Jump to content

Интервю със Sami Zayn, Hideo Itami, Adrian Neville, Fergal Devitt и Kevin Steen (wwe.com)


parcaleste

Recommended Posts

wwe_1411106789__ziafs_2.jpg

WWE.COM: Събрахме всички Ви тук, в 09:00 часа сутринта този четвъртък, заради туит, пуснат от Sami Zayn:

SAMI ZAYN: Чух това от тези момчета тук. Днес ни е единственият свободен ден.

ADRIAN NEVILLE: Не ни е свободен. Довечера имаме шоу в Cocoa Beach.

ZAYN: Да, имаме шоу по-късно довечера, но това си беше шанс да подремна. Не е голяма работа, но, разбира се, сега тук присъстващите ще ме побъзикат по въпроса.

KEVIN STEEN: Не ми пука. Щастлив съм да правя това.

ZAYN: Ама не си ли перфектен?

WWE.COM: Този туит изглежда като хванал момент във времето. Какво ти минаваше през ума, докато го пускаше?

ZAYN: Просто е откачено като се замисля къде бяхме всички ние преди няколко години и къде сме сега. Останалите, които тагнах, са все хора с които сме пресичали пътища по света в различни малки инди шоута. Смятахме, че правим нещо специално тогава, но идея нямахме дали то ще ни се отплати. Сега, когато сме под чадъра на WWE, това нещо се валидира.

WWE.COM: Целта Ви винаги ли е била идването тук?

NEVILLE: В началото на кариерата си подписване с WWE наистина не ми е било цел. Ако имах възможността да дойда тук, бих искал това да стане по-късно, когато вече бях попътувал и бях станал опитен пърформър. Честно, с моето тяло и моя стил, никога не съм очаквал да стигна до тук. Фактът, че съм тук, рамо до рамо с тези момчета, е зашеметяващ.

ZAYN: Когато бяхме млади се възхищавахме на Jericho-тата и Guerrero-тата и Malenko-вците, а всички тези звезди бяха пътували из целия свят и бяха направили име в Европа, след това в Мексико, после в Япония, минаха през ECW и WCW, и чак тогава заковаха своите кариери в WWE. Това са хората, които гледах и си казвах: "Такъв искам да съм и аз". Сега ние сме поколението - ние сме Guerrero-вците, ние сме Malenko-вците. И това не е съвпадение.

STEEN: Аз всъщност имам различно мнение по въпроса. Спомням си, че разговарях със Zayn за WWE, трябва да е било 2003-а, и му казах, че WWE за мен не е мечта, ами цел. Оценявам всички дадени ми възможности да се бия из целия свят и съм наистина горд, че имах възможността да се бия в Япония, в Австралия и Италия. Но това за мен никога не е било необходимост, защото в главата си винаги съм си мислел "Когато отида в WWE ще пътувам с тях и ще видя всички тези места". Това никога не е било нещо, което съм чувствал, че трябва да направя, но сега, когато съм изживял този опит, осъзнавам колко важен е бил той за да стигна до тук.

WWE.COM: За теб същото ли бе, Fergal? Ти беше топ звезда в най-голямата промоция за Япония, преди да подпишеш с WWE.

FERGAL DEVITT: Преди да отида в NJPW правех това от вече шест или седем години. Тогава бях просто момче и за осем години в NJPW станах мъж. Стигнах до точката, в която можех да остана там до края на кариерата си, с подсигурена работа, или да скоча в непознатите води, които за мен са WWE, така че реших да се предизвикам сам. И това е, което направих.

WWE.COM: Повдигаш интересен въпрос, защото пристигането Ви в NXT е само началото на приключението, нали така? Не е като мястото Ви в главния ростър да е гарантирано.

NEVILLE: Честно, рискът е голям, защото имаме тези репутации навън и знам, че се чувствахме комфортно да живеем "отвън". Да се откажем от това е всъщност да хвърлим ези-тура, защото много от решенията тук не ги взимаме ние. Но нещото, което ми харесва за идването тук е, че топката бе в нашите ръце. Това е донякъде така и тук, но в същото време...

ZAYN: Сега има повече външни сили.

NEVILLE: Точно. Определено си е като да хвърлиш зар.

STEEN: Така е, но няма начин да не хвърлиш този зар. Когато офертата бе направена, нямаше "Ама аз трябва да го обмисля това". Искам да кажа, аз го направих, защото имам две деца и съпруга. Това налагаше те да се преместят с мен от Канада във Флорида, което включваше синът ми да смени своето училище, да изостави всичките си приятели, всички ние да се разделим със семействата си. Изборът ни да дойдем тук рефлектира върху много хора, но...

NEVILLE: Щеше да дойдеш и бездруго.

STEEN: Щях да дойда. Както и те. Синът ми е на 7 годинки. Той гледа WWE и обича John Cena. Водил съм го на шоу на WWE в Монреал и той ме е питал "Тате, ти защо не се биеш тук?", а аз "Ъх, аз не се бия за WWE. Ще дойдеш да ме гледаш как се бия пред 200 души." (смее се) Тогава един ден му казвам "Хей, мисля, че ще мога да се бия за WWE. Искаш ли да го направя?" и той е като "Даа!", така че му казвам "ОК, но това ще рече да се преместим, да смениш училището си и да не виждаш дядо всеки ден". Неговият единствен въпрос беше “А ще се биеш ли с John Cena?" (общ смях)

ZAYN: Тежки са преговорите.

STEEN: Та, за мен, нямах особен избор. Дадоха ми опция и казаха "Е, бихме искали да дойдеш. Само кажи". Отговорът беше "да" още докато питаха.

ZAYN: Имаме по декада-декада и половина инвестирана в това. И без да вдигам много пушек - всички тук сме, очевидно, много добри. Преди да дойдем тук, всеки от нас е бил един вид "Човекът" (където се е бил), но трябваше да ударим този рестарт бутон и да хвърлим зара, за да започнем от нищото. Но както Kevin каза, какво друго да направим? Да не се възползваме от възможност? Даже не си прочетох договра.

STEEN: Да, същото тук.

ZAYN: Честно, не го прочетох, защото какво ще кажа? "О, съжалявам, точка 7, параграф 2 не ме устройва." Трябва да дойдеш тук. Но Hideo Itami е най-добрият пример за удрянето на този рестарт бутон. Искате да говорите за човек, който има установено семейство на едно място и наистина няма какво да доказва на никого? В Япония той е Човекът. Това е огромен рестарт бутон за него. Тотален комар.

NEVILLE: Различна култура.

ZAYN: Различен език, различен живот, всичко. Той има семейство. Според мен това наистина е нещо огромно за него. (към Itami) От колко време се биеш?

HIDEO ITAMI: Четиринадесет години.

NEVILLE: WWE бе голям риск за теб, нали?

ITAMI: Да. Всичко се промени.

ZAYN: Защо избра да напуснеш Япния за WWE?

ITAMI: Исках още. Да бъда известен. Да докажа себе си.

STEEN: Винаги ли си искал да дойдеш в WWE? Защото нещата в Япония са различни.

ITAMI: Когато започвах не съм си мислел за WWE, но мечтата ми ставаше все по-голяма и по-голяма.

STEEN: Може би дойде в WWE за да върнеш Go to Sleep-а. (общ смях)

ITAMI: Надявам се! (смее се)

WWE.COM: Всеки от Вас идва от различна част на света. Важно ли е за Вас да представлявате Вашите държави в WWE?

ZAYN: Хората на тази маса пресътворяват идеята за това какво е да бъдеш интернационален, защото момчетата от Квебек някога бяха The Quebecers или La Resistance. Adrian Neville по случайност е британец, но не излиза с огромно британско знаме. Той не е Господин Британия.

NEVILLE: Аз съм като luchador, Geordie* luchador. (смее се)

*Терминът Geordie се отнася до населяващите Тинесайдския регион в Североизточна Англия. Самият Neville е от Нюкасъл.

ZAYN: Не знам какво ще се случи с кариерата на Itami, но дълбоко се съмнявам да го видите с лента на главата, удрящ гонг или нещо от сорта. Преработваме, развиваме какво значи да си от някоя от тези страни. Не сме типичните стереотипи. Не сме това, което си представя човек като канадци, ирландци, британци или японци. Просто по случайност сме от тези места и сме много добри.

STEEN: Френският ми е първи език. Не говорех английски до 12-13 години. Започнах да го уча, защото гледах WWE. Така научих английски.

ZAYN: Jim Ross го е научил как да говори английски.

STEEN: Използвах "coming down the aisle" и "stomping a mudhole".

ZAYN: Мислел си е, че това са ежедневни термини - "That was a real slobberknocker!"

STEEN: Дори името ми да е английско, съм французин и се гордея с това, но за мен е наистина важно да се промотирам като франко-канадец. Ако някога се появя в Bell Centre, можеш да се обзаложиш, че ще говоря на френски до пръсване, но не искам фактът, че съм от Квебек, да е определящ за мен.

ZAYN: Не ни е това козът. И имам чувството, че кечът е еволюирал над това. Определено го почувствах, когато бях на турне из страните в Средния изток. Да имам арабска кръв, да излизам там и да бъда себе си и да не трябва да се увивам с тюрбан - това е готино. И това ще е част от завета на това поколение кечисти: ще срутим много граници и предубеждения.

WWE.COM: Има ли други погрешни схващания за Вашето поколение?

NEVILLE: С момчетата, идващи от индитата, хората си мислят, че е трудно да се адаптираме към този стил, но аз ще кажа, че обратното е вярно.

ZAYN: Всичко което правиш в индитата е да се адаптираш.

STEEN: Да. Това е много вярно. Хората си мислят, че за нас ще е трудно да научим стила на WWE, но това е първият стил който знаех, а след това трябваше да се адаптирам към стила на Ring of Honor, защото той е за различни фенове. Трябва да правиш различни неща, за да изкараш реакция от тези двеста души там, но аз съм бил трениран от бивш кечист на WWE (Jacques Rougeau от The Quebecers), така че това е първият стил, който научих. Процесът с адаптацията няма да е толкова стресиращ, колкото хората си мислят, само заради това, че сме от индитата.

DEVITT: Можеш да научиш много неща в Performance Center-а, но не можеш да научиш това да имаш страст към кеча. А петимата души на тази маса определено имаме тази страст от много, много време. И честно, надявам се малко от това да се отрази на хората тук и да ни превърне в един отбор.

NEVILLE: Личи си. Проличава си в това, което правиш.

ZAYN: Понякога спираш и си мислиш "Защо хората ме харесват?" И Kevin ми предложи теорията за това преди години, теорията, че феновете усещат страстта. И те наистина могат. Спомням си, гледах Metallica веднъж, и усещах как отбиват номера. Просто нямаше връзка с публиката, а те свиреха тези страхотни песни и аз бях като "Не ми пука, защото и на тях не им пука". На хората е вродено да усещат фалшивост. А всички на тази маса сме били честни и верни по време на нашите пътешествия. Всъщност, за да съм честен, това е, което ни доведе тук. Това е общото, сходното, между нас. И затова имаме тези 14 годишни приключения. Това е наистина дълго приключение и човек не би успял да го пропътува, ако я няма страстта, която да го подклажда.

WWE.COM: В същото време се борите за място в основния ростър с бодибилдъри и други атлети, които нямат никакъв кеч бекграунд.

ZAYN: Не мога да говоря за тях, но лично винаги съм имал да доказвам нещо. Дори преди да дойда в developmental имах тази адова творческа нагласа на (казва с променен, противен глас) "О, ти не си бил в индитата и не си гладувал и не си спал в канавка"? Извинявай, напълно си загубих мисълта. Какъв ти беше въпросът?

STEEN: Това е заради дето си преправи гласа!

ZAYN: Да, направо ме умря!

NEVILLE: Предполагам всичко е до вяра в себе си. Не изпитваме враждебност към хора, опитващи възможности. Просто знаем, че сме по-добри.

STEEN: Да, когато дойдох тук за тренировъчния camp през март, тук имаше 20 души и човек просто можеше да каже от пръв поглед, че се редят за tryout-а. И видях няколко от тях, които изглеждаха, като че първото нещо, което са направили след като са се родили е, да започнат да вдигат тежести. Огромни. Погледнах ги като "Живи ще Ви изям".

ZAYN: Изживях абсолютно същото на моя tryout. Отивам там и съм най-дребния човек в стаята, по-голям само от Jimmy Jacobs, който беше с мен. И той ги гледа тези момчета и ми казва "Брато, тия пичове са огромни. Боже мой!" И ти най-вероятно няма да можеш да публикуваш това, но аз му казах "Ще ги направя луди". Изгарях от страст с тази творческа нагласа и идеята да се докажа. Няма значение колко са големи. Тези стени винаги започват да падат.

DEVITT: Съгласен съм с ладовете (a.k.a. момците) за по-голямата част от казаното, но вярвам, че имаме нужда и от хора като посочените. Те добавят нещо към шоуто. Имаме нужда от всякакви хора, които са ходили по всякакви пътеки в живота.

STEEN: Момчето за което говоря всъщност не беше толкова зле на ринга, но когато започна да прави промота, тогава всъщност грейна. Много ме впечатли. Само защото нямат бекграунда който ние имаме, не значи, че няма да донесат нещо на масата. Но става въпрос "до главата" ми (мисленето). Когато го видях просто ми светна "Мразя те и ще те унищожа".

NEVILLE: "Мразя" е силна дума.

STEEN: Всъщност, това е абсолютно точно, което си помислих.

ZAYN: И не е лично.

NEVILLE: Аз не ги недолюбвам. Просто правя стъпка назад и си казвам "ОК, да видим".

STEEN: Точно. Ние сме (кечисти) доживот. Винаги сме били и винаги ще бъдем.

NEVILLE: Просто съм безразличен, защото знам, че ние сме благонадеждни. Ще поемем ударите, bump-овете и ще се връщаме на следващия ден. Ще бъдем в следващите години и години. Определени хора, те ще имат добър run и след него няма да ги видиш отново. Whatever. Това си е техен прерогатив, но ние сме кечисти доживот. Винаги сме били и винаги ще бъдем. И това е, което ни разделя от тях.

ZAYN: Не можеш да недолюбваш хора заради възможностите, които получават, но понякога това просто ти бърка в здравето. Когато си стоя в някоя сграда (покрай някое шоу) и никой не дойде да ми каже "Здрасти" или никой не дойде да ми каже "Довиждане" - малки неща като това, ме докарват до лудост. Като някой уважаващ етикета, уважението и традициите, ме боли да наблюдавам такива неща отстрани. И всъщност това ми се случи тук.

NEVILLE: Не мисля, че трябва да навлизаш в подробности.

ZAYN Само ще го спомена. Нямам против. Ядосах се до степен, в която извиках абсолютно всички кечисти и всек член на developmental за да се опитам да обясня. Убеден съм, това се обърна срещу мен. Убеден съм, че много хора бяха като "Тоя пък за какъв се мисли?"

NEVILLE: Аз бях един от тези. (всеобщ смях)

ZAYN: Не ми пукаше. Бях толкова решен за нещо, което чувствах, че е по-голямо от мен, че не ми пукаше дали някой ме е намразил заради него или не. Трябваше да отида и да обясня на всички, че трябва да пазим тези ценности, защото ако не го направим, всичко умира. NXT наистина е бъдещето и то започва и свършва тук, свършва с нас, така че всичко, което правим сега, ще бъде нормата след пет години.

WWE.COM: Има ли момчета, които виждате да заемат Вашите места след пет години?

ZAYN: Абсолютно, да. Мисля, че Adam Cole евентуално ще стане такъв. Голям адвокат/защитник съм му. Огромен фен съм на Kenny Omega. Фен съм на един японски кечист на име Kota Ibushi. Попитах Itami "Кой друг от Япония мислиш, че би бил добре за WWE?" и първият, когото той ми посочи, бе Ibushi. The Young Bucks. Те имат семейства и нещата им вървят добре, така че не знам дали сега им е времето, но са феноменални. Kyle O’Reilly може би, евентуално.

STEEN: Johnny Gargano. Има толкова много добри момчета.

ZAYN: Те вече се взират в местата, които ние сме оставили зад себе си. Забавно е, защото това бяхме ние след Daniel Bryan и Low Ki, Samoa Joe и AJ Styles, Christopher Daniels... Когато пробивахме в индитата, това бяха хората, към които гледахме. Тогава те започваха да си проправят път, а ние стъпихме в онези места. И преди да се усетим вече бяхме инди легенди.

NEVILLE: Инди легенди? (общ смях)

ZAYN: Звучи откачено, но да! Влязохме в онези роли на момчетата, които са били завинаги по индитата, а сега ни няма и онези, новите момчета, запълват ролите ни и надявам се, след нас ще покълне нова реколта.

WWE.COM: Изумително е как сцената саморегенрира. Една от ранните критики на the Performance Center-а бе, че WWE убива инди сцената с подписването на топ звездите и...

STEEN: Дълбоко съм несъгласен. Всичко е до страстта и любовта към кеча. Когато видях Adam Cole, бях като "Искам да помогна на това момче, защото има страхотен характер (attitude) и е невероятен (на ринга)". Същото беше с Daniel Bryan, Cesaro и Seth Rollins. Преди да напуснат те направиха всичко възможно да помогнат на хората, които харесваха. Сцената се саморегенерира, но всякакви твърдения, че WWE я убива, са абсурдни.

ZAYN: Даваш най-доброто от себе си, за да я оставиш в добри ръце.

DEVITT: Бих добавил, че ние най-вероятно никога няма да бъдем задоволени и това е единствената причина да сме тук в момента. Дори когато сме на 60 и сме на тази Hall of Fame церемония и ще си мислим какво можем да направим за сцената сега, защото това е, което ни дърпа напред. Тази жажда и този глад ни бутат напред, не мисля, че някой от нас някога ще се устрои, дори и когато сме стигнали до заветния WrestleMania момент или сме вдигнали Световната титла. Просто ще продължим да искаме още.

NEVILLE: Колелетата определено са се завъртели.

ZAYN: Това вече се случи с мен, когато се огледах тук и си казах "Какво се случи?" Беше след 2-out-of-3 Falls мача срещу Cesaro, което беше един много специален момент за мен поради множество причини. Беше денят преди рождения ми ден и възприемането за мен в тази компания се промени много. Буквално след мача със Cesaro Triple H ни събра всички, за да говори с нас като със служители и каза, че това е бил добър мач. Спомням си как ННН казваше на Cesaro и на мен колко е бил добър мачът, а зад рамото му виждам Neville и Seth Rollins и бях като "Какво се случва?"

NEVILLE: Мисля, че “wrestling” и “wrestler” се бяха превърнали в мръсни думи. Но това се обърна. Тук сме за да останем и това не са мръсни думи. Всъщност, това са красиви думи.

ZAYN: Горди сме да сме wrestler-и.

NEVILLE: Това е всичко, което някога сме искали. И ако ти си в main roster-а и може би си малко самодоволен - загубил си този огън - това е добре, но просто знай, че ние дишаме във врата ти. И идваме.

Link to comment

"ZAYN: Да, направо ме умря!" Wait, what?

 

Иначе добро интервю, не знам колко е истината това с Джон Сина и детето на Стийн, ама ако е може за пореден път да се убедите защо Сина смазва и ще продължава да смазва хора като Ryback, Rusev, Wyatt и т.н, просто, защото колкото и голямо поле за изява да им се даде на тях, никое дете никога няма да пита баща си "Ще се биеш ли с Русев, когато идеш в WWE?" :unsure:

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment

^ Истина е, неведнъж е казвал, че малкият му му е фен. Другото е въпрос на (липсата на/нежеланието за) маркетинг, както ме заболя устата да повтарям. :)

Link to comment

Хубаво интервю, което звучеше/четеше се по-скоро като диалог. Но... аз си падам малко Old School. Предполагам за кеч-МАНИАЦИТЕ подобно откровение за ROH, PWG, кариери преди WWE и прочее е готино, някои дори са паднали от столовете си от кеф. Проблема е, че не мога да си представя 95-6 година, идва Остин в WWF и почва "Аз бях в WCW, ECW, печелил съм колани, имах друго име", или Vader "Бивш световен шампион съм на конкуренцията в ранния им стадий на развитие, японците ме боготворят" и т.н. По този начин си губят образите, идентичността на ринга. И все пак се радвам за тях. :)

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...