Jump to content

Bellator 120 "Rampage vs. King Mo" + Blagoi Ivanov vs. Alexander Volkov

neshev

Recommended Posts

859327_10152695625204879_315899107207499

Rampage vs. King Mo

Date: May 17, 2014

Venue: The Landers Center

Main Card (on Pay-Per-View):

Quinton Rampage Jackson (34-11) vs. King Mo Lawal (12-3, 1 NC) (Bellator LHW Tournament Final)

Michael Chandler (12-1) vs. Will Brooks (13-1) (Bellator Interim LW Title)

Alexander Shlemenko (50-7) vs. Tito Ortiz (16-11-1)

Blagoi Ivanov (11-0) vs. Alexander Volkov (20-4) (Bellator HW Tournament Final)

Rickey Rainey (7-2) vs. Michael Page (5-0)

Preliminary Card (on Spike TV):

Cheick Kongo (20-9) vs. Eric Smith (6-1-1)

Nate Jolly (13-5) vs. Marcin Held (18-3)

Shahbulat Shamhalaev (12-2) vs. Fabricio Guerreiro (19-3)

Goiti Yamauchi (16-2) vs. Mike Richman (16-4)

Preliminary Card (on Spike.com):

Zach Underwood (12-5) vs. Austin Lyons (10-3)

Justin Frazier (6-1) vs. Mike Wessel (13-7)

Ben Brewer (6-1) vs. Andy Uhrich (8-4)

Anthony Lemon (2-3) vs. Codie Shuffield (4-0)

Cortez Phelia (2-0) vs. Brain Hall (7-2)

Тези негра са мега фейк, а срещата им усещам, че ще е голяма боза.Като цяло очаквам Багата да им направи ППВ-то.Противника на Чек Конго на пръв поглед изглежда мега джобъра и ако негрото не го изкърти просто не го виждам в ММА повече.Другият УФЦ пенсионер Тито, ми е интересно какво ще направи срещу руснака.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Добър белатор , Rampage и Tito направиха точно това , което се очакваше , много  кофти за нашият , но това е ММА-я - неможе само да печелиш.

Tito колкото и да е на години освен , че е мега голямото име и страшен draw , си е класен боец , въпреки тъпотиите ала  Chael Sonnen , не знам хората защо го отписват при всеки мач.Отново показа класа и направи поредният мач доказателство , че за него думата  cage rust не съществува.

От Rampage очаквах малко повече , но победа над Lawal си е победа над  Lawal  без значение с решение или спиране.Една титла от Bellator е нещото , което му липсва.Rampage заприличва на  алтернативата на Dan Hendersen  в Белатор.Underdog за титла , ама грам не му пука и си я иска пича.

При нашето момче се случи най-кофти вариянта . Да те събмитне страйкър .... но както казах и най-великите имат загуби , поне се би със сърце , евала ,му.Има голям шанс в Белатор. Тази загуба малко ще му намали засилката , но има голям потенциал в него , не като Любо Гребеца ... Ако следващият му двубой е с някой класен боец и излезе победител  , пак ще се реди за shot  на Минаков. 

Багата има реални шансове срещу Минаков , просто тази загуба днес си беше малко шано.

Стискам му палци на момчето , поне той го заслужава , дори ако се абстракираме от факта , че е българин.

^ За Тито въобще не се очакваше, Шлеменкото е луд. Наистина огромни поздравления за Ортиз, не очаквах, че може да вземе тази победа! Жалко за Багата, Чандлър също се поизложи... и все пак як Белатор!

dr jack levine

Връщаи Благо джобъра в България и оня Андреа Пулев и него. Ударната бригада ви е призвание, не може да излизаш на ринга все едно си в Галакси или Планета! Чалга-мутренския манталитет ви проваля. Хората на запад са професионални атлети, а наще са селски биячи!!!!!!!!!!!!!!!!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

Връщаи Благо джобъра в България и оня Андреа Пулев и него. Ударната бригада ви е призвание, не може да излизаш на ринга все едно си в Галакси или Планета! Чалга-мутренския манталитет ви проваля. Хората на запад са професионални атлети, а наще са селски биячи!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Т'ва е най-тъпото мнение свързано с боен спорт , което съм чел някога , а аз съм изчел прекалено много неща ...

dr jack levine

Т'ва е най-тъпото мнение свързано с боен спорт , което съм чел някога , а аз съм изчел прекалено много неща ...

От малки ММА-ци а?

https://www.youtube.com/watch?v=ss2PF5o-mXk

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

От никви мма-ци не съм , просто харесвам спорта , а вярвай т'ва дет си го написал е толкова компетентно ,  колкото мой коментар на тема космонавтика.

Жалко за Благой... Лошо стечение на обстоятелствата беше това. Равностоен мач и просто прецакания тейкдаун реши всичко...

Уви, не е чак толкова тъпо. Не може да се каже така за всички, не е редно, но е истина, че при нас в бойните спортове "чалга мутренския манталитет" е много сериозно застъпен. Имаме много сериозни атлети и Кобрата и Багата със сигурност са едни от тях, но по залите имам чувството, че е фрашкано с разни мутрички на дребно, уонаби - мутрички, пишман-хулиганчета и прочее. Е, Fergi да ви се похвали с какви тренираше bjj

Що се отнася до Багата - не съм му гледал мача, но момчето е много голям професионалист как ще да излиза. Има голяма кариера в самбото и записа двуцифрено число победи в ММА-я и то на високо ниво, не по нашите галавечери. Не е редно да бъде строго осъждан за това, че "само" е стигнал до финал в Белатор.

Гледах на мача на Багата и ме е много яд, че се е стигнало до събмишън. Първия рунд си беше за нашия отвсякъде според мен, което си е постижение, при все, че руснака и много силен боец. Багата го контролираше добре в клинч, успя и по-силните удари да нанесе. Особено един десен наби много здраво, но попадна доста над брадичката, иначе можеше и да го смъкне.

Според мен си беше малко и до опит тази загуба - видимо Благой искаше да го свали на земята и в прекаленото си желание за тейкдаун не го направи по най-добрия начин. Руснака е страйкър явно, но колкото и да е братушките не може да не са го научили на това-онова и на земя. Ега ти, ако там не те научат на самбо, няма къде. Като че ли и багата самият не вярваше много, че русннакът ще тръгне да го събмитва и не се отнесе много сериозно към позицията в която изпадна, след като се озоваха на земята.

Жалко за Багата, но доказа, че е много силен боец. не вярвах честно казано. Надявам се да го видим в UFC един ден. Няма да е зле и да се позамисли за сваляне на килограми, защото 1.80  за тежката е прекалено малко, а и не е като да е мускулна маса при него.

Bellator, като компания, понякога просто не са в акорд с логиката. Пресен пример е решението да book-нат middleweight, който реално е welterweight, шампион срещу 40-годишния, отдавна залязъл Tito Ortiz, който беше 1-7-1. Вероятно идеята е била да push-нат Tito Ortiz, което съм казвал 8293548239582 пъти, но цялата идеология да push-ваш хора, които вече са с изтекъл  срок на годност, не е особено рентабилна и не бива да бъде в центъра на MMA компания, която има дългосрочни виждания за развитието си. Е, има го и моментът, че евентуална победа на Shlemenko ще го build-не като новият Fedor, но победа над Tito през 2014 е незначима. Но големият ми проблем е с идеята, че това win-win ситуация, каквото и да стане, но идеята, че Shlemenko няма как да загуби позициите си, защото качва килограми, е безумна. Middleweight шампионът им лежеше в безсъзнание няколко минути… Tito изглеждаше доста бавен, което е обяснимо, след като не се беше бил известно време. Може би заради това и загубата на Shlemenko изглежда дори още по-жалка. Все пак съм радостен за Tito. Хубаво е да виждаш ветерани да бият от време на време. Проблемите ми с него винаги са били най-вече заради отвратителният му sore-loser attitude и постоянните оправдания. Предполагам, че Bellator ще го push-ват като за последно, което предвещава доста слаби ME като качество, но whatever.

В по-позитивна светлина, Michael “Venom” Page е star in the making. Има перфектният стил за да бъде следващото голямо нещо в MMA-я и топката реално е в Bellator да го book-нат правилно, a.k.a slow-build, в който да му пускат striker-и. Хубавото в дивизията е, че няма много wrestler-и, след като Askren беше “елиминиран“. MVP има уникален стил за MMA, който е изключително труден за изпълнение, но MVP е сериозен kickboxer и прави неща, които малко хора могат. Просто пишете в youtube, Michael Page и ще разберете за какво говоря, въпреки че опонентите му са меко-казано аматьорски.

Като говорим за аматьори, Багата за пореден път доказа, че българи и MMA на високо ниво са две оксиморонни понятия. Лично аз очаквах победа на Благой Иванов, най-вече заради благините, които показа срещу Lavar Johnson и наченките на gameplan, които показа в този мач, а още по-шокиран бях, когато се държеше повече от добре в stand up-а, а беше submit-нат там, където се смяташе, че ще бъде най-постоянен. Но понякога в MMA боевете няма особена логика. Това не променя факта, че България е изключително изостанала в MMA-я, което е тъжно след като видимо богата на таланти. Багата е такъв, който все пак победа Fedor Emelianenko в неговия спорт, където Fedor се счита за по-доминантен от MMA. За съжаление, тези му качества все още не могат адекватно да бъдат пренесени в MMA. Ако може да се направи паралел между него и “руската“ инвазия в MMA, разликата е начинът на трениране. Докато хора като Bagautinov, Khabilov и Nurmagomedov тренират в уважавани школи като Jackson’s и AKA, то изпитвам ужас и понякога ме избива на смях, когато слушам за пореден път пасмината, която е събрал в corner-а му. Не ми се мисли, ако имаше адекватна подготовка и му беше отделяно някакво внимание какво можеше да постигне. Дотогава ще го гледаме да пада от хора, които би трябвало да бие лесно.

И стигаме до двата главни мача, които не минаха без доза controversy, естествено както винаги в MMA, породено от неадекватно съдийство, което ни даде Rampage и Brooks за победители. За второто нямам особен проблем, защото си беше доста близък мач и лично за мен беше draw, но съдиите безумно дадоха петия рунд за него, след като за малко не беше нокаутиран. За бой на Rampage в Мемфис, често казано не мога да очаквам друго, но и там си беше видимо 2-1 за Mo.

Като цяло забавно шоу и поне като качество може да се определи като успех. Вече buyrate-ът е изцяло друго животно. 

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...