Jump to content

BWC Top Ten: Десетте най-велики реакции на публиката в професионалният кеч.


G

Recommended Posts

Ще открия новата ми идея BWC Top Ten с десетте най-велики реакции на феновете в професионалният кеч като цяло. Както знаем един от най-значимите фактори и мерител на успеха в една кеч компания са реакциите, които предоставят добрите хорица в залата. Енергията и атмосферата главно зависят от отдадеността на публиката и тяхното настроение към продукта, затова ето кратък списък с моментите, които са накарали всеки един кеч фен да настръхне и да получи "душевен оргазъм":

 

...

 

10. "Биреният" камион на Stone Cold Steve Austin:

 

 

Една от най-големите кеч икони - Стив Остин е виновник за множество брилятни моменти, които са развеселявали и ощастливили фенове от целия свят, но тази негова култова поява на Monday Night RAW ще бъде запомнена и говорена докато съществува бизнеса. Едни от най-забавните и значителни "фенски" моменти с "Ледения" са именно от враждите му с шефа на WWF/WWE Vince McMahon. Само седмица преди мачът между Austin & The Rock, предвиждан за Wrestlemania, Vince и компания най-нагло опитаха да засипят с подигравки "Гърмящата змия", което определено не бе добра идея. Отмъщението на Остин несъмнено бе стилно, след като звездата излезе с цял камион пълен с бира и след кратко промо той засипа враговете си с въпросното пиво, събуждайки невероятна реакция от щастливата публика по време на класическия Monday Night RAW. Kurt Angle успя да направи подобен номер години по-късно с прясно мляко, но този спретнат от Hall of Famer-a "prank", определено ще остане в историята, като един от най-добрите от това естество!

 

 

9. Dolph Ziggler кашира MITB куфарчето си срещу Alberto Del Rio:

 

 

Това бе още един нажежяващ публиката момент, който се случи на Monday Night RAW точно след Wrestlemania 29. Феновете искаха промяна и неочаквано я получиха с появата на "The Show-Off", който кашира куфарчето си на видимо контузения Del Rio. Публиката след Wrestlemania винаги е доста луда, затова и запомнящите се моменти като този бликат на шоуто излъчено след нея. Феновете отдавна очакваха Dolph да кашира придобивката си и от WWE улучиха точния момент, превръщайки спечелването на титлата от Ziggler в едно от най-интересните събития през годината. Въпреки, че след това "Фукльото" се контузи лошо за много дълъг период от време, този момент определено го изгради като стабилен Main Eventer.

 

 

8. Stone Cold помага на Mankind да победи The Rock и да вземе титлата:

 

Връщаме се в Attitude ерата на WWF, когато едни от най-интересните за феновете врагове бяха легендите The Rock & Stone Cold. Този завършек е от мач между Mankind & The Rock, в който отново "Корпорацията" имаше наглостта да се намеси за да помогне на "The Corporate Champ" Rocky. Все пак плановете на Vince и компания не се реализираха, след като Austin излезе и пресова главата на The Rock с метален стол отникъде, което накара феновете в залата да избухнат. Mankind спечели титлата безапелационно след последвалият туш! Още с избухването на музиката на Austin публиката mark-на out по невероятен начин, превръщайки появата на "Гърмящата змия" в един от най-значимите му моменти на ринга.

 

 

7. Дебютът на Chris Jericho - Monday Night RAW:

 

 

Chris Jericho бе винаги добре приеман от феновете на WCW, но дебюта му в WWF бе абсолютно феноменален откъм реакция на гостуващите хорица в залата. През този Monday Night RAW, The Rock бе в средата на ринга за да отправи предвидените закани срещу опонента си The Big Show, когато отникъде Jericho накара публиката да изригне с появата си, дебютирайки в компанията. Емблематичен момент, който даде съвсем ясна насока на образа и кариерата на Y2J в WWE, след силното му промо.

 

 

6. Завръщането на John Cena - Royal Rumble 2008:

 

 

Дори враговете на Сина са марквали на този момент, а и да нека бъдем реалисти, няма как да не бъде вкаран "Royal Rumble moment" в подобна класация. Ситуацията бе специална, защото за първи път Cena не бе "натрапваният" на всички кечист и заради дългата му контузия никой не очакваше да го види, като последния появил се в Ръмбъла участник. Когата музиката на Сина избухна в залата при появата на числото 30 на екрана, предполагаемо суперзвездата получи най-големия си "crowd pop" от началото на завидната си кариера. След този момент Сина успя да спечели големият мач и да осигури за феновете прекрасна вечер в Madison Square Garden.

 

 

5. Завръщането на Triple H след тежка контузия през 2002:

 

 

Трудно е да се забрави, че преди контузията на коляното му през 2001/2002, Triple H бе един от най-запомнящите се heel-ове в компанията за всички времена. Заради въпросната контузия, Трипс пропусна изцяло историята с "Инвазията" на WCW & ECW в WWF, затова от компанията нямаше как да не превърнат завръщането му в един прясно изтискан "Fresh". Публиката избухна, когато музиката на Хиксовете изгърмя в залата, а и самия "Cerebral Assassin" изглеждаше повече от надъхан от завръщането си и се възползва от всяка една секунда прекарана на ринга с феновете му.

 

 

4. RVD побеждава John Cena и печели титлата - ECW:

 

 

Ако сте били фенове на ECW, определено сте били и фенове на Rob Van Dam, едно от най-големите имена в компанията. Знаменитата вечер, в която RVD спечели титлата от John Cena, след намесата на Edge, бе един от моментите, които подлудиха hardcore ECW феновете в залата. "Непобедимият" Cena бе фаворит в мача си срещу Rob, но в крайна сметка от WWE бяха взели решение да изненадат приятно събралите се фенове и да им предоставят неуспорим и значим момент, на който спокойно да си избухнат. Никой не очакваше появата на Edge в мачът и отброяването на Heyman веднага след това, което доведе и до неизбежния шумен pop след туша на Rob... Van... Dam!

 

 

3. British Bulldog побеждава Bret Hart в UK:

 

 

Наистина исторически и култов WWF момент. Summerslam.. Лондон.. значима победа на The British Bulldog над една от най-огромните легенди в бизнеса Bret Hart, какво повече могат да пожелаят англичаните? Наистина невероятен мач, може би най-добрият на Британска земя с изключителен завършек, който няма как да не фигурира в тази класация. По времето когато все още The Intercontinental Championship бе значима титла, подобен мач на стадион Wembley през далечната 1992 можеше само да взриви очакващите спектакъл англичани. Реакцията определено бе очаквана, защото не много често британците виждат своите герои с големи победи, като тази в WWE.

 

 

2. Stone Cold се завръща за да помогне на Team WWF: 

 

 

Stunner... Stunner... Stunner.. By Gawd.. Stunner, кой не помни този момент!? Изключителен миг за Stone Cold, както и за самите фенове, вероятно най-запомнящия се такъв на "Гърмящата змия"! Остин не бе взел участие във враждата между WWF и обединените сили на ECW/WCW, заради "омразата" си към CEO-то на компанията - Vince McMahon, но когато огромен brawl между двете страни настана внезапно и публиката извика името му, Steve в своя си стил, като badass бог се отзова за да раздаде правосъдие. Определено един от най-силните периоди като цяло в историята на WWF.

 

 

1. CM Punk печели световната титла от Cena в Чикаго:

 

 

Неуспоримо един от най-великите моменти за много фенове от "новата" история на WWE. Развитието покрай образът на CM Punk в този период бе невероятно и слабост за много голяма част от WWE аудиторията, като това превърна победата му на Money in the Bank в може би един от най-великите моменти в историята на компанията, крайно необходим след огромния застой и липсата на герои след Attitude Era-та. Решението на WWE да дадат титлата на CM Punk го превърна в "The Man" и една от най-големите суперзвезди, които са участвали в развитието на компанията. Феновете в Чикаго определено се превърнаха в едни от най-заклетите кеч фенове, след подкрепата им за местния герой и освиркванията им към John Cena, с които почти не прокудиха тогавашния WWE световен шампион от залата! Когато Пънк спечели титлата и си замина през публиката, изражението на лицето на Vince McMahon бе безценно... wait for it.. legendary!

 

...

 

Скоро ще постна и малко Honorable Mentions:

 

Главен източник: http://bleacherreport.com/

Link to comment

Всичко е субективно, но eто някои от моите любими моменти/реакции на публиката.

 

Естествено, култовото видео от завръщането на The Sandman в ECW:

 

https://www.youtube.com/watch?v=etF5YdJwBmY

 

И любимото ми:

 

Link to comment
RcadestickR

Сещам се за това:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ktCg4Mb-m_8

 

Също имаше един момент от Slamboree 1998, който не мога да намеря в youtube, или някъде другаде, вероятно заради шибания Network. Може би най-големият pop в историята на WCW е след като Ciclope печели Cruiserweight Battle Royal-а и шанса да се бие за титлата срещу Jericho веднага след това. Ciclope решава да си махне маската и разкрива... Dean Malenko, който с месеци е бил унижаван от Jericho. Намерте си турнира, публиката изкърти залата. :D

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

10-1.  Ню Джърси > All

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Къде е "Slamming Andre the Giant, brother" :D

 

 В статията май беше на 11 или 12 място, но от мързел реших да ги съкратя на 10 броя крясъци. :D

Link to comment
HeaDMaKeR™

Сещам се за това:

 

https://www.youtube.com/watch?v=ktCg4Mb-m_8

 

Също имаше един момент от Slamboree 1998, който не мога да намеря в youtube, или някъде другаде, вероятно заради шибания Network. Може би най-големият pop в историята на WCW е след като Ciclope печели Cruiserweight Battle Royal-а и шанса да се бие за титлата срещу Jericho веднага след това. Ciclope решава да си махне маската и разкрива... Dean Malenko, който с месеци е бил унижаван от Jericho. Намерте си турнира, публиката изкърти залата. :D

Аааа, братле, това помня го гледах по Eurosport с коментара на wcwmaniac и реакцията наистина беше зверска. :beer:

 

Иначе, като почти всички и аз се кефя на луди публики а.к.а Wrestlemania post show, Chacago, NY, etc, които правят шоуто невероятно и мачовете на лица като Curtis Axel и The Miz, поне гледаеми.Имам много любими чантове от "change the channel", което беше скандирано по време на едно ECW през 2006 м/у мач на Batista и Show, до "sexual chocolate". :D

Реакцията, която Cesaro получи след като обяви, че е Paul Heyman guy също беше чудесна, дори мога да я сравня с тази, която Ziggler получи миналата година, но любимото ми остава победата на Punk в Chicago, когато почти целия форум гледахме на живо и коментирахме в mIRC.Беше забавно.

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment

Още преди да вляза в темата, щом прочетох заглавието, веднага разбрах, че става въпрос за поредната идея на G :lol: Жалко, че ще има още 1-2 броя след този :(

35izpu1.jpg

Link to comment

Имаше един RAW в Милано, където дебютира Сантино и публиката беше лудница.

Link to comment

Те това е истинска реакция, а не само ентранс поп

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Още преди да вляза в темата, щом прочетох заглавието, веднага разбрах, че става въпрос за поредната идея на G :lol: Жалко, че ще има още 1-2 броя след този :(

 

Не успях да предизвикам реакция от Грухтиста, каквато Hogan получава от публиката, а? :( Дано успея със следващите няколко броя! :D

 

Ето и още нещо, за което се сетих:

 

Link to comment
RcadestickR

Canada Special :D

  

https://www.youtube.com/watch?v=7foAFpS2EHs

 

https://www.youtube.com/watch?v=pfMWNZLxtzE

 

 

 

 

^Това последното Nitro с плочата на Bret има наистина силна публика, която освирка хора като DDP за сметка на Hogan. По-интересното беше, че DDP се беше подготвил и си ги хийлна. Ето ви го и него цялото.

 


 

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

На 1во място е момент, който дори не пада в топ 20, а Скалата/Хоган ги няма никви :( Взимай си витамините, брадър!

9MLnN5Y.gif

Link to comment

http://www.dailymotion.com/video/xqjisp_the-greater-power-revealed-stone-cold-becomes-ceo-of-the-wwf_sport&start=1327

 

RAW is WAR 06.07.1999 - След като се оказва, че Винс е The Greater Power, Линда обявява отказа си от позицията на CEO в компанията и представя заместника си Stone Cold Steve Austin. Сетих се за тоя момент и свързах лаптопа с буфера, за да чуя реакцията на публиката по-добре...No comment... 

 

пп. Ако не се е отбелязал точния момент на клипа, превъртете до 22 минута.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...