Jump to content

UFC: Melendez подписва нов договор, ще се бие срещу Pettis.


G

Recommended Posts

Gilbert Melendez (22-3) е подписал нов договор с UFC, което означава, че няма да избяга в Bellator както се говореше. Още по-огромната новина е, че Melendez ще влезе в ролята на треньор, рамо до рамо с шампиона в лека категория Anthony Pettis (17-3) в историческото TUF20! Двамата ще се изправят един срещу друг за титлата след края на сезона.

Link to comment

Правилно решение взеха UFC като задържаха Мелендез.Това е боец,който се бие заради самия бой,а не да разцъква за точки като Бенсън Хендерсън или Рори Макдоналд в последните му няколко мача.А днес в своя туитър Нейт Диаз помоли да бъде освободен от организацията .Интересно ми е дали наистина му е писнало от UFC,или просто се надява да получи по - добри условия от досегашните му .

 

UFC: Ultimate Fighting Championship @danawhite I would like to request to be released from the @ufc Its time for me to be on my way .. ?

Link to comment

Има няколко неща, които заслужават да бъдат дискутирани. Разбира се, номер 1 е новата динамика, щом се отнася до подписване на бойци. В не толкова далечното минало, ако договорът ти изтече и търсиш да го подновиш, топката беше в полето на UFC. Бойците имаха нулев bargaining power и всичко зависеше от това до колко можеше да убедиш UFC, че си ценен и заслужаваш повече пари/по-добри бонуси/адекватни условия и т.н. В края на деня, UFC отново имаха последната дума, защото можеха да си позволят да загубят когото и да е било, без 3-4 човека, и можеха лесно да блъфират. Тук направиха същото с Gilbert. Dana White в прав текст обясни, че ако не му изнася може да се маха. Този път блъфът беше хванат от Bellator и Melendez, които веднага излязоха със сделка, която съдейки по условията, които UFC покриха, е била доста добра за Melendez. Все пак 3/4 от участията му да са на PPV, като получава гарантирани PPV points, без значение къде се намира в card-a, + TUF треньор си е, за поне LW дивизията, най-доброто, което можеш да получиш. От това може да се каже, че печелят всички, всички без UFC, които няма как да продължат с порочната практика да занижават компенсациите на големите им играчи. Но за UFC бойците това е може би чаканото нещо, което ще им даде необходимият leverage за да получат това, което заслужават, а дори и повече, както е в случая на Melendez.

 

Нещото, което при мен предизвика едно голямо "meh", беше поредният TUF сезон с шампионска нотка. След дузина сезони вече ми е писнало, но проблемът е, че още една титла е в застой. По-големият проблем за мен, е че UFC отново ни ограбиха от dream match между шампиони и всяка кредибилност, която Dana претендираше, че има когато критикуваше боксът за Pacquaio и Mayweather, вече се изпари. UFC имат нужда от големи мачове, особено в тези дивизии, за които хората не ги ебе. Моментът беше идеален, но уви, UFC ни пробутват "same 'ol shit", щом се отнася до dream match-ове. Pettis срещу Melendez ще е доста интересен за гледане, но златото и парите са в Pettis и Aldo. Е, има го и рискът, че Pettis ще се превърне в Cruz 2, но това са рисковете, когато имаш най-чупливите бойци за шампиони. Ако все пак се запази цял, Pettis със сигурност има харизмата, стилът и уменията, да се превърне в следващото голямо лице на леките дивизии.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...