Jump to content

UFC 167 "St-Pierre vs. Hendricks" - 16 ноември 2013


neshev

Recommended Posts

430px-Updated_UFC_167_event_poster.jpg

 

Date: November 16, 2013

Venue: MGM Grand Garden Arena

Location: Las Vegas, Nevada

Live on PPV

 

Цитата

 

Main Bouts (on Pay-Per-View):

Georges St-Pierre (24-2) © vs. Johny Hendricks (15-1) (UFC WW Title)

Rashad Evans (18-3-1) vs. Chael Sonnen (28-13-1)

Rory MacDonald (15-1) vs. Robbie Lawler (21-9)

Josh Koscheck (17-7) vs. Tyron Woodley (11-2)

Tim Elliott (10-3-1) vs. Ali Bagautinov (11-2)

Preliminary Bouts (on Fox Sports 1):

Donald “Cowboy” Cerrone (20-6) vs. Evan Dunham (14-4)

Ed Herman (21-9, 1 NC) vs. Thales Leites (21-4)

Brian Ebersole (50-15-1) vs. Rick Story (15-7)

Erik Perez (13-5) vs. Edwin Figueroa (9-3)

Preliminary Bouts (on Facebook):

Jason High (17-4) vs. Anthony Lapsley (21-5, 2 NC)

Vaughan Lee (13-9-1) vs. Sergio Pettis (9-0)

Cody Donovan (8-3) vs. Gian Villante (10-4)

 

 

 

Link to comment

Доста добър кард. Не е само МЕ-та, и другите мачове също са интересни. Рашад все си мисля, че ще победи Сонън, това с Миноторо беше просто флюк-че и нищо повече. Рашад е много стабилен и някак си ми се ще да го видя в средна категория за да я направи още по-интересна, защото е ясно, че в LHW вече няма място за него.

 

Роби Уолър пък винаги си го гледам с кеф, макар да съм на 99.9 процента сигурен, че ще загуби мача.

 

Джош Косчек също има добър мач, макар че за мен той отдавна е бита карта в тая категория. Дори да навърти някоя и друга победа, едва ли някога пак ще го видим в мач за титлата или дори да се доближи.

 

За МЕ - та ... абе,  Хендрикс в добър ден може да бие всеки, включително и GSP. ЯСно е, че Джордж ще го бори и най-вероятно пет рунда ще доминира, но в тоя мамент, ако има някой в категорията, който може да го бие, то това е Хендрикс.

 

Link to comment

Е, като се има предвид, че все пак е шоу за 20 годишнината на компанията си е яко "мех"... Поредният card, който страда от GSP синдрома, а именно, че се промотира само единствено главният мач, а другото е пълнеж. Самият постер говори доста еднозначно за това.

Все пак доста интересен ME, а и доста важен за UFC. Последните buyrate-и на UFC бяха меко казано слаби, та сега е ред на GSP да отговори дали има наистина поводи за притеснение. Вероятно ще направят доста силна вечер от бизнес гледна точка. Все пак St-Pierre отново се очаква да draw-не солидно в Канада, което би трябвало да го затвърди отново като #1 PPV draw. Johnny Hendricks не е най-харизматичният опонент, но пък има как да бъде "рекламиран". Едно е сигурно, GSP не се е бил срещу толкова добър wrestler, който е заплаха в stand up-а. Е, не вярвам да е такъв проблем, но Hendricks определено може да го нокаутира, а както виждаме в последно време, GSP определено може да бъде ударен чисто. Ако има някаква логика, то GSP би трябвало да се опита да бие Hendricks в stand up-а, а не да търси да го сваля на земята, след като това му е тактиката срещу почти всичките му опоненти a.k.a "beat them where there are the strongest". Ще бъде интересно все пак, ако се стигне до някакъв wrestling размяна, където GSP е може би най-добрият MMA wrestler ever и, ако успее да победи Hendricks и там ще е нечовешко.

Sonnen vs. Rashad е яко under hype-нат, но обяснимо. В този мач няма никаква логика, освен това, че Chael беше мераклия да се бие на 20 годишнината. Да не говорим, че вече обявиха TUF Brazil и дори Sonnen да бъде нокаутиран за 10 секунди, пак ще се бие с Wanderlei. Та може би за пръв път от много време ми е все тая за мач на C.P., което говори за това колко добре hype-нат е от UFC. Все пак и двамата са добри бойци, та да се надяваме, че ще видим нещо "по-така" и от двамата.

Другите 2 WW мача в Main Card-a също звучат добре. Дадоха Lawler на Rory Mac, само и единствено, защото искаха някакъв опонент, който ще го пресира и барем видим интересен мач, но уви. Rory вероятно ще го свали на земята и ще лежи върху него три рунда, та планът на UFC ще пробадне. Kos vs. Woodley ще е забавно. Двамата са горе-долу единтични един на друг.

Link to comment

Primetime Ep. 3

 

http://www.youtube.com/watch?v=BuWNgI9HWWM

 

Countdown:

 

http://www.youtube.com/watch?v=6UqrsL8KuWQ

http://www.youtube.com/watch?v=o3Ei-wUoioE

http://www.youtube.com/watch?v=YrmccQI5tIs

 

Link to comment
dr jack levine

ГСП, Рик Светкавицата на ММА-я. Имам чувството, че вади бръснарските ножчета и се реже, когато са на земята. Спор няма, че Хендрикс беше ограбен!!!!!!!!!!!!!!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Ако се точкуваше по нанесени щети - Хендрикс 100 про. е победител.Но, забележете, че дори и с атлетизъм и основният си прийом - борбата, GSP направи АБС. НИЩО - нито успя да го контролира, нито да го свали(като хората), нито нищо.После ми говорете, че UFC не си издигали/сваляли шампионите.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Хендрикс и Густафсон си спечелиха мачовете, просто са от неправилната страна на бизнеса. Тази година паднаха "тримата големи" пък кой кавото ще да ми казва.

 

Link to comment

Хендрикс беше по-добрият и на земя и в стойка. Не знам по кои точно правила GSP спечели мача. Че е нанесъл повече удари като бройка ли? Що за тъпотия? Вкара един свестен удар и имаше доминация в петия рунд. През останалото време Хендрикс беше човекът, който правеше значимото в клетката. Брутален ГнП и то се видя какво стана с лицето на Джордж. Вкара силни удари при размени, включително и надбори шампиона на много места. То ти стига да видиш двамата на финала, за да си дадеш сметка кой беше по-добрия. Джорд приличаше на ударен от тир. Не мога да го приема това решение, за адекватно. ММА-ят не е шах, а бой - и по-здраво би Хендрикс. 

 

Link to comment

А, сега Дейна защо тръби за ремач(и , естествено, да се изкара като добрият CEO) - защото знае, че пак ще падат парички и да има компанията да смуче.

 

П.С: Абее... не знам за вас, ама на мен ми прави впечатление, че на GSP му личи, че ако не се оттегли, много скоро може да има тежки здравословни проблеми.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Lolz... Поне един е в правилната посока, че GSP кърви и от най-малкото. Та, това колко пребит изглежда не е особен показател. Второто е, че MMA използва 10-point rounds. Ако беше PRIDE rules, където се гледа представянето като цяло, Hendricks печели със сигурност, но ако трябва да гледаме представянето им рунд по рунд, то нещата са доста, доста близки. Втори и четвърти видимо бяха за Hendricks, като три и пет бяха за GSP. Разковничето е в първият рунд, който е пълна мъгла и зависи от перспективата може да бъде даден за всеки от двамата. Лично аз нямам особен проблем с decision-а, както нямах проблем и с този между Gustafsson и Jones.

 

Както споменах хората реагират толков остро, най-вече защото GSP наистина изглеждаше пребит, но GSP изглежда така почти след всеки свой бой, без значение колко щети е понесъл. Просто някои хора получават аркади, подутини, синини и т.н. от най-малкия контакт. Без да умаловажавам силата на Hendricks, но GSP определено не поема удари добре, или по-скоро лицето му не ги поема добре, хах. За сравнение вище Hendo и Shogun. Пълна война, в която Shogun изглеждаше все едно е блъснат от влак, а Hendo беше свеж като краставичка. Просто някои хора имат железни лица, които не се подуват при удари. GSP е обратното.

 

Втората причина е коментарът. Да, Joe Rogan е най-добрият коментатор в MMA, ever, и съм му огромен фен, но Joe Rogan е просто фен и има тенденцията да over-hype-ва хора, особено претенденти за титлата. Видяхме го това с Gustafsson и Jones, случи се нещо подобно и сега, където Rogan ревеше като заклан при всеки удар на Hendricks, като повечето не бяха особено респектиращи. И това беше през целия бой горе-долу. В такива близки ситуации е препоръчително да се гледа повторно без коментар, защото наистина оказва влияние. Като добавим и реакцията на Dana White, която беше прекалено емоционална и прибързана, веднага се наслои това усещане за псевдо-справедливост. Проблем със съдийството има, но в тази ситуация не беше основана. Просто Dana вече просто си търси причина да храни хора като Keizer и компания, след като тези проблеми съществуват във всички комисии.

 

За самият мач. Реално Hendricks tap-на още първия рунд, което беше видимо и на живия broadcast:

0.gif

Но все пак, съдията не го видя, което спаси Hendricks от загуба в първия рунд. Определено GSP не присъстваще умствено в боя, което оказа огромна влияние. Понесе доста тежки удари, което го вкара във survival mode и се би по истинкт 80% от времето. Ако има виновен за това решение, то определено е Johnny Hendricks, който пазеше несъществуващо предимство. Доста малоумно от страна на corner-а му постояно да му повтаря как печели и т.н., което го направи пасивен, точно когато не трябваше и остави GSP да се върне в боя. Всичко това естествено нямаше да го дискутираме, ако съдията беше на правилното място.

GSP не дължи нищо на никого. Нито на UFC, нито на феновете, нито на Johnny Hendricks. GSP си остави тялото и душата в octagon-а. ММА е спорт, в който трябва да си на 100% физически и психически. Това не е като баскетбола например, където имаш 235923958239852 мача през сезона, та ако не си в настроение единия и загубиш, имаш още множество шансове да се реваншираш. В MMA тренираш 3 месеца за 30 минути и си жертваш тялото. Ако GSP има проблеми в личния си живот и не се чувства комфортно да се бие, то е по-удачно да си вземе почивка, а дори и пенсиониране не би било нещо нечувано. За това и Dana е малоумно по толкова нелеп начин да си подбива най-големият PPV draw и един от най-великите MMA бойци евър.

Ако оставим на страна "драмата" в ME, то шоуто беше доста стабилно.

Chael Sonnen за пореден път показа, че когато се бие отдолу е гол и бос и е еквивалентът на Brock Lesnar, когато бива ударен. Rashad този път беше във феномална форма и не му остави никакъв шанс. Този мач беше видимо безсмислен. Честно казано, Sonnen по-добре да се пенсионира след Wanderlei Silva, защото се вижда, че няма необходимите умения да е нещо голямо в този спорт. Човек може само да се чуди как по дяволите се довлачи до два title shot-а срещу бойци, които видимо са на светлинни години от него.

Rory Mac беше видимо expose-нат, а и като цяло целият стил, който бойците от Tristar демонстрират, беше видимо уязвим тази вечер. Вижда се, че срещу бойци, който са агресивни ала Robbie Lawler и Johnny Hendricks, не е достатъчно да се биеш супер предпазливо. Lawler просто открадна този мач, след като тотално доминира McDonald третия рунд. Кофти загуба за McDonald, след като всички го гласяха за title shot, но истината е, че Rory Mac е още зелен и една такава загуба ще покаже от какво е направен. Или ще е използва и ще се върне видимо подобрен, или просто ще стане поредния боец, с нереализиран талант. Robbie Lawler беше такъв, просто нереализиран талант, но сега се вижда, че най-накрая се чувства във свои води. Може и да не стигне до title shot, но с тази победа се постави в мачовете, които ще определят #1 contender.

Tyron Woodley беше физически огромен и унищожи Koscheck. Woodley, от lay and pray, one dimensional wrestler, в момента нокаутира хора на ляво и на дясно. Няма как да не е впечатлен човек. Koscheck е свършен вече, но Dana има слабост към хората от TUF 1, което значи, че ще го видим пак. Лично аз не съм особено надъхан.

Ако говорим за хора, които ме надъхват, то Ali Bagautinov, и като цяло руските бойци, попада в тази графа.

Добро шоу, но все пак нямаше го усещането от UFC 100, а това може би беше дори по-голям повод. Може би шоуто с Weidman и Silva трябваше да бъде на негово място, но вече няма особено значение.

Link to comment

GSP си намери майстора.Арсенала му е постен и се видя, че при по-адекватен борец с KO power, е свършено с него.Послeдните му победи бяха все срещу хора с много слаба борба, затова и GSP си ги гавреше със светкавичния jab + някой друг takedown и малко GnP.Кражбата беше толкова голяма, че чак и GSP се изненада като чу, че е спечелил двубоя.Tap-ването беше доста спорно, ако изобщо се брои за предаване, понеже не виждам защо му е на претендента да се отказва при някакъв scramble.Ако съдята беше спрял срещата в първия рунд, то със сигурност целия event щеше да бъде развален и всички щяха да загубят от това.

[b]Thank you EDGE! [/b]

Link to comment

Абе, че GSP кърви и редовно изглежда пребит е едно на страна. Просто тоя път реално си беше победен. Всичко по-значимо в мача си го направи Хендрикс, как се предполага да реагират хората? Джордж направи един по-сериозен удар, при който главата на Хендрикс наистина отскочи и няколко тейкдауна, който до нищо не доведоха. От тук нататък всичко друго беше дело на Хендрикс - беше по-атрактивния боец, нанасяше стабилни удари, нокдаун, тейкдауни, колена, стабилен бокс ... няколко много тежки удара, които разклатиха здраво Джордж. Просто няма логика накрая съдиите да присъдят победата на канадеца. По точки, цялостно представяне, както и да го гледаш брадатия си беше по-добрият боец в този мач.

 

Дайна ги говори тези неща, защото това е добре за бизнеса,всеки иска да гледа реванша сега. Но не е само Дайна, много хора от спорта твърдят, че Хендрикс беше ощетен жестоко. И няма как да е друго яче, когато видимо Хендрикс беше по-силният боец в клетката и нанесе значително повече демидж.

 

При Густафсон и Джоунс иди дойди да се каже, че Джонито си е спечелил мача, но тук просто не виждам логиката. Не, че е най-шантавото решение, което сме виждали, но и определено не беше спаведливо според мен.

 

 

 

------------------

 

 

Сонън просто доказа, че не е топ класа боец. В средна ги бореше стабилно и си взимаше мачовете с доминация в чисто спортен аспект. Единтвената му голяма победа за мен е срещу Браян Стан, който тогава беше стабилен боец в карда и тотално беше прегазен. Другото ... да речем, че не беше кой знае колко впечатляващ. Срещу Джоунс беше смешно просто. Рашад си го размаза съвсем в реда на нещата. Нищо чудно, че не го хайпваха много тоя мач, по-добре да премине между другото, че да не изглежда Сонън толкова жалък за враждата му с Вандерлей. Впрочем силно се надявам Ванд да го помете. Може би няма да успее, защото е старичък вече, иначе място за сравнение между двамата няма, в добрите си години Силва просто би премазал Сонън и до доста болезнено.

 

Интересно е какво ще става с Рашад от тук нататък. Макар че допусна загуба срещу Ногейра, това по-скоро си беше случайност, случва се. В момента е ясно, че в картинката за титлата са Тешейра, Густафсон и Кормие, но все ми се струва, че Рашад също се предполага да е там. Лошото е, че ще трябва много да чака за да получи нова възможност за титлата, най-вероятно чак през 2015-та, ако всичко върви по план, тоест още два, а може би и три мача. Много далеч ми се струва. Според мен Рашад в най-добрата си форма така и не успя да вземе пояса, беше вече бивш шампион.

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...