Jump to content

Royal Rumble: Най-добрите шампионски мачове през годините


Apex Predator

Recommended Posts

Apex Predator

От доста години насам Royal Rumble си спечели име на един от най-важните платени турнири на WWE - мястото, откъдето започва "Пътят към Кечмания". Грандиозното събитие, в което в колосална битка на 30 суперзвезди, готови на всичко за победата, се решава кой ще изпъкне над другите и ще оглави най-голямото шоу за годината.

Главната атракция на турнира естествено е "over the top rope" сблъсъка и логично той е най-промотиран и очакван. В 26-годишната история на PPV-то, обаче сме ставали свидетели и на много други страхотни мачове за различни титли в WWE.

Тези сблъсъци обикновено дават насока за това кой ще има шанса да отиде на "Сцената на безсмъртните" като притежател на един от шампионските колани и ще остави името си завинаги в историята. Доста често, оставяни на заден план и пренебрегвани, тези титанични битки са ни предоставили едни от най-качествените и запомнящи се мачове в историята на бизнеса.

Дали тазгодишната битка между Джон Сина и Ренди Ортън за WWE World Heavyweight Championship ще може да се мери по качество, напрежение и блясък с мачовете от този списък - едва ли. Ето защо, с приближаването на един от най-любимите ни турнири, ви предлагам да хвърлим поглед в миналото и да си спомним за най-добрите шампионски мачове в историята на Royal Rumble.

 

ps: Повече от ясно е, че няма как да бъдат включени абсолютно всички добри мачове

през годините. Ако някой от вашите любими сблъсъци е бил безцеремонно пренебрегнат :(  , моля чувствайте се поканени да го споделите. Приятно четене и гледане!

 

EdgevsZiggler_crop_north.jpg?w=630&h=420

 

 

 

 

ТHE HART BROTHERS vs. THE QUEBECERS

WWE Tag Team Title Match (Royal Rumble 1994)

 

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Добра статия, но защо го няма един от най-важните мачове в историята - Shawn Michaels vs. Undertaker от Royal Rumble 1998?

35izpu1.jpg

Link to comment

^ Ouch...

Всичко хубаво, но никъде не виждам инфо, че статията е преводна. Не е коректно спрямо оригиналния автор, както и към читателите, които ще помислят, че сам си хвърлил целия труд по подбора на мачовете, търсенето на клипове и писането на текста. Пак си се постарал с превода от английски на български, за което поздравления, но все пак: не е коректно.

Иначе да, класацията е добра, има мои лични фаворити от последните години. Royal Rumble е специфично PPV, в което главната атракция е Rumble мача и според мен най-добре е винаги да се избира по-неочакван претендент, някое не толкова голямо име. Вижте някои от претендентите в тези мачове, спомнете си и Mark Henry през 2006-та. Това според мен е предимство, защото дава възможност на хора като Зиглър и Мистерио да покажат какво могат срещу по-големи кечисти (и като размер, и като статус) на PPV. Ето, примерно тази година Ортън можеше да получи някой друг свеж претендент вместо Сина (дали има добре изградени мидкард фейсове е друг въпрос), който пък да бъде част от Rumble-a.

Ще добавя един много готин мач между Edge и Rey Mysterio за титлата, мисля, че от 2008-ма. 

Link to comment
Apex Predator

Уоу да, не мислех, че ще е някакъв проблем факта, че статията е преведена отнякъде, но сте прави, хубаво е да се отбележи. Спрямо автора нямам притеснения, че ще има нещо против, защото не за първи път взаимствам материал от него, а и той често работи с "мои" материали за статиите си :)

Колкото до липсата на някои от мачовете - в момента се сещам за няколко такива - Майкълс-Тейкър, който е споменал Радокс, Трите Хикса - Майкълс, Леснар-Холи, знам, че самият Ерик се беше захванал с втора част на статията, но може и да я е зарязал на това ниво, защото работи по нещо по-обширно. Та затова съм писал да споменете и вашите фаворити.

 

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Статията е доста интригуваща, благодаря за труда! Аз обаче не съм съгласен с това, че мача на Мистерио и Гробаря заслужава място в подобна подредба. Мачът им беше интересен и различен, дори си спомням, че имаше и кръв и определено беше приятна изненада, но в миналото е имало и по-отличаващи се мачове за титли.

 

Ще посоча за пример Кърт Енгъл срещу Трите Хикса от 2001-а, който е един от култовите мачове от този период на кеча - класически мач за WWF титлата между двама големи тогава врагове - мисля, че по това време Кърт се заиграваше със Стефани МакМеън и това не бе по вкуса на ННН, който искаше да го смачка, но може и да греша.

 

Също така е пропуснат един от най-запомнящите се мачове в историята на WWE за мен - Трите Хикса срещу Шон Майкълс Last Man Standing за World Championship от 2004-а. Просто един велик LMS мач, изпълнен с изобилие от драматични и напрегнати моменти, много обрати и перфектно разказана история от двама от майсторите на кеча. Това по всяка вероятност ми е и най-любимият LMS Match за всички времена, финалът на срещата е епичен и може да се каже, че бе единственият изход от тази историческа битка.

 

Същата година в другия мач за WWE Championship един от много харесваните от мен кечисти Хардкор Холи получава шанс да се бие за титлата срещу безспорния ми фаворит Брок Леснар. Това става след като в един мач от Смакдаун през 2002-а Леснар чупи врата на Хардкор Холи и след това той се възстановява повече от една година, преди да се завърне в края на 2003-та и да търси отмъщение от Брок. Срещата приключва бързо в полза на Леснар, но Холи получава един от много редките си шансове да се покаже под светлините на прожекторите на един от най-големите турнири в WWE.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...