Jump to content

UFC Fight Night 51 "Arlovski vs. Bigfoot Silva"- 13 септември 2014


neshev

Recommended Posts

UFC_Fight_Night_51_Bigfoot_vs._Arlovski_

 

UFC Fight Night Brasilia

Date: September 13, 2014

Venue: Nelson Gymnasium

Location: Brasilia, Brazil

 

 

Main Card (on Fight Pass):

 

Antonio Bigfoot Silva (18-5-1) vs. Andrei Arlovski (22-10-1)

Gleison Tibau (29-10) vs. Piotr Hallman (15-2)

Leonardo Santos (12-3-1) vs. Efrain Escudero (19-5)

Santiago Ponzinibbio (18-2) vs. Wendell Oliveira Marques (24-7)

Iuri Alcantara (30-5) vs. Russell Doane (14-3)

Jessica Andrade (11-3) vs. Larissa Pacheco (10-0)

 

Preliminary Card (on Fight Pass):

Godofredo Pepey Castro (10-3) vs. Dashon Johnson (9-1)

Igor Araujo (25-6) vs. George Sullivan (15-3)

Francisco Trinaldo (14-4) vs. Leandro Silva (11-1-1)

Paulo Thiago (15-7) vs. Sean Spencer (11-3)

Rani Yahya (19-8) vs. Johnny Bedford (19-11-1)

Link to comment

Последното, което очаквах, е Арловски да спечели, но наистина в тежка категория може да се случи всичко изглежда. И то не защото всички са много добри, а обратното. Както в един момент тази дивизия изглеждаше много сериозна, с дълбочина и стабилни атлети, така в момента си се върна към ниво "размахващи ръце дебелаци".  Изключвам,  разбира се, Веласкез и Сигано, които са силни бойци, но надолу е "а леле майко". Щом Арловски през 2014-та изглежда като легитимен претендент за титлата и нокаутира в първия рунд поставения под номер 4, смятайте за какво иде реч.

 

Не знам дали проблемът е, че в действителност NFL и NBA обират големите атлети (MLB далеч не са толкова големи, нито на височина, нито на габарити като цяло) или просто тоя спорт не е за хора от по 120 кила, но е факт, че тежкарите изглеждат зле на фона на останалите категории и това не е от вчера. Погледнато реално големите имена в тежка категория, дори исторически погледнато, са всъщност "малките момчета" Преди Фьодор, КроКоп и Ногейра, сега Сигано и Веласкез - ми те преспокойно можеха да си се бият и в долната категория (да не кажа друго). Така или иначе аз не виждам скоро как Каин ще я пусне титлата, ако не стане някой сакатлък, както при първия мач със Сигано, където просто го нацели. Никой в тая дивизия не може да се доближи до него като умения - нито в глраплинга, нито като тактика, а въобще да не говорим за кардио или движение из октагона.

 

Link to comment

Жалко за Bigfoot ...

Лошото е , че ще в близко бъдеще (2-3 години ) Цигано , Вердум и Кейн ще си стоят в 3 man category ... , а ще дойде и момента , в който атракций като батко Nelson ще се дръпнат и освен , че няма да има претенденти за тази титла освен Вердум и Цигано , няма да има и какво интересно да се види в тази категория.

Недай си боже Вердум и Цигано да слезнат  1 категория надоло ( няма да им е труно. ) Валасказ остава без 1 поне малко достоен съперник.

Link to comment

Вердум човека се бие от сто години, дърт е вече. Ей сега, като се пробва за титлата и това ще му е - още някой и друг мач максимум и ще си ходи. Той е ветеран от доста време вече. Напави каквото можа - победи Ногейра, победи Федята ... стига толкова.

 

Сигано ще го видим как ще се върне след контузията, съмнява ме да сваля килограми за да влезе в категорията до 93 - много ще му дойде.По-скоро в следващите години можем да видим шампион срещу шампион, ако Джони Джоунс си опази титлата от Густафсон и Кормие. Което не е лошо като вариант, но не променя факта, че тежките са пълна скръб. Младите им надежди се провалиха, а не е като да не бутаха отчаяно такива напред - Травис Браун, Брендан Шауб, Пат Бари. И ефирно време им дадоха и уж добри опоненти, обаче се издъниха всичките.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...