Jump to content

WBA/IBF/WBO/IBO Heavyweight Championship "W. Klitschko vs. Povetkin" - 5 октомври 2013

neshev

Recommended Posts

BQxPt1qCAAE6DfW.jpglarge.jpg

Date: 5 October 213

Venue: Olympic Stadium, Moscow, Russia

Live on: HBO / BoxNation (UK) / TV1 (RUS) Main Event PPV (AUS) / Sport1 (HUN) / RTL (DEU) / PolSat Sport (POL)

Main Event:

Wladimir Klitschko © (60-3) vs. Alexander Povetkin (26-0) (WBA/IBF/WBO/IBO Heavyweight Title) 

По принцип го смятам за крайно безсмислено да пускам тема за който и да е мач на Klitschko, но все пак Pulev е #1 contender на IBF, което на теория му гарантира мач с победителя. Пък и не всеки ден Klitschko се бие с адекватен опонент.

Пък и не всеки ден Klitschko се бие с адекватен опонент.

За първи път от мача с Хей имам интерес към среща на украинеца. След като записа абсурдни победи срещу Мормек (или нещо от сорта) и някакво полско недоразумение, най-накрая истински опонент.

Прогнозата ми е, че Владимир ще успее да удържи по-далечна дистанция, отколкото на Поветкин му е удобно и така ще го бие. И все пак това е най-интересният мач в последните 5, да не кажа и повече години, в тази дивизия по мое мнение. А и в следващите 5 като гледам какви са бъдещите звезди. Дано не приключи бързо.

Поветкин е overrated, та него Капитана щеше да го убие, дето е една категория отдолу...Мача е ясен!

^ Абсолютно съгласен (да, и на мен ми се случва от време на време :D).

Този мач може да се сравни с Mayweather и Canelo. В лицето на Povetkin се усеща, че Klitschko има един сериозен опонент, но това не променя фактът, че вероятно Klitschko ще го бие с лекота. И докато Canelo имаше някакво физическо предимство спрямо Mayweather, то Povetkin отстъпва във всички показатели.

Еми всичко свърши рано, рано. Все пак браво на Поветкин, че не падна нокаутиран.

Tегав за гледане бой. Много държане и натискане. Кличко си взе своето в типичния си стил и без да поеме дори минимални рискове. Реферът бе доста смотан -даде предупреждение на Владимир чак към края на мача , отделно 2 от нокдауните в 7 рунд бяха след  бутане и хвърляне.

Поветкин тръгна агресивно, но не можа да намери ритъма си и не създаде особени затруднения.Очаквах доста повече от него въпреки , че след фиаското срещу Марко Хук вече имам едно на ум за него и не вярвам в суперлативите с които го засипваха. 

Лошото е че поне аз не виждам как Кубрат ще се противопостави на Владимир , даже и да получи скоро шанс за титлата. Нито ударът му е толкова силен, нито в близък бой е особено добър, а и не съм сигурен как ще контрира изпитаната тактика 'джаб + държане + висене " , която Владимир прилага от години.Вярно че и нашият не е привърженик на рисковете и едва ли ще се хвърли напред , най-вероятно ще уморят публиката от скука..Все пак достигането на Кубрат Пулев  до мач за световната титла ще е огромен успех за нашия бокс , друг е въпроса че по-скоро  Владимир сега ще пребие няколко аутсайдери.

Нищо ново няма да кажа, но днес говорих с доста компетентен на темата човек(треньор на националния по кикбокс) за шансовете на Пулев срещу Кличко. Думите на човека бяха - "Българин съм, ще съм за него и ще се радвам страшно много ако стане нещо такова, но шанса е минимален." 

Ще вземете брадите, ве, маняци.

Бой между фенове се състоя паралелно с биткатата за световната титла между Владимир Кличко и Александър Поветкин, съобщава руската агенция"Интерфакс". Починал е един фен, а други трима са в болница. Според агенцията, починалият е имал здравословни проблеми и издъхнал в залата, въпреки намесата на медицински екип. Като причина за смъртта се посочва тромбоза (запушване на кръвоносен съд).

Около 14 хиляди зрители от 70 държави са гледали мегасблъсъка в залата в Олимпийския комплекс в Москва. Сред публиката беше и Кубрат Пулев, който ще бъде следващия претендент за световната титла срещу Владимир Кличко.

В събота вечер Кличко победи Александър Поветкин с нечист, но все пак по-класен бокс. Преди това пък Кобрата вече беше надделял над Тони Томпсън, който също имаше аспирации към титлата.

Голяма скука ... хем нищо не очаквах и пак съм разочарован. Влад ще остане в историята като най-скучния шампион за гледане евър.

По-неадекватен рефер от Luis Pabon надали има... Добре де, има (Joe Cortez), but you got the point. :D

Голяма скука ... хем нищо не очаквах и пак съм разочарован. Влад ще остане в историята като най-скучния шампион за гледане евър.

За малко да си помисля, че говориш сериозно .... трудно открих скритата ирония, признавам си ..

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...