Jump to content

Showtime Boxing "Mayweather vs. Maidana 2" - 13 септември 2014


neshev

Recommended Posts

mayweather-maidana-2-art-mp.jpg

 

Date: September 13

Venue: MGM Grand, Las Vegas, Nevada

Live on PPV

 

 

Main Event:

 

Floyd Mayweather Jr. (46-0, 26 KOs) vs. Marcos Maidana (35-4, 31 KOs)(WBA (Super), WBC and The Ring Welterweight Tiles) 

 

Undercard:

Leo Santa Cruz (27-0-1, 15 knockouts) vs. Manuel Roman (17-2-3, six KOs) (WBC Super Bantamweight Title)

Miguel Vazquez (34-3, 13 KOs) vs. Mickey Bey (20-1-1, 10 KOs)

Alfredo "Perro" Angulo (22-4, 18 KOs) vs. James De La Rosa (22-2, 13 KOs)

John Molina Jr. (27-4, 22 KOs) vs. Huberto Soto (9-0, 8 KOs)

 

 

 

 

Link to comment

Каква беше толкова драмата на миналия мач между двамата, имаше май някакъв скандал?

 

Иначе някъде четох, че Мейуедър смята след него да направи още два мача и се пенсионира, не знам доколко е вярно. Надявам се един от двата да е с Пакиао най-накрая.

 

Link to comment

Предполагам говориш за ръкавиците. Maidana искаше да се бие с custom-made Everlast MX, които по принцип имат доста по-оскъден padding. Mayweather възрази на тях и атлетическата комисия също ги забрани. Maidana тогава предложи стандартен Everlast MX, който беше одобрен от комисията, но Mayweather понечи да отмени мача, ако Maidana не се бие с друг модел. Така, Maidana се би с Everlast Powerlock, докато Mayweather с неговите традиционни Grant. Говори се, че Mayweather е дал на Maidana 1.6 милиона отгоре за смяната, въпреки че не е потвърдено официално. За този мач, отново ще се бият със същите ръкавици. Maidana с Everlast Powerlock, а Mayweather с Grant. 

Link to comment

Това определено не беше най-добрият мач на Mayweather. Може би за първи път наистина факторът години може би се отрази на представянето му. Въпреки това, Mayweather за пореден път показа, че е с класи над хора като Maidana. Честно казано, Maidana може би си повярва на hype-а и тръгна да се боксира с Mayweather, което дори в първия мач си пролича, че не е удачна стратегия, след като Mayweather печелеше всеки рунд, в който не беше притиснат до въжетата. Този път, рундове като тези бяха доста по-чести и Mayweather спечели сравнително по-лесно, въпреки че самото му представяне беше по-слабо от първия им мач. С треньор като Robert Garcia, последното, което очаквах е, че Maidana ще избере точно този gameplan. Mayweather се движеше добре, но Maidana не го пресираше колкото първия мач и беше доволен да разменят удари в центъра на ринга. Нещо, което срещу може би най-техничният боксьор в момента, е самоубийствено. 

 

Добра победа за Mayweather. Може би вече наистина гази в последните години на кариерата си. Има някакъв аргумент, че вече остарява, но дори това да е така, Mayweather е гениален боксьор, един от най-мислещите и дори да губи от бързината си, то само с тактика ще победи едно 90% от опонентите си. Нещото, за което рядко се говори, но Mayweather има един от най-добрите chin-ове в бокса и това определено го прави да изглежда неуязвим, защото дори, когато го ударят чисто, което се случва доста рядко, Floyd е показал, че може да поеме удари от най-големите puncher-и. Достатъчно е човек да види мачът му с Shane Mosley. Ударът, с който Mosley го удари във втория рунд, щеше да нокаутира чисто всеки друг.

 

Почна пак да се говори за мач с Pacquiao, който честно казано вече няма особен магнитут в боксово отношение, но за mainstream средите все още е blockbuster fight. Въпреки това, много се съмнявам, че този мач ще се случи в сегашния контракт на Mayweather. Според мен Mayweather ще го изпълни като се бие с Amir Khan и още някой B-level боец. Ако мач с Pacquiao ще се случи, то предполагам, че ще бъде след като му изтече договора с ShowTime, за да може да договори повече пари. Все пак Mayweather обмисля да прави промени по "The Money Team", което може би ще има някакви отражения върху намеренията му да се бие с Pacquiao.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...