G Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Фен съм му от ден 1, но последните му мачове определено го направиха mainstream суперзвезда! Невероятен отново с лудата си победа над Posterboy Manuwa и front flip-a след това на UFC Fight Night London. Браво, Алекс, сега пребий и мазния Jon Jones и донеси на бялата раса една значима победа и титла Определено нямам търпение до един от най-експлозивните реванши в историята на UFC - Gustafsson vs. Jones, но дотогава който иска да изрази почитта си към този шведски бог - Alex "The Mauler" Gustafsson да го стори в тази тема. Мир! Link to comment
xelzing Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 По-добрият избор е да го пуснат срещу DC, за да видим кой е претендент номер 1.Мануа беше ясно че ще бъде нокаутиран, въпроса беше в кой рунд точно. [b]Thank you EDGE! [/b] Link to comment
gboy Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Чакайте да видим първо дали въобще ще се стигне до реванш. Тешейра не е поредният опонент, при който въпросът е в кой рунд ще бъде прегазен. Луд е бразилецът, за мен няма да е така изненада да победи Джон Джоунс, не знам защо всички го отписват така. Иначе Густафсон си е класа и ако успее да се подобри още мъничко, съм убеден, че един ден ще окичи пояса на себе си. Link to comment
Fegri Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 По-добрият избор е да го пуснат срещу DC, за да видим кой е претендент номер 1.Мануа беше ясно че ще бъде нокаутиран, въпроса беше в кой рунд точно. Ти па много си знаел, че ще бъде нокаутиран Манува - те букитата бяха убедени, че до решение ще стигне, па да не говорим за феновете. Викинги БОКОВЕ! Джонката да му мисли отсега, а всеки, дето вика за Gustaffson/Cormier match-up с надеждата, че Сашо ще бъде пребит като куче се лъже много стабилно - той Кокалягата, дето се води експлозивен и атлетичен едва го домъкна до земята(от 100000 опита 2 успешни!), па за Кормиер, дето още има съмение за кардиото му (дори и с диети на 205 lbs !) какво остава. Link to comment
Gooner_4 Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Изглежда,че Гус ще си получи мача за титлата ,а Кормие след това ще се бие с победителя . Link to comment
xelzing Posted March 10, 2014 Share Posted March 10, 2014 Ти па много си знаел, че ще бъде нокаутиран Манува - те букитата бяха убедени, че до решение ще стигне, па да не говорим за феновете. Викинги БОКОВЕ! Джонката да му мисли отсега, а всеки, дето вика за Gustaffson/Cormier match-up с надеждата, че Сашо ще бъде пребит като куче се лъже много стабилно - той Кокалягата, дето се води експлозивен и атлетичен едва го домъкна до земята(от 100000 опита 2 успешни!), па за Кормиер, дето още има съмение за кардиото му (дори и с диети на 205 lbs !) какво остава. Мануа беше огромен underdog в тази битка.Доста overrated, при положение че всичките му победи в организацията са чрез TKO(injury) над разни UFC бойци.Едва ли някой си е мислил, че с такъв опонент Густафсон ще се мъчи 5 рунда. DC със съмнително кардио - не мисля.Явно не си гледал Barnett/Cormier в Strikeforce.Отделно тренира с Валаскез, стана Strikeforce GP шампион, няма загуба и т.н. [b]Thank you EDGE! [/b] Link to comment
neshev Posted March 13, 2014 Share Posted March 13, 2014 Ти па много си знаел, че ще бъде нокаутиран Манува - те букитата бяха убедени, че до решение ще стигне, па да не говорим за феновете. Викинги БОКОВЕ! Джонката да му мисли отсега, а всеки, дето вика за Gustaffson/Cormier match-up с надеждата, че Сашо ще бъде пребит като куче се лъже много стабилно - той Кокалягата, дето се води експлозивен и атлетичен едва го домъкна до земята(от 100000 опита 2 успешни!), па за Кормиер, дето още има съмение за кардиото му (дори и с диети на 205 lbs !) какво остава. DC ще има проблеми да свали Gustafsson на земята? Daniel Cormier, който е шест пъти US Open шампион, NCAA runner-up, капитан на Олимпийския отбор на USA по борба, шампион на Pan-Am игрите и медалист от световно първенство? За него става въпрос нали? Daniel Cormier може да свали всеки, когото поиска в тази дивизия, както го правеше в HW. Ако си говорим за wrestling, Daniel Cormier е над всички в тази дивизия, включително Gustafsson, включително Johnny "Bones" Jones, Phil Davis, Rashad Evans и т.н. Дори, ако говорим за all-time wrestlers в MMA, DC е там със сигурност. DC е wrestling треньорът на Cain Velasquez, един от най-доминантният wrestler в HW дивизията. DC му е шибан треньор... Nuff Said. Да, може да е "дебел", но DC е огромен атлет, както е всеки, който е бил на Олимпийско ниво. Шибаните му бъбреци отказаха през 2008. Цяло чудо е дори, че се състезава в момента. Gustafsson е добър, доста при това, но победата му срещу Manuwa беше формалност. Jimmy "The Fluke" Manuwa, на когото последните му няколко победи бяха сред контузии на опонентите му, е на светлинни години от елита в тази дивизия, а самият мач беше абсолютно ненужен. Това естествено не бива да умаловажава Gustafsson, който както казах вече, е животно. Ако Jones нямаше онзи изродски четвърти рунд, който обърна мача, в момента Gustafsson щеше да е шампион. Johnny Bones вече беше почнал да си мисли, че всичко ще идва лесно, за това и Gustafsson го хвана по долни гащи и го expose-на стабилно. Дали ще се повтори втори път? Не, втори път Jones няма да проспи първите три рунда, но това не значи, че Gustafsson няма уменията да го победи. И двамата спечелиха много от този мач и за това реваншът е толкова очакван. Jones е напът да стане най-добрият MMA боец, бил се някога. Да, по-добър от Anderson Silva, по-добър от GSP и Fedor. Това ще стане, ако успее да разчисти дивизията, което ще го направи най-успешният MMA боец от към победи. Защото, ако има нещо, което говори срещу големите три, то това е, че реално опозицията им не беше елитна. LHW дивизията винаги е била една от най-силните в MMA. Jones вече разчисти старото поколение бойци и го направи доста убедително. Ако успее да направи същото и със сегашното, Jones ще е еднолично на върха. Jones/Texeira vs. Gustafsson, Cormier срещу Davis/Johnson. Всичко друго е нелепо. Link to comment
G Posted March 13, 2014 Author Share Posted March 13, 2014 Моето мнение е, че DC е много добър и striking-a му е станал невероятен през последните няколко години, но не мисля, че ще се справи с Gustafsson ако се бият в стойка! Фактите са, че Jones има сърце на шампион, невероятно кардио и атлетизъм, но никой не е по-добър striker в LHD от Alex. Да, Jones го смаза в последният рунд, но преди това просто отнесе най-огромния побой, който съм виждал за 5 рунда в дивизията и бе ясно, че въпросното смазване се получи, защото Alex се измори и започна да прави грешки към края. Ето, ако не се сещате на какво приличаше след мача, "шампиончето" Джоунс: Колкото до Manuwa, наблегнахте на "fluke" победите му чрез контузия, все едно той е бил виновен. Аз си мисля, че мачовете му говорят достатъчно за таланта, който притежава. Ясно, че се правеше на интересен преди да дойде в UFC и казваше, че ще смаже всеки там, НО Manuwa е страшно опасен в стойка. Не знам, защо всеки гледа фактори като медийно влияние, интервюта и изопачаване на истината за да определи боец в този спорт. Според мен най-напред се гледа техниката, след това издръжливостта, гъвкавостта, изобретателността, как си с нервичките и тн., и най-накрая може да се обърне внимание на някакви интернет модерни разбирания за MMA-я! За техниката на Manuwa мога да кажа, като човек изгледал мачовете му, че е доста добра, като особено лявата кука е страшилище. Също така той има доста повече движения в аресенала си от останалите англичани в компанията и MMA като цяло, за да не кажете, че тази лява кука всеки втори англичанин я използва добре и ги определя едва ли не, като бойци (пр. Daley, Hardy и тн.), Проблемите на Manuwa в този мач бяха два! Първият, че се стресна прекалено много от spotlight-a, личеше си че нервите му не издържаха в един момент и се измори бързо, също така определено бе дървен, ако изгледате миналите му мачове ще забележите разликата в движенията и бързината! Но главният му проблем бе, че се изправи срещу Alexander Gustafsson, който е най-добрият striker в дивизията и прави общо взето повечето хора да изглеждат смешни в един момент когато застанат срещу него. Също така трябва да се предвиди фактът, че след загубата си от Davis, Gustafsson и треньорите му са подобрили wrestling аспекта на шведа драстично. Мисля, че бе показателно в боят срещу Jones, който също така има доста титли и отличия като борец. Аз мисля, че DC е невероятен борец, но това няма значение в MMA мач, в който се биеш срещу най-добрите.. трябва в подобен сблъсък да си готов за всичко. По тази логика можем да кажем, че Gustafsson като е мега добър в стойка мача е ясен. Аз мисля, че The Mauler ще победи DC ако се изправят един срещу друг, но определено този бой би бил уникално успорван и близък. Каквото и да стане в подобен мач едно е сигурно и двамата имат уникален шанс да смажат Джоунс, който не мисля, че след title fight-a с Алекс може да се нарече най-добрия в света. Да, има невероятно сърце и прави всичко за да победи, но не можеш да изядеш толкова бой и да си мислиш, че си най-добрия.. просто си намерил начин да спечелиш! Според мен ако Джоунс се изправи срещу DC или Gustafsson (за втори път) няма да успее да си запази титлата, колкото и да си вярва, просто му липсва тази сила на удара, която в един момент когато ти е* м* в мач е необходима за да обърнеш резултата! Само с лакти и колене няма да става цял живот, особено срещу хора които не можеш да контролираш от дистанция или на земята! Ако в крайна сметка DC се сбие с Alex, който и да излезе жив от този бой, Джоунс много трудно ще запази... Относно Teixeira, пичът няма абсолютно никакъв шанс срещу, който и да е от тримата! Джоунс ще мине през него! Link to comment
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.