Jump to content

ROH & NJPW Present: WAR OF THE WORLDS (17/05/2014)

parcaleste

Recommended Posts

WAR OF THE WORLDS on Saturday May 17th at the Hammerstein Ballroom in New York City will be an unforgettable night for wrestling fans. This event will see ROH talent face off against New Japan talent in a true war between two worlds. ROH and New Japan officials have decided which competitors from their respective organizations they want to see face off against one another. We are thrilled to announce these rare encounters:

roh051714.jpg
ROH & NJPW Present: WAR OF THE WORLDS
Saturday, May 17th, 2014 – 7:30PM
The Hammerstein Ballroom – New York City

ROH WORLD CHAMPIONSHIP
Winner of Adam Cole vs. Kevin Steen from GLOBAL WARS (ROH) vs. Jushin “Thunder” Liger (NJPW)

It will certainly be a historic contest as ROH’s top wrestler defends his World Championship against the legendary Jushin Liger. Will Liger change the international landscape of professional wrestling by becoming the ROH World Champion? Or will Adam Cole/Kevin Steen walk out of New York with the gold and add this huge win to their list of accomplishments?

IWGP HEAVYWEIGHT CHAMPIONSHIP
AJ Styles© vs. “Unbreakable” Michael Elgin
(ROH)

**5/3 in Fukuoka, Japan Kazuchika Okada defends the IWGP Heavyweight Championship against AJ Styles. The winner of that match will defend against Michael Elgin on May 17th
Elgin earned his IWGP Heavyweight Championship opportunity by defeated Kevin Steen at Supercard of Honor 8. With Elgin obsessed on winning World Championships, will his New Japan dream finally come true? Or can Okada defend his gold on American soil?

ROH WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP
The Young Bucks©
(Bullet Club) vs. reDRagon (ROH)

The Young Bucks shocked fans by capturing the ROH World Tag Championships from reDRagon a few months ago. reDRagon has already earned their championship rematch and looks for redemption against the current IWGP Junior Heavyweight Tag Team and ROH World Tag Team Champion Young Bucks. reDRagon has been ruthless in the ring since losing the gold. Will they get back the championships that they held for the better part of last year? Or will The Young Bucks prove that what happened a few months back was not an upset or fluke?

IWGP WORLD TAG TEAM CHAMPIONSHIP
Karl Anderson & Doc Gallows©
(Bullet Club) vs. Jay & Mark Briscoe (ROH)

The Briscoes are 8 time ROH World Tag Team Champions. Can they add the IWGP World Tag Team Titles to their list of accomplishments? Or will the big man tag team of Anderson and Gallows retain?

ROH WORLD TV CHAMPIONSHIP
Jay Lethal©
w/ Truth Martini (ROH) vs. KUSHIDA (NJPW)

Shinsuke Nakamura (NJPW) vs. Kevin Steen or Adam Cole (ROH)

"Rainmaker" Kazuchika Okada (NJPW) vs. Cedric Alexander (ROH)

Takaaki Watanabe & The Forever Hooligans (Rocky Romero & Alex Koslov (NJPW)) vs. ACH, Matt Taven & Tommaso Ciampa (ROH)

Gedo & Jado (NJPW) vs. The Decade (Roderick Strong & BJ Whitmer w/ Jimmy Jacobs (ROH))

Hiroshi Tanahashi (NJPW) vs. Michael Bennett w/ Maria Kanellis (ROH)

Caprice Coleman vs. Silas Young

Това е потенциален кард на годината, нямам търпение!!!

Възходът и пададението в безскупулния бизнес

• 2 weeks later...
parcaleste

Влизам днес да видя има ли добавен мач по кардовете и от официалния сайт на ROH ме изненадват (не)приятно със спойлер относно Main Event-a тази седмица:

"King of Strong Style" Shinsuke Nakamura vs. "Mr Wrestling" Kevin Steen

В първия момент мега-маркнах, във втория леко повехнах. Не че резултатът от тази седмица ще е нещо неочаквано, но все пак си е тъпо.

Ъпдейтнал съм карда без спойлера.

• 2 weeks later...

Много мощен War of The Worlds, всички мачове бяха на супер ниво, но най-добрия откъм качество според мен беше Young Bucks vs reDRagon. Bucks правят ебати маневрите, но не ме кефят защото изглеждат като пропаднали рокаджии. Колкото до reDRagon, освен, че изглеждат ебати яките, забиват и много мощни ритници и маневри, просто уникален отбор са, а песента им е убиец. Брискотата също радват на макс, жалко, че паднаха от Bullet Club-а, искаше ми се да прибавят и NJPW титлите към колекцията си. Мача на Cole и Liger също беше мега мощен, радвам се, че най-големия талант на ROH в момента продължава да мачка наред със златото, дано не го дроп-ва скоро. Майкъл Елгин е пълна нула, изобщо не ме кефи и се радвам, че Стайлс запази титлата си, въпреки, че и Окада е големец, но и на Стайлс съм доволен. Ще се повтаря - Много мощно PPV, всичко беше уникално, 10/10. 

А, да... Daniels & Kaz идват, евалата!!!

Марк на годината (2017); (2018).

Наистина много силно шоу, като качество на мачовете е най- доброто PPV, което съм гледал тая година. Практически нямаше нито един слаб мач. А и да не забравя, Стив Корино се раздаде напълно и надмина дори себе си в ръсенето на бисери. :D 

ReDragon и Bucks направиха най- качествения сблъсък. На мен Young Bucks ми изглеждат като някакви педалчета, но на ринга са ужасно добри. Сега може би да очакваме новите шампиони срещу Брискотата?

Другите двубои също си бяха екстра качество. Държа да отбележа, че се радвам, че този път Коул спечели мача си без преди това да има 1000 намеси в негова полза.

Със Стийн какво става, да не би наистина да се маха?

Отрицателен момент на шоуто: не видяхме #TheNewsStreak. :(

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

parcaleste

Нелошо шоу стана, малко бях прехайпнал като че ли и май не можах да му се насладя както ми се щеше, но ще се опитам да го "разбия" малко:

- откриването беше... абе добро - AJ на микрофона не е мръднал, не успя да се възползва добре от публиката, а си заговори за keyfabe-ани неща от NJPW, но си заслужаваше само заради брутално мощните "FUCK TNA! FUCK TNA!" скандирания. :ph34r: Логичен избор да вкарат Okada в мача за тилата, нищо против Cedric, ама има още бя 'леб да изруча, дока стигне такова ниво. Сегментът беше стабилен и публиката го изкльопа като топъл хляб.

Takaaki Watanabe & The Forever Hooligans vs. ACH, Matt Taven & Tommaso Ciampa - изненадващо читаво exhibition мачле, въпреки моите приятели от Forever Hooligans в него. Малко не разбрах ролята на АСН, в някое от последните ТВ шоута го гледах, че се мъкне с Декадата... хм.

Gedo & Jado vs. The Decade - нищо феноменално тук, но и нищо, което да се оплюе. Напълно споделям мнението на (БОГ) Corino (shoot или не) за BJ - има нещо в него, което ми е адски противно.

Jay Lethal vs. KUSHIDA - много добър мач! KUSHIDA беше бая over и направи някои много добри неща, а накрая Truth като издърпа рефера от ринга сърцето ми пропусна удар - адски добър near fall.

Hiroshi Tanahashi vs. Michael Bennett - имаше хубаво разказана история с намесите на Maria, та от тази гледна точка мачът ми хареса - като кеч - не толкова. Bennett принципно е добър кечист, но съм забелязал, че не винаги му се получават мачовете. Tanahashi беше яко over (очаквано). Cross Body-то извън ринга беше хайлайта на сблъсъка (настрана от прилепените устни на Синклер и Мария, lol).

Shinsuke Nakamura vs. Kevin Steen - уф... не остнах доволен. Дойде ми муден мач, опитаха малко с хумор в началото, но след това забуксуваха, стилово ли не се напаснаха, не знам. Kevin принципно е по-catch-as-catch-can кечист, докато Nakamura е по-скоро striker (да го наречем) и нещо не станаха работите. Малко странно и как Steen изпъкна чисто като образ със закачките и майтапите, докато японецът след победата директно си тръгна, а не е като и да не е "интересен". Малко останах с впечатлението, че един вид не беше там.

Сегментът след мача беше много силен (въпреки ДВАМАТА олигофрени от публиката, къде се опитаха да го съсипят - евала на Steen, че ги насра така, това просто трябва да се види :D ) - Silas е голем дзвер и е точно как трябва да бъде един гаден heel - гнусен, долен и устат. С интерес ще им гледам програмата, която ще да е доста кратка, тъй като Kevin наистина се маха от ROH... поне като човек с постоянен договор. Малко ми е трудно да си представя, че точно сега, с новороденото дете ще подпише с WWE и ще се обрече на да се прибира вкъщи веднъж на две седмици, но - човек никога не знае.

Bullet Club vs. Jay & Mark Briscoe - много добре се получи този мач, двата отбора се сработиха страхотно, чак се изненадах. Силната чиста победа.

The Young Bucks vs. reDRagon - този мач е ЗАДЪЛЖИТЕЛЕН за всеки един фен на отборния кеч (а и на кеча въобще) - успяха да надминат предния си сблъсък, което си е брутално сериозно постижение. Това са ми двата любими отбора в света на кеча в момента, просто са феноменални. Накрая на ПЕТТЕ последователни РАЗМЕНЕНИ near-fall-а съм марквал като малко дете - уникален звършек на мача, просто... задължителен за гледане.

Bucks са гнусарчета, но пък затова са си и лепнали такъв gimmick и го играят heel-чета, без да си слагат чорапи по ръцете, да се обличат като Магнито или да си вземат трети гей за DJ.

Колкото до това с кого най-вероятно ще враждуват Драконите сега:

Adam Cole vs. Jushin “Thunder” Liger - очудващо добре се получи този мач, останах приятно изненадан. Особено в началото с "чистия" кеч си беше приказка. Логична победа на Adam Cole Baby! Liger за човек на 50 години беше... wow!

AJ Styles vs. “Unbreakable” Michael Elgin vs. Kazuchika Okada - много солиден троен мач, но като че по ми се щеше да гледам класически сблъсък един срещу един. Elgin напоследък и мен започна да ми става малко неприятен, като прическата му е най-малкият ми проблем с него (бих му препоръчал да си направи Steve Austin прическа, че прилича на redneck евреин така). Логично и той отнесе туша, тъй като не виждах как в мач за IGPW титлата топ младата звезда на NJPW и новокоронованият им шампион (което не се случва толкова често) от Щатите, който между другото е доказана звезда от световна класа, ще трябва да джобят на трета страна (в смисъл човек, нищо общо с това, че Elgin е от Канада), а накрая Adam Cole (Baby!) затвърди heel-ския си образ като разчисти ROH ринга от NJPW мейн ивентърите - прекрасен завършек на шоуто.

За да обобщя (започвам с лошото, че да завърша позитивно) - две "разочарования" - мачът на Steen с Nakamura и публиката, която в началото на шоуто почти срути тавана на залата (Olimpic би оценил тая чудесия подобаващо), но за втората част хората издъхнаха и избухваха спорадично - нещо се надцениха нюйоркските смаркове и сами си подложиха бананената кора, на която се подхлъзнаха и паднаха по нос. Като цяло доста добро, без каквито и да е простотии и фрапантнизми шоу, с много качествен и бих казал различен стилово (мач за мач) кеч, с уникални коментари от страна на Corino (тоя човек е БОГ на коментаторската маса) и с един феноменален и просто задължителен за гледане отборен мач, който не може да се опише с думи - трябва да се "изживее". :beer:

Малко не разбрах ролята на АСН, в някое от последните ТВ шоута го гледах, че се мъкне с Декадата... хм.

^^

Всъщност Тадериъс Томас се мъкне с тях.

hjgh.thumb.jpg.36c3e40e4085ddcbd2d8a7f5f

parcaleste

Ъх, може. Там всички негра са ми еднакви... сигурно съм прихванал нещо от Миро Русев. :ph34r:

degenerat 2

За разлика от Global Wars, където останах разочарован като от едно средно качество iPPV на ROH, тук мога да кажа че съм много доволен от шоуто.

Първите два мача бяха добри без да са нещо особено, просто приятни за гледане срещи.

Lethal vs KUSHIDA стана невероятен мач, с много добри моменти и край. Много ми хареса държанието на heel Lethal и това как отказа третия скок между въжетата, който публиката очакваше. Винаги ме радва когато някой при turn променя и нещо от стила си на ринга.

Briscoes vs Bullet Club беше OK мач с хубав край и важна победа за шампионите.

Nakamura vs Steen имаше добро начало и страхотен край с повдигането от Бума Йе на 1 преди повторния удар(бях виждал това да става само срещу Ibushi на climax-a). Останалато обаче не се получи особено добре. Искаше ми се да видя Roderick Strong срещу Nakamura, но за съжаление не стана на нито един от двата event-a.

Bennett vs Tanahashi ми хареса повече отколкото очаквах. Според мен се сработиха добре и мача можеше да е малко по-дълъг, но краят дошъл малко след бруталния straight jacket суплекс на ръба беше някак реалистичен.

Young Bucks vs ReDRagon беше awesome мач от до. Просто невероятен. ReDragon са страхотни, а Bucks са най-добрият отбор в света без съмнение. Това за външния им вид не мога да го приема сериозно. При всичко уникално което правят най-малко ме вълнува как изглеждат.

Liger vs Cole - mark-нах здраво на началото, защото нещо такова вече се вижда рядко. Другото беше поредна гениална тактическа битка от Cole. Истинско удоволствие е да го гледа човек.

Main event-a се получи стабилно като качество, но за съжаление имаше ясен победител и развитие. Краят с Cole разчистващ ринга дойде добре.

Когато излезе новината за съвместните шоута с NJPW си създадох твърде високи очаквания, които остават леко неоправдани, но и така War of The Worlds беше отлично шоу.

THE WHOLE SHEBANG JOHNNY GARGANO

7974037W.jpg

• 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...