си победа в него. На практика обаче нещата стават по по-различен начин и Punk постига успеха в opener-a.

Вечерта започва успешно и за The Prophecy, които вземат първия туш в мача за отборните титли и макар вторият да е за SAT, в крайна сметка Daniels & Morgan печелят.

Xavier също защитава успешно титлата си и печели сравнително чисто срещу London. Така The Prophecy си тръгват от шоуто и влизат в следващата година като абсолютни доминанти.

МЕ-та завършва без победител, с изтекъл времеви лимит. Самият мач и всичко около него тук.

Пълните резултати:

CM Punk defeated Colt Cabana

Simply Luscious (w/Christopher Daniels) defeated Alexis Laree

Special K (Deranged & Angel Dust) defeated The Backseat Boyz (Trent Acid & Johnny Kashmere) and Da Hit Squad (Mafia & Monsta Mack) in a Tag Team Scramble match

The Prophecy (Christopher Daniels & Donovan Morgan) defeated The SAT (Jose & Joel Maximo) in a Two out of Three Falls match to retain the ROH Tag Team Championship

The New Christopher Street Connection (Mace & Japanese Pool Boy) defeated the Carnage Crew (HC Loc & Tony DeVito) by disqualification

Jody Fleisch defeated Amazing Red

Xavier defeated Paul London to retain the ROH Championship

Bryan Danielson vs. Low Ki vs. Samoa Joe vs. Steve Corino ended in a 45 minute time-limit draw for the

Number One Contender’s Trophy

FINAL BATTLE 2003

ROH_Final_Battle_2003.jpg

Final Battle 2003 се провежда в Pennsylvania National Guard Armory във Филаделфия пред 1 500 зрители (значителен ръст спрямо първото издание). При повечето мачове няма по-особена история, тъй като на шоуто участват някои от звездите на AJPW и втората му половина минава под знака на AJPW vs ROH мачове.

B мач за титлата на ROH шампионът Samoa Joe излиза да защитава срещу Mark Briscoe.

Конфликтът между Joe и братята Briscoe започва, когато Jay и Mark се обединяват с Jim Cornette, който трябва да ги изведе до отборното злато, и нападат неговия бивш клиент Samoa Joe. Jay и Mark успяват да спечелят титлите и на The Conclusion, The Battle Lines Are Drawn и The Last Stand Joe застава срещу тях с трима различни партньори - AJ Styles, Bryan Danielson и Jerry Lynn като условието е, че ако Joe не спечели поне един от трите мача, повече няма да има шанс за отборните пояси докато те са в Briscoe. На The Conclusion Joe е туширан от Mark, което гарантира мач за ROH титлата на Final Battle за втория.

В друг очакван мач Хаvier се изправя срещу John Walters във Fight Without Honor мач.

По време на мач между двамата от Glory By Honor 2 Хаvier побеждава Walters с подъл low blow, което дава начало на враждата им. На War Of The Wire, Walters побеждава Хаvier, но след мача е пребит брутално със стълба от него. Нещата между двамата трябва да се решат на Final Battle.

Matt Striker и BJ Whitmer се срещат във финала на организирания Field Of Honor tournament - турнир в който участниците са разделени на два блока по примера на G1 Climax, Champion Carnival и прочие.

Освен това на Wrath Of The Racket някой напада приятелката на Second City Saints и CM Punk - Lucy, като Punk още търси извършителя.

Самото шоу започва с мач в който Bryan Danielson побеждава Jay Briscoe.

Във втората среща, след брутален мач в който в употреба влиза дори стълба John Walters печели срещу Xavier. След мача двамата спазват code of honor, a Prince Nana обявява, че Xavier ще създаде нов stable наречен The Embassy.

Matt Stryker надделява над BJ Whitmer и по този начин печели Field of Honor tournament-a.

В мача за титлата на ROH Samoa Joe защитава успешно, въпреки достойното представяне на Mark Briscoe. След мача Joe е нападнат от The Prophecy, но CM Punk на свой ред напада Daniels. Colt Cabana се появява на сцената и заплашва, че Allison Danger ще пострада, ако The Prophecy не разкрият нападателя на Lucy. ВJ Whitmer напада Cabana в гръб с метален стол и това е единственият отговор даден от The Prophecy.

Втората част на шоуто е своеобразен турнир между ROH и All Japan.

Second City Saints и AJ Styles дават предимство на ROH, но Satoshi Kojima побеждава Homicide, за да го намали.

В МЕ-та Arashi и The Great Muta печелят срещу The Prophecy в лицето на Christopher Daniels & Dan Maff с което резултатът е изравнен. Всичко около мача може да видите тук.

FINAL BATTLE 2004

ROH_Final_Battle_2004.jpg

Final Battle 2004 се провежда в Pennsylvania National Guard Armory във Филаделфия и завинаги остава като един от най-значимите и важни event-и в историята на ROH. За първи път почти всички мачове в шоуто имат някаква история зад себе си, а и с него се слага завършекът на една от най-добрите (в in ring отношение) години за компанията.

В главния мач Samoa Joe се изправя срещу Austin Aries като залогът е титлата на ROH.

Joe държи пояса вече близо две години, побеждавайки всеки излязъл срещу него. За някои царуването му може да изглежда монотонно, но всъщност то е една голяма история - всеки опитва своята стратегия и търси различен начин да победи "непобедимия". CM Punk пробва да го изтощи и стига най-далеч, като първите им два мача завършват с изтичане на времевия лимит. В третия мач обаче, Joe се справя и с него.

Austin Aries дебютира в ROH именно през 2004 и скоро след това става част и един от създателите на групировката Generation Next - млади кечисти, решени да стигнат върха и прокламиращи себе си като "The Best that Ring of Honor has to offer". Освен Aries в нея влизат Alex Shelley, Roderick Strong и Jack Evans. На Reborn: Completion Generation Next нападат Ricky Steamboat, който е спасен от CM Punk. Случката води до продължителна вражда между тях и Second City Saints, минала през множество отборни и единични мачове. В един от по-ключовите моменти от нея на MEX Reunion, Generation Next побеждават CM Punk, Ace Steel, John Walters и Jimmy Jacobs в елиминационен мач, a Shelley и Aries са последните останали в мача. Постепенно между двамата започват спорове за лидерството в групата, като междувременно Aries постига важни победи над Cabana, Punk и разбира се над Danielson в близо 75 минутната им класика от Testing The Limit. На All Star Extravaganza II (шоуто преди Final Battle) Aries излиза срещу Low Ki в мач за определяне на претендент номер едно за титлата на ROH. На път е да спечели след 450 splash, но преди тушът да бъде отброен времевият лимит изтича. Официалните лица предлагат мачът да бъде продължен с още 5 минути, но Ki отказва. След шоуто е взето решение Aries да получи шанса да се изправи срещу Joe на Final Battle, тъй като въпреки равенството е показал "повече чест" от Ki и за разлика от него е бил готов да продължи мача. Сега пред Aries стои възможността да опита да направи невъзможното, побеждавайки Samoa Joe на Final Battle.

В друг очакван мач Bryan Danielson излиза срещу  Low Ki.

На Weekend Of Thunder Night 2 двамата имат dream partner мач срещу Samoa Joe и Jushin Liger, който губят. След срещата между тях избухва спор и приятелчетата на Ki от The Rottweilers нападат Danielson. Въпреки че е спасен от Joe и Liger, в последвалото си промо American Dragon казва, че отношението му към The Rottweilers вече не е свързано с кеч, а само с омраза. На ASE II той има мач с Homicide след който историята се повтаря - The Rottweilers отново атакуват, този път опитвайки да наранят ръката му. Все пак на Final Battle Danielson най-сетне ще може да се докопа до Ki.

В продължение на вече споменатата вражда между Generation Next и Second City Saints, CM Punk, този път с партньор Steve Corino се изправя срещу Shelley и Strong.

В мач за въведената през същата година Pure титла, шампионът John Walters защитава срещу Jimmy Rave.

Rave е един от кечистите, които правят впечатление през годината след като става част от The Embassy и започва да завършва мачовете си с Rave Clash - ход, който представлява Styles Clash, но Rave твърди, че той е измислил движението, а AJ го е откраднал и го кръщава на себе си. На ASE II Rave губи в мач за титлата от Walters, като по време на срещата достъпът The Embassy до въжетата е забранен. По-късно в шоуто Prince Nana обявява, че неговите адвокати ще осигурят присъствието на The Embassy до ринга на Final Battle по време на реванша.

След мач с Rave, Jay Lethal също си навлича гнева на The Embassy. На АSE II Prince Nana изправя срещу него кечист наречен Weapon Of Mask Destruction. Lethal се справя с него, но за Final Battle Nana обещава атлет от по-висока класа - Weapon Of Mask Destruction #2.

Не на последно място Dan Maff и BJ Whitmer застават срещу The Carnage Crew във Fight Without Honor мач.

Двата отбора имат продължителна вражда през годината минала през множество hardcore мачове. На ASE II Allison Danger, която е вплетена в събитията между тях, им поднася договор за мач на Final Battle, този път от най-бруталния вид - Fight Without Honor. Мач, който и според двата отбора трябва да сложи точка на враждата им.

Самото шоу започва с промо на Bryan Danielson в което той заявява, че тази вечер ще унищожи Low Ki, a след това ще направи същото и с останалите от The Rottweilers.

По-късно в шоуто John Walters защитава успешно титлата си срещу Jimmy Rave, като The Embassy не се намесват в мача. След края му Prince Nana предлага на Walters да се присъедини към stable-a и въпреки първоначалния отказ, в крайна сметка предложението е прието. Все пак на Rave е обещано да запази главната си позиция в групата.

В брутален мач, в който се използват най-различни оръжия, Maff & Whitmer побеждават Carnage Crew, въпреки намесите на Allison Danger. След срещата Mick Foley казва, че и четиримата са истински hardcore бойци.

Самият Foley има последната си конфронтация на ринга на ROH с легендата Ricky Steamboat. През годината двамата имат конфликт по линията hardcore - класически кеч, а Foley дори е наречен "каскадьор". Този сегмент се явява като един вид помирение между двамата.

Jay Lethal се справя и с Weapon Of Mask Destruction #2, след което казва, че е преминал тестовете на The Embassy и сега иска Rave. Интересен факт е, че зад ролята на Weapon Of Mask Destruction #2 е бъдещата легенда El Generico.

Punk и Corino побеждават Generation Next в един от мачовете на вечерта. След края му Austin Aries излиза и иска лидерското място в групата, след като Shelley я е зарязал в последните два месеца. Shelley отказва и е нападнат от Aries и Strong, което предполага изваждането му от stable-a.

Bryan Danielson vs Low Ki завършва без победител след като Homicide напада American Dragon и отново атакува ръката му с помощта на стол. Враждата между Danielson и The Rottweilers изглежда ще продължи с пълна сила.

В МЕ-та, след невероятен мач, Austin Aries прави немислимото и след brainbuster - 450 splash комбинация тушира Samoa Joe. След близо две години Joe предава титлата на Aries, с думите да я защитава достойно, под бурните chant-ове "Thank you Joe" огласящи залата. Austin Aries завършва годината като лидер на Generation Next и новият шампион ROH.  По-важните моменти от мача може да видите

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
  • 2 weeks later...

FINAL BATTLE 2005

ROH_Final_Battle_2005.jpg

Final Battle 2005 се провежда в Inman Sports Complex в Edison, New Jersey. Това прави изданието първото, което се състои извън Филаделфия.

Около двата главни мача няма по-особена история, тъй като те отбелязват участието на гостуващите NOAH звезди KENTA и Naomichi Marufuji.

В МЕ-та KENTA защитава GHC Junior Heavyweight титлата срещу Low Ki.

В мач за ROH титлата шампионът Bryan Danielson излиза да защитава срещу Naomichi Marufuji.

Малко преди Final Battle, Danielson изпраща отворен договор за мач за титлата до NOAH, който трябва да бъде подписан от някой от техните кечисти. Предизвикателството е прието от Marufuji.

В един от по-интересните мачове Claudio Castagnoli предизвиква Nigel McGuinness за Pure титлата.

Историята между двамата започва на Enter The Dragon, когато Claudio имащ опит в европейския стил, успява да надделее над Nigel в non-title мач. McGuinnes казва, че тази загуба няма никакво значение, и ако мачът е за Pure титлата той не би имал проблем. На This Means War Nigel напада Claudio след негов мач с Shelley и го разкървавява с помощта на ютия. На Showdown In Motown двамата се срещат за титлата, като Nigel хвърля ютията в ръцете на опонента си и се преструва на ударен с нея, което му носи успех с DQ. Въпреки отказа му да даде реванш, такъв все пак е уреден за Final Battle, но този път мачът ще е с двама съдии които да следят действията му.

В мач за отборните титли Tony Mamaluke & Sal Rinauro защитават поясите си срещу Austin Aries & Roderick Strong.

По-особена история тук няма, просто на А Night Of Tribute Aries и Strong печелят срещу Joe и Lethal, което им осигурява главното претенденство.

В четворен мач един срещу друг се изправят Samoa Joe, Jay Lethal, Chris Daniels и BJ Whitmer.

Joe и Daniels имат продължителна вражда през годината. На Showdown In Motown Daniels тушира Joe, но на Vendetta губи от него в единичен мач.

Междувременно на няколко пъти Fallen Angels е обвинен от Whitmer, че е забравил приятелите, които са му пазили гърба преди.

На A Night Of Tribute Joe и Lethal губят от Aries и Strong в мач за определяне на главни претенденти за отборното злато. На Steel Cage Warfare Lethal се извиня на Joe за загубата и му благодари за всичко на което го е научил, но смята тази вечер да излезе от неговата сянка. Lethal печели мача помежду им, а след него продължава да атакува Joe в нараненото коляно.

Отделните проблеми трябва да бъдат решени на Final Battle.

Homicide и Colt Cabana също започват вражда помежду си от Enter The Dragon, която включва няколко брутални brawl-ове в себе си, както и опит на Homicide да отреже езика на Cabana (буквално) с помощта на ножици. За съжаление малко преди Final Battle Homicide наранява лошо рамото си в мач срещу Corino, което го изважда от турнира и проваля мача им там.

Самото шоу започва с Low Ki, който говори за опита който е натрупал в NOAH и тазвечершния си мач с KENTA.

Bryan Danielson също казва, че е побеждавал не един японски кечист досега и не е притеснен от Marufuji.

След като първоначалният му мач е провален, Colt Cabana печели срещу Azrieal. След края, Homicide се появява, за да предупреди Colt, че след завръщането си първо ще убие Corino, a след това идва и негов ред.

В мача за Pure титлата Nigel се опитва да повтори евтиния номер от Showdown In Motown, но този път съдията е бил ударен по-рано и не отчита преструвката му. Claudio се възползва и наистина нанася удар с ютията и записва туш, но той е отменен от втория рефер, който е видял удара и присъжда DQ.

Alex Shelley побеждава Steve Corino, като след мача вторият е нападнат от Homicide. Това води до намеса на Cabana и нов brawl между двамата.

Jay Lethal печели четворния мач, туширайки Chris Daniels.

Generation Next успяват да спечелят отборните пояси. По този начин за втора поредна година Austin Aries си тръгва с титла от най-голямото шоу.

В добър мач, Bryan Danielson успешно защитава титлата си срещу Marufuji, който се представя достойно.

В МЕ-та, в мача на вечерта, KENTA също защитава успешно срещу Low Ki. Мачът и всичко около него може да видите

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...