Jump to content

Въпрос относно бокса и рекламите

Recommended Posts

Онзи ден се появи списък с най-високо платените атлети и Флойд Мейуедър беше начело със сто и пет милиона. Интересното обаче е, че при всички спортисти има заплата и така наречените endorsements  - което, ак оне се лъжа се има предвид реклами и тям подобни?

Срещу Флойд пише, че няма такива endorsements, което ми е странно, защото предполагах, че със сигурност е рекамно лице на нещо. Някой може ли да даде някакво инфо по въпроса.

Иначе, ако някой му е нитересно да разгледа списъка на форбс - ето линк http://www.forbes.com/athletes/list/#tab:overall

Mayweather не е като другите атлети и за това е и на чело на списъка. Единственият brand, който промотира, е самият него. Ако трябва да сме честни имаше своя линия с Reebok и участваше в реклама на AT&T, но това са единични прояви. 

Mayweather не е като другите атлети и за това е и на чело на списъка. Единственият brand, който промотира, е самият него. Ако трябва да сме честни имаше своя линия с Reebok и участваше в реклама на AT&T, но това са единични прояви. 

Ама предишни години това?

А сега няма ли някакви марки дрехи негови или разни такива?

Има, ТМТ (The Money Team, huh), но не е в голям мащаб. Излиза със собствената си марка, като идеята е да се позиционира като следващия голям promoter, когато Mayweather се пенсионира. За сега има няколко боксьори, които са под негов мениджмънт, но след като Golden Boy се разцепи и Richard Schafer е free lancer, има възможност да станат по-голям играч. 

Хм, много странно, че от форбъс не го взимат това като endorsements :unsure:  . И въобще доста други неща ми изглеждат странни в тая класация, нещо не мога да им хвана много добре спатиите. Има някакви супер известни играчи, които едва ли не нищо не взимат от реклами, което ми е трудно да си го представя в съвременния свят. 

Е, как ще го взимат, като компанията е негова собственост? LOL... 

Е, пак би трябвало да му се водят приходи извън печалбата от самата спортна дейност.  :unsure:

Частните бизнеси не са вкючени до колкото знам, а само приходи от реклами + заплата. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...