Jump to content

Джон Джоунс не иска да се бие с Густафсон ...


gboy

Recommended Posts

Интересна ситуация се получава около титлата в категория до 93 кг. Накратко ситуацията, ако не знаете: Предполагаше се Джоунс и Густафсон да се срещнат в мач за пояса и шведът беше подписал своята част от договора, а UFC едва ли не бяха обявили мача. Сега обаче се оказа, че Джоунс се дърпа и не иска да подписва. Идеята първо беше, че става въпрос за пари (а и най-вероятно е така) и Джоунс едва ли не е пред преподписване на нов договор с UFC. Истината е обаче, че Джоунс далеч не е свършил с договора си с компанията и има още пет мача за тях. Дайна Уайт заяви преди няколко дни, че изобщо не му харесва цялата ситуация, в която Кокаляците очевидно не иска да подписва за чача.

 

Днес/вчера стана ясно, че Джоунс не желае да се бие с Густафсон, а иска Кормие. Това го каза лично Дайна - преговаряли са и шампионът е искал да не се бие с Густафсон, а с Даниел Кормие. 

 

------------

 

За мене това е постъпка на орган от половата система, който не е характерен за мъжете. :D  Наистина съвременните ММА бойци все повече се опитват да го обърнат на бокс (нещо което хич не ми се нрави) и да поставят условия за претендентите си.

 

Джон Джоунс в момента е в много добра ситуация спрямо UFC - компания загуби Силва и GSP - безспорно най-доходонсните бойци. Кейн Веласкез е аут също за известно време, Петис и той, Ник Диаз не иска да се бие ... на практика големите имена се изпотрошиха, а голяма част от качествените бойци просто не могат да донесат нужните приходи. Джонката в момента може би е най-стабилния като име боец, на който може да разчита компанията и той го знае това. И явно е решил да извива ръце.

 

Сега, аз далеч не смятам, че Кормие е "абсурден опонент" и дори за мен това би било по-интересния мач. Но не е в това въпроса. Въпросът е там, че Густафсон заслужава реванш и че от компанията сметнаха, че това е човекът, който в момента е номер едно заплаха за титлата. Не е работа на Джоунс и на който и да е друг боец да си казва срещу кой трябва да се изправя. Днес иска Кормие - безспорно третия човек в картинката за титлата - а какво ще му попречи утре да поиска примерно Шогуна или Хендо? За мен силата на ММА в момента е имено в това, че бойците се бият в смислени мачове, а не да гледаме "Кличко - Вах" в мма вариант. Така че силно се надявам Уайт и UFC да не клекнат и ако трябва да го изхвърлят Джоунс от компанията, но не и да въведат порочната практика, в която големите се пазарят за опонент.

 

Между другото Джоунс не за първи път се показва като "модерен"  боец и това му прозира от всички интервюта. Говори за отказване "на време" от спорта, че е натрупал много пари, не искаше да се бие със Сонън, когато Хендо се контузи и т.н. и т.н. Въобще работи, които хич не са добре за спорта. някак си няма го вече онзи момент с "искам да покажа, че съм най-обрият", който преди като ли че повече присъстваше. Не помня Чък примерно да се е дърпал за мач, или Ванд, или Витор. В UFC специално много малко шампиони са поставяли каквито и да е условия за опонентите си, поне аз не помня много такива случаи.
 
 

 

Link to comment

Аз си мисля , че Джонката е решил , че има по-голям шанс да запази срещу DC , защото вече веднъж изяде бахура от Александър и го спасиха съдиите.

Пък и е доста вероятно , ако запази срещу Кормиер , да пропуснат Александър след това.Гледах из повечето медии и при двата евентуални мача Джоунс е с underdog статус ... та може и да се опитва да печели време не знам. Надали парите са му проблема.

 

Ама т'ва е много курвенска работа ... "видиш ли тоз може да  ме шамари , няма се бия с него" . Дано от компанията вземат мерки , защото по същата логика и Weidman може да опита да избяга от Machida , и Cain от Werdum и тн. ( не че ми се вярва да го направят , ама ако дадат прав коридор на Джоунс , ще трябва да дадат и на останалите , поне така се предполага )

Link to comment

И при двата мача Джоунс се води фаворит. Въпросът е, че с Густафсон миналият път мача беше 50/50 и беше просто съдийско решение Джонито да запази - така че Густафсон си е заслужил реванша. За мен даже трябваше да е незабавен реванш, не знам защо го протакаха изобщо.

 

А що се отнася до Кормие - предполагам заради ръста си трябва да се води по-удобен съперник. Джоунс много добре държи дистанция (друг въпрос, че бърка и в очите) и Густафсон му е единствения неудобен в това оношение, защото също е дългуч. А Джоунс е много добър в борбата и трудно го смъква който и да било, така че предимството в страйкинга обикнавено му печели мача без проблем. Само дето Кормие досега е доказал, че няма проблем срещу високи бойци, защото се биеше в тежката и много добре помня как размята и Барнет, и Антонио Силва без проблеми.  А в борбата със сигурност е уникален и като видях как хвърля Хендо като топка оня ден ... Не знам, според мен е тъпо да се подценява DC при положение, че досега прегази който му дадоха без проблеми.

 

Джоунс на практика се появи в точното време за тая дивизия, когато големите имена вече залязваха. Без да го подценявам или да омаловажавам успехите му, но победите му срещу големите имена са вече когато въпросните са далеч от добрите си години - Джаксън, Шогуна, Белфорт ... Сонън пък въобще беше смешно в тая категория да му дадат мач за титлата, там знаем как станаха нещата. На практика по-големите му победи са срещу Густафсон, Тешейра и Рашад. Тешейра и Рашад си ги доминираше, обаче не и Густафсон. Пак казвам - силен боец е, няма спор, но и оцели правилното време иначе не знам дали щеше да е такова страшилище.

 

А в момента с това бягаене от шведа е супер жалко.

 

Link to comment

Идеята, че Klitschko едва ли не сам си избира мачовете гледам се лансира постоянно тук, което е меко казано малоумно и дезинформирано. Wach, както и Lepai са официални претенденти избрани от съответните sanctioning bodies. Klitschko държи четири от петте основни титли в професионалния бокс в своята категория, WBA, IBF, WBO и The Ring. Всяка организация си определя претендент, какъвто е и Pulev. Да, мазало е, но да се твърди, че Pulev има преференция над останалите е безумно. Цялата плява около него се върти около това, че е българин и, че е непобеден, но единствената му значима победа е срещу 42 годишния Tony Thompson. Дори и в аматьорския бокс по-скоро го играеше боксова круша на големите и да не забравяме, че беше 0-6 срещу Camarelle и 1-4 срещу Solis. Да, в момента е една от сериозните заплахи за Klitschko, но това е по простата причина, че състоянието на тежките категории е фрапантно зле.

 

Хейтът по Jones винаги ми е бил доста нелепо забавен. Любимото ми е, че се е бил срещу хора, които вече били залезли, а в същото време въпросните особи идолизират Silva като най-великият MMA боец с неговите епохални победи срещу хора в разцвета на силите си като Thales Leites, James Irvin, Travis Lutter или Patrick Cote. Belfort е много над добрите си години, за това в последните си 3 мача унищожи 3-ма от претендентите в MW дивизията. Rampage също е бая залязъл и гледам едва крета като interim шампион във втората по големина MMA компания. Предполагам  Jones си ги е избирал тези бивши световни шампиони, а яко е преебавал „младите таланти“ като Phil Davis. Better Triple H е LOL…

 

Идеята, че професионален MMA боец, който си изкарва парите с това да се бие с други хора, го е страх да се изправи срещу когото и да е било, отново по-скоро бие на малоумие. Jones победи Gustafsson вече. Да, постоянното лигавене на Rogan по време на мача, вероятно е промило мозъците на хората и въпреки че беше доста близък мач, Jones спечели видимо. Може би е близко до ума, че Jones не му се бие с един и същи човек по 2389423842 пъти и вероятно иска по-свежият от двамата претенденти, с когото има и персонална вражда? В края на деня Jones ще се бие с всеки. Редът е абсолютно маловажен. А това, че Jones е единственият шампион, който си подбира опонентите е силно дезинформирано. GSP и Nick Diaz, anyone? Или Anderson Silva, който тръбеше на ляво и на дясно, че Weidman не заслужавал да се бие с него. Гледам не се дискутират тези два случая. А това, че не е искал да се бие срещу опонент с две седмици известие, трябва ли да се дискутира? Вярно е, че UFC бойците имат статуса на роби, но дори и това е бая евтино. Chuck Liddell се дава за пример? Човекът, който в момента не може да върже едно кохерентно изречение заради TBI?

 

Но тук не става въпрос дори и за това. Ако оставим на страна безумните писания в тази тема, то истината се крие в първия и параграф. Не се смяташе, че Jones не е подписал. Точно преди една седмица Dana White заяви, че договорът му е изтекъл. Сега твърди, че това никога не е било така и има още пет двубоя и започва да твърди, че Jones бяга от мача. Познато? Боксът може да е всичко, но не бива да се дава като пример за покварена система. Там поне плащат на бойците им. UFC и MMA-я като цяло е картел, в който бойците биват експлоатирани да се бият за мизерни пари. Jones не е дебил. Знае си цената и си знае мястото във вече залязващата PPV ера. Dana пак излиза с обичайните му номера, но е време статуквото да се промени и MMA бойците да взимат някакъв адекватен дял от пая. 

Link to comment

Тоя Джоунс май е голям селтак на моменти!? Негови са все пак думите - "Искам да се бия с всички конкуренти, да бъда разпознаван, като най-добрия Маршъл Артист"? Еми, братле, Густафсон ти бе най-голямата конкуренция и в много аспекти от MMA надделяваше в началните рундове с бая в мача ви, каква по-добра конкуренция от победа над единствения тип дето те е fatlip-нал? Ясно е, че Кормие ще свали Джоунската и ще го разпука от takedown-и, просто неговите поваляния освен с техника идват и с маниакална сила (талант,с  който може да се похвали само може би донякъде Cain & Yoel Romero Soldier of God), но в stand up-a си мисля, че Johnny има голям шанс да бъде с една идея better! Густафсон за мен е най-адекватният избор за опонент в момента, защото Алекс е на размери колкото Джоунс, първия им мач бе БОЙ НА ГОДИНАТА, Алекс разсипа освен последните два рунди Джони в stand up-а, Алекс повали 2,3 пъти шампиона и най-важно реванш между двамата ще удари космическа цифра (buyrate)!

 

Джоунс, Кормие засега може да почака, бий се с чест, бий се срещу the one true #1 contender в момента - The Mauler Gustaffson!! :( 

Link to comment

Реакцията на Густафсон:

 

Jon "Bones" Jones, be a man, be a champ and sign that bout agreement and stop running. Keep in mind that after I beat you and become the champ I might be doing the same to you when you chase me for a rematch, as a revenge for not accepting my challenge.

Sooner or later you will have to face me, just make it sooner! The fans wants this fight, UFC wants this fight and I want this fight, and I damn deserve it.

Link to comment

Нешка, темата не е насочена срещу бокса или нещо такова. Аз самият, макар да не съм му голям фен на тоя спорт, също го харесвам. Въобще не става въпрос за Кобрата, ще отречеш ли, че в цялото мазало редовно големите бойци накрая се озовават срещу удобни опоненти и че се чака сумати време за мач между наистина сериозните съперници, както бяха случаите с Дейвид Хей и Поветкин?  Абсурдните искания на Мейуедър за мач с Пакиао, когато всички ревяха за такъв ? Подобно нещо не помага на спорта и боксът страда от това.

 

------

 

Не виждам някъде да съм казвал, че всички опоненти на Паяка са били велики бойци, имаше и при него джобъри, но не е ли истина, че бразилецът разхвърля както си трябва дивизията и не е избягал от никой опонент в крайна сметка? Каквото и да е говорил за Уейдман - мачът се състоя. Би се на два пъти със Сонън, с Рич Франклин и т.н. GSP от кой е избягал - не знам да е имало човек, с който не е искал да се бие - единственото е, че настояваше с бой за Ник Диаз, но след това си се би и с Джони Хендрикс. Единственият мач, от който GSP избяга, беше този с Андерсън Силва. Както може да се твърди, че Паяка не искаше да се бие с Лиото Мачида и с Джони Джоунс - но при тези случай става въпрос за качване в горната категория и не могат да се сравняват със случая с Джоунс в момента. Густафсон е претендент в неговата категория.

 

Не твърдя, че Джоунс досега си е избирал удобни опоненти, но да ми кажеш, че когато се би с Рампейдж вторият беше в пика си е нелепо. Знаеш много добре каква беше ситуацията тогава - Рампейдж на практика получи тайтълшот след победа над Мат Хамил с решение. Не отричам, че е сериозен боец и изрично казах, че не омаловажавам постигнатото от Джони Джоунс, просто Рампейдж в онизи момент вече беше далеч от най-добрите си години.

 

Що се отнася до това, че не е искал да се бие със Сонън - аз лично съм го защитавал заради това му решение, когато всички го нападаха. Така че далеч не хейтя Джон Джоунс нито по принцип, нито в тая тема.

 

И какво означава "близко е до ума, че на Джоунс не му се бие с еди-кой-си" ? По-горе G го е написал много точно. Густафсон е логичният мач в момента и подобно дърпане е тъпо. Тук не става въпрос за страх тип "да не ме ударят в лицето", става въпрос да се търси по-удобният опонент и не е нещо невиждано в професионалния спорт.

 

А относно договора - Уайт каза, че ще "имат нова сделка" с Джоунс и това се разбра като нов договор - след три дена излезе и изясни, че не става въпрос за договор. 

 

Може би бойците в ММА не взимат все още достатъчно пари, съгласен съм. Но не смятам, че трябва да се прави пряк паралел между това и организирането на мачове.

 

Link to comment
“Asking for an undefeated Olympic wrestler and Strikeforce champion makes me somehow a coward?” How about the fact that I beat Gustafsson already, whether you guys like how close it was or not,” Jones said in a video that has since been deleted. “It’s my career, not yours.”

 

 

Link to comment

И още нещо за Джоунс и това, че се биел със "залезли" звезди.

 

Да припомня, че Джон Джоунс взе тайтълшота на Рашад Еванс, който за тогава беше считан от мнозина за най-добрият в тази категория. След като Джоунс взе титлата от Шогуна мачът между него и Рашад все се отлагаше поради кофти обстоятелства. Така се случи, че Джоунс защити титлата си на два пъти срещу други опоненти - в случая срещу Рампейдж и Мачида, които не бяха разпознавани от феновете като главната заплаха за него към този момент (видимо номер едно претендент трябваше да е Рашад). От там дойде и това за слабите опоненти. Пак казвам - не хейтя Джоунс и не смятам, че не заслужава кредит за победите си срещу Джаксън и Мачида. Просто в случая се изправи не срещу "номер 2" и това до голяма степен остава едно усещане у хората, че не гледат превилния бой, че шампионът "изяжда" някой.

 

Белфорт може и да размазва, но размазва в долната категория. Да не забравяме и че беше нокаутиран от Паяка за един рунд, а освен това и как и за колко време пое мача. Също е трудно да се разпознае като сериозен опонент предвид тези факти. (макар че беше за мене!)

 

За Сонън въобще няма какво да говорим - той не заслужаваше този мач и това се видя.

 

------------

 

Нормално е при това положение повечето хора да говорят за Джоунс, че се бие с "неправилините опоненти". Далеч не твърдя, че е негова вината, но е и тъпо да се пренебрегват нещата от по-горе. И сега най-накрая Джоунс има възомжност да покаже, че наистина е боецът, който претендира че е. Че победите му са заради уменията му, а не заради правилните опоненти. Що някой не напише, че са слаби опоненти Густафсон или Тешейра? И давмата ги би - никой не му го отрича, би и Рашад. Сега е моменат да затвърди, че е номер 1 и това трябва да стане срещу Густафсон към този момент. А после евентуално и серщу Кормие. Сега изглежда все едно, че бяга от мача и при така стеклите се обстоятелства изглежда супер жалко.

 

Link to comment

Нешката да не разсъждава много много :D ... да на хартия Кормие е логичния избор за опонент, но според мен моментната ситуация е от голямо значение. Сегашната ситуация е такава, че Густафсон срещу Джоунс е най-очакваният мач за феновете, най-интересния, най-значимия и лично според мен най-доходоносния! Просто трябва да се случи преди Кормие да изяви претенциите си за титлата. А и като погледнем статистиката, да Кормие може би има по-добро MMA резюме, но според UFC "регламентите", победите на Gustaffson в Light Heavyweight дивизията са много повече и по-значими от тези на Даниел, а и след победата си над Manuwa, Алекс бе обявен като №1 претендента за титлата! Все неуспорими факти... :D

Link to comment

GSP леко настоя за мач с Nick Diaz, който идваше от загуба с Condit и не се беше бил от година, вместо този с Johnny Hendricks. Не помня да е имало патетични теми как GSP бяга и се крие. 

 

Разбира се, GSP не е негър и на него му е простено. 

Link to comment

Аз малко не разбирам тези неща не минават ли през Дейна като цяло ? Реално ако Джонката не подпише това не е ли неизпълнение на клауза в договора му ? 

Реално мача с Алекс беше обявен преди да се подпише , но пък за Кормиер даже не е обявен.

Не ми е ясно малко и думата на бойците каква тежест имат при такива ситуации , защото гледам , че в нета се въртят стаии как примерно TJ не искал да излиза срещу Faber . 
Относно GSP той може да си позволи някоя друга волност поне от парична гледна точка , той като откаже мач и не му платят няма да загуби много с тия 22 милиона , не е като да не е най-богатия мма боец , още повече , че е къде къде по-уважаван и харесван и няма да загуби даже и един фен като откаже мач , ама Джонито така и така не го любят много ... ама и той е натрупал лекинко 10 милиона , надали ще го заболи няква си глобичка от 100-200к,

 

Джоунс говореше как иска да го запомнят хората като най-великият евър , ама с т'ва шикалкавене сега много падна на хората в очите.

Предполагам , че  ще стигнат до консенсус и  мача им с Алекс ще се състой преди този на Кормиер.

Link to comment

Не следва нищо. Jones не е подписал договор за мач и UFC не могат да повдигнат каквито и да е обвинения към него от юридическа гледна точка. Това, което могат да направят, е да го свалят от титлата, когато няма да стане никога. Ситуацията е идентична с тази на Nate Diaz, който отказва да се бие и иска повече пари, но UFC нямат как да го принудят, та договорът му реално е замразен. В този ред на мисли, дори Nate Diaz да се пенсионира, то остава боец на UFC, както са сега Gina Carano и GSP.

 

Всичко е заради пари в този случай. Цялата полемика, която се разиграва по медиите и “желанието” на Jones да се бие с Cormier, са просто неговият leverage за това да получи повече пари за един евентуален сблъсък с Gustafsson. В момента той държи козовете, защото това наистина е един от най-големите мачове, които UFC могат да направят към тази дата. Lorenzo и Dana не са малоумни и знаят какво наистина иска Jones, но няма как да отидат да тръбят из медиите, че Jones иска повече пари, защото ще изглеждат наистина жалко, ако един от малкото им останали PPV draw-ове роптае за пари, особено след като вече доста бойци публично се оплакаха за ниската компенсация. Да не говорим, че Cormier е контузен, нещо, което е публично известно и такъв мач в обозримото бъдеще няма как физически да има.

 

 

В края на деня, Jones не е дебил, изглежда доста нахакан и не е вчерашен за да бъде преметнат от UFC. Още със сагата заради отмененият турнир, стана ясно, че не е отборен играч и, ако UFC искат да бъдат най-малкото “on the same page”, ще се наложи да развържат кесията. Иначе е забавно да чете човек целият shitstorm по MMA outlet-ите. 

Link to comment

Могат да му strip-нат титлата ако пожелаят, заради неизпълнение на задълженията. Няма как наистина да го накарат да се бие, но май ако дълъг период откаже мач могат да прекратят легално взаимоотношенията си с г-н Джоунс. Ясно e, че това няма да стане, защото Джоунс е pound for pound най-добрият и едва ли някога ще се стигне до подобно решение... точно и затова Боунс се възползва от моментната си сила. Иска да си налага мнението вече, негрото.

Link to comment

GSP леко настоя за мач с Nick Diaz, който идваше от загуба с Condit и не се беше бил от година, вместо този с Johnny Hendricks. Не помня да е имало патетични теми как GSP бяга и се крие. 

 

 

 

Че GSP тогава отнесе маса критики заради това си решение, включително се говореше и за него как го било страх от Хендрикс.

 

И това е съдбата на всеки един боец, без значение дали ММА, боксьор или какъвто и да е - който не иска да се бие с Х, а с Y .

 

Link to comment

Разликата е огромна. Реакциите далеч не бяха толкова остри. Каквото и да направи Jones, реакцията винаги е крайна. MMA феновете са предимно бели мъже и расизмът е огромен. Мисля си, че вече е глупаво да се дъвчат ясни неща, но GSP не избра “третият“ опонент, а избра опонент, който дори не може да се каже, че беше в top 5. Jones не иска да се бие с Nick Diaz, който в LHW дивизията би било равносилно да иска мач с Ryan Bader или Shogun Rua. Иска мач с човек, който му е обещан title shot и, който изглежда внушително последните му колко станах вече, 5-6 боя? “По-удобен“ съперник? Daniel Cormier е по-удобен? По-неудобен съперник в тази дивизия няма. В момента Cormier е човекът, не Alexander Gustafsson. Каквото и да говорим, Jones би Gustafsson, а този Jones, който се биеше първия мач, беше толкова арогантен и толкова нехайно подходи към мача, че за малко не беше победен.

 

И това като цяло обезсмисля всякакви дискусии от рода “Jones го е страх от еди-кой-си“. Особено като някои се опитват да правят уточненията, че не го е страх, че ще бъде наранен, а го е страх, че ще загуби, което е горе долу същото. Фрапиращо е да чете човек, че и Klitschko го е страх от Pulev, което е абсолютно инфантилно, идващо от хора, които нямат никаква представа от бойни спортове и вероятно от спортове въобще. Ако има нещо, което характеризира Jones е това, че е прекалено арогантен. Та с това, че иска Cormier, просто казва, че не мисли, че Gustafsson му е на нивото. Тук става въпрос за бойци, които са най-добрите, в това, което правят. Хора да твърдят, че те изпитват някакъв страх от загуба и търсят “по-лесни“ опоненти, заради това, е мислене на хора, които са абсолютни loser-и IRL. Има причина, поради която Jones е номер едно и гарантирам, че не е защото си подбира опонентите.

 

Но да се повторя за 2385289352938589238952 път. Тук всичко е за пари. Jones играе опасна игра, защото е може би единственият боец, който има leverage над UFC. Barao може да реве за пари. Няма проблем, не продава PPV-а. Jose Aldo може да реве за пари? Същото. Но когато един от малкото ти останали draw-ове не е доволен от нещо, животът ти ще стане кофти. Не мога да виня Jones, че иска да подобри живота си, дори, ако това става за сметка на феновете (което в този случай дори не важи, защото Jones vs. Cormier е зверски мач). Jones в момента се държи като човек, който дори не може да си представи, че ще загуби мач до края на кариерата си. В противен случай, действията му сега биха има огромни последствия върху него, ако загуби. Всичко е забавно, докато можеш да извиваш ръцете на шефа си, но когато позициите се разменят, UFC са показвали много пъти, че са бая отмъстителни. 

Link to comment
The Olimpic Hero

Jon Jones официално срещу Alexander Gustafsson на 27 септември

 

"Никога не е имало проблеми с договора. Пътувах и най-накрая се добрах до Лас Вегас, където говорих с Dana и Lorenzo. Разбрахме се на 27 септември да се бия с Gustafsson.

Мисля, че Cormier е по-опасен боец, но феновете искат да ме видят срещу Gustafsson. Никога не съм имал проблеми с двубой с Gustafsson. Проблемът беше, че брат ми се жени през юли и аз предпочитах по-късна дата. Не исках да се бия през септември, а по-скоро през октомври или ноември. Но нещата са такива. Вече имаме дата и тя е 27 септември."

               

Link to comment

^^ Като се замисля, защо пък да не "извива ръцете" на шефа си, при положение, че дори и да си "доброто момче" и "приличния шампион" една загуба е достатъчна да бъдеш пратен в трета глуха. Ако GSP примерно беше загубил и вторият си мач срещу Serra, дори да го играеше след това мега humbled екс шампиона, на никой нямаше да му дреме за него и определено от UFC щяха да насочат вниманието си към други лица, които да издигнат. Просто това са правилата на играта и независимо дали си търсиш правата или го даваш "ще направя всичко за компанията", една загуба, един нокаут, един submission могат да ти подействат доста зле на кариерата... рисковете да бъдеш top кучето!

Link to comment

По принцип е така, но може и да губиш често и пак да си в много добро положение. Пример за това е Chael Sonnen, който от сега го гласят за ръководна длъжност, след като такива получиха Matt Hughes и Chuck Liddell. Като цяло, ако играеш играта UFC са склонни да те възнаградят. Дори и GSP я играеше, но още първия момент, когато се пенсионира, обърна палачинката, което говори за нивото на цензура, която цари. Поне Jones изглежда най-автентичен на фона на останалите зомбита.

 

Похвално, че подписа. Явно са се договорили, което предполагам, че ще сложи край на поредната "сага" или поне, докато не пусне ново малоумно видео и го изтрие след 10 секунди. Очаквам следващата тема да бъде нещо от рода "правилно ли е, че Daniel Cormier взима title shot, след като единствените му победи в дивизията са срещу баристата Pat Cummins и дядо Henderson". Просто феновете искат да си намират причини за да хленчат. 

Link to comment

 

 

GSP примерно беше загубил и вторият си мач срещу Serra, дори да го играеше след това мега humbled екс шампиона, на никой нямаше да му дреме за него 

Aко този сценарий се случи при  Джоунс срещу  Алекс / Кормиер на много малко хора ще им пука за Джонката , ама при  GSP  е бая различна работата , аз затова казах , че GSP може да си позволи да откаже бой-  има достатъчно пари и е достатъчно харесван , стана най-обичаният спортист на Канада ( а там мма-я е доста в сянката на почти всички други спортове.  ).Той може да си позволи и 5 мача да откаже и по-голямата част от хората пак ще го харесват , а Джоунс без да отказва мачове пак не го харесват ...

 

Нешев т'ва че е печка не е фактор. Примерно мен ме радва като боец момчето , ама с това бъркане в очите ми лази по нервите.Виж много хора харесват Rampage , DC , Alistar , Anderson ... просто Джонката има едно такова гадно излъчване ... противен ми е на моменти не знам защо така.

Link to comment

И аз не мисля, че това, че е черен играе някакъв фактор. То по тоя логика маса спортисти трябваше да са недолюбвани, включително в ММА-я. То в момента в почти всяка категория топ бойците са черни или бразилци, да не говорим, че Каин е мексиканец.

 

GSP понесе критика заради желанието си да се изправи срещу Диаз, а не срещу Хендрикс, но имаше известни оневиняващи фактори. GSP разчисти дивизията на няколко пъти, би се срещу БиДжей Пен и общо взето винаги се е проявявал като доброто момче, което не прави проблеми и не циври. Срещу Диаз имаше вече насрочен мач, който се отмени поради всички знаем какви причини, а и Диаз наговори толкова много работи срещу GSP, че мачът беше повече от логичен. А и Хендрикс не беше излизал срещу GSP и на косъм да му се е разминала победата, както е случая с Густафсон. Плюс това Джордж пое един мач, когато беше загубил титлата, с малко време за подготовка - когато се контузи Сера, а Джонс отказа да поеме мач срещу човек без подготовка. Въобще разликата в поведението на двамата е много голяма и според мен от там идва разликата и в отношението на феновете към тях.

 

 

Що се отнася до политиката на UFC - поне досега са показали, че когато им играеш по свирката гледат да не останеш гладен, както Нешката посочи по-горе примери, както и обратното - почнеш ли да се правиш на голяма звезда и да се дърпаш за пари, гледат да ти го набият при първия удобен момент. Има си изключения и в двата слуая разбира се, но като го гледам Джон Джоунс ми се струва, че Дайна при първа възможност ще го размаже. Всяка звезда е с времето си.

 

 

--------

 

Не разбирам какво лошо има да има подобни теми, в които да се дискутира? Така или иначе в момента това е голямата новина в света на ММА-я, защо да не се дискутира? 

 

Link to comment

Та с това, че иска Cormier, просто казва, че не мисли, че Gustafsson му е на нивото.

 

По принцип уважавам мнението ти, защото наистина много четеш и се интересуваш, гледам и да пропускам някои заяжданици и такива неща, но това твърдение ми звучи несериозно. Джон Джоунс може и да е арогантен, но не е дебил, че да смята, че Густафсон не му е на нивото, особено след като насмалко не го би миналия мач. Колкото и нехайно да е подходил, а според мен на това ниво няма как да подходи нехайно към мач, имайки предвид и кой му е треньор, но хайде, да приемем, че е подходил арогантно, щото си е повярвал повече.

 

Ако Кормие беше по-добрия вариант за опонент, от UFC първи щяха да ревнат за този мач, а не за реванш - явно щом Дайна толкова натиска, то в момента по-добрия вариант от финансова гледна точка е мач с Густафсон. 

 

Впрочем ето нещо интересно, което е казал Кормие по въпроса за Джоунс и Густафсон:

 

 

 

 

 

"Той трябваше да изкара скрити сили, за да победи в последната им среща. Сигурен съм, че в никакъв случай не иска да се бие с Alex отново. Alex го притисна толкова много, колкото никой друг до сега и Jones не иска да се връща в същата позиция никога вече.

Всички искаха реванш след двубоя му с Alex, но той отказа. Искаше да се бие с Glover. Сега обаче пак отказва реванш. Веднъж? Ок. Той каза че иска да се бие с Glover и всички знаеха за Glover. Но втори път да откажеш реванш е трудно за разбиране. Честно казано не мисля, че Jones е уплашен, но Alex го притисна до такава точка в двубоя им, че Jones не иска да се връща отново там."

 

 

Кой както иска да го тълкува.

 

Link to comment

Темата не си струва дискусията, защото, както се видя, нереализираното Jones vs. Gustafsson II никога не е било на дневен ред. Защо да кажем не обсъждаме проваления през февруари допинг тест на Vitor Belfort, който беше едно от лицата на TRT зобенето? Защо не дискутираме защо чак сега тази информация се обявява, а UFC мълчаха 5 месеца? Защо например не обсъждаме твърденията на UFC, че са го тествали стриктно през фиаското му в Бразилия, където назобен до гуша риташе в главата претендент сред претендент? Или това, че го държаха в Бразилия толкова дълго време, а веднъж като стъпи в Лас Вегас го хванаха с нива три пъти по-големи от допустимото? Или това, че сега искат да го изправят срещу Chael Sonnen, въпреки че бяха абсолютно наясно, че Vitor реално е с провален допинг тест? Да, ясно ми е, че тактиките на Jones да си докара повече пари са много по-интересни, но гледам няма тема за това толкова маловажно събитие…

 

Проблемът на Jones е това, че се опитва да се хареса на хората, въпреки че е изключително арогантен и се вижда колко фалшив изглежда. Но само да сложим нещата в перспектива, Chael Sonnen и Connor McGreggor са също толкова фалшиви, защо феновете на UFC точат лиги по тях? Като си бял и арогантен си им модел за подражание, като си черен и арогантен си презиран от всички. Иначе, никой от нас не е Jon Jones и е глупаво да спекулираме за това как третира съперниците си, но по това, което е казвал мога да съдя, че наистина не мисли, че някой му е на нивото в тази дивизия. И това няма нищо лошо. Едно от клишетата в бойните спортове е, че трябва да уважаваш съперниците си, нещо, което бива лесно разбито от хора като Ali, Mayweather, та дори и любимият ни Anderson Silva, чиято арогантност го прати в нокаут, а после на патерици.

 

Не разбирам какво твърдение дебатираме тук, защото сигурно се изказаха 3-4 еднакво неверни. Това, че Jones го е страх от Gustafsson, нещо, което адресирах няколко кментара горе. Или пък това, че Jones търси по-лесният съперник в лицето на Daniel Cormier, което за всеки, който не следи MMA от вчера надали вижда в лицето на Cormier по-лесният съперник, а точно обратното. Или може би това, че Gustafsson е неоспоримият номер две, след като единствената му значима победа е срещу Shogun Rua, човек, който в тази тема, а и не само, е отхвърлен като вече бита карта. Защото сега от петимата претенденти – Gustafsson, Cormier, Teixiera, Evans и Johnson, как по дяволите знаете, кой е номер две, кой е номер три, като те не са се били помежду си? Какво е мерилото, че Gustafsson е над Cormier например, освен това, че Gustafsson се би с шампиона и загуби. Много ми е интересно. Или може би, че Gustafsson е номер две на хората, отново ядрото на феновете, съставено от бели мъже, вероятно им е идол. Но дори това не е така, защото повечето фенове искат да видят еднакво силно и Jones vs. Cormier. Е, вече, ако дискутираме това, че Jones не е в правото си да оспорва васалния си господар UFC, това вече е съвсем друга дискусия.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...