Jump to content

Лудият швед Alex Gustafsson appreciation thread!

G

Recommended Posts

2igm15c.jpg

Фен съм му от ден 1, но последните му мачове определено го направиха mainstream суперзвезда! Невероятен отново с лудата си победа над Posterboy Manuwa и front flip-a след това на UFC Fight Night London. Браво, Алекс, сега пребий и мазния Jon Jones и донеси на бялата раса една значима победа и титла  :ph34r: Определено нямам търпение до един от най-експлозивните реванши в историята на UFC - Gustafsson vs. Jones, но дотогава който иска да изрази почитта си към този шведски бог - Alex "The Mauler" Gustafsson да го стори в тази тема. Мир!

По-добрият избор е да го пуснат срещу DC, за да видим кой е претендент номер 1.Мануа беше ясно че ще бъде нокаутиран, въпроса беше в кой рунд точно.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Чакайте да видим първо дали въобще ще се стигне до реванш. Тешейра не е поредният опонент, при който въпросът е в кой рунд ще бъде прегазен. Луд е бразилецът, за мен няма да е така изненада да победи Джон Джоунс, не знам защо всички го отписват така.

Иначе Густафсон си е класа и ако успее да се подобри още мъничко, съм убеден, че един ден ще окичи пояса на себе си.

По-добрият избор е да го пуснат срещу DC, за да видим кой е претендент номер 1.Мануа беше ясно че ще бъде нокаутиран, въпроса беше в кой рунд точно.

Ти па много си знаел, че ще бъде нокаутиран Манува - те букитата бяха убедени, че до решение ще стигне, па да не говорим за феновете.

Викинги БОКОВЕ! 

Джонката да му мисли отсега, а всеки, дето вика за Gustaffson/Cormier match-up с надеждата, че Сашо ще бъде пребит като куче се лъже много стабилно - той Кокалягата, дето се води експлозивен и атлетичен едва го домъкна до земята(от 100000 опита 2 успешни!), па за Кормиер, дето още има съмение за кардиото му (дори и с диети на 205 lbs !) какво остава. 

result.jpg?1418684825.53848

Изглежда,че Гус ще си получи мача за титлата ,а Кормие след това ще се бие с победителя .

Ти па много си знаел, че ще бъде нокаутиран Манува - те букитата бяха убедени, че до решение ще стигне, па да не говорим за феновете.

Викинги БОКОВЕ! 

Джонката да му мисли отсега, а всеки, дето вика за Gustaffson/Cormier match-up с надеждата, че Сашо ще бъде пребит като куче се лъже много стабилно - той Кокалягата, дето се води експлозивен и атлетичен едва го домъкна до земята(от 100000 опита 2 успешни!), па за Кормиер, дето още има съмение за кардиото му (дори и с диети на 205 lbs !) какво остава. 

Мануа беше огромен underdog в тази битка.Доста overrated, при положение че всичките му победи в организацията са чрез TKO(injury) над разни UFC бойци.Едва ли някой си е мислил, че с такъв опонент Густафсон ще се мъчи 5 рунда.

DC със съмнително кардио - не мисля.Явно не си гледал Barnett/Cormier в Strikeforce.Отделно тренира с Валаскез, стана Strikeforce GP шампион, няма загуба и т.н.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Викинги БОКОВЕ! 

DC ще има проблеми да свали Gustafsson на земята? Daniel Cormier, който е шест пъти US Open шампион, NCAA runner-up, капитан на Олимпийския отбор на USA по борба, шампион на Pan-Am игрите и медалист от световно първенство? За него става въпрос нали? Daniel Cormier може да свали всеки, когото поиска в тази дивизия, както го правеше в HW. Ако си говорим за wrestling, Daniel Cormier е над всички в тази дивизия, включително Gustafsson, включително Johnny "Bones" Jones, Phil Davis, Rashad Evans и т.н. Дори, ако говорим за all-time wrestlers в MMA, DC е там със сигурност. DC е wrestling треньорът на Cain Velasquez, един от най-доминантният wrestler в HW дивизията. DC му е шибан треньор... Nuff Said. Да, може да е "дебел", но DC е огромен атлет, както е всеки, който е бил на Олимпийско ниво. Шибаните му бъбреци отказаха през 2008. Цяло чудо е дори, че се състезава в момента.

Gustafsson е добър, доста при това, но победата му срещу Manuwa беше формалност. Jimmy "The Fluke" Manuwa, на когото последните му няколко победи бяха сред контузии на опонентите му, е на светлинни години от елита в тази дивизия, а самият мач беше абсолютно ненужен. Това естествено не бива да умаловажава Gustafsson, който както казах вече, е животно. Ако Jones нямаше онзи изродски четвърти рунд, който обърна мача, в момента Gustafsson щеше да е шампион. Johnny Bones вече беше почнал да си мисли, че всичко ще идва лесно, за това и Gustafsson го хвана по долни гащи и го expose-на стабилно. Дали ще се повтори втори път? Не, втори път Jones няма да проспи първите три рунда, но това не значи, че Gustafsson няма уменията да го победи. И двамата спечелиха много от този мач и за това реваншът е толкова очакван.

Jones е напът да стане най-добрият MMA боец, бил се някога. Да, по-добър от Anderson Silva, по-добър от GSP и Fedor. Това ще стане, ако успее да разчисти дивизията, което ще го направи най-успешният MMA боец от към победи. Защото, ако има нещо, което говори срещу големите три, то това е, че реално опозицията им не беше елитна. LHW дивизията винаги е била една от най-силните в MMA. Jones вече разчисти старото поколение бойци и го направи доста убедително. Ако успее да направи същото и със сегашното, Jones ще е еднолично на върха.

Jones/Texeira vs. Gustafsson, Cormier срещу Davis/Johnson. Всичко друго е нелепо.

Моето мнение е, че DC е много добър и striking-a му е станал невероятен през последните няколко години, но не мисля, че ще се справи с Gustafsson ако се бият в стойка! Фактите са, че Jones има сърце на шампион, невероятно кардио и атлетизъм, но никой не е по-добър striker в LHD от Alex. Да, Jones го смаза в последният рунд, но преди това просто отнесе най-огромния побой, който съм виждал за 5 рунда в дивизията и бе ясно, че въпросното смазване се получи, защото Alex се измори и започна да прави грешки към края. Ето, ако не се сещате на какво приличаше след мача, "шампиончето" Джоунс:

ohmgzt.jpg

Колкото до Manuwa, наблегнахте на "fluke" победите му чрез контузия, все едно той е бил виновен. Аз си мисля, че мачовете му говорят достатъчно за таланта, който притежава. Ясно, че се правеше на интересен преди да дойде в UFC и казваше, че ще смаже всеки там, НО Manuwa е страшно опасен в стойка. Не знам, защо всеки гледа фактори като медийно влияние, интервюта и изопачаване на истината за да определи боец в този спорт. Според мен най-напред се гледа техниката, след това издръжливостта, гъвкавостта, изобретателността, как си с нервичките и тн., и най-накрая може да се обърне внимание на някакви интернет модерни разбирания за MMA-я! За техниката на Manuwa мога да кажа, като човек изгледал мачовете му, че е доста добра, като особено лявата кука е страшилище. Също така той има доста повече движения в аресенала си от останалите англичани в компанията и MMA като цяло, за да не кажете, че тази лява кука всеки втори англичанин я използва добре и ги определя едва ли не, като бойци (пр. Daley, Hardy и тн.), Проблемите на Manuwa в този мач бяха два! Първият, че се стресна прекалено много от spotlight-a, личеше си че нервите му не издържаха в един момент и се измори бързо, също така определено бе дървен, ако изгледате миналите му мачове ще забележите разликата в движенията и бързината! Но главният му проблем бе, че се изправи срещу Alexander Gustafsson, който е най-добрият striker в дивизията и прави общо взето повечето хора да изглеждат смешни в един момент когато застанат срещу него. Също така трябва да се предвиди фактът, че след загубата си от Davis, Gustafsson и треньорите му са подобрили wrestling аспекта на шведа драстично. Мисля, че бе показателно в боят срещу Jones, който също така има доста титли и отличия като борец.

Аз мисля, че DC е невероятен борец, но това няма значение в MMA мач, в който се биеш срещу най-добрите.. трябва в подобен сблъсък да си готов за всичко. По тази логика можем да кажем, че Gustafsson като е мега добър в стойка мача е ясен. Аз мисля, че The Mauler ще победи DC ако се изправят един срещу друг, но определено този бой би бил уникално успорван и близък.

Каквото и да стане в подобен мач едно е сигурно и двамата имат уникален шанс да смажат Джоунс, който не мисля, че след title fight-a с Алекс може да се нарече най-добрия в света. Да, има невероятно сърце и прави всичко за да победи, но не можеш да изядеш толкова бой и да си мислиш, че си най-добрия.. просто си намерил начин да спечелиш! Според мен ако Джоунс се изправи срещу DC или Gustafsson (за втори път) няма да успее да си запази титлата, колкото и да си вярва, просто му липсва тази сила на удара, която в един момент когато ти е* м* в мач е необходима за да обърнеш резултата! Само с лакти и колене няма да става цял живот, особено срещу хора които не можеш да контролираш от дистанция или на земята! Ако в крайна сметка DC се сбие с Alex, който и да излезе жив от този бой, Джоунс много трудно ще запази...

Относно Teixeira, пичът няма абсолютно никакъв шанс срещу, който и да е от тримата! Джоунс ще мине през него! :D

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...