Jump to content

Showtime Boxing "Mayweather vs. Maidana" - 3 май 2014


Recommended Posts

mayweather-vs-maidana-poster.jpg

 

Date: 3 May 2014

Venue: MGM Grand, Las Vegas, Nevada

Live on PPV

 

Main Event:

Floyd Mayweather Jr. © (45-0) vs. Marcos Maidana (35-3) © (WBC, WBA, The Ring, Welterweight Title)

Undercard:

Amir Khan (28-3) vs. Luis Collazo (35-5)

Adrien Broner (27-1) vs. Carlos Molina (17-1)

Daniel Ponce de Leon (16-0) vs. Marco Antonio Periban (20-1)

Link to comment
  • 4 weeks later...

Това беше доста добър мач. В последните години добър (атрактивен) мач и Mayweather в едно изречение си беше оксиморонно, но този Mayweather и Maidana направиха нещо, което дълго ще се помни Да, част от значимостта определено идва от това, че Maidana е първият човек от много време, който се би като равен с Mayweather, но освен, че беше доста успорвано и двамата показаха доста умения и най-вече издържливост. Maidana е пълен психопат на ринга. Така трябва да се бие човек с боец от ранга на Mayweather, защото, ако се биеш с личността Mayweather, а не с боксьора Mayweather, то си загубил още преди да излешен а ринга. Вместо това Maidana буквално хвърли всичко върху Mayweather и остави всичко на ринга. Е, не беше красиво, но пък беше изключително ефективно. Mayweather от своя страна показа защо е непобеден. Персоната му на моменти лъже и е лесно да забрави човек колко физически и психически издържлив е. Нищо общо с протежето му Broner, който беше огънат на две от Maidana. Floyd запази самообладание, дори когато видимо не виждаше след headbut-а и взе контрол над боя.

При единственото гледане дадох победата на Mayweather 115-113, но дори и победа на Maidana би била заслужена. Както споменах, това е начинът по който да си равностоен на Mayweather. Разликата обаче е, че докато Cotto успяваше да притисне Mayweather до въжетата, вторият не оставаше там дълго, докато Maidana държеше Mayweather там продължително време. Определено беше изненадан от нестандартността на Maidana, който е много труден за разгадаване и удря от доста странни ъгли, които обикновенно не би трябвало да работят. Все пак, Mayweather успя да го разгадае във втората половина, а Maidana вече беше видимо изморен от темпото, което налагаше първите рундове. Доста се говори, че Mayweather се забавя, което е вярно, но Mayweather никога не е бил човек на рефлекси и скоростта. Да, той разчита на тях, но не до такава степене колкото разчиташе Roy Jones Jr, който в момента не е никакъв фактор. Mayweather е гений на ринга и това му е най-доброто оръжие. За това и със стареенето става все по-добър в тактическия аспект, което до някаква степен компенсира за загубаната на скоростта му.

Реванш би трябвало да има, но всичко зависи от buyrate-ът на шоуто. Ако той е под милион, което е провал за стандартите на Mayweather, е много вероятно да търси друг опонент. Каквото и да стане, Maidana определено записа името си сред големите и ще го гледаме още дълго.

Link to comment

Дайте линк за този мач , че съм го пропуснал.Чак сега разбирам за него.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Сега чак го гледах мача, че нямам какво да правя. Абе, факт, че най-накрая някой сериозно се опъна на Флойд - първите рундове особено вкара много добри удари Майдана. Но като цяло си личеше през повечето време, че Мейуедър е по-класният от двамата. Аржентинецът (ако не бъркам) изравняваше силите повече с желание и хъс, отколкото с реални боксови умения.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...