Jump to content

Какво мислите за класическата и свободната борба?


fighter_8

Recommended Posts

Здравейте,

 

какво е мнението ви за класическата и свободната борба и бихте ли ги практикували?

Link to comment

Мъжки спорт, развиващ много статичната сила. По мое мнение, свободната борба е по-атрактивна за гледане, класическата е по-приложима "на улицата". Преди години, когато боксирах по-активно имах намерение да се боря с едни познати - стари борци на около 150-170 кг. Щяха да ми показват характерни неща за свръх-тежките, но така си и остана. 

 

С риск да обидя някой, все се сещам за покойния Георги Стоев, който казваше нещо от сорта, че момчетата тренират карате за да станат корави, докато за борба трябва да си корав за да те изберат да тренираш. 

Link to comment
The Olimpic Hero

Реално адски скучен спорт за гледане, който обаче е дал много на кеча/professional wrestling-a.

               

Link to comment

Наистина доста скучен за гледане спорт, но тренировките са ужасно злобни, изгражда характер и дава доста в уличния бой. Ако имаш възможност го пробвай.

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Link to comment

Винаги съм се интересувал , напоследък само на ниво следене на резултати. През комунизъмо (любимия период на Калата thefinger.gif  ) доста се опъвахме на братушките ( любимата страна на Калата thefinger.gifthefinger.gif) главно по линия на кохортата резани  дето бяха на принципа 'Рънътъ праи борбътъ". Е баща ми следеше по-сериозно и псуваше че Медвед бие нашия Осман Дуралиев къде го хване , но общо взето им оказвахме отпор ( както и при вдигането на тежести  :( ).

 

По темата- гледал съм състезания , но непрекъснатите смени на правилата навредиха много. Под угрозата да отпадне като олимпийски спорт събраха сериозна подкрепа,спасиха си трътките, смениха си шефа  и даже се говореше за нови правила ,които да направят състезанията по-атрактивни за телевизията. Дали са приети обаче и какво изобщо представляват си нямам идея -някой запознат да каже. Иначе в класическата борба имаше големи глупости.Точкуването за разкъсване на захват до голяма степен прецака нещата . Да,така  стават изненади , самият Карелин  си загуби титлата по този начин , но това си е скука , особено за случаен зрител.

 

Според мен трябва да се поучат от джудото. Вярно че като се борят с дрехи е съвсем друго като усещане и възможности за захвати , но съм абониран за канала им и от всички първенства- мъжки, женски младежи наблюдавам невероятно зрелищни хвърляния и захвати за предаване и това във почти всеки мач. 

 

Link to comment

Баща ми беше републикански шампион по свободна борба и по акробатика.

 

Аз не успях да се задържа в бранша, щото в Славия щях да се сбия с един, който ме ядоса и щяха да ме пребият след това... Нещо се канеха, ама до де да успеят вече си бех обрал крушите :D

 

Иначе е много силов спорт и без да се раздаваш на 121% нищо не правиш... Там няма скатаване има само мъка, колкото и техничен да си от силата дето трябва да прилагаш не можеш да пестиш.

 

Та общо взето в борбата нищо не направих, а тренирах и в ЦСКА малко.

 

 

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...