Jump to content

UFC 169 "Barao vs. Faber" - 1 февруари 2014


neshev

Recommended Posts

UFC-169-poster2.jpg

 

Date: February 1, 2014

Venue: Prudential Center

Location: Newark, NJ

 

Main Card (on Pay-Per-View):

 

Renan Barão (31-1) © vs. Urijah Faber (30-6) (UFC BW Title)

Jose Aldo (23-1) © vs. Ricardo Lamas (13-2) (UFC FW Title)

Frank Mir (16-8) vs. Alistair Overeem (36-13)

John Lineker (23-6) vs. Ali Bagautinov (12-2)

Jamie Varner (21-8-1, 2 NC) vs. Abel Trujillo (11-5)

 

Preliminary Card (on Fox Sports 1):

John Makdessi (12-2) vs. Alan Patrick (11-0)

Chris Cariaso (15-5) vs. Kyoji Horiguchi (12-1)

Nick Catone (9-4) vs. Tom Watson (16-6)

Al Iaquinta (7-2-1) vs. Kevin Lee (6-0)

 

Preliminary Card (on UFC Fight Pass):

Clint Hester (9-3) vs. Andy Enz (7-0)

Tony Martin (7-0)  vs. Rashid Magomedov (15-1)

Neil Magny (8-3) vs. Gasan Umalatov (14-2-1)

Link to comment
dr jack levine

Карда беше добър от много време не съм гледал UFC без да skip-вам. Доволен, че Алистарката не gas-на както обикновено, което е някакъв знак, че си подобрява играта. Иначе като цяло с тези ранни спирания насират работата яко!!!!!!!!!!!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Багаутинов мачка :happy:  Радвам се за братушката. Това самбото и борбата са голяма работа ша знайш. Дано го видим по някое време в мач за титлата.

 

Жозе Алдо може и да е номер 1 пфп и т.н. , но първо - странно е на шампион в лека категория да му пада така кардиото, второ - отдавна трябваше да има реванш с Франки и трето - в тая дивизия просто няма сериозни имена с които да ти е интересн мача. Добре, че все повече се говори за бой с Петис.

 

Барао е изверг, но истинското му предизвикателство ще е Круз. Бях много надъхан за този мач и ми стана тъпо, като видях, че няма да се осъществи. Круз беше пфп топ боец, със сигурност не по-лош от който и да е. Дано все пак го видим този мач.

 

Хубаво е, че Алистър записа победа, че определено UFC имат нужда от голямо име като него. Все пак не мисля, че Мир на тези си години е висока летва вече.

 

Link to comment

Ранен stoppage, но това не променя фактът, че Faber няма нищо какво да предложи на Barao, особено с 3 седмици подготовка. Herb Dean се подведе по жестовете на Barao, а и Faber беше наранен на няколко пъти преди това. Общо взето не е болка за умиране. Дори и да беше продължил, Faber вероятно щеше да бъде нокаутиран. Може би подобрението в striking-а му е дало някакво необосновано самочувствие и се видя, че Barao е на друга планета. Не виждам с какво Cruz ще бъде някакво предизвикателство. Не се е бил от 2+ години и имаше сумати контузии, което го прави лесна жертва. Ако искам да видя нещо, то това би било Barao -> FW и Aldo -> LW.

Като говорим за Aldo, поредният striking clinic. Lamas е бая сериозен опонент и показа, че има какво да покаже. Aldo е доста съсзрял от WEC дните му, но стилът му си е същият. Нещото, което наистина му пречи да e finisher-ът, който беше в WEC е уникално слабото му кардио. Няма как да се раздаде първите рундове, след като трябва да мисли за 4-5, които могат да са фатални, ако gas-не. Signature комбинацията му е просто красота за гледане. Рядко се вижда боец като Aldo, който е толкова калкуриран в движенията си и е толкова ефективен. Според Dana, Aldo vs. Pettis е done deal, което ще е огромен мач и огромнен шанс за Aldo да се отвърди като P4P #1.

Mir е свършен като top боец. Това се знаеше от 2-3 боя, но сега показа, че няма какво да покаже нищо, дори срещу хора, които са на същото дередже. Пет удара за 3 рунда си е жалко и не отговаря на UFC level боец. Не съм сигурен дали Mir ще бъде cut-нат, но със сигурност заплатата му ще бъде орязана стабилно, ако решат да го задържат. Дори и това да не стане, Mir има бъдеще в спорта като анализатор/коментатор и т.н. Overeem също не бива да бъде особено доволен. Тази победа не направи нищо за него, освен, че го върна в "W" колоната. Frank Mir беше идеалният опонент да запише този дълго очакван нокаут, който поне малко да пробуди някакъв hype от феновете. Все пак показа добра дисциплина и изглеждаше доста по-лек в движенията си, но офанзивата му е доста лимитирана, освен ако не се бие в clinch-a. Не мисля, че е готов за човек като JDS, но един реванш с Bigfoot ще е забавен.

Bagautinov vs. Lineker беше доста странен бой. Никой от двамата не показа, че може да е конкурентен на Mighty Mouse. Lineker е като зомби и няма особена техника, но за сметка на това удря доста силно. Bagautinov също беше доста уязвим на моменти, но в края на деня е доста по-добрият боец. Varner vs. Trujilo спаси шоуто от пълен крах. Доста добър нокаут. Като цяло шоуто беше доста скучно, въпреки че имаше доста потенциал да е много добро.

Link to comment

Спирането на мача за мен си беше ОК - видно беше, че нещата отиват към нокаут.  В правилото се пише, че съдията има право да спре мача, ако единият не може се защитава адекватно - за мен Фейбър не можеше вече да се защитава адекватно, само поемаше удари и не правеше нищо. Да можеше да му се даде още малко време докато не се разбърда и някой от чуковете на Барао не го беше изпраскал по-сериозно, но какъв е смисълът от това? По-добре така спрян мача, отколкото някой тежък (Т)КО.

 

Багаутинов го гледах малко с половин око, но ми направи впечатление колко умело използваше граплинга - личи си школата. Самбото и борбата влязоха в действие. Хем от ъгъла му казваха да използва повече кикбокса, но явно го беше страх. И с право - защо да се удря със стайкър, като може да го въргаля преспокойно и да го тръшка насам натам. Силен състезател е.

 

Круз в действителност вече е контузен прекалено много време, но въпреки това, ако успее да се върне що годе читаво възстановен, ще бъде трудно за Барао.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...