Jump to content

ROH Survival Of The Fittest 2014


degenerat 2

Recommended Posts

7700223C.jpg

Survival of the Fittest 2014

7700228P.jpg

Night 1

Friday, November 7th, 2014

Ohio Expo Center - Ohio Building

Columbus, Ohio

*Main Event* No DQ Tag Team Grudge Match:

Jay & Mark Briscoe vs The Kingdom (Matt Taven & Michael Bennett) w/ Maria Kanellis

Tag Team Showdown:

The Addiction (Christopher Daniels & Frankie Kazarian) vs The Decade (Jimmy Jacobs & BJ Whitmer)

SOTF '14 Qualifier Match:

#Reborn Matt Sydal vs ACH

SOTF '14 Qualifier Match:

ROH World TV Champion Jay Lethal w/ Truth Martini vs Hanson

SOTF '14 Qualifier Match:

Adam Page vs Cedric Alexander

SOTF '14 Qualifier Match:

Tommaso Ciampa Vs Caprice Coleman

SOTF '14 Qualifier Match:

Roderick Strong vs Tadarius Thomas

SOTF '14 Qualifier Match:

Adam Cole vs Delirious

Also Signed to Appear:

RD Evans & Moose w/ Veda Scott

Night 2

Saturday, November 8th, 2014

Seagate Convention Center

Toledo, OH

1st Time Ever Tag Team Match:

The Briscoes vs The Addiction (Christopher Daniels & Frankie Kazarian)

Moose & R.D. Evans w/ Veda Scott vs The Decade's Jimmy Jacobs & BJ Whitmer

Survival of the Fittest '14 Finals

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Добавен е Moose & R.D. Evans vs The Decade за Night 2.

Още няколко дни очакване, а поне за мен нещата изглеждат доста интересно тази година. Най-малкото предишните няколко издания ме карат да се замисля за победителя. Последните такива Tyler Black, Eddie Edwards, Michael Elgin станаха топ звезди и стигнаха до титлата на ROH, а макар случая с Lethal през 2012 да беше малко по-различен и той получаваше мега push по това време, немалка част от който беше именно тази победа. В този ред на мисли ми се вижда логично да дадат турнира на Alexander, което да завърши издигането му в последните месеци, но и вариантът с успех на Ciampa би ми бил доста интересен. Яд ме е, че по обясними причини го няма Kyle O'Reiley, за чиято победа и роля на главно лице за ROH през 2015, имах някакви тайни надежди, но какво да се прави, второто може да стане и без първото.

Иначе МЕ-та на Night 1 звучи доста добре, а и нямам търпение да видя Sydal в действие след формата която показа в ТВ мача с AJ и по време на BOLA. Освен това, мачът му срещу ACH като че ли звучи най-интригуващо от квалификациите. Харесва ми и замисълът зад Strong vs TD, много добро продължение на последните събития около Decade.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
  • 4 weeks later...

Най-сетне SOTF Night 1:

Tommaso Ciampa vs Will Ferrara - доста добре book-нат мач, Ciampa получи възможност да направи един вид показно на офанзивата си, но самата среща не беше точно squash и Ferrara също изглеждаше добре и имаше своите моменти. Като кеч нещата също бяха добре, доволен opener.

Roderick Strong vs Tadarius Thomas - доста добро, стабилен story telling спрямо предишните събития между двамата. Влязоха в брутални размени още от самото начало и стиловата битка беше интересна. Хареса ми краят, направи Strong да изглежда адски добре след комбинацията от backbreaker - Strong Hold, рядко се вижда такава категоричност в мачовете му.

Adam Page vs Cedric Alexander - много добър мач, Page влезе в ролята на heel доста добре, справи се отлично на ринга и показа, че може да разказва история в мачовете си като използваше повечето от приомите научени от Decade. Признавам, че успя да ме впечатли тук, Alexander също беше на ниво, както обикновено. Краят дойде малко от нищото, поради което разбирам и реакцията на публиката, но за мен подобни завършеци след брутално изпълнение винаги придават някакъв реализъм на случващото се между въжетата.

Adam Cole vs Delirious - страхотен мач, един от двата на вечерта за мен. Бях скептично настроен в началото, което тръгна в леко по Delirious стил, но след средата няма от какво да се оплача. Страхотен кеч, много драма и near falls в края, жалко че си бях spoil-нал победата на Cole в тази насока, и обичайната heel гениалност на Adam Cole. Краят също беше много добър и отлично връзващ се с образа му - първата грешка на опонента му му костваше мача.

Hanson vs Jay Lethal - Jay F'n Lethal!!! Mark-нах като луд на entrance-a му, няма такъв образ. Моментът в който двете кучки почнаха да се натискат до въжетата - просто Awesome. Задължително трябва да се види, извинения за лошото качество, но нещо се бъгна при cut-ването:

http://vbox7.com/play:237337b008

Иначе мачът също беше стабилен, имаше добър кеч и очакваните забавни моменти. Finisher-ът на Hanson е невероятен, изглежда адски впечатляващо и ефективно подобно на spinning back chop-a на Shibata.

Промото на Jacobs ме наведе на тъжни мисли: какво ще стане с него след вече видния разпад в Decade, защо даде толкова на компанията, а получи толкова малко в нея...

Christopher Daniels & Kazarian vs Jimmy Jacobs & BJ Whitmer - приличен отборен мач, с кадърни кечисти в него, нищо особено запомнящо се и като цяло по-слаб от мача им на ASE 6.

Matt Sydal vs ACH - вторият мач на вечерта, сработиха се много добре (изненада, да) и разказаха солидна история на ринга. Изграждането беше по-различно отколкото очаквах след като не базираха нещата главно върху бързина и "въздушни" ходове, но по-скоро оставам приятно изненадан от това.

The Kingdom vs Jay Briscoe and Mark Briscoe - много добър hardcore brawl, но и няма как иначе Briscoe са класици в това. Винаги е приятно да се види такъв мач, но тук оставам по-доволен от завършека му - брутален и адски добре връзващ се с историята и образите на The Kingdom.

Като цяло доста доволно шоу. Дадоха достатъчно време на турнирните мачове и повечето от тях определено си струваха като качество, от МЕ-та също не мога да се оплача. Night 2 изглежда много интригуващо, но въпреки че я дръпнах и нямам търпение, явно ще остане за почивката в петък.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Просто нямам сили (и време) да го гледам това, предвид, че се знае кой е победителят и прочее. Болдвай ако има нещо по-интересно да се обърне внимание.

Link to comment

^ Беше качено тук, но доста бързо са изтрили целия канал. Ако искаш някой мач/ мачове драсни на ЛС и ще го кача, макар и в малко "компромисно" качество подобно на клипа по-горе.

Иначе изгледах Night 2 по-рано от предвиденото и оставам страшно доволен от финала й.

Първата част на шоуто няма смисъл да я коментирам по-подробно, тъй като няма какво толкова да се каже - биващи, но спокойно пропускаеми мачове идващи като filler-и за запълване на времето. В някаква степен изключвам от това Bennett vs Ferrara и ACH vs Taven. И двата мача бяха доста добри и дадоха много на опонентите на The Kingdom, специално ACH получи солидна основа преди Glory By Honor, сегментите с изпадналата в несвяст Maria и зарязването й на коментаторската маса, пък определено бяха забавни.

Briscoes vs Kaz & Daniels - страшно добър мач чисто като качество, особено в последните му минути. Силен отборен кеч и стабилна показана история, хареса ми по-бавното и технично начало, защото обикновено съм свикнал с по-различен стил от Jay и Mark. Проблемът ми тук идва от резултата, тъй като спокойно можеха да позасилят Kaz & Daniels с един туш над Mark. Така имахме много добър мач, който обаче остава без особено значение в booking отношение поне за мен.

ME-та беше невероятен и един от по-добрите SOTF финали досега. Страшно добър чисто като кеч, както в началото, така и след това, особено в краят му. Елиминациите бяха в логичен ред и всяка една изглеждаше точно на място. Историята между Page и Strong беше страхотно застъпена, първият ми прави все по-добро впечатление и се радвам, че явно го очакват успехи. Намесата на Elgin също беше на място, на път е да се превърне в един от любимците ми с този образ, адски добре му се получават нещата. Спрямо събитията тук, мачът им с Ciampa на Final Battle определено е един от най-добре изградените. Adam Cole е гений, играта му е просто невероятна, човек можеше да усети ужаса му при връщането на Ciampa и шока при някои повдигания на Hanson. За финала каквото и да кажа ще е малко, страхотен story telling с атаките на коляното (естествено обработено преди това) и чудесен selling от Hanson готов да се бие на един крак. Невероятна драма и near falls, при изритването от първия Florida Keys подскочих от стола. Просто си струва да се види.

Като цяло нищо особено в шоуто преди него, но самият МЕ осмисли всичко и беше едно от по-добрите неща за годината. Общо за двете шоута, определено оставам доволен от тазгодишното издание на SOTF.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...