Jump to content

Chael Sonnen аут от UFC 175


gboy

Recommended Posts

Less than one month out from UFC 175, Chael Sonnen has reportedly failed a random drug test administered in the state of Nevada and will no longer fight Vitor Belfort.

 

 

 

Тю, а така го чаках тоя мач. :( Прецака се хубавата галавечер.

 

Link to comment

И то random... ебахти тъпака!! Тия стероиди няма ли най-сетне да ги махнат и да има мега огромни санкции ако някой ползва в UFC. Тоя Dana последно време много дразни... заяжда се само за някакви простотии, а за тия стероиди прости само си вдига раменете и се шегува. Осъдиха някакво сакато момче, че stream-вало, а ден през ден някой го хващат със стероиди. Айде малко да се стегнат и да започнат да обръщат внимание на нещата, които НАИСТИНА унищожават спорта. Забавен ми е Сонън, вървежен е, но явно вече не става щом ще тъпче преди всеки мач стероиди... опонента му е същата работа - старият стероиден лъв, Белфорт! Clear this shit up!

Link to comment
The Clansman

Хахаха, а господинчото с голямата уста само обвиняваше Wandy, че е назобан до козирката (както се и оказа), но при условие, че и той самият прави така, и че не го хващат за пръв път, това е просто жалко! Като толкова не могат без TRT да се пенсионират бе, както правят в другите спортове!

Link to comment

Така както е копирано, темата е доста подвеждаща. Веществата, за които Sonnen изгърмя, са anastrozole, използван за ранни стадии на рак на гърдата, и clomiphene, използван като fertility drug при жените. Както може да се досещате, Sonnen надали иска да забременее, а тези медикаменти се използват след терапии с тестостерон за да може тялото ти да започне някак си да произвежда тестостерон отново. Първият медикамент се използва за да балансира нивата на естроген в организма, а второто помага на тялото да произвежда тестостерон отново. В комбинация двете осигуряват това, без нивата на естроген да са до тавана. Естествено има причина да е в списъците със забранени вещества, защото ефектът им е да ти увеличат нивата на тестостерон, дори и да имат и чисто медицински цели и да не се водят “анаболни“.

 

Тук Sonnen има вина, но нека да не го слагаме в една графа с Vitor Belfort, който тества за нива на тестостерон 3-4 пъти по-големи от нормалното. Няма как ей така да спреш терапия със тестостерон и да не очакваш да имаш странични ефекти. NSAC хубаво забраниха TRT, но не въведоха никакви стъпки за да помогнат на бойците да преминат на естествена продукция.

 

Вече както съм казвал, цялата TRT простотия просто даваше възможност на вече залезли бойци, или такива, които са зобили през цялата кариера и сега топките им са станали на грахови зърна, начин да зобят “легално“. В UFC има точно един боец, който има нужда от тестостерон, заради медицинско заболяване, и това е Bigfoot Silva. Всичко останало има нужда, защото са стари или, защото са зобили през цялата си кариера. И двете не би трябвало да са причина да им се разрешава да зобят. Защото да, на хартия всичко е точно, но на практика хора като Vitor използват TRT терапиите за да си вдигнат нивата до нечувани такива. До такава степен, че в момента тялото му не може да произвежда никакъв тестостерон и нивата му са плашещо под нивата. За това и цялата измет, която зобеше на това, е време да бъде изхвърлена от MMA. Почнахме да виждаме първите стъпки, след като Hendo вече се изпържи до WW.

 

Позицията на UFC отново е крайно неадекватна. Sonnen се опитва да се измъкне с познатите ни трикове, но в края на деня се провали на допинг тест и това, че комисията е неадекватна и неука относно TRT, няма как да го оневини. Всичко освен година наказание за Belfort, Sonnen и Silva ще е гавра. Да, разликата между Sonnen и Belfort е огромна, но това е втори провален тест за Sonnen и е време да почнат да раздават по-строги санкции, защото е смешно да ги наказват за година, заради канабис, а тези, които зобят до гуша, да бъдат милвани с перце. 

Link to comment

Чаел Сонън:

 

 

"Промениха правилата в Невада. По-рано тази година премахнаха тестостеронвата терапия - на която бях и аз. Така че когато промениха това, всички ние трябваше да минем през една преходна фаза. За тази фаза, аз трябваше да взимам няколко неща - кломифен и гонадотропин. По това време не се биех и не съм искал лиценз. Трябваше да изчакам да премина този етап. Междувременно те ми направиха тест. Дадох положителен резултат за тези вещества, които трябваше да приемам. Те бяха в мен. Това не беше изненада. Те не са анаболи, не са староиди, не подобряват спортните постижения. Но са решили, че са забранени съставки."

 

 

Дайна Уайт:
 

 

"Не беше изненада за мен. Очаквах го. Тези неща са нелегални. Тестостероновата терапия беше легална, но атлетическата комисия изведнъж каза, че е нелегална и я премахна. Но има странични ефекти от такова рязко спиране на терапията. Не стават така нещата.

Sonnen и NSAC имат вина за случилото се. Комисията можеше по-добре да планира спирането на TRT. Трябваше да напишат какво е забранен и какво не за бойците, които спираха с нея. Проблемът е, че не са много образовани относно тези нещата.

Chael също е виновен, защото трябваше да се обади на комисията и да им каже, че взима тези работи, предписани му от доктора, за периода на възстановяване от TRT.

 

 

------------------

 

Честно казано аз не виждам много с какво е виновен Сонън, защото от всичко до тук разбрах, че при спиране на TRT всъщност нямаш особен избор, освен да почнеш да ги приемаш тия неща? Ако е така, в какво може да го обвиняваме? Може би наистина е трябвало от комисията да подходят по друг начин при забраната на TRT.

 

Така или иначе загубата е огромна, защото един от най-очакваните мачове няма да се състоят. Аз лично с голямо нетърпение чаках Сонън - Силва и ми беше много тъпо, като разбрах, еч Силва няма да може да се бие. Сега и Сонън ... жалко. дано успеят да му намерят свестен опонент на Витор поне.

 

Link to comment

Това е доста слабо оправдание, което няма как да мине пред никоя себе уважаваща се и професионална комисия.

 

Това дали дадено вещество е легално, имайки предвид общо достъпно, и забранено, считано за PED, са две коренно различни неща. Да, много от забранените вещества са достъпни на пазара, но това не значи, че не са забранени за състезателни цели.

 

Идва и любимото ми не знаех, че са забранени“, което е поредната лъжа. Ако твърди, че доктор му ги е предписал е абсолютно невъзможно да не е бил предупреден, че тези вещества ще бъдат открити при допинг тест. MMA бойците са професионалисти и много добре знаят какво слагат в организма си. А и дори да е така, нито в един момент не е информирал NSAC, че взима тези медикаменти и не се е допитал до тях дали е възможно да ги взима.

 

И стигаме до епохалното, което за съжаление го няма в тези цитати, че ги е взимал извън състезателен период и техните ефекти нямало да окажат влияние на евентуален бой. Това като цяло описва доста добре т. нар. “cycling” или взимането на стероиди и анаболни вещества, когато бойците са в off-season и не са подложени на допинг тестове. Мисля си, че няма човек да е толкова наивен за да си мисли, че ако приемеш допинг преди 5-6 месеца, ефектите му вече няма да ги има след този период на време. Btw, това е същото вещество, за което и Dennis Siver изгърмя преди няколко месеца. Добре, че почнаха да вкарват random drug testing, че такива тарикати да гърмят бързо.

 

Като цяло е прав, че тези вещества се използват медикаментозно за хора, които имат проблеми с нисък тестостерон. Но тук идва въпросът: Ако имаш нисък тестостерон, ако трябва да се тъпчеш с n на брой медикаменти за да го върнеш до някакви допустими граничи, редно ли е да искаш да си MMA боец?“ И тук отговорът е твърдо НЕ.

 

Sonnen е позор за спорта и трябва да бъде отстранен незабавно и до живот. Същото се отнася и за Vitor Belfort. Дори в нормалните спортове имаме доживотни забрани, а в MMA-я, където се нараняват физически, ми лепят там по 6 месеца до 1 година макс, дори на хора, които гърмят за втори път. Пълна гавра и некомпетентност. 

Link to comment

Добре аз не разбирам едно нещо.След като NSAC е държавна агенция/организация защо те имат право да налагат наказания на спортисти работещи само и единствено в частна организация каквато е UFC ? Нали UFC си е изцяло частно.Тези момчета не се състезават в национален отбор и тн. 

Питам информативно , защото този казус наистина не го разбирам.

Link to comment

Добре аз не разбирам едно нещо.След като NSAC е държавна агенция/организация защо те имат право да налагат наказания на спортисти работещи само и единствено в частна организация каквато е UFC ? Нали UFC си е изцяло частно.Тези момчета не се състезават в национален отбор и тн. 

Питам информативно , защото този казус наистина не го разбирам.

 

 

UFC си е частно, но това не е причина боевете да не са под надзора на NASC. И не само те - ето да видиш - http://en.wikipedia.org/wiki/Nevada_Athletic_Commission

 

Организацията е частна, но дейността която развива е под надзор и трябва да е легална и законна, както всяко друго нещо. Примерно с храните - ти може да си частна фирма, но ако искаш да произвеждаш сирене трябва да получиш лиценз. А съответно, ако нарушиш правилата, можеш да получиш наказание. На тоя принцип е и това с ММА-я

 

Link to comment
Following a whirlwind two days that began with a removal from July’s UFC 175 card due to a failed pre-fight drug test, three-time world title challenger Chael Sonnen has retired from the sport of mixed martial arts.

 

 

Чао, Сонъне, ще липсваш :(

 

Link to comment
The Olimpic Hero

След като излезе с положителен допинг тест и отпадна от UFC 175, Chael Sonnen реши да се оттегли от състезателната си кариера в ММА.

 

"Прекарах си чудесно," каза Sonnen, който съобщи новината по FOX Sports 1.

 

Във вторник стана ясно, че Sonnen е дал положителен допинг тест, който е бил изненадващ за него, през месец май. В тялото му са открити две нестероидни вещества, които обаче са в забранените субстанции от допинговата агенция.

 

"Искам да играя по-правилата, а явно не ги разбирам много добре, но преди всичко поставям здравето си. Поставям на първо място семейството си. Ако съм убеден, че това което правя ще сработи и ще мога да забременя жена си и да имам семейство, ще направя същото нещо още 20 пъти."

 

37-годишният боец отправи и специални благодарности към Anderson Silva.

 

 "Искам да благодаря на най-важния си опонент, който съм имал. Нямаше да стигна до тук без него - това е Anderson Silva. Благодаря ти за възможностите, благодаря ти за спомените, благодаря ти за поканата за барбекю, макар че така и не дойдох. Искам да обява официално оттеглянето си от ММА."

 

 
Източник: mma-bulgaria.com

               

Link to comment

 

 

положителен допинг тест, който е бил изненадващ за него

.. 100% e така.

 

 

Искам да играя по-правилата, а явно не ги разбирам много добре

И това няма как да не си помисли човек , че е невярно.

Нереално е как има хора , който си мислят , че спортист от подобен ранг , няма да знае кои вещества са забранени и какво приема.

Link to comment
  • 3 weeks later...

Предполагам и HGH + EPO са стандартната процедура, след TRT, ROFL... Изродска наглост.

 

Chael Sonnen tested positive for four banned substances earlier this month in a second random drug test administered by the Nevada Athletic Commission.

Sonnen, who recently announced his retirement from MMA, was asked to take a blood and urine test on June 5 in Portland, Ore., by the NAC because at the time he was scheduled to fight at UFC 175 on July 5 in Las Vegas. The commission learned earlier this week that Sonnen failed those tests due to the presence of human growth hormone (HGH), recombinant human erythropoietin (EPO), which is typically used to boost red blood cells that carry oxygen to the muscles, increasing stamina and endurance, anastrozole, used to treat early stages of breast cancer, and human chorionic gonadotropin (hCG), the female fertility drug that is often used in an effort to restart testosterone production. Both Sonnen and the UFC were informed of the news earlier this week by the commission.

NAC chairman Francisco Aguilar confirmed the news with MMAFighting.com.

When contacted by MMAFighting.com on Saturday night, Sonnen provided the following statement:

"Yes, the Commission is aware of other prescribed medications I was taking and I will not challenge their allegations. I will cooperate with the Commission and look forward to having a dialogue about how fighters who transition off TRT can avoid violating any rules."

It was announced on June 10 that Sonnen had failed the first drug test administered by the NAC on May 24 due to the presence of banned substances anastrozole and clomiphene. The commission decided to subject both Sonnen and his opponent at the time Wanderlei Silva to random drug testing leading up to UFC 175 as part of their enhanced drug testing procedures, which has really ramped up this year. Following the news of his failed test, Sonnen was pulled from the event and subsequently announced his retirement from the sport effective immediately.

On June 17, the commission handed Sonnen a temporary suspension with the promise of a full verdict to come in the near future. However, that was before they were informed of the second drug test failure. Sonnen admitted to taking the substances, as well as HCG, stating he needed them to complete his transition off testosterone replacement therapy (TRT).

According to Aguilar, Sonnen's case has now been amended to include the second test failure, and he will be on the next NAC meeting agenda, which is scheduled for July 23 in Las Vegas.

http://www.mmafighting.com/2014/6/28/5853710/chael-sonnen-fails-second-drug-test-tests-positive-for-hgh-and-epo

Link to comment

Интересно е обаче , че го отстраняват за забранени вещества , а не незаконни.При тях листа с забранени вещества сигурно е 60-70 страници.Примерно кофеина им е забранен , както ТРТ. Само не знам защо го отстраниха след като той дава положителен резултат за ЗАБРАНЕНИ вещества по време на спорт среща на рандом тест , когато не е в бой.Тоест реално ако си мма боец , ставаш сутринта и преди тренировка изпиеш 1 кафе и ти направят рандом тест пак ще те отстранят , а в това логиката е точно нулева.Не знам дали до евентуалният му двубой е щял да се изчисти и да даде чист резултат , но поне заслужаваше да оставят мача му , 1-2 дни преди него да направи нов тест и тогава да се види к'во се случва.

Малко е тъпичко да те отстранят от бой за вещества , който са забранени само по време на бой , при условие , че той имаше месец и горница до ufc 175 и реално като нищо можеше да даде чист тест преди боя.

Гледам много хора го хейтнаха , ама той си е прав пича , при тази ситуация и аз да съм и аз ще направя така.Едно , че си гледа здравето ( ако приемем , че наистина има проблема , който каза ) , второ , че по време на почивка той може законно да си приема тези вещества , както мога и  аз и всички други хора.ТРТ не е закононаказателно веществе , няма нищо общо с стеройди и тн.

Той , че се оттегля това е ясно , дано поне тия марсоли си пооправят правилата за тези вещества , защото Чаел няма да е последният изгорял при подобна ситуация.

Това е лично мнение естествено , и то държа на него само и единствено , ако наистина е имал проблеми със здравето , а това си го знае само той и жена му.

Link to comment

Доста необразовано мнение. За да бъдеш извън нормите трябва да имаш около 1000mg кофеин в кръвта (~ 8 чаши).

Sonnen изгърмя и за HGH + EPO. И двете вещества са забранени, а и нелегални, освен при редките случаи, когато се изписват за медицински нужди. Това дали си чист по време на боя няма абслоютно никакво значение. Ако вземеш какъвто и да е забранен стимулант, той ти помага да тренираш по-дълго, да се възстановяваш по-бързо и в края на деня да си по-продуктивен. В самият ден, самите вещества може да ги няма в организма, но вече са ти помогнали. Това, което Chael защитава е т. нар. cycling, който е в основата на допинг практиките във всеки спорт. Като цяло не е полезно да се слушат доводи на човек, който не само е с вече три провалени допинг теста, но и е свързван и с данъчни измами.

Link to comment

The Rise and Fall of C.P. Sonnen.

 

In light of a second failed drug test, this time for human growth hormone (HGH) and recombinant human erythropoietin (EPO), the UFC and FOX Sports have parted ways with Chael Sonnen.

UFC officials announced the termination of Sonnen's broadcasting agreement late Monday night, issuing the following statement.

"The UFC and FOX Sports organizations announced today the termination of their respective broadcasting services agreements with analyst Chael Sonnen. This decision comes in light of Sonnen failing a second test conducted by the Nevada Athletic Commission for banned substances in June. Sonnen was previously under temporary suspension by the Nevada Athletic Commission for failing an initial test conducted in May."

The announcement marks a surprising and unceremonious end to Sonnen's second tenure in the UFC.

A three-time title contender who nearly stole the middleweight championship away from Anderson Silva at the height of the Brazilian's powers in 2010, Sonnen (28-14-1) developed into one of the company's biggest pay-per-view draws on the strength of his loquacious promos and undeniable marketing savvy, coaching The Ultimate Fighter twice, serving as a lead analyst across several FOX entities, and headlining numerous UFC events, including the promotion's debut on FOX Sports 1.

Sonnen retired in mid-June after failing a random drug test administered by the Nevada Athletic Commission (NAC) on May 24th in advance of his scheduled UFC 175 grudge match against fellow TUF Brazil 3 coach Wanderlei Silva. Sonnen initially tested positive for the banned substances anastrozole and clomiphene, which he attributed as necessary medication in order to help him transition off testosterone replacement therapy (TRT).

The 37-year-old subsequently failed a second random drug test administered by the NAC on June 5th, testing positive for HGH, EPO, anastrozole, and human chorionic gonadotropin (hCG).

Sonnen's case is expected to be evaluated at the next NAC meeting, which is scheduled for July 23rd in Las Vegas, NV.

http://www.mmafighting.com/2014/6/30/5859390/ufc-and-fox-sports-part-ways-with-chael-sonnen

When it was first reported that Chael Sonnen had failed a second drug test over the weekend, this time for HGH and EPO, it seemed like only a matter of time before the UFC and FOX were forced to cut ties with the former middleweight contender.

That decision came down on Monday, and UFC President Dana White said the decision was simple but it wasn't easy.

"It's very hard for me because I care about him a lot as a friend," White said in an exclusive interview with UFC.com on Tuesday. "I like Chael Sonnen, so it's a tough one, man. He had four banned substances in his body, so what are you going to do?"

Sonnen's persona and charisma were showcased on UFC Tonight on FOX Sports 1, and many fans were disappointed with the news that the "Bad Guy" was no longer going to be co-hosting the show. But Sonnen is a perfect example that nobody is above the rules, and White said that at this point any fighter taking illegal substances is very foolish considering the obvious consequences.

"The hardest part about it is that Chael Sonnen is a very intelligent guy and look what it's done. It's just terrible," White continued. "If it happened to a guy that was not as bright, you're like, it's unfortunate but the guy isn't very bright.' You have to be a real stupid f****** idiot to mess around with drugs right now in this sport."

http://www.ufc.com/news/dana-download-july-1

Link to comment

Айде, на бас на 10 лева(напълно сериозен съм!), че НЯМА да отиде там.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
The Olimpic Hero

Айде, на бас на 10 лева(напълно сериозен съм!), че НЯМА да отиде там.

 

Приемам, но трябва да сложим някакъв срок, защото аз не казвам, че веднага ще отиде, но да кажем, че до 5 години е реалистично. Той първо може и в Bellator да отиде, не се знае. Може би има някакъв вариант и за TNA по някое време. Просто съм сигурен, че в един момент ще влезе в кеча.

               

Link to comment

Безсрочно го правим, щото на такъв тип хора може утре, па може след 10 години им хрумне да предприемат действия в такива насоки.

Бтв --> може да се обзаложим, че дори и изгонен от UFC и FOX без оферти за $$$ няма да остане той. 

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment
The Olimpic Hero

Безсрочно го правим, щото на такъв тип хора може утре, па може след 10 години им хрумне да предприемат действия в такива насоки.

Бтв --> може да се обзаложим, че дори и изгонен от UFC и FOX без оферти за $$$ няма да остане той. 

 

Е искам да имаш шанс да спечелиш. Хайде да кажем да е 5 години басът. Ако дотогава не отиде в wrestling компания, ти печелиш?

               

Link to comment

Ама сметнете и инфлацията, щото, като гледам накъде вървят нещата, басът ще се обезцени :laugh:

 

Link to comment

Оп! 

Update: Dana White willing to give Sonnen another chance. 

Това със скандалите покрай допинг контрола, реноме на представител на организация стана такава боза, че лъха от километри, че са го обърнали на театър.

 

Добре, убеди ме --> навивам  се, само защото динамиката на събитията е огромна и като гледам как през пет минути (като жена) си сменят мнението страните в конфликта, явно нещо ще стане скоро :D

 

 

П.С: Абе, за TNA най-малко очаквам, ама като доколкото слушах напоследък бая са загазили с пари, гледаемост, talent poll ---> с няколко думи --> зле е в момента при тях.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Не съм сигурен, че WWE дори са заинтересовани от Sonnen. Като цяло има някакъв cross-over между MMA и кеча, но той е по-скоро едностранен. Кеч феновете са готови да си купувата PPV-то, когато Lesnar беше на върха, но се съмнявам от MMA средите да проявят някакъв интерес, ако Sonnen се прехвърли в WWE. Хора като Ronda Rousey и Rampage са много по-добър fit за WWE честно казано, след като имат по-широк appeal от Sonnen в mainstream средите. Sonnen ще се впише доста добре в WWE, но ще бъде меко казано странно, след като 90% от фразите му са крадени от хора като Scott Hall и Billy Graham.

Вече за UFC кариерата му, Sonnen е горе-долу свършен. Нямаше никаква причина да рискува в този момент, когато е вече към края на кариерата си. То за него надали е било риск, след като го е правил цял живот, но след TRT забраната беше редно просто да се пенсионира и да спаси поне телевизионната си кариера. Вместо това реши да зоби отново. Странното е, че Sonnen по принцип е умен човек, а цялата ситуация я изигра доста слабо. Реши да лъже, след като вече беше провалил единия тест, а вероятно е осъзнавал, че е имало втори, който със сигурност го е провалил. Вече когато вкараш EPO и HGH в ситуацията, които са кралете на допинга и веднага хората си припомнят случая с Lance Armstrong, Sonnen сгафи сериозно.

Единствената адекватна реакция е да си признае за всичко и да се покае. Само това би му дал някакъв шанс за реабилитация, но и това се съмнявам да стане напълно. Със сигурност FOX няма никога да го наемат пак, а и се съмнявам в скоро време да има публични изяви като коментатор/анализатор и т.н. Вероятно UFC ще му дадат някаква работа behind the scenes и лека по лека ще го вкарват отново в публичното пространство. Btw, Sonnen ще се бие с Galvao на Metamoris 4 (Jiu Jitsu), което значи, че скоро ще проговори.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...