Jump to content

Кой са най-добрите кеч игри които сте играли ?


mk.ermac

Recommended Posts

WrestleFest>all

Gonna fly this boat to the moon somehow

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

If you don't believe me or don't get it, I don't have time to try to convince you, sorry.

Link to comment

Да започна с малко история, голям фен съм на всякакви кеч-игри, като още като си прекарах интернет започнах да се ровя и да търся всевъзможни заглавия, които да тръгнат на PC-то ми. Преди 2-3 години се добрах до PS2-ка и успях да мина почти всички WWE заглавия, които така и не можах да играя преди, а от година се зарибявам на новите WWE игри, които не са никак лоши, макар че доста хора ги критикуват. Ето и един личен топ 10.

 

1. WCW nWo Revenge - Страхотна игра с целия roster на WCW. Уникална е, има ги почти всички за които може да се сетите, освен Regal и Flair, всичко е разделено на stable-ли и roster-и, няма история, само мачове за титли, но като динамика и gameplay, че дори и графика за времето си е уникална.

 

2. WWF No Mercy - Тази игра съм я играл с дни, определено иноватора в жанра, за първи път имаше толкова добра история, roster-а си беше пълен, цялата attitude ера. Имаше и доста модове, като съм играл WWE vs. TNA, Indy Mode и ECW Mode, като бяха доста добре направени!

 

3. SmackDown 2 - Класиката за PS1, наподобява доста No Mercy като roster, но беше прекалено бърза с PS1 емулатора. Все пак и там имам доста игрално време, като бях дръпнал доста приличен мод с новите кечисти от WWE и TNA.

 

4. WrestleKingdom 2 - Уникална японска игра със най-добрият gameplay (реалистичен, плавен, брутален) ever. Проблема беше че беше на Японски, но мачовете си струваха до един. Тук имаше дори и Super финишери, няма такава изродия да забодеш Ganso Bomba-та на Kawada или Shooting Star Press-а на Liger. Roster-а беше велик - от Giant Bernard до Antonio Inoki.  Жалко че американските игри не копираха от нея...

 

5. SmackDown vs. RAW 2008 - Тук главно се кефех заради roster-а в който имаше ECW легенди, както и General Manager Mode-а. Добра игра, напред е в класацията ми защото просто е първата модерна WWE игра, която подкарах на стария ми лаптоп с емулатор.

 

6. SmackDown: Here Comes The Pain - Тази игра е уникална. Няма толкова добър roster на WWE игра, като може би сега 2k14 ще успее да я мине, след като видях DLC-тата. Gameplay-а си беше страхотен, мачовете бяха брутални и се виждаше истинския impact на т. н. "Ruthless Aggression" ера, Нямаше такива бруталии, да се пуснеш с Goldberg срещу Bad Ass Taker-а и гледай как ринга се "разпада" от екшъна. На един дъх минавах и цялата кампания, мисля че я превъртях с Lance Storm и Ultimo Dragon, който бяха уникални.

 

7. SmackDown: Shut Your Mouth - Предшественика на Here Comes The Pain, леко по-постна си е, но имаше DDP и Hollywood Hogan, което ме накара да я изцикля за няколко седмици. Струва си, защото е взела всичко най-добро от старите игри.

 

8. WWE 12 - Като цяло не е голям напредък, но това е играта, която съм играл най-много. Имаше приличен roster в който дебютира Daniel Bryan и се завърна Kevin Nash. Историите бяха доста прилични, особено тази с Jacob Cass (озвучаван от Austin Aries), където видяхме една Инвазия през 2011. Тук най-вече играех online и за първи път започнах да си дърпам CAW-ове от PSN-а. Вече съм си направил цяло ECW шоу с абсолютно всички.

 

9. Wrestling Encore - Независима игра, която обаче трябва да се пробва, защото си личи че е правена от хора, за които им пука за бизнеса. А и дори и самият gameplay не е чак толкова лош, като най-якото нещо е че можеш да събереш 40 човека на ринга за Battle Royal, макар че компа ще ти гръмне :D

 

10. WCW Backstage Assault/WWE 13 - Тук се колебая, не съм играл достатъчно 13, защото нямам подходящ телевизор и мога само като ходя у авери, и това е причината да е по-назад макар че засега ми харесва доста особено като си дръпнах DLC-тата преди няколко месеца и се поразчупи roster-а.
WCW Backstage Assault беше трудна игра, но си беше изцяло в духа на WCW. Мачовете бяха само и единствено лобут в backstage-а, но какво пък, имаше ги всички любимци, много оръжия и една приятна кампания.

Link to comment

SvR2011,WWE 2013,игрите на Адам Риланд(ако се брои)

Евро 2012 прогнози - победител

СП 2014 прогнози - второ място

Евро 2016 прогнози - пето място                                                                                                                       

Link to comment

Интересна тема, доста при това. Само да отбележа факта, че много от игрите които съм сложил в моята класация са играни на емулатор.

 

5. WCW Mayhem / WCW Backstage Assault (ps1) - Слагам тези 2 игри на един ред, защото двете са доста подобни като контрол. WCW Mayhem и WCW Backstage Assault според мен са две много добри кеч игри, но има някой проблеми които ги пратиха на 5-то място. Ще започна с контрола който е лесен, но и труден. Оръжията в играта се взимат с квадрат, със същия квадрат хващаш опонента за хватка. Това не изглежда чак такъв проблем, нали? Но е много голям проблем, особено когато играеш мач с оръжия, тогава е ад. Най-големия ад е когато опонетът ти търчи срещу теб и натискаш квадрат, и вместо да му направиш някакво тръшване взимаш оръжието. Какъв е проблема? Може да го ударя с него, нали? Да, ама не. Кечиста се навежда 2 часа за да вземе стола и се изправя още 2. През това време твоя опонент вече те е повалил и те е счупил от бой. Това се отнася и за двете игри, а сега малко по-подробно за Backstage Assault. За много хора Backstage Assault е много по-лоша от Mayhem, но според мен не е така. Главен мотив на хората за това твърдение е графиката и това че няма ринга. Графиката на играта е лоша, спор няма, това е мотив който може да се пропусне и да бъде признат за логичен. Но липсата на ринг не го признавам, какво ще прави ринг в игра на име Backstage Assault?

 

4. WWF WrestleMania 2000 / WCW/nWo Revenge (n64) - Слагам тези 2 игри на едно място, според мен и двете са добри. И двете имат добър ростер и двете са много подобни като gameplay. Имало е цели часове през които съм ги играл, по цели нощи не съм спал докато правя дрийм мачовете. Christian vs Edge, JJ vs HHH, JJ vs Christian и т.н. На WCW/nWo Revenge умрях от кеф като отключих Curt Hennig. И на нея съм прави много дрийм мачове. Hennig/Hall vs Goldberg/DDP, Sting vs Raven и много други.

 

3. WCW (NES) - Просто WCW... Никакво Revenge, nWo, Backstage Assault, Mayhem, просто и само W...C...W. Една игра която според мен е недоотценена от хората, има добър ростер, доста е забавна и трудна. Така и не успях да я бия, няма и да успея... 3-то място, просто защото смятам че го заслужава.

 

2. WWF No Mercy (n64) - Игра която харесвам, винаги съм съжалявал че нямам n64. Играта е брутална от всякъде, за мен стана още по-брутална като си направих caw-ове на AJ Styles, Bobby Roode и Austin Aries. Има ходове които не съм подозирал че ще има в кеч игра, поне на стара кеч игра. Има ход подобен на Styles Clash, има и Brainbuster от въжетата. Как да не я хареса човек?

 

1. WWF SmackDown / WWF SmackDown 2: Know Your Role - Началото на великата SmackDown серия. Две игри които са добри и доста равни като цяло. Причината да ги сложа на едно място е че и двете игри имат слаби и силни места. Но и двете са на едно ниво. Като минуси на WWF SmackDown мога да добавя факта че играта е бавна, какво искам да кажа? Има доста разминаване между натискането на бутона и действието в играта. Като друг минус ще вкарам факта че никъде в играта не се запаметява колко защити имаш, нещо което може да се пропусне но и не може. Плюс на играта е бързото зареждане, даже бих казал доста бързото. Друг плюс е ранг системата, каква е тя? Всеки един мач в който един кечист побеждава му дава точки, а щом получава точки отива на горе, когато отива на горе има право да се бие за някой от титлите. От първия до петия могат да се бият за WWF титлата, от първия до десетия за интерконтиненталната, от първия до двайстия за хардкор и европейската. Всички мога да се бият за женската (от жените) и за отборните, според мен това е мега яко. Друго яко е че титлите, могат да се залагат в Battle Royal-и и Fatal Four Way мачове, както и Triple Threat. Сега да отидем на другата игра WWF Smackdown 2: Know Your Role. Една много добра игра, както и при предишната и при тази започвам с минусите. Бавно зареждане, прекалено бавно. Можеш да умреш докато чакаш да ти зареди играта. Друг минус е липса на ранг системата от SD! и заменянето и с нова, в която титлите са разделени. За да има право един кечист да се бие за дадена титла, той трябва да е сложен под нея. Всяка титла може да има само един претендент, това може да ти убие кефа, защото ще играеш същия мач отново и отново. Друг минус е това че не можеш да защитаваш титлата в Battle Royal-и, Fatal Four Way и Triple Threat мачове, можеш само в single мачове. Плюсовете на играта също ги има. Няма я досадната бавна реакция е играта. Тук още преди да си натиснал бутона, кечиста ти вече е излетял. Също така всички защити на титлите ти се записват, което може и да е малко ненужно но е яко. Има голям, не голям а огромен ростер. Jericho, Rock, Austin, McMahons (Vince, Stephanie и Shane). Има много видове мачове, TLC, HIAC и Slobber Knocker и доста скрити неща.

0ff76bc5f27ad93c.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...