Jump to content

UFC 164 "Henderson vs. Pettis 2" - 31 август 2013


neshev

Recommended Posts

UFC_164_Bendo_vs_Pettis.jpg

 

Date: August 31, 2013

Venue: BMO Harris Bradley Center, Milwaukee, Wisconsin

Live on PPV!

 

Main Card (PPV 10PM ET)

 

UFC Lightweight Title Fight: Benson Henderson © vs. Anthony Pettis

Josh Barnett vs. Frank Mir

Clay Guida vs. Chad Mendes

Ben Rothwell vs. Brandon Vera

Erik Koch vs. Dustin Poirier

 

Preliminary Card (FOX Sports 1 8PM ET)

 

Gleison Tibau vs. Jamie Varner

Tim Elliott vs. Louis Gaudinot

Pascal Krauss vs. Hyun Gyu Lim

Chico Camus vs. Kyung Ho Kang

 

Preliminary Card (Facebook 6PM ET)

 

Nikita Krylov vs. Soa Palelei

Ryan Couture vs. Al Iaquinta

Magnus Cedenblad vs. Jared Hamman

Link to comment

UFC Lightweight Title Fight: Benson Henderson © vs. Anthony Pettis
Ето тази битка чакам от доста време! Всеки ден гледам UFC Countdown, UFC Unleashed и всичко, което може да ми повдигне още повече интереса към този двубой.
За съжаление няма да имам възможността да го гледам live, ако нета ми позволява ще го изтегля от някой торент сайт. На 100% съм сигурен, че vol2 ще е по-добър от предната им среща! Щом аз, като един антиUFCfan се запалих, не знам Вие, които гледате редовно с какъв  интерес чакате сблъсъка на ТИТАНИТЕ!

Link to comment

Добър си, моде! Най-сетне реваншът, който чакам от години ще види бял свят. Мислих си, че след всичките тези контузии, промени, местения из други дивизии Benson vs. Pettis 2 е просто мираж, но ето. Най-интересните мачове винаги са били адски равностойните, определено ще бъде бърз, изпълнен с динамика и красиви изпълнения бой, който ще остане след най-добрите тази година.

 

След победата на Condit, чакам Pettis да се развихри вечерта и да вземе титлата! 

Link to comment

Оооо.. да, да, да, да имам канала, по който ще дават мача! Дано издържда до 5 сутринта!
Моля, някой да ме светне как се прави спойлер таг  :D

 

Доста впечетляваща победа за Barrnet! Мир не знаеше къде се намира още след първия удар.


Да не сте на мястото на Henderson.. Очаквах много, много повече от него! Да му е честито на Pettis! Явно той е по-добрия fighter от двамата.

Link to comment

WAR Pettis! Честита титла на любимеца ми! Сега остана да се бие някой ден срещу Алдо и мога да си замина щастлив. Браво на Chad Mendes, също много добро представяне. Ръцете му са задобряли тройно след загубата от Jose и дано втория мач да бъде по-оспорван. СлаП си, Koch! :(

Link to comment

Бенсън Хендерсън, още като го видях какви ги е плещил за подобряването на рекорда на Андерсън Силва, и ми стана ясно, че работата не отива на добре. Един боец, почне ли да мисли не мач за мач а за далечното бъдеще - вечно така става накрая... набиват го. Ще дам за пример GSP, който никога не си е позволявал да се фокусира и да обсъжда друго освен следващия мач и съперник. Затова и всички са зад гърба му със загуби.

 

Петис винаги е бил сред елита и тъпата загуба от Гуида преди години го лиши от тайтълшот ... може пък да е било за добро. Изродски ритници и един от малкото останали в октагона, които все още забавляват с изпълненията си. Опита се и този път да направи нещо изродско точно преди тейкдауна, жалко, че не му се получи. С удоволствие ще го гледам и срещу Алдо и срещу всеки друг. Бенсън Хендерсън ... мечтая си за реванш с Франки Едгар, но Франки не вярвам да се качи пак до 71 кг.

 

-------

 

Не мисля, че Франк Мир беше ощетен от съдията ... мисля, че беше спасен. След това коляно и начинът, по който се просна, единственото, което следваше от тук нататък е да бъде налаган до посиняване от Джош Барнет. Просто Барнет беше по-добрия и го нацели ... беше въпрос на време. Ще еинтересно какво ще прави Джош от тук нататък, но това със сигурност е един от най-добрите бойци в тежка в света в момента и е винаги забавление да го гледаш. Много се надявам да му дадат мач, който да го прати на тайтълшот, защото вече не е първа младост, бая стаж навъртя в ММА и всеки мач може да му е последният голям. Надявам се да го изправят срещу Травис браун и победителят да отиде за титлата.

 

---------

 

 

Бен Ротуел се оказа прекалено мощен за Брандън Вера ... въобще Вера се излага жестоко от много време насам и само името му остана. Ротуел е силен състезател, но е далеч за мен от големите. Тромав е, тежък е, не разполага със сериозен арсенал ... Ще ми е интересно да го видя срещу много бойци, но не мисля, че има място при големите в категорията, колкото и да подскача. И в тоя мач се видя, че е олд скуул боец и нищо повече.

 

Link to comment

Тук не мисля, че дори може да се говори за някакво подценяване от страна на Bendo. Просто Pettis е по-добрият боец. Сега като говорим в перспектива, тази загуба от Clay Guida беше може би най-доброто нещо, което можеше да му се случи. Понякога човек има нужда да бъде победен от по-малко талантлив боец, за да се стегне. В момента е най-опасният боец и в stand up-a и на земята, което автоматично го прави един от най-атрактивните бойци. Самият armbar беше пълна красота. Bendo направи грешка, но в такива ситуации говорим за split seconds. Когато тръгваш така да си вадиш ръката от armbar, основният проблем е, че или се измъкваш или самият armbar става още по tighter. Особено първите рундове, когато и двамата все още са сухи е много трудно просто да се измъкнеш. Малцина имат късмета на Jon Jones, но дори и той си контузи ръката доста сериозно. Всички крещaт Aldo vs. Pettis в момента, но няма как да преебат отново T.J. Grant, който ще е един доста солиден тест за новия шампион, със своят wrestling и KO power.

 

Btw, нещото, което лишаваше Pettis от title shots са честите контузии (гледам отново има проблеми след мача) и просто лошият тайминг. Трябваше да получи директен title shot като WEC шампион, но Edgar и Maynard завършиха с draw. Bendo леко се отнесе с тези приказки, че ще бия рекорда на Silva и т.н., но реалността е, че беше в няколко доста близки боя. Ако бяха други съдии, нещата за него можеха да са коренно различни. Все пак си остава един от топ бойците в тази дивизия. Поне сега ще гледаме нови конфигурации. Pettis vs. Grant, Pettis vs. Thompson, та дори Pettis vs. Gil Melendez ще са доста интересни за гледане. Леко странно се получи с вербалното предаване. Pettis трябваше да изчака Herb Dean да се намеси, че да няма никакво объркване. Добре, че и Bendo е джентълмен, не като Sonnen, че щеше да има phantom tap vol. 1234892384528. :D

 

Дам, stoppage-ът на Mir vs. Barnett беше леко ранен. Не бих го нарекъл най-лошият stoppage ever, но реално Mir веднага се изправи. Да, има някаква посока на мислене, че реферът го е спасил, и да Barnett доминираше, но никога не можеш да знаеш. Lesnar vs. Mir 1, Lesnar vs. Carwin, Mir vs. Big Nog. Все боеве, които можеха да имат коренно различен изход. Трябва да им се дава "the benefit of the doubt". Можеше да разреши още няколко удара и да се види как Mir ще реагира. Много се говори за този stoppage, но Barnett изглеждаше страхотно. Дано само не изгърми пак с PEDs, че ще е резил. С оглед на тази дивизия, Barnett може да е доста близо до title shot. Трябва му още една солидна победа. Mir вече трябва да се замисли за пенсиониране. Предполагам, че ще си даде още един шанс, но самият той знае, че е свършен с всякакви аспирации да е шампион.

 

Целият Team Alpha Male изглеждат като зверове, след като Duane Ludwig има стана треньор. Наистина впечатляващо. Chad Mendes е огромен атлет и си личи, че с правилните хора, около себе си, the sky is the limit. Дали ще победи Aldo? Ем, от всички хора в момента, той изглежда най-близко. Това показва и колко силен е Aldo в момента, щом му спря takedown-ите и го победи в един рунд. Clay Guida за съжаление е нещо като Frank Mir. Спортът се разви, а той си остана на едно място. Същото в още по-голяма степен може да се каже и за Brandon Vera.

 

Доста добро шоу. Публиката беше сравнително малка за UFC PPV, но пък mark-наха стабилно за техните хора и атмосферата беше добра.

Link to comment

Относно спирането на мача на Мир и Барнет - виждали сме, макар и рядко, да има "връщане в мача" при подобни много сеиозни удари и падане в нокдаун, но тук съдя по друго. Не е въпросът, че Мир го удариха и той падна - това е едно, Мир буквално се "изключи" и от камерата много добре се видя, че съдията точно това вижда от неговата гледна точка. Франк Мир се строполи и беше аут. Да, върна се бързо, не е да го свестяваха, но реално при такава ситуация няма как да се осъзнае толкова бързо и да започне да се защитава адекватно. Просот Джош Барнет щеше да го доразмаже с няколко сто процента пласирани удара - никой няма нужда от това.

 

При изброените мочев - Lesnar vs. Mir 1, Lesnar vs. Carwin, Mir vs. Big Nog смея да твърдя, че беше съвсем друг случая. Да, имаше сериозно "нараняване" на един от бойците, но на никой не му свирнаха бушоните.

 

Link to comment

Frank Mir загуби два последователни боя и е нормално да реагира така, но каквото и да си говорим такова рязко падане след knee strike ще е скандално да бъде пренебрегнато от рефера. А и да не забравяме, че преди това Франк отнесе солидна доза лакти, uppercut-и и десни куки.. аз си мисля, че рефера си го спаси от допълнителни наранявания. Да, разбирам защо протестира и логиката му, че много мачове в миналото са били оставяни да продължат при подобни обстоятелства е правилна, но въпреки това много други са били спирани и за по-малко. Едва ли все пак работата на Frank ще пострада от тази загуба, но със сигурност е тежък залък за преглъщане, защото наистина изглеждаше така, все едно искаше да победи на всяка цена Barnett... просто Barnett излезе по-добрия боец от двамата. Килата също си казаха думата! Като цяло... welcome back, Barnett!

Link to comment

Общо взето Нешката каза това, което мисля по въпроса, като по някои отношение съм с различно виждане.

Едно от тях е, че все пак, на лист хартия, Бендо наистина е по-добрият боец и в началото подходи много правилно - Bullrush + leg strikes по колената и бедрата на Петис, за да убие експлозивността, силата и бързината на ударите му + съдиите виждат cage control, което е само плюс за изпълнението на неговия геймплан, обаче какво стана след това.....  :unsure:  - пое много тегави mid-kick-ове след които, ако не беше последвал този тъп Showtime kick и беше нанесъл Петис още 2-3 просто мачът щеше да бъде спрян, ако ли не, то щеше максимум до втория рунд до първата минута да издържи Бенсън така.Мир му изключиха бушоните каквото и да си говорим - гледайте replay-a и после ми говорете, намесата си беше навреме, просто, ако не се беше намесил веднага Herb Dean щеше Барнет да си удря един клетник, изпаднал в абс. безсъзнание.

result.jpg?1418684825.53848

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...