Jump to content

ROH: Final Battle XIII 07/12/2014


parcaleste

Recommended Posts

120714_FINALBATTLE_2014_Layered_WEB.jpg

 
*Main Event* Fight Without Honor for the ROH World Championship
Briscoe-vs.-Cole_ROH-Final-Battle-2014.j
Jay Briscoe © vs Survival of the Fittest ’14 Winner - Adam Cole
 
ROH World Tag Team Championship
redragonrotor.jpg
reDRagon © vs The Time Splitters (Alex Shelley & KUSHIDA)
 
ROH World TV Championship
Lethal-vs.-Sydal_ROH-Final-Battle-2014.j
Jay Lethal © w/ Truth Martini vs #Reborn Matt Sydal
 
Six Man Tag Team Match
6-Man-Tag_ROH-Final-Battle-2014.jpg
The Young Bucks & ACH vs The Addiction & Cedric Alexander
 
Elgin-vs.-Ciampa_ROH-Final-Battle-2014.j
"Unbreakable" Michael Elgin vs "Sicilian Psychopath" Tommaso Ciampa
 
Grudge Match
Evans-vs.-Moose_ROH-Final-Battle-2014.jp
R.D. Evans w/ Veda Scott vs Moose w/ Stokely Hathaway
 
Mentor vs Student
Strong-vs.-Page_ROH-Final-Battle-2014.jp
Roderick Strong vs Adam Page w/ BJ Whitmer & Jimmy Jacobs
 
Signed to appear...
- Mark Briscoe
- Jimmy Jacobs
- BJ Whitmer
- Hanson
FINAL BATTLE 2014
Sunday, Dec 7, 2014 07:30pm EST
TERMINAL 5
610 W 56th Street
New York, New York 10019
Link to comment

Доста добре се получи карда, въпреки че винаги може да се очаква и повече. Чисто като мачове трудно мога да се оплача от нещо, повечето срещи звучат потенциално страхотни що се онася до качеството им. Жалко само, че за тази една година така и не направиха нещо по-сериозно с Decade. Изглежда Page ще бъде издигнат тук, но това е твърде малка утеха, поне за мен.

Така или иначе очаквам шоуто с огромно нетърпение като един от любимите ми моменти в кеч годината редом с BOLA, COD и Wrestle Kingdom и се надявам да видим нови запомнящи се събития и тази година. По този повод мислех да направя една тема с историята и по-важните моменти на Final Battle от 2002 до сега, за да отбележа тазгодишното издание, но явно няма да успея до 7-ми.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Кардът изглежда повече от добър, но след като изгледах Glory By Honor XII съм уплашен, че няма да могат да надскочат качеството му. Силно се надявам и Lethal да не губи титлата - сигурно ми стана любимият кечист за тая година (настрана от Миро де), а в комплект с Truth са *****.

 

Имаме още Драконите срещу Time Splitters, което е потенциалният и тотален show stealer според мен. Интересното е, че тук няма заложени титли, което ме навежда на мисълта, че е много вероятно Драконите да загубят току преди Tokyo Dome, но, това е кечът.

 

Шесторният мач ми е странен като комбинация, най-малкото заради Cedric срещу Coleman, но Young Bucks срещу The Addiction? FEED ME MORE!

 

RD сигурно ще отнесе брутален побой, но съм сигурен, че мачът му с MOOSE! ще е най-малкото забавен. Жал ми е за бедния fucker... Дано имат нещо за него и след това. The New Streak 4 Life. *сад панда*

 

Мейн Ивентът ми е обвит в мъгла като развръзка и по мое мнение титлата наистина виси във въздуха между двамата... а можеше тук да е моментът, в който Jay си я връща от Cole. Принципно грам не се кефя на толкова чести смени на титли и попрецакването на концепцията с това Световната титла да се държи от минимум брой имена по минимум брой пъти (т.е. по веднъж) ми е малко трън в окото. Доста дропиха топката с това царуване на Elgin, което тъъкмо бе започнало да прилича на нещо и бе дерайлирано. Неговият пък мач с Ciampa ми звучи интересно, особено както обърна heel. Не съм загорял да ги гледам, но има интрига, което е важното.

Link to comment

Включвам малко други промоциЕта, като интервю на Bryan Alvarez с Kyle O'Rilley, очаквайте такова с Jay Lethal тези дни (има и едно с BJ Whitmer, но го изтрих погрешка):

f4w-o-rilley.mp3

Link to comment

Strong/Page - Винаги когато коментирам мач на Roddy го казвам, но не мога пак да не го кажа. ТОЙ Е ЕДИН ОТ НАЙ-ДОБРИТЕ КЕЧИСТИ ДНЕС! От цялата тая работа с Decade излезе едно хубаво нещо и неговото име е Adam Page. Миналата година на същия този турнир го видях за пръв път и си казах, че има потенциал да бъде голям. Мача не беше точно това което очаквах, победата беше доста по-важна за Page отколкото за Roddy но явно има още какво да покаже... Все пак мисля, че хлапето се раздаде до последно.. ще бъде много тъжно ако просто го оставят така! 

Evans/Moose - Стабилен мач, мисля че от самото начало си беше ясно къде отива победата. Тъжно ми е, че Veda също обърна гръб на R.D., отново ми потекоха сълзи както и предния път...  :D 

Ciampa/Elgin - Първо не ми звучеше особено добра идея, даже мислех да го скипна но като видях как от самото начало почнаха да се млатят и стана ясно че няма да има слаби места. Доста силно представяне от страна и на двамата, clothesline-а с който Tommaso уби съдията беше много брутален. Nigel доста ме из дразни, затвори си очите на Champions vs. All Stars когато Tommaso беше леко казано преебан.. а, тук не можа. Ако има някаква причина да загуби то беше заради глупостите му... 

Sydal/Lethal - Нещо не можаха да започнат както трябва. Мача се засили след няколко минути, мисля че станахме свидетели на прекрасни маневри от страна и на двамата. Надявах се Matt да успее да вземе титлата, но и тук резултата беше ясен. Освен това мисля, че Jay има все още какво да направи като Шампион. Мача все пак се получи много добре, когато Sydal заби бруталния Sydall Press и съдията удари за третото отброяване.. сърцето ми направо спря. За пореден път Truth спасява титлата, определено успява да поддържа hell образа на House Of Truth. 

Cole/Briscoe - В началото не можах да разбера, че мача ще без дисквалификации... Мислех си, че ще бъде просто някакво повторение на предишните им срещи. Не мога да кажа, че предишните им срещи бяха слаби.. напротив. През Април определено станахме свидетели на един от най-великите Ladder Wars в историята, но някакво мисля че там трябваше да свърши всичко. Все пак Cole като защипа хартията на лицето на Briscoе, реших че трябва да му се даде шанс на този мач. И не съжалявам, че го направих.. такива брутални маневри. За момент си помислих, че объркаха федерацията... Срещата на Adam със стоманения кол беше доста мощна, когато охраната тръгна да го изкарва от залата беше епично как Briscoe се нахвърли на всички. По реакцията на феновете си личеше че получават това което искат. DVD-то през масата не знам как да го коментирам, реакцията на публиката мисля че го описва достатъчно! Друг много брутален момент, когато Cole му напълни устата с кабари и му заби superkick... От много време насам имах нужда да видя нещо толкова брутално, мисля че Parcaleste беше прав когато каза че точно тук Briscoe трябваше да си върне титлата, но няма какво да се направи. Ние само можем да гледаме как сценаристите не премислят внимателно нещата. Все пак мача се получи повече от добре.. НЕ УСПЯ ДА МИНЕ LADDER WAR-А, НИКОЙ НЕ МОЖЕ!! 

8/10 ЗА ТУРНИРА!

7778426V.png

 

Link to comment
Scott Daniels

Roderick Strong vs Adam Page - много добър мач и напълно заслужена победа за моя любимец Roderick Strong! Adam Page се представи добре в този и според мен има потенциала да се превърне в следващата голяма звезда на ROH! Само на мен ли ме струва,че с оглед на случилото се след мача между BJ Whitmer и Steve Corino e възможно съвсем скоро да видим мач между тях двамата? 

 

Michael Elgin vs Tomasso Ciampa - Отначало си помислих дали не е по-добре да скипна този мач,но после размислих.Получи се добър мач,но да ви кажа честно очаквах повече екшън с оглед на това,кои бяха участниците в този мач,но за жалост това не се случи.

 

The Young Bucks & ACH vs The Addiction & Cedric Alexander - Страхотен мач! Само това мога да кажа! 

 

Jay Lethal vs Matt Sydal - Очаквах този мач с нетърпение и се надявах,че Sydal ще спечели,но за съжаление това не се случи! Иначе,като цяло се получи добър мач,но намесите Martini  ми дойдоха вповече! 

 

reDRagon vs Time Splitters - Невероятен мач! И двата отбора дадоха най-доброто от себе си в този мач! След този мач определено станах фен и то голям на  Bobby Fish! 

 

Jay Briscoe vs Adam Cole - Мога да опиша този мач с две думи и те са СТРАХОТНО БРУТАЛЕН! 

Link to comment

Ще започна с нещо негативно, дано до края на коментара успея да вкарам по-положителна нотка:  огромен минус за това шоу бе просто ужасното озвучение - публиката почти липсваше от цялото PPV, което ми уби кефа от 80% от мачовете (имаше наченки на звук при първите два). Просто е... не знам, ROH нямаха право на такъв провал в тази насока. Какво се обърка в сравнение с предното PPV си нямам идея, но нещата започват да приличат с фиаскотата с първите iPPV-та, от ROH просто НЯМАТ ПРАВО да повтарят подобни грешки.
 
И така, сега към ревютата:
 
4 Corner Survival - доста приятен откриващ мач, подплътяващ издигането на Hanson. Дали когато Rowe се върне ще видим War Machine отново заедно или Elgin ще се окаже прав и двамата ще започнат да се полагат "от входа"? Предстои да видим;
 
Michael Elgin с/у Tomasso Ciampa - добре се помлатиха, макар че могат и по-добре (виждали сме). Накрая свърши КОНТРОВЕРСИАЛНО, но поне не нараниха Ciampa със загубата;
 
Roderick Strong vs Adam Page - допадна ми, добра история разказаха, "младокът" стоеше стабилно, но Роди просто го ИЗКРИВИ (буквално и преносно) накрая. Все пак чакаме Стронг срещу BJ, това ще е pay-off-a. Или по-скоро Роди и Jacobs срещу BJ и Page, защото и такива посети семенца се появиха. Междувременно Whitmer и Corino Продължават да се дебнат - това продължава вече година, дали ще ги видим в някакъв хард-кор феномен в крайна сметка? Хм...
 
R.D. Evans с/у Moose - очаквана загуба на Evans и очакван от мен търн и на Веда срещу него. Малко е странно как с #TheNewStreak всички забравиха, че RD всъщност е злодеят в тази история. Мачът нямаше общо с онази класика с Lethal, имаше някои бочове - кои нарочни, кои... просто бочове (Moose е доста зелен, но публиката го кльопа, което е важно - има някаква аура около себе си, което също е добре). Мачът все пак разказа историята, което беше и целта;
 
The Young Bucks & ACH с/у The Addiction & Cedric Alexander - spotfest's spotfest, както се и очакваше. В смисъл, ако не сте фенове на подобни мачове, този не е за вас. Таймингът на всичко тук бе просто прекрасен, а финанлните сентенции просто майсторски въплътени (СУПААА КИК ПААА'ТИИИИИИ!!!). Яко беше и как двата отбора се бяха постарали да изглеждат като отбори и Cedric и АСН не изглеждаха като патерици на The Addiction и The Young Bucks. Малко странно ми се видя как точно Cedric отнесе туша накрая (MELTZA DRIVAAAAAAAAAAH!!!), предвид, че явно го гласят за топ звезда, но АСН ме кефи повече, така че тук + за мен;
 
Jay Lethal с/у Matt Sydal - нещо не се получи много добре. Но силно се радвам, че Lethal запази. В момента просто е правилният човек за тази титла (с МАЧКАЩ образ), а Sydal не беше този, който трябваше да му я вземе. Нямам съмнение, че когато я загуби мазалото също ще е голямо, но просто ROH може да изстискат още от него в тази позиция;
 
reDRagon с/у Time Splitters - нещо не можах да се съсредоточа тук. Плюс бе, че в крайна сметка обявиха, че мачът ще е за ROH Отборните титли, което ми вкара напрежение - като нищо Splitter-ите можеше да си тръгнат с титлите, но се радвам, че това не се случи. Краят на мача беше чудесен;
 
Jay Briscoe с/у Adam Cole - двамата си вкараха нема такъв демидж! Това с кабърчетата... YOU SICK FUCK! Важи за двамата. В крайна сметка Jay УБИ Cole и въпросът е "Сега накъде"? Има слухове, че Adam се е запътил към WWE, което лично мен ме прави тъжен, НО това са само непотвърдени слухове, макар и с тази си загуба нещата да отиват на потвърждение... това от една страна, от друга - КОЙ МОЖЕ ДА СПРЕ JAY!?! Две години човекът не е туширан или подчиняван, кой в настоящия ростър има репутацията, да му вземе титлата? Според мен трябва да е някой, когото тепърва ще изграждат.
 
И, уви, се оказах прав:

... като заговорих за Final Battle, ако с него успеят да надскочат GBH на 7-и ще избият рибата... Силно се надявам да успеят и в същото време съм уплашен, че няма да могат, защото Glory By Honor XIII беше просто уникално добро шоу, сглобено като че от никъде но доставило на всяко едно ниво, че и отгоре. В смисъл, не се съмнявам, че Final Battle ще е много добро PPV, но ако сте гледали GBH, Боже как ви се вдига летвата...

Мразя да се оказвам прав в подобни случаи. :(


Edit:

@facdaniels: @BustedOpenRadio @KINGCorino got it wrong, I main evented with Bruno in '63. '62 I was still tagging with Baron Mikel Scicluna. #FactCheck
Link to comment

През Април определено станахме свидетели на един от най-великите Ladder Wars в историята...

Въпрос на вкус и виждане, но за мен това беше най-слабия ladder war в историята чисто като мач. Не, че  не беше страхотен, но предните четири издания на мача бяха ненормално маниакални.

След малкото отклонение да премина към Final Battle. Аз оставам доволен от шоуто като един много добър завършек на 2014 за ROH. Принципно никога досега Final Battle не е било най-доброто шоу за която и да било година в рамките на компанията, така че лично аз не съм разочарован, че Glory By Honor и Best In The World да речем, тук не бяха надминати. Ролята на шоуто винаги е била да създава запомнящи се моменти (Joe губи титлата), да слага blow off-а на продължителни истории и вражди (Generico vs Steen), и евентуално да поставя нови такива за следващата година (Wrestling's Worst Nightmare, Decade). Поне за мен тук и трите елемента бяха на лице.

Hanson vs Jimmy Jacobs vs Mark Briscoe vs Caprice Coleman - приятен opener, без нищо по-специално в него спрямо предни подобни мачове през годината, но и нищо слабо или дразнещо. Стори ми се, че краят дойде точно когато започнаха да набират скорост, но какво да се прави. Радва ме победата на Hanson, беше важна и се надявам издигането му да продължи през 2015.

Roderick Strong vs Adam Page - стабилно, харесва ми, че Page започва да седи доста по-уверено на ринга и влизаше добре дори в размените с човек като Strong. Показаната история също беше на ниво, интересно каква ще бъде крайната позиция на Jacobs и дали Decade ще продължат мисията си под някаква форма. Краят ме изненада, тъй като очаквах успех на Page, макар и не съвсем чист, след цялото градене в последно време, но и този изход не беше лишен от логика, ако приемем, че ще има продължение. Нещо, което ми направи гадно впечатление беше повдигането от sick kick, който дори не довeде до near fall - адски излишно в този му вариант, а можеше да бъде по-значим момент.

Michael Elgin vs Tommaso Ciampa - по-слаб от предните им два мача през годината (ROH DBD, PWG BOLA), но все пак имаше своите моменти, специално бруталното начало. Продължението на историята между Nigel и Ciampa също беше много добро и очаквам с нетърпение развитието й в идните месеци. Краят обаче, ми дойде малко от нищото. Разбирам, че опитват всячески да re-build-нат Elgin - нова entrance музика, ново поведение, напълно приветствам и идеята за нов finisher, но този (ако продължи да го ползва като такъв, де) ми изглежда крайно неубедително. Не, че не уважавам DDT-то и неговите вариации (всe пак, Jake Roberts, Shinya Hashimoto), но времената са други.

The Young Bucks and ACH vs The Addiction and Cedric Alexander - страхотен мач. Да, spot fest базиран, но с невероятни изпълнения, особено във финалните му минути и обичайната страхотност на Young Bucks, които грабват погледа с всяко свое действие. Поне за мен такива мачове винаги са истинско удоволствие. Изненадан съм от края и в някаква степен de-push-a на Alexander не само тук, а и на SOTF и в последно време въобще. Никога не ми е бил голям любимец, но успяха да го изградят през годината и не мога да отрека, че е стабилен worker. Все пак палци горе за ACH.

Moose vs RD Evans - нищо особено като мач, но по-важна естествено е историята, а тук тя отново беше на ниво, особено в края с Veda (която ме "настрои" здраво с тая поличка). Доволен съм от booking-a и по-точно от това, че Evans не беше тотално помлян както очаквах.

Jay Lethal vs Matt Sydal - в общи линии добър/ биващ мач, но някак твърде generic изглеждащ спрямо повечето неща на Lethal. Нищо по-специално като изключим последните минути и умната heel-ска игра на Lethal - вижте как при ход близо до въжетата, събираше краката на Sydal при туш, за да не достигне някое от тях. Awesome.

reDRagon vs Time Splitters - невероятен мач и поне за мен най-добрият от трите им досега. По-бавно и методично начало с изолацията на Shelley и отличен отборен кеч след това, както и много драма и near falls в края. На които mark-вах здраво, тъй като не бях твърдо убеден в победителя, въпреки логиката сочеща Драконите.

Jay Briscoe vs Adam Cole - брутален мач и достоен завършек на цялата им история досега. Още от началото си личеше омразата между двамата, имаше ги лудите моменти като употребата на телбода и double foot stomp-a през маса, както и страхотният storytelling с използвания в края пояс. Поредната hardcore класика и мач влизащ в златния фонд на Final Battle. Страшно доволен съм от изхода, тъй като за мен евентуална смяна тук щеше да бъде ужасна за титлата. Не ме разбирайте погрешно, Cole е велик, но едно от нещата които правят тази титла толкова специална е възможността да я държиш само веднъж в кариерата си - само един шанс и поправка няма, така че всяка защита е въпрос на живот и смърт. Именно такова усещане се създаде през годините и втори двоен шампион в рамките на няколко месеца щеше да е пагубен.

Като цяло много добро и определено запомнящо се издание на шоуто. Три страхотни мача и нищо от което да съм твърде разочарован в останалата част. Като към това прибавим и това, което написах в уводната част, няма как да не съм доволен.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Не че не ми хареса шоуто, просто бе по-слабо като кеч от GBH.

 

... нов finisher, но този (ако продължи да го ползва като такъв, де) ми изглежда крайно неубедително. Не, че не уважавам DDT-то и неговите вариации (всe пак, Jake Roberts, Shinya Hashimoto), но времената са други...

На мен ми се стори добре - Double Underhook Vertical DDT - малък детайл с Vertical но адски важен. Адски трудно за изпълнение и струва ми се - адски опасно при "фал". Искам да го видя да го прилага още няколко пъти за да си изградя по-ясна представа, но към момента ми се стори достоен опонент на Jay Driller-a.

Link to comment

На мен ми се стори добре - Double Underhook Vertical DDT - малък детайл с Vertical но адски важен. Адски трудно за изпълнение и струва ми се - адски опасно при "фал". Искам да го видя да го прилага още няколко пъти за да си изградя по-ясна представа, но към момента ми се стори достоен опонент на Jay Driller-a.

Може би си прав, все пак от първо виждане не мога да съм категоричен. Наистина след още няколко изпълнения ще добием по-ясна представа за хода и как ще "седи" в мачовете на Elgin, но засега не съм впечатлен от него. Въпреки това съм доволен, тъй като винаги съм харесвал успоредно с промяната на образа да има такава и в арсенала на дадения кечист.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...