Jump to content

Най-страховитият човек в Света на кеча


parcaleste

Recommended Posts

Хубаво е да си популярен кечист. Продаваш тениски със своя catch phrase на тях, имаш екшън фигурки, с които децата да симулират хватките ти. Обичан си от феновете и те знаят твоето име. Друго нещо е, обаче, да имаш уважението на своите колеги.

Някои от най-популярните кечисти са считани за "меки" от останалите в съблекалнята. Има множество истории за препирни в тези съблекални, след които някои от участниците незабавно стават уважавани или гледани със страхопочитание. Сред тези хора изпъква името на Един. Той стои над всички и името му дълги години внася ужас в средите на професионалната борба. В своето време Той е успял да вземе страха и на най-коравите кечисти, а легендите за Него кънтят в съблекалните из цял свят и до ден днешен.

Неговото име е Meng, а в днешно време историите за него в света на кеча са се превърнали в нещо като Chuck Norris легенди. Никой не може (или не иска) да каже коя от тези истории е истинска и коя разкрасена, но едно нещо е сигурно - никой човек не би вдъхнал подобен респект, ако поне част от легендите за него не са били истински.

 

Това са историите за най-страховитият мъж в света на кеча.

 

Това е Легендата за Meng.

wwe_1409729057__tongafifita.jpg

(познат като Tonga, още и като Haku)

Захапката

По времето, в което Kevin Sullivan бил кечист и booker в WCW, той често пътувал заедно с Meng. По WWE Classics той разказва историята, в която преди да се установят в хотела си, двамата отиват до местна кръчма, за да обърнат няколко бири. Според Sullivan е било очевидно, че той и Meng не били местни, така че когато влезли в бара, някакъв тип нарекъл Meng с някаква ужасна, презрителна дума (може би "жълтур"?).

"Следващото което осъзнавам е, че Meng е сграбчил човека за гръкляна - като Mr. Spock - с нечовешка бързина и ярост." - споделя Sullivan. - "Още преди да го пусне, нокаутира втори, който тръгна да се намесва. След това го захапа през тениската, като вълк, отхапа парче от гърба му ти казвам и го изплю на пода, и каза "Време е да си ходим."

Sullivan споделя, че докато се изтегляли от бара с колата си, на паркинга паркирала полицейска кола, но органите на реда не ги последвали и към тях никога не постъпили никакви искове.

Инцидентът на летището (Захапката 2)

В интервю с James Guttman от World Wrestling Insanity, Meng дискутира, как бил кечист за да изкарва пари за семейството си, а не за слава и популярност. Поради което приемал за лична обида, когато някой наричал кеча фалшив (fake).

"Когато ми дойдеш на крак и ми кажеш, че кечът е фалшив, ще ти покажа от първа ръка точно колко "фалшив" е бизнесът. Независимо дали ще ти изкъртя някой зъб, извадя око или според в каквото настроение съм него ден. Може би ще ми нариташ задника в един момент, обаче внимавай - ще се върна и ще те намеря. Такива бяха дните. Късметлия съм, че никой не ми е вадил пистолет да ми гръмне задника. В онези дни нещата стояха по този начин, James, а такава е моята любов към бизнеса."

След това споделя, че една от най-насилствените истории за него е истина:

"Да. Случи се на летището в Балтимор. Имаше един хотел там. Ние бяхме в друг - the Marriot или от сорта. Имаше още един хотел там, забравил съм му името. Беше тъпкано и музиката бяха пуснали. Мисля, беше през седмицата. Аз и Siva Afi отидохме там, а на бара седяха много babyface-ове (има предвид местни хубавци). Та отидохме в ъгъла по-далеч от тях. Когато започнаха да се готвят да затварят, ударили бяхме по няколко питиета и си затръгвахме, там бяха останали само няколко от тия момчета. Разбира се, в този момент зачекнаха въпроса с "фалшивия" кеч. "Ей, вие не сте ли от ония, кечистите? Фалшивите кечисти от телевизията?" И аз, нали разбираш, му отвърнах "Да, ела, ще ти покажа." И без да се замислям се протегнах - там имаше още четири момчета (засмива се) - сграбчих го за лицето и му отхапах носа. И боят започна. Аз и Siva един вид разчистихме (clean house) и си тръгнахме. Това никога няма да го забравя (смее се)."

Perry Saturn

По време на интервю за YouShoot, Perry Saturn е запитан за времето му в WCW и най-коравите типове там. Даден му е следният списък с хората с най-солидна репутация относно коравост и бива запитан кой би спечелил в бой помежду им:

The Barbarian

Meng

Scott Norton

Jim Duggan

Fit Finaly

Scott Steiner

Rick Steiner

Himself

Незабавният отговор на Perry е "Tonga. Другите просто нямат шанс. Въпрос да няма. Можеше да убие всеки без да му мигне окото и никой нямаше/не можеше да направи нищо по въпроса."

Ted DiBiase споделя

"The Million Dollar Man" споделя, че веднъж били в "грубата" част на Сейнт Луис за шоу. Всички пиели и съответно възникнал масов бой, в резултат на което се появила полицията. Meng си бил подпийнал, но видял, че започнал бой и решил да се намеси за да разтърве побойниците. В процеса на изясняване, органите на реда помислили, че той е бил част от биещите се и му закопчали ръцете зад гърба. DiBiase твърди, че Meng само погледнал полицаите, напрегнал мишци и скъсал веригата на белезниците.

Bobby Heenan споделя

В свое shoot интервю Heenan заговаря нашироко за Meng и се обръща към него като най-коравия човек (не само кечист), който е срещал въобще. Най-откачената история за него, която споделя, е за бой в бар, в която твърди, че "Meng вдигна два пръста на дясната си ръка, показалеца и средния, бръкна в устата на някакъв тип и му откърти долните предни зъби". Heenan споделя, че ако не е бил там за да види това със собствените си очи, никога не би повярвал на тази история. Сред всички останали потвърдени истории за Meng, тази съвсем не изглежда толкова невероятна. Heenan също така е бил близък приятел с Andre the Giant и твърди, че единствените хора на света, от който Andre се боял, били Meng и Harley Race.

Rick Steiner споделя

"The Steiner Brothers" са известни с това, че са корави типове, така че когато тези двамата ти кажат, че имат страх от някого, трябва да ти светне лампичката, че са виждали едно-две неща от него. В интервю, Rick споделя за времето, в което Meng се сбил с осмина полицая - "Накрая го удариха с палка в главата, а той просто затвори очи и пое удара. След това просто отвори уста и пое дълбок дъх. Искам да кажа, някои от тия неща, дето се носят за него са като "Какво по-дяволите?" Scotty и аз винаги сме смятали, че сме корави типове, но това беше преди да срещнем Meng."

Arn Anderson споделя

В своята биография "Arn Anderson: 4 Ever", Anderson твърди, че на света съществуват три типа мъже - корави, корави кечисти и Meng. Просто той е бил в една изцяло своя категория, различна от тази на всеки друг на планетата. Anderson споделя за ситуация, в която огромен каубой спорел с Meng. В един момент на кечиста му писнало и просто избутал каубоя през две отделни врати и помещения, само с едната си ръка.

Brutus Beefcake споделя

Една от най-известните истории за Meng се случва докато той носи името Haku в WWF. Brutus Beefcake отишъл при хора мениджмънта за да се оплаче, че Meng го шамаросал твърде силно по време на техен мач. Когато Meng разбрал за това, влязъл директно в съблекалнята на Beefcake и го изкарал директно от изпод душа. Вдигнал го на две педи от земята и започнал да го души, докато всички останали само гледали, защото ги било страх да се намесят да ги разтървават. За късмет се появил Hulk Hogan (пръв приятел на Beefcake) и успял да уговори Meng да го пусне.

Eric Bischoff споделя

Има много истории за това как Meng се е сбивал с различни кечисти, но това не значи, че не е бил взел страха и на хората от мениджмънта. Бившият Главен в WCW, Eric Bischoff, е казвал много пъти, че Meng никога не е бил уволняван от WCW, защото никой не е бил достатъчно смел за да му каже новината в очите. Споделя историята за своето "откровение" спрямо аурата и репутацията на кечиста, в която в един определен ден Bischoff и Greg Gagne влезли в съблекалнята и прекъснали разговор между Meng, Chris Candido (Skip в WWF), Chris Jericho и Tammy Sytch (Sunny в WWF). Meng погледнал двамaта началници и им казал - "Ей! Веднага се извинете на приятелите ми. В момента разговарям с тях." Според Eric, цялата съблекалня се смълчала. Всички замръзнали. Това бил моментът, в който Bischoff осъзнал, че легендите за Meng май не били съвсем само легенди. Bischoff и Gagne се извинили на всички и изчакали разгворът между кечистите да приключи, преди да започнат своя такъв с Meng.

Лошата идея на Jesse Barr

По време на пътуване до Пуерто Рико, Meng се разхождал със своя приятел и кечист Jesse Barr. Barr решил да ритне кал по човек, запълващ дупки на улицата. Meng се разстроил от това и казал на Barr, че не трябвало да прави така. Barr решил да се изрепчи на Meng, застанал му в лице в лице и започнал да спори с него, което се оказало лоша идея. Meng го сграбчил толкова здраво с две ръце за главата, че едното око на Jesse изскочило от орбитата. Според някои кечисти окото наистина изскочило напълно, но Meng твърди, че това не било истина. Barr бил уволнен заради инцидента.

Kevin Sullivan споделя

По време на едно от многото shoot интервюта на Kevin Sullivan, той влиза в широки откровения относно времето му, прекарано с Meng. Sullivan твърди, че в момент, в който бил booker в WCW, помолил Meng да направи нещо, което не било голяма работа, но не било и много правилно (явно от морална гледна точка). Meng се начумерил, а Kevin споделя, че това е моментът, в който бил най-уплашен за живота си, въпреки, че Meng всъщност не бил толкова ядосан.

Sullivan също така използвал Meng в своя изгода. Веднъж му се наложило да информира няколко кечиста, че трябвало да загубят определени мачове. Те обаче се вбесили и му отвърнали, че отказват да джобят. Sullivan ги попитал дали наместо да спори с тях, е нямало да бъде по-добре директно да им прати Meng, за да се погрижи за ситуацията. Кечистите омекнали и заявили, че няма смисъл да се стига до чак такива ексцесии и́ в крайна сметка джобили.

Jake Roberts споделя

Jake "The Snake" може би се изразява най-добре за Meng в едно свое интервю: "Ако имам пистолет и седя в танк с един снаряд в дулото, а Meng е на 300 ярда от мен, той е мой, нали?  Ами първото нещо, дето ще направя в този случай ще е да се изстрелям от танка, 'щото не искам да раня тоя son of a bitch и да го вбеся."

Така приключва тази статия. Със сигурност ако задълбаете, ще успеете да изчоплите още доста изправящи косите истории от славното минало на Meng. Може би ще им повярвате, може би не. Едно нещо обаче е сигурно - вече знаете кой е Meng и ще имате едно на ум, ако един ден се срещнете с него. #respectthebusiness

wwe_1409729118__elizabetmeng.jpg

Link to comment
HeaDMaKeR™

Имаше разни слухове, че през 2001 трябвало той и Rikishi да имат отборен мач на КМ с/у Undertaker & Kane...с други думи, стрийка можеше и да не съществува. :D

I wanted so badly to lie down next to her on the couch, to warp my arms around her and sleep.Not fuck, like in those movies.Not even sex.Just sleep together, in the most innocent sense of the phrase.But I lacked the courage and she had a boyfriend and I was gawsky and she was gorgeous and I was hopelessly boring and she was endlessly fascinating.So I walked back to my room and collapsed on the bottom bunk, thinking that if people were rain, I was drizzle and she was hurricane.

 

John Green, Looking For Alaska

Link to comment

Повече митология отколкото реалност ми се струват тия неща. Вероятно се е бил по баровете и като всеки добре трениран човек е понамлял някой и дург отворко, но чак пък толкова. За окото лично той си го отрича.

 

Още повече, наистина ли вярвате, че един куп хора по два метра и 100+ килограма ще наблюдават свой колега да души друг и ще стоят мирничко. Едва ли. Поокрасени са доста тия работи.

 

Link to comment
RcadestickR

Чувал съм подобни истории за Meng, но не ги бях виждал всичките събрани на едно място. Всичко друго на страна, хора като него и Barbarian са адски талантливи, обаче никога не са получавали нужния пуш, което е жалко. Като стана въпрос за корави типове, сетих се за следната история за Hercules Hernandez:

 

https://www.youtube.com/watch?v=_h1OD5TRBRU

 

Не мога да го намеря, но имаше един момент от същото интервю, където JC обяснява как Hercules си бил отворил вратата на колата и я отнесъл някакъв тир, обаче Herc я държал точно в този момент и тя някакси му останала в ръката, след което продължил да си кара така до следващия град.

 

anitrezashkakoaliciq.png.f1b67e01889f60e98e8ba5bf323780cb.png

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...