Kalata Posted February 6, 2015 Share Posted February 6, 2015 Че остава ли ти време за учене, за работа? За Иван Стоянов чак сега обърнах внимание. Е, това е, когато италианци започнат да се правят на българи, явно имиджът на България се подобрява. Quote Link to comment
nWoHulkster Posted February 6, 2015 Author Share Posted February 6, 2015 (edited) За всичко остава време, ако си го разпределяш както трябва и не се мъчиш да правиш всичко наведнъж. Днес час, утре половин, след някой друг ден пак час и така лека-полека се минават всичките материали. Бавно, но славно. Просто много нови неща изкочиха наведнъж. Минават се бързо, но са доста на брой.А иначе чуждестранни кечисти са били представяни за българи от 100 години насам. Не са много, но има такива случаи през годините, особено преди 50-те. В кеча през онези години това да си от по-различна народност е било доста полезно от рекламна гледна точка, така че най-различни народности са били рекламирани, макар и не винаги да са били реални. Edited July 6, 2015 by nWoHulkster HEIDENREICH, StreetGloW and Kalata 3 Quote Link to comment
Kalata Posted February 8, 2015 Share Posted February 8, 2015 Да, но преди 50-те години. В днешно време си е направо чудно и то в Италия, и то в леко гейски образ. Quote Link to comment
ShaolinMonk Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 (edited) Снощи си преговарях нещата който знам (и съм научил ОСНОВНО от тази тема, благодаря за което ) и ми стана интересно дали може да се намери някакво видео с Николай Зигулинов. Освен, че е пътувал доста и се изправял с/у големи имена (което заслужено го слага в графата - сериозен кечист) има и колоритен (особено за днешните представи) външен вид . Би ми било любопитно да го видя в действие, макар и за 10-20-30 секунди . Edited March 18, 2015 by ShaolinMonk nWoHulkster and baikiro 2 Quote Link to comment
nWoHulkster Posted March 18, 2015 Author Share Posted March 18, 2015 (edited) Преди няколко години попаднах на линк към клип със Зигулинов, но за съжаление видеото вече беше изтрито. Така че на теория вероятно има кадри и с него, но не знам дали някога ще успея да се сдобия с тях. А иначе в момента най-голям мерак ми е да се сдобия с единствения клип с Хари Стоев, който знам, че съществува, но за съжаление правата за него се държат от Ройтерс и няма начин как да го видя. Тоест, има начин - плащаш им 390 паунда за лиценз и си готов... Edited March 18, 2015 by nWoHulkster™ Monteso, ShaolinMonk and baikiro 3 Quote Link to comment
ShaolinMonk Posted March 18, 2015 Share Posted March 18, 2015 390 паунда за това не са много ако ги има човек. Иначе казано смятам, че си заслужава да се дадат за това. За мен, особено в момента обаче, 390 паунда са като 3,9 МИЛИОНА паунда . Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 Въпрос с почти предизвестен отговор, Може ли да се каже след участието на Русев на Wrestlemania 31 че той е българският кечист който се е бил пред най-голяма публика от всички, Доколкото си спомням статията ти за рекордни посещаемости , в началото на века не са много публиките на 40 000 и не мога да си спомня да е имало над 60 000. Вярно, WWE обикновено послъгват с посещаемостите ,но даже да не е било 76 976 , със сигурност беше над 65 000 ,съмнявам се някой да го доближава . Този пич Панков дето се е бил с Ел Санто, някоя голяма тълпа в Мексико ? hacky, itzo1994, old school and 1 other 4 Quote Link to comment
nWoHulkster Posted April 1, 2015 Author Share Posted April 1, 2015 (edited) Не само, че може да се каже, но и ще се каже като му дойде времето. Да, вече именно Русев е българинът, който се е бил пред най-голяма публика.Досега, поне според наличните данни, номер едно в това отношение беше Борис Димитров пред 45 хиляди фенове през 1935, макар че реално във въпросното шоу нашият човек е смазан само за една минута от Гус Соненберг. Между другото, именно това шоу е най-посещаваното американско кеч шоу в продължение на цели 5 десетилетия. Чак WM 3 през 1987 подобрява рекорда.Панков/Санто е sell-out, но залата е под 10 хиляди. В някои мексикански източници се твърди, че мачът е бил на 18-хиляден стадион, но това е грешно. Edited July 6, 2015 by nWoHulkster HEIDENREICH and old school 2 Quote Link to comment
Radox Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 А последно колко е реалната публика на Wrestlemania 3? Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted April 1, 2015 Share Posted April 1, 2015 (edited) А последно колко е реалната публика на Wrestlemania 3? Фил беше дал 78 000 на база продадени билети. На мен ми се виждат повече , защото Silver Dome събира и за футболни срещи 75 000 а теренът бе запълнен , отделно тогава нямаше големи рампи ,които да закриват цял заден сектор като сега . Или 93 173 или 78 000 , ти избираш. Странно, но никой не оспорва посещаемостта на Уембли през 92-та 80 355 , ако Фил е прав за Wrestlemania III , това е най-голямата им публика в историята. Edited April 1, 2015 by HEIDENREICH Quote Link to comment
Lone_Star Posted April 4, 2015 Share Posted April 4, 2015 (edited) Е това е ! Интересна тема,от която можеш да научиш много и ако например в училище кажат да се подготви проект за любим спорт и ако си кеч фен,регистриран в този интересен сайт,можеш да погледнеш тази тема и да напишеш най-важното от нея.Със сигурност оценката,която съответно ще изкараш ще е добра,даже отлична. Edited April 5, 2015 by Lone_Star Quote Link to comment
nWoHulkster Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 (edited) Първият пост е ъпдейтнат. Вече това ще е формата на темата. Всичко от блога ще бъде както обявявано в тази тема, така и добавяно като линк в първия пост.Постването на интро материалите към "Българите в кеча" версия 3 ще започне по-късно тази седмица. Edited July 10, 2015 by nWoHulkster Quote Link to comment
dadoktor Posted July 6, 2015 Share Posted July 6, 2015 Няма лошо, че си решил да се преориентираш към друг вариант за излагане на информацията, но имам един въпрос. Защо реши да премахнеш информацията от форума? Quote Link to comment
nWoHulkster Posted July 6, 2015 Author Share Posted July 6, 2015 (edited) ^ През последните няколко месеца изскочиха много нови неща => старата статия вече не е изцяло точна в доста отношения и така или иначе трябваше да се променя. Няма смисъл да оставям стария по-бъгав материал да стои като предстои нов, който ще бъде по-точен и много по-обширен. Edited July 7, 2015 by nWoHulkster Quote Link to comment
nWoHulkster Posted July 7, 2015 Author Share Posted July 7, 2015 Снощи си преговарях нещата който знам (и съм научил ОСНОВНО от тази тема, благодаря за което ) и ми стана интересно дали може да се намери някакво видео с Николай Зигулинов. Освен, че е пътувал доста и се изправял с/у големи имена (което заслужено го слага в графата - сериозен кечист) има и колоритен (особено за днешните представи) външен вид . Би ми било любопитно да го видя в действие, макар и за 10-20-30 секунди .Намери се!!! Клипът е само 20 секунди, но екшънът е добър и опонентът му в клипа е едно от най-големите немски имена. По-нататък ще го кача. ShaolinMonk 1 Quote Link to comment
ShaolinMonk Posted July 7, 2015 Share Posted July 7, 2015 Снощи си преговарях нещата който знам (и съм научил ОСНОВНО от тази тема, благодаря за което ) и ми стана интересно дали може да се намери някакво видео с Николай Зигулинов. Освен, че е пътувал доста и се изправял с/у големи имена (което заслужено го слага в графата - сериозен кечист) има и колоритен (особено за днешните представи) външен вид . Би ми било любопитно да го видя в действие, макар и за 10-20-30 секунди .Намери се!!! Клипът е само 20 секунди, но екшънът е добър и опонентът му в клипа е едно от най-големите немски имена. По-нататък ще го кача.Благодаря :). Quote Link to comment
dadoktor Posted August 1, 2015 Share Posted August 1, 2015 Притежателни прилагателни имена с наставките -ов, -ев, образувани от имена на лица се пишат с главна буква.Иначе блога е много интересен и изключително информативен, евала! Единственото, което ми къса сърцето е, че няма копие в БВЦ. Дори и едно грубо копи/пейст да е, за да може и тук във форума за кеч да има нещо толкова значимо като труд. nWoHulkster, Darkwish and yaripim 2 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted August 24, 2015 Share Posted August 24, 2015 (edited) Последният материал за пореден път ме убеждава какъв феномен е кеча в световен мащаб. Като стане въпрос за кеча по света винаги се сещам за множеството игри, които играех преди години и които бяхо точно на такава тематика. В повечето от тях винаги се играеше по някакви интернационални зали и с какви ли не колоритни образи (и с Hulk Hogan разбира се) . Old school wrestling games > all! Продължавай с любопитните и качествени статии, чета с интерес. Edited August 24, 2015 by UNDERTAKER* nWoHulkster and Radox 2 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted September 6, 2015 Share Posted September 6, 2015 Хубаво е, че в днешно време, макар и много рядко, също се получават мачове, които се доближават до онзи стил от началото на миналия век (повече истинска и реална борба и малък брой, но на място, съвременни спотове). Вижда се, че когато се случи да има такъв мач, публиката го приема изключително добре му дава висока оценка. Според мен има едно пренасищане от съврменната версия на кеча с всичките й акробатични и в много случаи не толкова логични спотове и публиката (американската) от време на време иска да види истинска, по-legit борба, с повече хватове и по-малко удари, което в крайна сметка е в основата на кеча. Ясно е, че днес няма как да е продаващ онзи стил и идеалният вариант е някъде по средата. Аз лично не бих отказал да има все повече и повече ММА елементи, за да се вкара все пак малко легитимност. Това, което прави Brock Lesnar в момента. Интересно ми е, че и по времето на Колов част от публиката е знаела, че кечът не е точно спорт. Днес при наличието на телевизия и интернет, най-вече, всеки знае как стоят нещата, но тогава не е ли било по-лесно да се опази "тайната"? Още повече, че и самите хора са били тотално непросветени и са взимали всичко за чиста монета. От кога започва публиката да се усеща и как протича въобще целият процес? Какъв процент тогава знаят, че кечът не е спорт и с какви темпове този процент расте?Отново много добре написана статия. Браво! nWoHulkster 1 Quote Link to comment
nWoHulkster Posted September 6, 2015 Author Share Posted September 6, 2015 (edited) Е, невъзможно е да се каже как са били нещата в процентно отношение. Няма как да се провевят. Повечето американци едва ли са знаели за какво става дума (особено в южните щати), но знаещи определено е имало дори и тогава, главно благодарение на пресата. В пресата има материали за нагласеността на кеча още през 19-ти век. Например, наскоро четах някаква кратка статия от 1889, където авторът говореше как не можело да се каже кой е наистина най-добрия кечист, тъй като имало много нагласени мачове. През годините сравнителено редовно има експозета в пресата, малки и големи. Има такива случаи и с българи (които ще бъдат споменати по-нататък). Достатъчно е било писано относно легитимостта на кеча в онези години, за да можеш да се усетиш за какво иде реч, ако внимаваш в картинката. Но дори и да не си се усетил изцяло вероятно поне имаш съмнения.А иначе, например, през април 1930 има един интересен случай, при който нюйоркската щатска атлетическа комисия (начeло с олд скуул шампион по гръко-римска професионална борба) забранява кеч мачовете в щата да бъдат рекламирани като мачове/спортни събития. Взима се решение, че всички кеч мачове в щата оттам-нататък трябва да бъдат рекламирани като демонстрации (exhibitions) под предтекст, че кеч мачовете са нещо като театрално представление. Тази промяна, обаче, няма абсолютно никакъв негативен ефект върху популярността на кеча, който по това време се радва на огромна популярност във въпросния щат благодарение главно на мегазвездата Джим Лондос. Това на мен ми говори или че доста от феновете в щата вече са знаели за какво иде реч, или че просто не им е пукало дали нещата са истински или предварително уговорени. Всъщност, има и трети вариант конкретно за Ню Йорк и това е вариант, който важи чак до времето на Бруно Самартино. "Абе останалите кеч мачове може да са нагласени, ама главния с Бруно си е истински" е мисъл, която се чува по времето на Самартино. Не бих се учудил, ако и за Лондос е имало подобни приказки.Допълнителен любопитен факт, който вероятно ще изненада някои хора: първите "smark" кеч книги (т.е. книги, в които се разкриват задкулисни детайли за кеч индустрията и начинът по който работи тя) са от 1936-37... Edited September 7, 2015 by nWoHulkster UNDERTAKER* 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted September 18, 2015 Share Posted September 18, 2015 Не успявам да намеря видеото в блога. Това, което е в края на материала, е само около 2 минути и май не се отнася за конкретния пост. nWoHulkster 1 Quote Link to comment
nWoHulkster Posted September 18, 2015 Author Share Posted September 18, 2015 ^ Моя грешка. Линкът е фикснат. Мерси за поправката! pukkod 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted October 4, 2015 Share Posted October 4, 2015 Ето откъде идва и защо е било (и продължава да бъде) това негативно отношение към "кеча" в България pukkod and dadoktor 2 Quote Link to comment
HEIDENREICH Posted November 25, 2015 Share Posted November 25, 2015 Браво Филчо , хареса ми първата част от материала за кариерата на Никола Петров. nWoHulkster 1 Quote Link to comment
UNDERTAKER* Posted February 6, 2016 Share Posted February 6, 2016 От статииите, които изчетох досега, кечът от онова време в БГ много ми прилича на борбите по селските събори днес. Може би това е останало като наследство от тогава, нямам идея. Сходните неща са доста, - пак е борба в турнирен вариант, събират се много хора, служи като забавление/атракция на самия събор, а и понякога се знае предварително кой ще спечели. Не знам дали в цяла България съществуват още, но доколкото знам на много места си ги има. nWoHulkster 1 Quote Link to comment
Recommended Posts