Jump to content

CZW Tangled Web 7


degenerat 2

Recommended Posts

Пускам отделна от общата за CZW тема, заради спецификата на Tangled Web, a и като гледам карда, явно един от event-ите на годината за компанията.

CZW101814Slide.jpg

Combat Zone Wrestling presents Tangled Web 7 at the Flyers Skate Zone on October 18th at 7:30PM.

Already announced for Tangled Web 7...

Tangled Web Match:

'Bulldozer' Matt Tremont v. NOI's Devon Moore

CZW World Heavyweight Championship:

Biff Busick © v. Chris Dickinson

CZW World Tag-Team Championship:

OI4K © v. Team Tremendous

CZW Wired Championship:

Shane Strickland © v. 'Speedball' Mike Bailey

Return Match:

'Chainsaw' Joe Gacy v. Papadon

Caleb Konley v. Trevor Lee

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment
  • 3 weeks later...

Оставам по-скоро разочарован от event-a, главно заради много добрия кард и предварителните ми очаквания, но все пак добро шоу откъм кеч и не толкова откъм развития/истории в него. МЕ-та е нещо на което всеки CZW фен би трябвало да mark-не, специално към 2014.

Opener-a се получи доста доволно като за отварящ мач с бързина, яки spot-чета и забавни моменти.

Следващите няколко мача не мисля да ги коментирам по отделно - нищо по-особено в тях, в общи линии просто запълниха част от времето.

Beaver Boys vs Philly's Most Wanted - доста приличен отборен мач, както и можеше да се очаква. Silver & Raynolds показаха твърде малко от отборната и индивидуалната си офанзива или по-точно от запазените си марки, но това е по-малкият ми проблем. По-големият идва от финала, който беше лишен от всякаква логика - Team Tremendous се появяват и разсейват Reynolds, благодарение на което той е обърнат с roll up за 3. Вместо да ги нападнат заради загубата или поне да има някаква конфронтация, Beaver Boys просто напуснаха към сцената. Йей!

Speedball Mike Bailey vs Shane Strickland - мачът на вечерта без никакво съмнение, чисто като кеч, все пак идеята на МЕ-та беше по-скоро друга. Strickland продължава да прави страхотни мачове с много добра история в тях, а Bailey е може би откритието на годината. Тук надали има фен, който да не е mark-нал на бруталните размени и въобще офанзивата на Mike, която е уникална. Strickland поддържаше по перфектен начин образа си през целия мач.

Trevor Lee vs Caleb Konley - много добър мач. Беше по-силово проведен, но и Lee имаше възможност за някои луди изпълнения. Като се има предвид, че това е първият му по-сериозен мач извън PWG, който гледам, представянето му беше на ниво. Радвам се най-сетне Konley е граден по-сериозно.

OI4K vs Team Tremendous - добър отборен мач, който за съжаление беше твърде кратък, за да има нещо по-особено в него. Все пак успяха да вкарат повече от нещата, които очаквах, така че лично аз съм доволен.

Chris Dinkinson vs Biff Busick - ако някой е чел постовете ми след предишните event-и (сиреч никой), е видял че не харесвам историята и не откривам никаква логика в нея още от самото й начало. E, краят, ако броим мача за такъв, беше по-лош. Нямам предвид самият мач, който беше добър, особено началото му, но имам сериозен проблем с booking-a. Busick почти turn-ва face, преди един от най-важните мачове за годината, а трябва да е лошият в историята. На всичкото отгоре победата му е спасена от човек на Hyde, което вероятно ще продължи Hyde vs Dickinson. DJ Hyde vs random служител 3526894 на COD. Вече нямам търпение! В сегмента-мач между Busick и Sozio имаше някаква логика, но надали това е най-добрият начин за смяна на титлата, меко казано, да не говорим за новия шампион. Надявам се да drop-не по-бързо, почти всеки е по-подходящ.

МЕ-та беше много добър, от моя гледна точка с оглед някои фактори, дори страхотен. Определено не най-добрият Tangled Web мач, който съм гледал, но и самата липса на някакви по-шантави barbed wire конструкции за разлика от други години също оказа влияние. Имаше си ги обаче добрите spot-ове и някаква история вътре в мача. Радвам се за победата на Moore, той си я заслужаваше.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Е добре де, аз не следя CZW, ама ей така рекох да погледна card-а, то нито един от старите класици го няма - Zandig, Sick Nick Mondo, Wifebeater, Joker, Mox (него май че го гледах някъде другаде наскоро), Younger, Nick Gage, The Great Pogo, Lobo, Eddie Kingston, etc, etc. Що така бе? Това все едно друга федерация.

Link to comment

Е добре де, аз не следя CZW, ама ей така рекох да погледна card-а, то нито един от старите класици го няма - Zandig, Sick Nick Mondo, Wifebeater, Joker, Mox (него май че го гледах някъде другаде наскоро), Younger, Nick Gage, The Great Pogo, Lobo, Eddie Kingston, etc, etc. Що така бе? Това все едно друга федерация.

Най-простият отговор е просто текучество. Едни кечисти си тръгват, идват други, имената се сменяват. Реално ако погледнем да речем ROH през 2004 и дори по-късно, също има много голяма разлика в roster-a сравнено със сега, но това е нещо нормално и няма лошо в него. Просто indy сцената имаше някакъв пик и невероятно поколение във всичките си ниши (ROH/CZW/CHIKARA, ако приемем трите компании за главен представител на чист, качествен кеч/hardcore/комедийно ориентиран кеч) през един даден период и е в реда на нещата след него да има някакъв спад, което не означава, че нещата и сега не са страхотни за гледане, поне за мен.

По-голяма част от легендите които изброи вече не се бият активно, доколкото знам, и за CZW максимумът е някое единично участие или поява: Zandig (след като и компанията вече не е негова), Wifebeater, Lobo, etc.

ЛЕГЕНДАРНИЯТ Nick Mondo направи поява на COD миналата година, но от това което съм чел и слушал в документалното му филмче, силно се съмнявам да има мач отново след TOD 2. E, поне ще го запомним в най-добрата му светлина.

Drake Younger се беше отказал от deathmatch-ове, още преди main stream договора си и на ВОТВ тази година имаше прощалното си участие за компанията.

Проблемите около Gage предполагам са ясни за повечето фенове, видях податка за негово завръщане именно след Tangled Web, но не съм чел подробности за да не си развалям изненадата и mark-a от нея.

Хора като Brain Damage, JC Bailey, Trent Acid вече са в един предполагаемо по-добър свят за съжаление, RIP.

Иначе не бих казал, че сега CZW изглежда като друга компания, просто насоките, продуктът е малко по-различен. Невероятната като мащабност и имена някога deathmatch девизия е силно свита в момента - Danny Havoc, Devon Moore, Matt Tremont, от части Ron Mathis. За това и последният TOD беше силно подкрепен с BJW power и един стандартен hardcore мач би трябвало да радва феновете като мен. За щастие в САЩ IWA MS се върнаха с график и KOTDT тази година, така че надежда за нишата въобще има. От друга страна последните шампиони на CZW залагат главно на качество в мачовете си - MASADA имаше страхотни такива с Richards, Elgin, Generico; Drew Gulak е един от гениалните техници в наши дни, неотстъпващ на хора като Danielson, Quack, Gibson; Biff Busick не е чак на неговото ниво в това отношение, но не е и никак зле, и разполага с бруталните си stiff удари. Има ги и страхотните чисто като кечисти Strickland, Fox, Konley, както и невероятната за момента отборна девизия. Именно за това се разбивам от смях, когато някой изкаже крайно мнение за CZW въз основа на нещо от преди десетина години, при положение че сега характерът й е съвсем различен.

2014 и периодът като цяло не са най-силните в историята на компанията. За проблемите с deathmatch девизията и намаляващото й присъствие вече казах, историите с малки изключения са слаби, почти всяко шоу има доста пълнеж, все неща оказващи влияние. Все пак аз съм доволен от това което гледам към момента в компанията, макар да може да се очаква и повече. Така или иначе сантиментът ми към CZW е твърде голям и докато имам възможност винаги ще ги следя/гледам. Надявам се че верните им фенове в САЩ ще направят същото, с разликата и че ще продължат да плащат за това.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...