Jump to content

ROH: Champions vs All Stars

Iceman33

Recommended Posts

Saturday, October 11th, 2014
Ring of Honor Wrestling Presents:
CHAMPIONS vs ALL STARS

100714champs-allstars.jpg

MAIN EVENT

CHAMPIONS vs ALL STARS

ROH World Champion Jay Briscoe, ROH World Tag Team Champions reDRagon & ROH World TV Champion Jay Lethal w/ Truth Martini

vs 

Adam Cole, Mark Briscoe, Roderick Strong & ACH

"The Fallen Angel" Christopher Daniels vs. Cedric Alexander

Although his most recent tenure in ROH has just begun, Christopher Daniels is one of the Ring of Honor originals. In fact, he main evented the very first ROH event over a decade ago. His past will always be synonymous with ROH - and now he's back to shape the future!

But you can't talk about "future" without mentioning Cedric Alexander. Recently, Cedric has been taking on all the top stars of ROH like Adam Cole, Jay Lethal, and more. Win or lose, he's stealing shows every night and showing the world why he is the future of professional wrestling. Cedric Alexander has earned the respect of his peers and his fans through hard work, dedication - and undeniable natural talent.

Now in Kalamazoo, an ROH original takes on one of the hottest new ROH stars: "THE FALLEN ANGEL" CHRISTOPHER DANIELS VS. CEDRIC ALEXANDER! This is a match fans have been asking for ever since "The Fallen Angel" returned - and October 11th is the first time Daniels will be back in singles action.

Frankie Kazarian vs. Jimmy Jacobs

And on the very same night that Christopher Daniels battles Cedric Alexander, the other half of The Addiction will also be in singles competition. But Frankie Kazarian will have his hands full with a very different sort of ROH star: JIMMY JACOBS!

Since the moment The Addiction stepped into ROH, Jacobs and The Decade have taken issue with them. The Decade believes that for far too long, athletes have abandoned ROH when new opportunities came along. They always come running back... and ROH is far too forgiving of their "betrayal." The Addiction's very first ROH match was a World Tag Team Title shot against reDRagon, an opportunity Jimmy Jacobs did not think they deserved.  Obviously, The Decade - especially Jimmy Jacobs - have a huge problem with the attention and accolades heaped on Daniels and Kazarian.

After interfering in The Addiction's tag matches and vocalizing his grievances to anyone and everyone, Jimmy Jacobs gets his chance to put up or shut up in Kalamazoo! In recent weeks, it seems like arguments within the ranks of The Decade has plagued Jacobs. But this is an opportunity for him to make an example out of Frankie Kazarian. Meanwhile Kazarian is out to prove he's here to stay - and here to dominate ROH as a team AND on his own!

BJ Whitmer vs. Will Ferrara

Jimmy Jacob's partner in The Decade, BJ Whitmer, will also be in singles action in Kalamazoo.  But he'll be taking on one of the very newest young prospects in ROH, Will Ferrara.  Ferrara might be unfamiliar to ROH audiences right now, but it's what you don't see that's making the difference.  Week after week, Will Ferrara trains at the ROH Dojo and shapes his craft.  He's been an impressive standout at every ROH camp and that's what earned him a spot in the recent Honor Rumble.  Shockingly, he managed to eliminate Jay Lethal and earn himself a TV Title opportunity.

Of course, BJ Whitmer has an issue with this young upstart rocketing through ROH too quickly.  And he's ready to beat a little humility into Will Ferrara this Saturday in Kalamazoo!  Whitmer and The Decade are obsessed with maintaining what they feel is the proper pecking order in wrestling, and it looks like Ferrara has some dues to pay.  But BJ Whitmer would be ill advised to take this match lightly.  The next generation of stars is ready to shine!  

Signed to Appear:
- Michael Bennett & Maria Kanellis
- Tadarius Thomas
- Plus More

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

На седмичните излъчват мачовете от Death before dishonor, там още Елгин е шампион. Бриско си е лице, просто мачът е такъв, че трябва да е отбор с лошите момчета.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

Знам. И аз съм наясно дотолкова. ;) Просто клипчето с общото промо, дето излезе през седмицата и поведението на Jay в него ми повдигна въпроса, над който поразсъждавах "на глас".

Най-сетне изгледах шоуто:

Не схванах особено смисъла от първата част на началния сегмент с Cole и Briscoe, но втората с Ciampa беше доста добра. Образът му е страхотен и историята върви интересно, а включването му в МЕ-та беше бонус както за нея, така и за шоуто. Имало е много психопатски образи до сега, но тук нещата са в пъти по-интересни, тъй като не знаеш момента в който Tommaso ще си изпусне нервите, а самите му промота и жестове показват неуравновесеност.

BJ Whitmer vs Will Ferrera - не лош мач, разказа добре историята за борещия се за доказване младок срещу арогантния ветеран, роля която отиваше много на Whitmer. След push-a, който получи Ferrera в Honor Rumble-a ми беше интересно да го видя в действие в единичен мач. Тук нямаше възможност да покаже по-сериозна офанзива, но бързината му изглежда впечатляваща.

TD Thomas vs Owen Tavers - много добър мач, Thomas определено е във възход, но и съперникът му, когото гледам за първи път също беше на ниво и се надявам да има още участия. Размените и някои от spot-овете бяха страхотни. Главното ми оплкване все пак идва от финала, секунди преди който си имаше отброяване до 3, но то не беше зачетено, за да може Thomas да добави още един kick след който да дойде туша. Не виждам с какво това допринесе на мача и ми се струва крайно излишно. Другото, както казах, беше много добро.

Christopher Daniels vs Cedrick Alexander - още един много добър мач. Силно подкрепям това че разделиха Kaz & Daniels, поне за това шоу, защото колкото и да харесвам отбора им, страшно ми се гледа Daniels в единични мачове. Тук специално ми хареса идеята му да забави мача и да търси submission захвати, и макар да ме поизгубиха леко в средата, краят беше страхотен с много добри near falls, бързина и размени. Mark-нах здраво на победата на Fallen Angel, най-малкото защото изобщо не я очаквах. Някои може да сметнат промото му след мача като стандартното издигане за Alexander, но за всеки ROH фен code of honor с Daniels е нещо специално.

Jimmy Jacobs vs Frankie Kazarian - добър мач, между двама кадърни кечисти. Нищо слабо, но и нищо по-особено или запомнящо се.

Matt Taven vs The Romantic Touch - Ъъъ... не съм разбрал кога Taven се е върнал и присъединил към The Kingdom, явно предстои в ТВ записите. Жалко, така си spoil-нах момента, а бях повярвал в замисъла за неподновения му договор и щях да се изненадам приятно. Така или иначе се радвам че се върна, този му образ е интересен, а The Kingdom добиват още мащабност. Самият мач ми беше ужасно скучен, но явно Taven целеше точно това за да изкара heat.

ME-та беше просто невероятен. Страшно добре бяха развити всички истории в него - началните опити на Cole да избягва Briscoe, откачането на Ciampa, бързата елиминация на Lethal, която да засили историята им с ACH. Като стана дума за ACH, очаквах да последва негов de-push след издънката от ASЕ, а стана точно обратното и мача му даде адски много, превръщайки го в топ звезда. От към кеч страна едва ли бих могъл да искам повече, всичко в срещата беше страхотно, а и коментарът на Corino допринесе още повече. Едва ли мога да отлича отделни моменти - лудият brawl извън ринга, размените между Kyle и Ciampa, избухването на Strong, финалните минути и още куп неща.

Като цяло едно силно и приятно за гледане шоу. Ако по-голяма част от мачовете могат да се сметнат за пълнеж, то ME-та осмисля всичко останало.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

Имаше податка наскоро, че "Matt" ще се върне. Мъч swerve.

Иначе за мен не беше нищо особено шоуто, като обратно на теб първата част ми хареса повече и то заради продължението на някакви истории. Миналата година Main Event-ът беше кандидат за Мач на годината, тази беше просто готин мулти мен мач.

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...