Jump to content

Великите сблъсъци: Stone Cold срещу Chris Jericho, Vengeance 2001


Apex Predator

Recommended Posts

Apex Predator

Месецът е ноември, годината е 2001-ва.

Империята на Винс Макмеън, тогава позната като World Wrestling Federation e на ръба на критичен креативен и финансов колапс, след историята с Инвазията, продължила през цялото изминало лято. Развръзката настъпва на Survivor Series, където в традиционен елиминационен мач от десет човека се слага край на една от най-разочароващите истории в модерната история на професионалната борба. История, която оставя компанията с огромен, пренаситен ростър - работници, за които няма никакви планове, и които реално нямат път пред себе си.

 

UndisputedChampion_crop_north.jpg?w=650&

 

Този съществен проблем ще бъде решен през идният март месец, когато се въвежда бранд сплитът и огромният брой кечисти е разделен на два ростъра - по един за Raw и Smackdown. Но проблемът, който трябва да се реши моментално е този за Световната титла на WWF и картинката около нея.

 

 

 

Историята

 

"Stone Cold" Steve Austin беше шампионът на Федерацията, след Survivor Series, а The Rock държете в ръцете си титлата на WCW. След събитията произтекли от края на цялата главна история в Инвазията и огромният брой на WCW и ECW звездите, свалени от екран, пак заради него, се стига до заключението, че вече няма нужда от две големи главни титли. Решението е взето и за декемврийското PPV Vengeance, по много силен начин е хайпнат мач, в който за първи път е обявено сливането на две толкова значими отличия.

Това обаче, не е цялата истина.

През 1998-ма година American Wrestling Alliance (AWA) и World Class Championship Wrestling (WWCW) също обединяват своите Световни титли, когато AWA шампионът Jerry Lawler побеждава шампионът на WWCW Kerry Von Erich в един много оспорван мач на Superclash III.

 

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment

Браво за статията, но...

Съм доста несъгласен, както бях писал в една своя тема за Jericho преди време.

Jericho печели двете титли, но го прави по един начин, в който в никакъв случай не изглежда като силен кечист, който наистина е успял да победи двете най-големи звезди по онова време и е успял да стъпи на едно стъпало с тях. Написал си, че WWE му гласуват доверие, но според мен не е точно така. WWE ги е страх да му дадат чиста победа поне във финалния мач, която наистина да го издигне за години напред. След това Jericho имаше един мейн ивент на WrestleMania (за тази титла)... и това беше. А с подобен сюжет, мисля че можеше да бъде издигнат на съвсем друго ниво. Да, легендарен кечист е, но не е звезда извън пределите на индустрията, както са Austin и The Rock.

А и Jericho ще бъде преследван от това през цялата си кариера. Да, за 12 години стотици пъти е ползвал аргумента, че е първия undisputed шампион, но малко или много, почти всеки негов следващ рейн е започнал по подобен начин.

Като цяло Jericho е от малкото хора, за които мога да твърдя, че се е издигнал наистина заради харизмата и уменията си и не толкова заради push-овете му от WWE. Ако с тази харизма и умения беше push-нат правилно, с чисти победи като хийл, то след неминуемите фейс търнове щеше да бъде наистина на едно ниво с Rocky поне.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...