Jump to content

Интересни old school кеч снимки


nWoHulkster

Recommended Posts

EDIT - Реших да направя промяна и темата да стане тема за интересни old school снимки. В случая под old school трябва да се разбира снимки, които са толкова old school, че са черно-бели. :)

 

Популярни (но забравени в наши дни) кечисти от типа "специална атракция"

В чужд форум стана дума за кечистите от типа "специална атракция" (Andre the Giant, Great Khali, Abdullah the Butcher, The Sheik, т.н.) и дискусията се насочи към популярни такива кечисти, които обаче са позабравени в наши дни. Стори ми се интересно да споделя и тук някои от по-важните имена::

 

Edouard Beaupre

dnw1bAW.jpg

Канандски кечист от края на 19-ти век. Най-високият кечист в историята на кеча (достига 251 см). Бие се малко, но е голяма атракция.

The McGuire Twins

jOpcwe2.jpg

Популярен отбор от 70-те (САЩ, Канада, Япония). Сборно тегло над 600 килограма. Влизат в Книгата на Гинес като най-тежките близнаци в историята.

The French Angel

onPp3Zp.jpg

Един от най-грозните кечисти в историята, ако мога така да се изразя. :) Голяма кеч атракция в Европа в края на 30-те и в САЩ в началото на 40-те. Двукратен световен шампион в тежка категория. Анимационният образ Шрек вероятно е базиран на него.

The Swedish Angel

lICHQr8.jpg

Подобно на The French Angel, популярна кеч атракция в САЩ през 40-те. Освен това е и актьор (Tor Johnson) и има участия в над 30 филма.

Paul Bunyan

czvDebB.jpg

Най-високият американски кеч гигант (около 230 см). Бие няколко години през 50-те. Освен това е и актьор.

Ali Baba

JtaJ1dl.jpg

Световен шампион в тежка категория в САЩ през 30-те. Арменец (роден в Турция).

King Kong

iLzPJMa.jpg

200-килограмов унгарец (роден в Румъния). Една от най-големите кеч атракции в света от 40-те до 60-те. Многократно привлича големи публики (вариращи от 10 до 60 хиляди фенове) в Индия, Пакистан, Австралия, Япония, Сингапур, Либия и др. За кратко в началото на кариерата му се бие и в България.

Ricki Starr

7k8jz9h.jpg

Един по-друг тип специална атракция. Бивш балетен танцьор, който става кечист. Има по-различен кеч стил от това, с което е свикнала публиката по онова време (50-те и 60-те), и това го прави популярна кеч атракция.

Man Mountain Dean

hGgw3ba.jpg

Популярен заради размерите му кечист от първата половина на 20-ти век. Голяма атракция.

Ox Baker

hsM6oHJ.jpg

Легендарен кеч злодей от 60-те до началото на 90-те. Понякога използван като редовен кечист, понякога като специална атракция.

La Momia

QrgkSBd.jpg

Висок кечист, който е облечен като мумия, движи се като мумия и като го докоснеш от него излиза "прах". Звучи абсурдно, нали? Всъщност, обаче, това е една голяма кеч звезда, чиито сблъсъци с главната аржентинска кеч звезда Martin Karadagian многократно приличат големи sell-out публики. Основна фигура в Titanes en el Ring федерацията в Аржентина - една от първите "sports entertainment" тип федерации в кеча и федерацията, която въвежда неща като PG кеч продукт, cartoon образи, celebrity angles, entrance музики, широка гама merchandise и т.н. 20-30 години преди на някой в САЩ да му хрумнат тези идеи.

Wladyslaw Talun

p5sxWv8.jpg

Популярен двуметров поляк в САЩ в края на 30-те и през 40-те. Протеже на бившия световен шампион в тежка категория Stanislaus Zbyszko.

Kurt Zehe

LcfuMKQ.jpg

218-сантиметров германец (роден в Русия). Най-високият европейски кечист в историята след Andre the Giant. Голяма атракция в Центална Европа.

Blimp Levy

o9Owrp8.jpg

Рекламиран като най-тежкият кечист в историята. Достига 290 килограма.

Sky Hi Lee

GjbVrZf.jpg

206-сантиметров канадец (от азиатски произход). Популярна атракция през 40-те и 50-те.

П.С. Някои от турците, споменати в >"Българите в кеча" статията, също са подходящи за тази тема тук.

Link to comment

La Momia

По известен сред Тони Шавони като... ДА ЙЕТЕЙ!!! :P

 

Пол Бъниън така ли се е казвал или просто са му направили аналогия с онзи от щатските градски легенди гигант-дървосекач?

Link to comment

Tor Johnson го знам от шедъовъра на Tim Burton - "Ed Wood", там неговата роля беше изиграна от легендарния George "The Animal" Steele.

Бих споменал и Kola Kwariani, грузински кечист, който е бил известен и като умел шах играч, също така и полиглот владееш над 8 езика и естествено с ролята в един от първите филми на величието Stanley Kubrick - The Killing.За мен сцената в този филм е един от първите Hardcore мачове в историята.
Link to comment

Това за езиците не съм сигурен колко е вярно. Напълно възможно е и да е, но по принцип е редовен промоутърски трик от онези години да кажеш, че някой кечист е хем страшилище на ринга, хем начетен човек извън него, така че винаги си имам едно наум като прочета нещо подобно за кечист от онези години. Например, Дан Колов, Reginald Siki и Stanislaus Zbyszko са други трима, за които се сещам, че в пресата е било разправяно, че говорят 5-6-7-8 езика, но дали наистина са говорили... само те си знаят. :)

Link to comment

Френският Ангел  го имаше наскоро в някакъв вестник -бяха го изкарали жив светец и гений , забравих му името .

 

Ox Baker съм го чувал покрай "смъртоносния " му финишър "Heart Punch" .Имаше градски легенди че е убил поне двама души чрез удар с юмрук в сърцето и някакъв кавал в slam!wrestling така обори тезата че се не видя.Наистина били умряли двама човека след мачове с него , но не в следствие на ударите а защото имали слаби сърца и получили инфаркт. :laugh:

Иначе наскоро четох за негово участие в някакво шоу с легенди , дали не беше и в тема на Фил.

 

 

Според мен подходящ за тази компания е и Зигулинов от статията за българите в кеча.Чисто визуално ме впечатли най-много от всички , страшно изродска физиономия имаше.

 

Link to comment

По принцип в историята на кеча в България няма много кечисти "специална атракция". Може би Рeджиналд Сики е такъв у нас, донякъде, но по принцип извън България не е такъв тип кечист. Към края на кариерата му в САЩ става "специална атракция", но това е, защото е прекарал известно време в германски концентрационен лагер. Да го пита човек какво е правил в Германия като е хем негър, хем евреин. :D

От българите в кеча, ако не броим Андре, 210-сантиметровия Асен Георгиев е най-подходящ за категорията "специална атракция". Един от малкото наистина големи на ръст пичове в Централна Европа през онези години.

Зигулинов всъщност е доста подобен на Ox Baker. И двамата са свирепи, диви, brawling heel-ове, които създават хаос, когато са на ринга. И именно това ги прави атракции.

Link to comment

^ХАХАХХАХА сигурно са го хванали в някой клуб да танцува суинг хахахехахеха потрес :laugh:

 

 

Link to comment

Тоя балетист-кечист Ricki Starr,ако се биеше в наши дни в WWE,щеше да бъде доста интересно да го гледаме в танцьорска вражда срещу Fandango :lol: !

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment
  • 6 months later...
nWoHulkster

Реших да направя промяна и темата да стане тема за интересни old school снимки. В случая под old school трябва да се разбира снимки, които са толкова old school, че са черно-бели. :)

 

Широкопанорамни снимки
 
George Hackenschmidt vs. Frank Gotch - мач за световната кеч титла в тежка категория в Чикаго пред 29 хиляди фенове (1911)
Vb4O6wZ.jpg
 
Lou Thesz vs. Leo Nomellini - мач за NWA световната кеч титла в тежка категория в Сан Франциско пред над 16 хиляди фенове (1953)
oaptDBC.jpg

 

Everett Marshall vs. Ali Baba - мач за NWA (National Wrestling Association) световната кеч титла в тежка категория в Сейнт Люис пред 8 хиляди фенове (1937)

nlLJArN.jpg


Кечисти срещу животни

Новозеландският кеч шампион в тежка категория Lofty Blomfield срещу слон (1937)
Z8aQCTL.jpg

AWA & IWA световният кеч шампион в тежка категория The Destroyer срещу мечка
LzpaRVu.jpg

Монреалският световен кеч шампион в тежка категория Vic Christy срещу акула
g8z4Kd5.jpg

Легендарният El Santo срещу бик
prGs9UG.jpg

 

Tuffy Truesdale срещу алигатор

jVBd1Z7.jpg

 

King Curtis Iaukea срещу крава

7t4YI57.jpg


 

Кеч на необичайни места

Подводен кеч (1939)
zZUpMwF.jpg

Link to comment
nWoHulkster

Силови демонстрации

Joe "Toots" Mondt (съосновател на WWWF и един от по-влиятелните умове в историята на кеча) демонстрира силата си (30-те)

UR7KpGT.jpg

110-килограмовият британски и европейски кеч шампион в тежка категория Bert Assirati (една от най-големите великобритански звезди в историята на кеча) стои на една ръка (30-те)k6GUvfy.jpg

Американският кеч шампион в тежка категория Martin "Farmer" Burns (една от първите големи кеч звезди и един от най-влиятелните кеч учители) показва легендарния му hangman номер (началото на 20-ти век).

MA2MBij.jpg

Joe Tonti демострира силата си

Vw3mjfl.jpg

WWF световният шампион в тежка категория Andre the Giant вдига 4 жени (70-те)

UgExbok.jpg

Link to comment
nWoHulkster

 

Хватки и движения, които са считани за по-съвременни, а всъщност се практикуват още от 30-те насам

 

Piledriver [кечистът, който го прави на снимката - Bill Longson]

auEyFqt.jpg

Piledriver [Orville Brown]

3nKlVFi.jpg

Spear

PuhwRNL.jpg

 

A hold that Chris Jericho did not invent :) [Jim Londos]

1X6zTfc.jpg

 

Dropkick [Joe Savoldi]

YrnW0My.jpg

Link to comment
nWoHulkster

Old school пост с образователен елемент. Да сложим снимки до легендарните имена. :)

 

Топ 10 най-големи attendance draw-ове в историята на кеча преди 1980 г.

Под голям draw в случая се разбира такива кечисти, които са привличали големи публики (обикновено под това се има предвид 10 хиляди и нагоре фенове). Колко време са привличали големи публики също има голямо значение. Нарочно ограничавам класацията до 1980, тъй като оттам-нататък започват кечистите от съвременната ера и трудно може да се прави адекватно сравнение, особено с кечисти от последните 15 години в САЩ поради факта, че в наши дни марката "WWE" е главния attendance draw, а не толкова отделните кечисти (за разлика от по-голямата част от историята на кеча, където кечистите в главните мачове са от най-голямо значение за посещаемостта, а не името на компанията). Класацията е базирана на информацията за кеч посещаемости, която е налична към момента. Над 80 кеч историка имат принос към тази информация, но естествено има доста пропуски, тъй като просто няма как да се знаят всички посещаемости през всички години и във всички държави.

И така. Класацията - от 1 до 10 място, в този ред. В скобите са годините, когато кечистът е бил наистина голям attendance draw.

 

"The Golden Greek" Jim Londos (1917-1946)

UqFmOwv.jpg

"The Living Legend" Bruno Sammartino (1960-1980)

igyHyRO.jpg

"Iron Man" Lou Thesz (1938-1968)

xNPUUW2.jpg

"Wild" Bill Longson (1940-1951)

7SwmNcW.jpg

* Ако трябва да добавяме и по-съвременни имена първото ще е тук - Hulk Hogan.

Ed "Strangler" Lewis (1916-1935)

awJFDrw.jpg

Argentina Rocca (1949-1961)

6d8Cg75.jpg

"The Nature Boy" Buddy Rogers (1946-1963)

0qKwd9V.jpg

"The Scissors King" Joe Stecher (1915-1934)

lYgebNG.jpg

"The World's Most Dangerous Wrestler" Dick the Bruiser (1956-1974)

FhoJxNP.jpg

"The Arabian Madman" The Sheik (1958-1977)

5A0zRDK.png

Link to comment
HEIDENREICH

Страшно интересна тема . Аз също имах интересни черно бели снимки с Андре , Стю Харт и тигъра и пр ,но потънаха някъде в обикновената тема за снимки.

 

 

От снимките за битки с животни ,тоя педерас срещу акулата не е ли наглец да сгъва животинката на сушата.Отделно взел акула с размерите на паламуд .Що не се бие с акула като тази в 'Челюсти" като е толко оборотен и то във водата. :)

 

 

 

Респект за хората дето показват силовите демонстрации , особено Bert Assirati е излязъл много добре. 

 

 

п.с. Този 290 килограмовият дето претендира че е най-дебел на мен ми изглежда по-лек от Йокозуна. В последните си години 96-99 мисля че беше много по тежък от него. :ph34r: 

 

Link to comment

Париж (не Слънчев бряг, сори ;Р ), Франция 1967 г.:
BpwUH0GIcAAMj5M.jpg

 

Има я в другата тема, но мястото и определено е тук.

Link to comment
HEIDENREICH

Хватките за предаване , особено тази 

 

eRJHFDF.jpg

 

honorhim.gifhonorhim.gif .Как сегашните да не ти се видят като за путьовци.Армбарът  реално е супер болезнен , headlock-ът също но кои ги изпълняват , то стана нарицателно за скука BangHead.gif

 

Link to comment

Преди Harley Race бе Inoki:

17.jpg

 

След Inoki бе Harley Race:

tumblr_mbj7nnNUD81r4xd8no1_250.jpg

 

... a Hulk Hogan идва близо декада по-късно.

nWoHulkster™ EDIT - И Canek:

nuYn3mC.jpg

Link to comment

15 легендарни отбора от преди 70-те (които са забравени в наши дни)

Продължаваме да слагаме снимки до легендарните имена. :) Отборният кеч първоначално придобива популярност през 30-те, но тогава не е отборен кеч в съвременния смисъл на понятието, а нещо като Texas Tornado Tag Team Elimination мачове. Отборният кеч в съвременния смисъл на понятието започва да нашумява в края на 40-те и през 50-те става огромен хит. Следните 15 отбора са легендарни кеч отбори, за които повечето съвременни фенове даже не са чували. Всичките отбори се бият преди 70-те (някои и след това, но започват преди 70-те) и всичките са големи атракции/attendance draw-ове. Подредени са хронологично (първият е от края на 40-те, а последният от средата на 60-те).

 

The Dusek Brothers (Ernie Dusek & Emil Dusek)

Ndmmlz3.jpg

 

The Sharpe Brothers (Ben Sharpe & Mike Sharpe)

6ZsIsZe.jpg

 

The Kalmikoffs (Ivan Kalmikoff & Karol Kalmikoff)

NY62O33.jpg

 

The Lisowski Brothers (Stan Lisowski & Reggie Lisowski)

g4bMX4o.jpg

 

Argentina Rocca & Miguel Perez

aI5aMVG.jpg

 

The Tolos Brothers a.k.a. The Canadian Wrecking Crew (John Tolos & Chris Tolos)

xTX6qzz.jpg

 

The Golden Grahams (Dr. Jerry Graham & Eddie Graham)

ZDAC2fK.jpg

 

The Fabulous Kangaroos (Al Costello & Roy Heffernan)

SckVQH1.jpg

 

The Vachons (Maurice "Mad Dog" Vachon & Paul "Butcher" Vachon)

yCZfTE9.jpg

 

The von Brauners (Kurt von Brauner & Karl von Brauner)

gXe3hwR.jpg

 

The Kentuckians ("Big Boy" Luke Brown & Grizzly Smith)

AVIPS3F.jpg

 

Los Rebeldes / The Rebels (Rene Guajardo & Karloff Lagarde)

w6TdItR.jpg

 

Dick the Bruiser & The Crusher

uQvWFSr.jpg

 

The Blond Bombers (Ray "The Crippler" Stevens & Pat Patterson)

nX6tyNv.jpg

 

George Becker & Johnny Weaver

WYmW0dX.jpg

Естествено има и други, но това са повечето от най-популярните и draw-ващи отбори от преди 70-те.

Допълнителни факти:

= Rocca & Perez са единственият отбор в историята на кеча, който е бил Top draw-а в света на кеча. През всички години Top draw-ът винаги е индивидуален кечист с изключение на две (58 & 59), когато отборът на Rocca & Perez е Top draw-а в света на кеча.

= Dr. Jerry Graham = любимият кечист на младия Vince McMahon.

= Reggie Lisowski = The Crusher. Да, споменат е два пъти.

= Grizzly Smith = бащата нa Jake "The Snake" Roberts.

= Luna Vachon = осиновена дъщеря на Paul Vachon.

= В скорошна статия на WWE.com Ray Stevens беше назован "най-добрият кечист, за който никога не сте чували".

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...