Jump to content

Tito Ortiz vs. Stephan Bonnar - всичко покрай враждата до мача


gboy

Recommended Posts

14813__475x0__ortiz-bonnar.jpg

 

За тези, които обичат кеч билд-ъп-а - мисля, че това е най-добрият подобен в ММА досега. Ето какво се случи на снощния Bellator:

 

http://www.youtube.com/watch?v=lEK0FU3pimQ

 

Абсолютно измислен фейк беше всичко за мен, но така или иначе е интересно - ще има още много щуротии покрай двамата докато стане време за мача им (ако не го преебат контузии де), който е определен за 15 ноември тази години. Ето и още малко инфо:

 

 

Случвало се е и преди двама участници в Залата на славата на UFC да се бият един срещу друг. Но до сега не се е случвало това да стане в друга организация. С благословията на Dana White обаче явно всичко е възможно.

Именно той е уредил освобождаването на Stephan Bonnar от UFC, за да премине в конкурентната организация, Bellator.
 

"Освободих го, за да го направи. Той все още имаше договор с нас. Освободихме го и му пожелавам всичко най-добро. Той се беше оттеглил. Каза ми, че иска да пребие Tito Ortiz, а аз винаги бих се радвал на това, затова го освободих."

 

 

Бившият шампион в полу-тежката категория на UFC, Tito Ortiz най-накрая отвърна на Stephan Bonnar, който изглежда отива в Bellator с една единствена мисия - да ступа Ortiz.
 

"Ти си кучката на годината."


В снимка в своя Instagram профил, пътк Ortiz намекна за употреба на стероиди от страна на Bonnar.

 

 

Link to comment

Ако говорим за неща, които наистина са зле за спорта, то нагласени постановки като тази са доста напред в списъка. Такива brawl-ове са ефектни само, ако са спонтанни и никой не ги очаква. Всичко друго вкарва компанията ти в графата "посмешище".

 

Имах силни надежди, че Scott Coker ще промени циркаджийската политика на Bellator и ще успее да я утвърди като сериозна компания, но явно ще видим StrikeForce 2. Писал съм го дузина пъти, но ако градиш компанията си на хора, които са с изтекъл срок на годност, като Tito, Rampage, а сега и Stephan Bonnar, то това е най-бързият път към фалита. Особено човек като Coker, който се наложи да продаде собствената си компания, би трябвало да знае това пределно ясно. 

Link to comment
U_think_U_Know_Me

Това дори по стандартите на кеча е прекалено нагласено :laugh:  ...

Ооо, нещата били станали "пърсънъл" :D  .

Няма стига, ИНСТИТУЦИЯТА Ю ТИНК пристига!!!

 

 

Link to comment

Ако това беше станало в UFC щеше да ме подразни ... меко казано, но понеже е Белатор - адмирирам всякакъв вид подобни идиотии. Много е просто - Белатор нямат какво а предложат реално. Имат една шепа добри бойци, които обаче не са популярни, един - двама тип Кинг Мо, дето са "полу-известни" и няколко клоуна като Тито Ортиз, Лешли и прочее - популярни, но далеч от добрите в категорията си. 

 

Ако правят обикновени шоута, порсто не мисля, че ще ми е интересно на мен, а и на който и да било да ги гледа. Вече излязоха от положението отпреди години, където бяха малка компанийка, чудеща се къде да си пробута шоуто. Сега вече имат сделка със Спайк, подписаха със сериозни имена и от тях се очакват значими шоута. А значимо шоу е това, към което има генериран интерес - и е повече от нормално да правят всичко за да генерират този интерес. В това отношение и да си пускат бойците по кеч предавания, да ги карат да правят кеч промота и прочее неща.

 

Да, спорно е доколко ще проработи този модел и дали няма скоро да хлопнат и те вратите, но да си го кажем честно - какъв друг избор имат? Страйкфорс едно време поне имаше няколко големи звезди и сделка с голяма телевизия да излъчва няколко шоута годишно. Белатор и това нямат .. и не могат и да си го позволят.  Тито и Бонар са отдавна изпети песни и ако ги няма тия циркаджийски глупости - хептен на никой няма да му пука за тоя мач.

 

Белатор са далеч от UFC - те не са "алтернатива", те са толкова далеч, че направо си е друг спорт :D . И от тази гледна точка с удоволствие бих гледал в подобна организация, която крещи за внимание, неща, които биха ме подразнили да ги видя в UFC. Неща като тая глупост, като Боби Лешли, или като онзи пенсионирал се отдавна американски футболист, който изигра един мач в ММА по времето на Страйкфорс. Някои ще кажат, че с подобни неща никога няма да се погледне на Белатор като на сериозна ММА организация, но то така или иначе никой не гледа сериозно на друга ММА организация освен на UFC.  

 

Link to comment

Бонар да не се е объркал и да си мисли , че т'ва е Тито от TNA и трябва да играе контра на Були ?

Шлеменко го изяде , явно и Бонар е гладен. Тито дърт , дърт ама ще го ошамари.А тоясегмент и баче ви Roman Reigns щеше да го докара по-реално .... Само се излагат. Т'ва са големите хол оф феимъри . Циркаджии.

Link to comment

Stephan Bonnar и Tito Ortiz си спретнаха кратко меле при появата на двамата бъдещи опоненти в клетката на Bellator миналата седмица.

За съжаление сцената приличаше доста на нагласен момент от кеч двубой, но Bonnar даде повече разяснения върху случилото се и отхвърли всякакви твърдения, че е имало нещо нагласено.
 

"Не мога да повярвам, че хората са толкова глупави. Постоянно измислят конспиративни теории. Scott Coker имаше шоу. Това беше първото му издание като президент на Bellator и направи много неща. Това бе част от тях. Каза ни, че след състезанието ще ни извика в клетката с Tito и ще ни зададат няколко въпроса. Хората си мислят, че сме се събрали в офиса на Spike TV и Bellator и сме се разбрали да се сбием на сцената. Не. Никой не знаеше за това. След като разбрах, че ще ни извикат, уредих всичко от моя страна и знаех точно какво ще кажа."


Scott Coker също даде обяснение на случилото се.
 

"Изобщо не знаех какво се случи. Това не е моят стил и не е нещо, което бихме планирали предварително. Помолих ги да не се бутат, защото можем да бъдем глобени. Разбирам защо феновете са объркани, но това не е нещо нагласено от наша страна. Това си беше наистина кавга между Tito и Stephan."

 

 
Източник: mma-bulgaria

 

Link to comment

Само се излагат. Т'ва са големите хол оф феимъри . Циркаджии.

 

Тито е огромен в историята на ММА, но Бонар така и не разбрах всъщност защо стана Hall of fame !? На практика победа над голямо име няма - спечелен пояс няма ... е, да направил е няколко зверски мача, като тоя с Форест Грифин (загубен) през 2005-та, ама какво от това? Даже няма и тайтълшот, а не съм убеден и дали някога е оглавявал PPV, ако не броим онова срещу Паяка. Праста не разбирам този човек как е заслужил да е в Залата на славата. Особено до другите имена стои абсурдно.

 

Link to comment

Мислех, че е общоизвестен факт, че без мачът между Bonnar и Griffin (+ целият TUF 1 като цяло, който Dana все още иска да въведе в HoF-а им), UFC щеше отдавна да е фалирала. Та, понеже е UFC Hall of Fame, а не MMA Hall of Fame, там са хора, които са допринесли към UFC, какъвто Stephan Bonnar безапелационно е и неговият принос е в пъти по-голям от този на Tito Ortiz, който успя да се превърне звезда именно след MMA бумът причинен от гореспоменатите. 

Link to comment

В Hall of Fame-а са хора с принос към спорта.Бонар , Шамрок , Левис ( който дори не е мма боец ) , Северн  : са кой поинер в спорта , кой спонсор , кой помогнал за публичността на спорта и така.Реално успешните боици са можи би 1/2 от всички в  hof-a им.Дори и Gracie , Coleman и Miletich  са там не защото са били толкова добри , а защото са били първите по-забележими от малкото фенове в спорта и са пионери всеки в нещо различно , било то BBJ , ground'n pound  животно и тн.

Link to comment

В Hall of Fame-а са хора с принос към спорта.Бонар , Шамрок , Левис ( който дори не е мма боец ) , Северн  : са кой поинер в спорта , кой спонсор , кой помогнал за публичността на спорта и така.Реално успешните боици са можи би 1/2 от всички в  hof-a им.Дори и Gracie , Coleman и Miletich  са там не защото са били толкова добри , а защото са били първите по-забележими от малкото фенове в спорта и са пионери всеки в нещо различно , било то BBJ , ground'n pound  животно и тн.

 

 

Всички други имена в Hall of fame имат огромни постижения в ММА - и Грейси, и Колман, и Милетич са били шампиони и в определен момент доминиращи бойци. 

 

----

 

Нешка, нямам никаква представа как стоят нещата с първия TUF и защо е бил толкова важен за UFC като цяло. Аз започнах да гледам по-сериозно ММА от 2006-та, втория мач на Лъдел и Ортиз - преди това съм гледал шоута, но нямах представа нито кои са бойците още, нито нищо - каквото качваха по Арената. Разбира се, гледал съм после вече всякакъв вид стари шоута, документалки и прочее, но никъде не съм попадал на нищо за TUF, освен резултатите, разбира се.

 

Link to comment

Грейси, и Колман, и Милетич са били добри бойци това е ясно , исках да кажа , че са в hall of fame-a  повече заради иновациите.

Грейси е бетонирал BJJ-то в мма-я.

Колман е първият боец обърнал по-голямо внимание на ground and pound сегмента в боевете.

Милетич е първият welterweight champ , изключително успял , добър и уважаван трениор , Тренирал е хора като Matt Hughes , Jens Pulver , Robbie Lawler.А е приет в хоф-а им 2014 , и може да се каже , че това се дължи не само на постиженията му като боец , но и като трениор.

 

Мача между Бонар и Грифин е най-запомнящият се в tuf историята.Дори има хора , който са на мнение , че е от най-добрите мачове в ufc историята.2009 печели "greatest fight in UFC history".Това е мача , благодарение на който самият формат tuf по-нататък привлича повече зрители.

М/у др. странно , но Бонар губи мача , въпреки това чичо Дейна му предлага договор за ufc , подарява му кола Scion , кросов мотор , часовник Аudemars Piguer ( доста скъпа марка тогава ) , само за положените усилия от него в мача с Грифин.

Link to comment

Хъх? Bonnar vs. Griffin е най-важният мач в историята на UFC. По това време бяха с 30 милиона в дупката, като TUF 1 им беше последният опит да възродят американския MMA. Дори самият сезон беше платен изцяло от UFC (~ 10 милиона). Въпреки че самото шоу имаше добри рейтинги (тук доста голям фактор играеше това, че шоуто беше веднага след RAW, та е добре, че в някои отношения Vince е напълно сляп), нямаше никаква яснота около бъдещето му. Самият мач е повратна точка в историята им, защото буквално спечелиха 2-3 милиона зрители още тази вечер, което предизвика последвалия MMA boom. SpikeTV веднага преподписват за втори сезон на салфетка, в паркинга и the rest is history. Това вероятно се повтаря от Dana през седмица и за това е учудващо, че има хора, които не знаят историята. 

Link to comment

Много ми е странно защо Диего Санчез така затъна в дупка и не получи кой знае какво уважение от Дейна ,а той беше голям draw по време на tuf-a .И остана draw след това , което не може да се каже за Бонар ... Грифин е друга история вече.

Между др. tuf-а е най-големият talant search , от който Дейна извади повече бойци от колкото купи директно от wec , strickeforce , pride и тн. и то за мижави пари.Момчетата му правеха продажбите срещу жълти стотинки и се спукваха за 1-2 договора.

В това отношение няма как да се отрече бизнес иновативният дух на Дейна ... пича не случайно е с този net worth  в момента.

Това за 30те милиона не го знаех , но не е учудващо в този спорт и тези години.Нищо чудно , че има такова уважение към целия екип на tuf-1 ( +- някой определени хора де )

Link to comment

Не мисля, че Dana White има особена заслуга, освен, че е успял да навие Lorenzo и Frank Fertitta да се набият толкова пари, което си е някакъв успех. Идеята за първият сезон е взаимствана от American Casinos, reality, което се въртеше по Discovery и в което участваха братята Fertitta. Първият сезон наистина беше огромен шанс за тях. Бяха събрали култови персонажи, а Bonnar vs. Griffin бяха само черешката на тортата. 

 

Вече за самата роля на HoF може да се спори, но в края на деня това си е UFC HoF и те имат правото да вкарват когото си искат. В този ред на мисли, доста по-близо се доближават до WWE HoF и за това фокусът им е върху хора, които са допринесли за UFC, а не традиционният HoF, като този в спортовете, където водещият критерии са постиженията. Също това обяснява и защо хора, които имат персонални вражди с Dana White ала Frank Shamrock, никога няма да бъдат induct-нати.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...