Jump to content

UFC Fight Night - обща тема

gboy

Recommended Posts

Да не би ти да си пропуснал 2-я рунд?

Помня само, че срещата беше много слаба, и че съдиите му подариха победата, в крайна сметка.Не вярвам Стрикланд да се окаже следващия Крис Уайдмен.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Помня само, че срещата беше много слаба, и че съдиите му подариха победата, в крайна сметка.Не вярвам Стрикланд да се окаже следващия Крис Уайдмен.

Не беше чак толкова зле де . Имаше доста слаби моменти , но се справи момчето що годе добре.

Принципно аз не знам "big name"  да няма слаби мачове.Всеки голям спортист има слаб момент , без значение преди или след като е станал веднъж признат и велик.

В случая Стрикланд според мен е универсална комбинация между събмишън и страйкинг плеър.Това му позволява да се нагажда по най-добрият начин за слабите места на опонента си.Мисля че тази вечер ще спечели и ще покаже какво може.

И на двамата им е време вече да предават щафетата ... едвам се движат, а нокаута беше абсурдно зле. Първи рунд да те нокаутират с лява кука не се вижда всеки ден, а пък специално с такава - не бях виждал досега. Не говори толкова добре за Мир, колкото зле за БигФуут.

А за мача на Кхабилов и Мартинс кво да кажа ... най-скучното нещо, което можеш да гледаш по телевизията вчера със сигурност. Като не искаш да се биеш - намери си друга работа, с която да си изкарваш прехраната, не боец в UFC. Разочарованието на вечерта със сигурност ... те, хората, се умориха да ги освиркват. Съдиите какво отсъждаха тоя мач не знам, като то освен обикаляне друго нямаше. Бразилчето направи два тейкдауна и половина, взеедна добра позиция и с това си осигури победата по точки. Кхабилов - супер зле ... ще си остане явно с тоя добър първи мач и толкова. А като знам как гледат на UFC на подобни мачове - тази загуба ще му е много, много скъпа.

Абсолютен погром над бразилците!!!

Това определено беше вечерта на underdog-овете.През цялото време си мислех колко епично ще бъде, ако БигФуут-а нокаутира Мир, а то какво стана.Силно се съмнявам някой да е очаквал такъв завършек на главния мач.Гледам, че и Шон Стрикланд е паднал хаха.. 

[b]Thank you EDGE! [/b]

Аз винаги съм вярвал , че Мир е машина и може много повече от това , което показа последните двубой.

Аз винаги съм вярвал , че Мир е машина и може много повече от това , което показа последните двубой.

Бате ти си много комичен честно.Гледай WWE, рано ти е още за ММА  :lol:

[b]Thank you EDGE! [/b]

Main Card-a 

Santiago Ponzinibbio vs. Sean Strickland - Противно на моята прогноза Tarzan загуби и то заслужено , защото освен невероятният chin които показа друго не можа да ни поднесе.Заслужена победа на Ponzinibbio , доминираше през по-голямата част от двубоя.Въпреки всичко показаният chin на Sean може само да ни радва , това момче понесе брутални удари и въпреки всичко остана на крака.Надявам се скоро време пак да го видя , защото продължавам да твърдя че има доста хляб в него, въпреки неприятната първа загуба.

- Iuri Alcantara vs. Frankie Seanz - Като цяло по-доброто cardio на Seanz беше с основна заслуга за победата му.Всеки един момент в които можеше да нанася удари по противника си , той го правеше.Alcantara на няколко пъти се опита да му приложи submission maneuvers , но без успех.Голямата активност и повечето удари мисля че наклониха везните и Frankie спечели.

- Rustam Khabilov vs. Adriano Martins - Тук ако мислено разделим мача на две половини от 7м и 30с , то спокойно можем да кажем,че през първата не се случи нищо запомнящо се , освен един takedown от страна на Martins.Едва в последните 2 минути на вторият рунд , двамата започнаха да разменят удари както трябва.Мисля че в третата част , двата takedown-а на Martins оказаха влияние върху оценката на съдиите.

Khabilov непоказа нищо запомнящо се и логично загуби.

- Cezar Ferreira vs. Sam Alvey - Тук станахме свидетели на нещо невероятно.Cezar беше смятан за фаворит , почна мача агресивно , опитваше доста удари и личеше че контролираше мача, докато Sam беше доста пасивен и изчакваше момента.Заключителните части на първият рунд Alvey нанесе one knockout punch и всичко приключи.Браво на Smile'N'.

-  Edson Barboza vs. Michael Johnson - В сравнение с мача на Rustam , този мач просто летеше от към динамика.Johnson спечели и трите рунда според мен , и то доста убедително.Пича нямаше какво да губи , просто излезе и се раздаде като за последно , и това при положение че срещу него е доста добър страйкър в лицето на Barboza.Евала.Заслужава място в топ 10 със сигурност.Ще ми е интересно да видя какво ще се случи и с двамата за в бъдеще.

- Antonio Silva vs. Frank Mir - И така стигнахме до ME-та.Общо взето очаквах повече от Silva.Вярно че left hook-a на Mir имаше доста power ама прекалено лесно Silva загуби този мач.Доста ценна победа за Frank , интересно е кой ще е следващият му опонент.

HM:  От Prelims-a :

Willian Macario vs. Matt Dwyer - Досега не бях виждал толкова успешен Superman Punch в UFC.Dwyer ми събра очите , един красив удар и KO.

- Jessica Andrade vs. Marion Reneau - При жените също имаше драма.Andrade беше фаворитка в този мач и изглеждаше добре подготвена.Нещата обаче се развиха много добре за Reneau и успешният triangle choke не остави други шансове на Andrade освен да се тап-не.Жалко за нея , тази загуба няма да и повлияе добре.

Бате ти си много комичен честно.Гледай WWE, рано ти е още за ММА  :lol:

Рано ми е за ММА ...

Добре ти като му гледа мача с Кормиер , според тебе т'ва Мир бившият шампион ли беше ?! ... 4 поредни загуби , от които от Алистър и Барнет ... Айде моля ти се , не знам к'во му стана тогава , но половин година преди тия 4 загуби Мир беше топ име , държал титла , КО-на Мирко , събмитна Ног , прегази Нелсън и Конго ... и съм напълно убеден , че при тия недоразумения с Алистър и Барнет  Мир в никой случей не е бил на 100% ... 

На Франк Мир отдавна му мина времето, не знам ти как ги виждаш нещата.Съвсем неочаквана победа от страна на Мир, при това с ТКО (подобно като при срещата му с Кро Коп), но тук проблема е повече в Антонио Силва , че падна отново по такъв начин.Напомням, че при срещата му с Алистар, Мир АБСОЛЮТНО нищо не можа да направи цели 15 минути.В крайна сметка Франк не печели нищо от тази победа, защото срещу по-елитните файтъри си е падал винаги с лекота.Единственото логично нещо за него сега е да върнат Леснар в UFC и да направят rubber match-a. 

[b]Thank you EDGE! [/b]

И на двамата времето им мина отдавна, но за мен Mir е по-класният боец от двамата. Никога не съм харесвал Bigfoot, който има само един power и това е.

Малко оф топик, но винаги съм се чудил/дразнил защо произволни "р-та" от имената на бразилските бойци се произнасят като "х"? Примерно Хенан Барао, Сезар Фехейра и така нататък. 

КУР ЗА СМАРКОВЕТЕ!

DELETE! DELETE! DELETEEAAA!

antropophagus

Техниката на Мир беше много готина, особено на забавен кадър - джаба и куката, ама и тоя Бигфут нещо много лесно започна да пада от удари май, не че в тежката не удрят силно, де... В мейн карда имаше доста скучни мачове като цяло, Кабилов много слабо се представи, но аз не бих тръгнал да го отписвам. В прелимите имаше готини неща - тия Matt Dwyer и Mike De La Torre здрави нокаути отпериха, първият с много ефектен superman punch. Женският мач ми хареса, хубава победа за Marion Reneau срещу солиден опонент може да се каже ама и Jessica Andrade ми се стори, че се надцени малко и си плати - много безразсъдно влизаше в противниковия гард, още първия път се видя, че опонентката ѝ търсеше triangle choke-а, при втория път директно беше наказана.

Shawn_Michaels

За Мир срещу Силва мога да кажа,че и двамата са дървокопи :D и победи по-малкия дървокоп :D ,вижте само как Мир не можа да го уцели на земята след като го събори и то не веднъж,не го уцели поне 2-3 пъти след което почна да му удря лакти,там вече нямаше как да пропусне :D само ме учуди Силва колко лесно падна,защото по-принцип доста държи на бой и въобще не съм очаквал такова развитие на мача.

Относно Мир загубите съвсем не са му случайни и Алистър и Барнет и Кормиер пак ще го бият ако има реванш от тея 3-мата има най-голям шанс срещу Алистър,а за Сантос да не говорим направо ще го смачка пак ама Франк винаги е бил UFC boy лоялен си е и е нещо повече от повечето,но уменията са му до там.Искам следващия мач на Мир да е срещу Миочич там ще има интрига и ще се види малко повече как стоят работите

410e8-1526197995-500.jpg
"Doin' what I want to do, When I want to do it."

БигФуут започна да пада, понеже спря PEDs-a.Много лошо се развиха нещата за него, след епичния сблъсък, който сътвориха с Марк Хънт.Време му е да се оттегля вече, няма смисъл повече да се излага.

[b]Thank you EDGE! [/b]

• 4 weeks later...

UFC_Fight_Night_62_Maia_vs._LaFlare_Post

Date: March 21, 2015

Venue: Maracanazinho Gymnasium

Main Card (on FOX Sports 1):

Demian Maia (19-6) vs. Ryan LaFlare (11-0)

Erick Silva (17-5, 1 NC) vs. Josh Koscheck (17-9)

Leonardo Santos (13-3-1) vs. Tony Martin (9-2)

Amanda Nunes (9-4) vs. Shayna Baszler (15-9)

Gilbert Burns (9-0) vs. Alex Oliveira (10-1-1)

Godofredo Pepey (11-3) vs. Andre Fili (14-2)

Preliminary Card (on FOX Sports 2):

Francisco Trinaldo (15-4) vs. Akbarh Arreola (23-8-1)

Kevin Souza (15-3) vs. Katsunori Kikuno (23-6-2)

Leandro “Buscape” Silva (17-2-1) vs. Drew Dober (15-6)

Leonardo Mafra Teixeira (11-2) vs. Cain Carrizosa (6-1)

Preliminary Card (on UFC Fight Pass):

Jorge de Oliveira (7-1) vs. Christos Giagos (10-3)

Bentley Syler (5-0) vs. Fredy Serrano (1-0)

Fight Night Rio de Janeiro Free Fight: Demian Maia vs. Rick Story:

https://www.youtube.com/watch?v=t09SIxe1cvs

Fight Night Rio de Janeiro: Ryan LaFlare vs. John Howard:

Fight Night Rio: One-on-One with Demian Maia:

Fight Night Rio: Ryan LaFlare - Fighting In Enemy Territory:

Fight Night Rio: Demian Maia - Return To Form:

Fight Night Rio: The Ultimate Fighter Brazil 4 Press Conference Highlights:

Fight Night Rio: One-on-One with Ryan LaFlare:

^ Слагай ги в spoiler tag тези километражни линкове, че само бавят ненужно страницата и я разтягат. Надали на някого му се занимава да scroll-ва през 10 линка, за да прочете и малкото мнения тук. 

Много слаб кард ... явно, че PPV вече не е на мода, но ми липсват онези кардове с дълбочина. Сега през пет дена гледаме някакъв ивент, който обаче е пълен с безинтересни хора. Ще го гледам само заради Кос ... не че и той е кой знае какъв дразнител, но поне е по-познато име. Мая отдавна вече не буди никакъв интерес.

Типичния, пълен с бразилци, кард в Бразилия.Не знам какво толкова се учудваш.С 2-3 що-годе интересни срещи, карда няма как да е добър.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Не се учудвам, отбелязвам просто. Ясно, че като е извън Щатите обикновено са такива кардовете. Просто спеиално за Бразилия можеше нещо по-добро от Деймиън Мая да оглави карда.

Точно заради такива завършеци, като Силва/Доубър, гледам UFC-то безплатно.

[b]Thank you EDGE! [/b]

В момента, UFC имат около 600 бойци. По договор, UFC са длъжни да предлагат поне 3 мача на година на всеки от тези 600 бойци. За да могат успешно да покрият изискванията по договорите, на UFC им трябват шоуто, много шоута.

Защо са им толкова много бойци? Очевадният отговор е защото, ако следващият GSP е някъде там, UFC трябва да го притежават. За това всичките тези бойци са по-скоро инвестиция за бъдещето, от колкото нужно средство за day-to-day функционирането им като компания. Основното е, че могат да контролират заплащането им. В UFC е дълбоко застъпен момента на градация, като идеята им е да плащат сериозни пари на хора, които не само са шампиони, но вече и станат PPV draw-ове. Така те си гарантират, че няма да харчат излишно за хора, които не са тествани. Ако трябва да привлекат човек от друга компания, те ще трябва да му платят доста солидно, без да имат гаранция, че той ще оправдае парите си. Пример с Ben Askren. Askren, ако дойде в UFC, ще овършее по-бързо WW дивизията, от колкото Khabib Nurmagomedov го прави в момента. За съжаление на UFC, Askren си знае цената и иска да му бъде платено. Освен, че Askren иска доста стабилни пари и това, че направи бойците им смешни, Askren не е особено атрактивен боец и за UFC инвестицията не си заслужава. За тях е много по-добре да правят най-смешната anti-PR кампания и да убеждават UFC шилетата, че Aksren е недоказан боец. Колкото и да ми се иска да видя Askren как буквално размазва цялата дивизия, съм на 100% хората да бъдат платени подобаващо. На този етап, Askren получава изключително добри пари за да побеждава средни като класа бойци в ONE FC. Не мога да го виня.

Другият отговор е, че UFC могат да си позволят толкова много шоута, с оглед на това, че има търсене. MMA е глобален спорт, UFC е най-голямата MMA компания, а хората искат да гледат MMA. В някой страни, независимо от card-а, шоуто се разпродава за минути. За това е и доходоносно да правят толкова шоута. UFC правят толкова много шоута, че дори TV компанията им FOX не искаше да ги вземе всичките, та се наложи да прехвърлят някои на fight pass. Все пак, за UFC е добре щом се отнася до глобална им експанзия, но със сигурност носи вреда за основната им компетенция, PPV модела. За това и PPV продажбите значително паднаха. UFC предлагат прекалено много безплатни шоута, PPV card-овете им биват сплесквани между 2-3 безплатни, а повечето casual фенове предпочитат да не плащат за нещо, което могат да гледат безплатно, въпреки че бойците са с една идея по-незначителни.

Все пак, последните 3-4 месеца UFC започнаха да си връщат позициите. Основната причина е, че най-накрая разбраха, че трябва да дават причина на хората да си купят PPV-то. Отново има безплатни шоута, но вместо някакви утвърдили се PPV бойци, UFC пускат хора, които тепърва катерят стълбичката. За това и, ако UFC искат да дадат някакъв incentive на хората да си купят PPV-то, това е задължителна стъпка.

Вече дали наистина са слаби самите шоута? Относително е. Ако видя някой card на ROH например, всяко шоу ще ми е слабо, защото съм незапознат с кечистите. Така е и с тези card-ове. За да можеш да се надъхаш за тях, трябва да отделиш значително време в това да разучиш бойците. Мога да гарантирам,че точно в такива card-ове дебютират много потенциални бойци, които спокойно ще бъдат фактори в следващите години. Все пак е разбираемо, че повечето фенове нямат време а и желание за да проучат шоуто. Другото е, че качеството на мача не се диктува толкова от качеството на бойците. Да, MMA е най-забавен, когато се бият елитът на елита, но с правилния matchmaking, един мач може да е абсолютна класика и с някакви никому-известни бойци. Винаги съм повтарял, но в големите шоута, бойците се бият изключително предпазливо, което води до доста скучни битки. В по-голямата част, тези card-ове са пълни с хора, които няма какво толкова да губят и се бият с хъс, който рядко можеш да видиш от ветераните. 

Получи се интересно шоу, макар че имаше доста непознати имена. Нешев е прав, че УФЦ имат толкова много бойци които трябва да вкарат в шоутата си, че няма как да няма шоута с подобен кард. А и все пак в шоуто участие взеха две големи имена за UFC - Damian Maia и Josh Koscheck, LaFlare който преди мача беше непобеден и определено имаше интрига околко това дали ще запази streak- и  Gilbert Burns - един от най-перспективните млади бойци в света. Публиката също беше на ниво както винаги е в Бразлия. Нормално е да има такива шоута, важното е да се видят качествата на колкото се може повече хора. 

Колкото до самите мачове - аз очаквах победата на Maia, защото стилът на La Flare е с много takedowns само дето срещу световен шампион по жиу житсу какъвто е Майа нямаш полза да си на земята, защото за пореден път видяхме какво животно е бразилецът  като дори не мисля че даде всичко от себе си в този мач. Интересно е кой ще е следващия противник и на двамата.

Очаквано Косчек беше победен за пореден път като ми стана малко гадно за него, защото излезе с голямо желание за победа. Опита да нокаутира Силва още в самото начало, но просто си личи че вече не е за този спорт. Това със сигурност беше последният му мач в УФЦ, но според мен скоро ще го видим в Белатор. 

В останалите мачове също имаше интересни неща.

Gilbert Burns загуби първите два рунда срещу дебютантът в УФЦ Алекс Оливейра, но в крайна сметка показа голяма класа в последния  и успя да вземе победата. Мен лично много ме кефи, но трябва да поработи над играта си в стойка, защото видяхме че беше много близо до това да загуби. 

Godofredo Pepey ме кефи много със различните си прически и стилът си, така че се радвам много за победата му. 

Единственото гадно нещо беше прецакването на Dober. не знам какво видя този рефер, но повече не трябва да му позволяват да ръководи ММА мач, защото такива неща развалят цялата атмосфера около шоуто. Да не говорим за последствията върху потърпевшия боец. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...