Jump to content

UFC 172: Jones vs. Teixeira (резултати!)


gboy

Recommended Posts

Много повече очаквах от Тешейра. Нямаше нито агресивността, която досега виждахме, нито пък силата, с която удряше. Джоунс го доминира тотално, макар и без да прави нещо кой знае колко велико или атрактивно. Фактът, че го победи "на негов терен" е впечатляващ де, не отричам. Сега щи го видим на еванша с Густафсон, явно ако някой в тоя категория може да му се опре, то това е шведът.

 

Голямото разочарование за мен дойде от Фил Дейвис. Все се гласи горкия за тайтълшот и всеки път се осира. Не очаквах толкова добро представяне от РъмбълО, макар много добре да знаех, че никак не е за отписване. Но така да го бие юнашката - изненада ме. Не знам какво е казал Дайна по въпроса и колко далеч е Джонсън от титлата, но си мисля, че след тази победа не ще да е много. Може би еветуално още някоя победа и ще се изправи и той срещу шампиона.

 

Люк Рокхолд беше жесток. Такава доминация над корав опонент като Тим не е лесна работа. За мен няма да е изненада един ден да сложи и колна около кръста си. Малко го подценяват сякаш него хората, но си остава топ класа отвсякъде :)

 

Link to comment
dr jack levine

Само на мен ли ми омразна да гледаме как Джоунс бърка по очите на хората. Ако беше Тайсъна да му е отхапал и двете уши в някой клинч!!!!!!!!!!!!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Не мога да разбера как всеки просто нарежда Jones за някакви тотални глупости! Poke-вал, не знам си какво, целия интернет гръмна с това! Ами 8000000000000000 elbow-a дето вкара на Tex, те явно не се броят? Джоунс е един от най-добрите бойци в момента, като може би само Cain е над него, когато говорим за класа! По принцип съм за Gustaffson в реваншът, но не мисля да тролвам Джоунс, защото човека си е велик боец!!

Link to comment

Абе принципно е истина и това, че е мръсен номер, което го прави с тия пръсти, дето ги е пернал, защото никой опонент няма да рискува да си извади очите, скъсявайки дистанцията (което е необходимо при бой с Джони Джоунс). Но това не може да омаловажи победата на Кокалите. Тешейра е корав и снощи е бил разхвърлян жестоко, така че шапки долу за Джоунс просто. Може би пфп номер 1 в момента.

 

Единственият в момента, който може да се справи с него е Густафсон. Ако Джонката вземе и реванша с Шведа, аз лично не виждам скоро време кой ще може да го бутне. Фил Дейвис се осра жестоко, Ръмбъл Джонсън прото няма шанс. Там ветерани като Хендо и прочее са много назад, та бая още има да си царува. 

 

Link to comment

^ Кое му е мръсното, това за мен са простотии! Джоунс е висок, с дълги крайници и си преценява дистанцията по този начин, контролира jab-a и китката на противника, супер често срещана техника. Също така лесно се влиза в clinch по този начин, защото освен пръстите напред, боеца изнася голяма част от тялото си към това на противника си. Никой не е виновен, че ръкавиците в ММА-я заради grappling-a са такива. Според мен може и да е имало моменти, в които Джоунс да е използвал техниката като eye poke и е забавно да бъде бъзикан заради това (и аз се шегувам с него), но като цяло не мисля, че е "мръсен играч" и не мисля, че го ползва нарочно всеки път, с цел да пре*бе окото на опонента си. За мен тези интернет тенденции и твърдения са тотално абсурдни и по този начин сриват имиджа на един от великите шампиони в спорта, изкарвайки го с извинение п*тка! Човекът си е страхотен талант и е поразил всяка една легенда и всеки един претендент поставени пред него! 

Link to comment

Дейвис се насра жестоко. Колкото и да не е атрактивен съм му фен, но толкова тъпо игра, че няма на къде...Ръмбъл-а го утрепа, уби и му се изсра отгоре. С едната борба няма как да станеш шампион, а страйкинга не го е тренирал 3 години, все на същото ниво си е.

Рокхолд е много подценяван, това което направи си беше епично.

Боунс и бразилейрото направиха интересен мач, по успорван и интригуващ отколкото очаквах. И двамата показаха здрави брадички и ни поднесоха хубав като качество мач в стойка. Радвам се, че Джоунс не лежа върху него, а си смени гейм плана по време на мача. Реванша с Маулера ще е епичен и някой ще бъде нокаутиран.

Link to comment

Мега слабо представяне от Texeira , малко го овърхапнаха като Brown.

Нищо ново , на Дайна любимците от бая време си ги гони лоша поличба ... дано поне направят най-разумното и дадат на Alexander реванш , а не да се правят на ударени.

Jones може и да е класен боец , ама е далече от най-великия , при евентуален реванш виждам Густафсон шампион.

 

btw : Я споделете Махида - Вейдман как го виждате.Нещо не ми се вярва Лйото да излезе с титла , колкото да ми се иска.

 

Дейвис пак се изложи като кифладжия , не знам какво му харесват на него , чак пък и за тайтълшот щял да се напъва ... как ли пък не , с тоя стенд уп гейм ще си седи на 4-5 то място вовеки. ( и това му е много , като знам какви хора го гонят. )

Link to comment

http://www.mma-bulgaria.com/novini/mma-novini-zapadni-turniri/glover-teixeira-sas-seriozna-kontuzia-v-ramoto - човече, това не го бях видял по време на мача. Той джонката му е разказал играта още тука, нататък мача вече е бил ясен. Евала на Тешейра, че не се оправдаваше и че не се е размрънкал.

 

Аз лично не мисля, че това може да е "непозволено" - ключ като ключ. Но е бруталия, факт - вижте му петите при втория напън.

------

 

Мачида - Уейдман далеч не е толкова предвидим. Лиото си е голям, особено сега в тая категория. Уейдман тепърва има да се доказва дали го бива или не.

 

Link to comment
  • 2 weeks later...

Чак сега имах възможност да изгледам по-обстойно шоуто и като цяло съм се начел на всичките драми и анализи в интернет, но пък имам вероятно какво да кажа по въпроса. Дали Jones е мръсен боец? О, да. Дали това го десктритира като шампион? О, не. Даже напротив. Ако мога да цитирам един от легендарните действащи треньори в бокса Nacho Beristain, който беше запитан веднъж кой за него е най-добрият боксьор. Отговорът му беше Bernard Hopkins, защото се бие най-мръсно. Това, че Jones познава правилата и ги манипулира за своя полза показва, че е достатъчно интелигентен и разбира детайлно спорта.

 

Тук не става въпрос, че Jones умишлено иска да бърка в очите на съперницити си. Това е малоумно. Тук става въпрос за нещо много по-гениално. Jones си позиционира така пръстите, че опонентите му, ако искат да тръгнат напред, рискуват да бъдат eye poke-нати. И това го виждаме всеки бой на Jones, където имаме поне по 2-3 eye poke-а. Всичките неща, които ги изтикват, като блокиране на удари, разсейване на опонентите, пречене не зрението им (no pun intended), могат да се случат със затворени пръсти.

 

Решението? Адекватни рефери на първо четене. Dan Margliotta беше анонимен и нямаше никакъв авторитет в мача. Два eye poke-а и нито един point deduction, никакви предупреждения по време на мача, като вероятно знае историята на Jones. На всички боеве на Jones рефери трябва да бъдат Herb Dean и Big John, който до колкото разбрах е със скъсани връзки в момента. И то не, защото са безгрешни, а защото са достатъчно опитни и знаят как да реагират. McCarthy всеки мач на Jones го предупреждава и там нямаме такива ексцесии. Другото нещо са разбира се, ръкавиците. UFC използват ръкавици, които никак, ама никак не ти затварят натурално пръстите. Pride използваха различен дизайн, който им затваряше пръстите и там имаше далеч по-малко eye pokes. Bellator вече направиха нов дизайн, което е огромна крачка напред. UFC за пореден път показват колко неадаптивни са, а за компания, която уж се водеше най-бързоразвиващата се, това не е особено положителен знак. 

 

Самият мач определено не беше най-доброто представяне и на двамата. White естествено drool-ваше, защото нямаше ground game от двамата и гледахме one-sided beatdown от страна на Jones, нещо, което ме приспиваше на моменти. Glover няма какво да го виним. Човекът е убийствено one-dimensional в UFC, повтарям в UFC, защото има стабино jiu-jitsu. Има точно една техника, която използва, cross counter-ът, който всеки адекватен боец може лесно да разучи. Jones направи точно това и го доминира през по-голямата част от времето. Все пак, Glover имаше някакви проблясъци, но това се дължи на слабата защита на Jones. Shoulder lock-ът беше красота и напрактика реши мача още в първия рунд (естествено Goldie и Rogan го пропуснаха). 

 

Като цяло Jones за момента има огромен успех и може да се измъква с много неща, заради reach-а си. Има доста добра атака, но в защита му куцат много работи. За това и хора като Gustafsson, не, не хора, защото Gustafsson е само един, имат доста стабилен успех срещу него. Gustafsson, за MMA боец, има учудващо добра техника и, когато Jones се бие срещу човек, който не изглежда в octagon-а като малкия му брат, има доста проблеми.

 

Davis е толкова надценен. Беше outwrestle-нат стабилно от Rashad, имаше огромни проблеми да свали Nogueira и му подариха победа срещу Machida. Сега, когато за пореден път срещна един по-адекватен wrestler, който му спираше takedown-ите без проблеми, Davis е буквално неадекватен и изглежда като от аматьорските лиги. Да, има победа срещу Gustafsson, но разликата в темповете на развитие е огромна и Davis си е толков  зелен, колкото беше преди 2-3 години. 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...