Jump to content

Sonnen се пенсионира от MMA на 37 години.


G

Recommended Posts

След поредният провален random drug test, Chael Sonnen (37 годишен) обяви в The UFC Tonight show, че се пенсионира от MMA! Sonnen трябваше да се бие с един от най-големите си врагове в компанията - Vitor Belfort, който също ставаше често известен в медийното пространство с това, че не винаги е в "нормалните граници" преди бой, но внезапната проверка попречи на плановете на Dana White и на това двамата да се изправят в "октагона" един срещу друг. Изказването на Sonnen по темата бе следното:

 

"Прекарах си адски добре. Винаги съм искал да спазвам правилата, но в един момент просто не ги разбирах напълно, затова настъпи време, в което трябва да поставя здравето си на първо място!"

 

R.I.P. Sonnen's carrer! Големец беше! :(

Link to comment

Жалко! Гледам UFC от близо 2 години и причината да почна да го гледам е точно Sonnen. Винаги съм се кефил на неговите micskills. Да, определено в октагона не беше един от НАЙ-добрите, но пък за сметка на това има голяма харизма. С голям интерес очаквах мача му с онази маймуна дето прилича на затворник, но..
 

Link to comment
ch1kz magnet

Големец? No,no,no,no,no, NO! Най-големия!

 

UFCChaelSonnen1.jpg

 

Chael Sonnen - The REAL champ, the people's champ. 

[img]http://prikachi.com/images/498/7607498y.gif[/img]

Link to comment
The Clansman

Бедния, май го урочасах с коментара си в предната тема. :unsure: Нищо, да е жив и здрав, и да ни радва като коментатор, то е ясно, че като шоумен е много по-добър, отколкото като боец! :beer:

Link to comment

Чаел ще си остане един от най коментираните бойци в историята. Без да се слави като добър състезател, той просто предизвиква реакция само чрез споменаването на името му.

Изпитвам голямо уважение към него, защото е от хората, които могат да изстискат една ситуация докрай, въпреки ограничените си ресурси(или в неговия случай умения).

Сигурен съм, че тепърва ще чуваме повече от него.

Link to comment

Очаквано, с оглед на слабото обяснение, кое даде преди два дни. На този етап всичко е damage control и работата му във FOX е доста по-ценна от вече залязващата му MMA кариера. Определено мъдро решение, но щом се отнася до Sonnen, надали се очаква нещо друго.

 

Трудно е да се коментира MMA кариерата му. Направи доста добър run в MW дивизията преди първия му мач със Silva, но всичко трябва да се гледа под съмнение, заради PEDs abuse-а. За това и чисто като MMA боец, Sonnen винаги е бил доста посредствен, но времената бяха такива, че MW, а и LHW дивизията, бяха пълна каша и беше на правилното място в правилното време. Все пак беше, а и си остава, един от най-добрите talker-и в MMA и враждата му с Anderson Silva ще остане в историята като една от най-значимите ever. За това и беше доблестно, че един от хората, които поздрави, беше имено Anderson Silva.

 

След като Sonnen изгърмя е време да погребат и Vitor, та да можем най-накрая да загърбим този срамен TRT период. 

Link to comment

Добре си го кaзa Dana нa pre media scruma преди Богaтинов и Могъщaтa мишкa, просто еднaкво менение и общи прaвилa зa използвaнето нa TRT все още нямa, зaтовa и бойците, които отчaяно се нуждaят от подобно "лечение" трябвa дa зaкaчaт ръкaвиците, кaкто нaпрaви Чейл. Изисквaниятa зa позволени ratio & levels прaктически се променят всеки месец кaто някой сгaфи, a сaмите бойци се опитвaт дa измaмят тaзи безобрaзно осaкaтенa, изтормозенa и недоизмисленa системa, което допълнително създaвa нaпрежение между отделните звенa зa регулaция и мениджирaне. Дaно нaистинa неговдигaмците кaто Витор и Вaндерлей дa бъдaт нaкaзaни строго, кaто пример зa другите, зaщото определено хорa кaто тях мaмят и се прaвят после нa луди по нaй-мaзният възможен нaчин, явно зaщото сa твърде изтощени дa си прaвят тирaнозaвърските head kick-ве, единствено рaзчитaйки нa собствените си умения и силa!

Според мен Сонън си нaпрaви достa стaбилнa ММA кaриерa и победи хорaтa, които бяхa смятaни зa нaй-добрите в този определен момент в дивизиятa, въпреки по-огрaничените си умения нaй- вече в стойкa. Сонън зaвърши достa силно с победaтa си нaд Шоугун, колкото и късметлийскa дa изглеждaше тя! Кaто цяло еднa интереснa и пълноценнa кaриерa, от която Чейлкaтa нaпрaви много фенове, пaри и връзки нaй-вече и зaрaди larger than life персонaтa си нaпълно зaслужaвa всичките възможности, които сегa се открихa пред него.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...