Jump to content

Summer of Punk: Rebooked


YoTheReal

Recommended Posts

Нямам си с какво да се занимавам, а ми се пише. Та мисля да направя Summer of Punk по мой си начин.

Три неща:

1. Започваме с RAW-овете след Money in the Bank. Всичко преди това е просто перфектно за мен, любимия ми месец в кеча евър, ако не сте го забелязали четейки който и да било мой коментар във форума.

2. АБСОЛЮТНО ФЕНТЪЗИ без почти никакви граници... е, няма да има светлинни мечове и ще има логика, но все пак ще са неща, които всички са наясно, че няма как да бъдат направени от WWE.

3. Не мисля да се занимавам с нищо друго освен Punk, т.е. няма да получавате цели шоута, само и единствено главната история.

Предполагам ще го откарам някъде до WrestleMania. Нямам точен план в главата, всичко ще бъде импровизация.

Знам, че ще четат поне 2-3 души... но май отдавна не ме интересуват "рейтинги" и без това.

Link to comment

Не мислех темата да има някакво страхотно оформление, но все пак ще има поне по нещо.

Ето малко новини след първия RAW post-MITB (който си го оставям същия).

WWE и ROH са подписали договор, макар все още да не е ясно какво включва той. Единственото ясно е, че WWE ще може да ползва видео материали с по-стари мачове на някои от звездите си. В договора със сигурност има други клаузи, които обаче все още не са излезли на светлина.


Бъдещето на CM Punk е несигурно. WWE обмислят множество сценарии като например моментално завръщане, продължаване на историята на WWE титлата без него, изтриването му от историята, връщането му след месеци и т.н. Към момента CM Punk не е под договор с WWE, Inc.
Link to comment

Още в началото искам да кажа, че с мнението, което ще напиша, въобще не целя да се заяждам или пък да те "обезкуражавам", но не мисля, че реално т. нар. Summer of Punk въобще има нужда от rebook-ване по простата причина, че макар и да не бяха вече толкова перфектни нещата след голямата му победа на Money in the Bank, е важен самият резултат и той е, че Punk перманентно си е #2 човекът в компанията вече 2 години по-късно.

 

Разбира се всеки има право да си rebook-ва каквото си иска и да пуска каквито си иска теми в раздела, но за мен е леко ненужно специално в този случай. Ти самият обаче си казал, че го правиш за убиване на време, така че си е изцяло твоя работа. :)

Link to comment

Аз съм по-скоро на мнение, че ребуукването винаги е добре дошло и помага на раздела. Още повече щом човек има желание за писане - нека пише. Аз ще съм последният, който ще каже "недей". Може пък да ни изненадаш с нещо по-интересно, защото помня, че доста фенове, дори тук, имаха оплакванията как се разви историята с Пънк след MITB. И аз съм сред тях - не харесах турнира за титлата (по-скоро това, че свърши с втори шампион...), не ми хареса идеята за две WWE титли и обединяване, намразих кеширането. В този ред на мисли Дел Рио ли ти е MITB winner? И по-добре припомняй какво се случва около WWE титлата в тези шоута, защото не всички ги помним добре. Примерно на първия RAW след MITB започваше турнира за "новата" титла ли? Не помня толкова добре.

По-голямата ми забележка: оформлението. Ако ще правиш нещо, прави го привлекателно за читателя. Като за начало вкарай малко ред в първото си мнение (за което трябваше да оставиш някакво инфо, а не да е само сухо "ще ребууквам"), сложи някаква картинка. По-така малко.

Link to comment

Точно с това не ми се занимава - оформление и т.н. Да, победителя ми е Дел Рио. То просто в онзи мач нямаше кой друг да спечели. Впрочем, това че ребуквам не значи че нищо не ми е харесало, не ми е харесал крайния ефект върху кариерата на Punk и т.н. Аз съм фен на алтернативните сценарии, мултивърсовете и тем-подобните просто. Ще ви покажа как би могла да се развие историята в един наистина глобален кеч свят.

--------------------------------------

RAW 18.07.11

Шоуто протича точно както си беше - Винс излиза, казва че CM Punk се е изгаврил с цялата история на компанията и повече няма да бъде споменаван. Започва турнир за титлата на Федерацията, а по-късно вечерта, както беше обявено, ще бъде уволнен John Cena.

Турнира протича като оригиналния - финалната двойка е The Miz и Rey Mysterio.

Мача трябва да затвори шоуто, но както и в истинското шоу, излиза Triple H и казва на Vince, че е изгубил контрол, и че този, който ще бъде уволнен днес не се казва John Cena, а Vince McMahon, както и че John Cena всъщност ще бъде включен в мача между Miz/Mysterio поради клаузата за реванш в договора му. Всичко освен това за тройния мач е оригиналното случило се. През цялото шоу, дори в напълно несвързани с това истории, се чуват възгласи CM Punk.

---------------------------------------

RAW 25.07.11

RAW започва с промо на John Cena, който говори за себе си, за загубата от CM Punk, неуволнението му и уволнението на Vince, пожелава успех на Triple H като новия глава на WWE и му благодари, че не само е отменил уволнението му, но и го е включил в мача за короноването на нов шампион на WWE. За край на сегмента излиза Alberto Del Rio, който казва че да не забравя, че в края на всяко шоу, шампион може да не е този, който е влязъл като такъв.

 

Крайния мач е тройния, тримата с Rey и Miz правят дълъг, близо 20-минутен мач, в който постоянно се качва и пада динамиката, постоянно някой печели и губи контрол в мача. Накрая John Cena прави AA на Miz и е готов да го тушира, съдията стига до 2, когато светлината в залата изгасва.

И гръмва Cult of Personality. Нова тема за Punk, но за разлика от дебюта на темата, когато си вървеше просто видеото на RAW докато се появи Punk, тук си върви и сегашното му клипче, т.е. публиката разбира на момента кой се появява и pop-ва като ненормална. John Cena отива на въжетата за да види какво ще направи Punk, в този момент Miz го roll-up-ва, но Cena се повдига на две. За това време CM Punk светкавично влиза в ринга и директно посреща и двамата със саблен удар, след което лесно взима контрол и над двамата. Рефера бие гонга и обявява No contest (въпреки че в тройните мачове няма дисквалификации). Та, двамата са изтощени и CM Punk ги пребива набързо, забива им по един GTS и ги изтърколва от ринга. В това време Rey-Rey, който досега е лежал извън ринга се качва, опитва да направи springboard hurricanrana, но Punk го хваща и го мята отново над въжетата с powerbomb.

Взема микфорон и сяда отново в средата на ринга.

-Мисля, че вие просто не разбирате. Опитвам се да ви дам урок, а вие продължавате да правите едно и също. Какво значение има дали ще спечеля титлата на Money in the Bank, ако след това ще се опитате да ме изтриете от историята си? Както се опитвате да изтриете от историята си всичко, което ви е неудобно. Ето там (сочи витрината зад ринга) седи още една WWE титла. Не се и съмнявам, че някъде там из офисите имате още стотина такива, но единствената истинска е тази на рамото ми. Време е да разберете, че нещата не са толкова лесни, колкото си мислите. Не може просто да изтриете това, което ви е неудобно, най-малкото, не можете да изтриете мен. Хънтър, благодаря ти. Искрено ти благодаря. Миналата седмица бях кипнал от нерви, щом разбрах че ви е трябвало ЕДИН ДЕН за да короновате нов шампион, да ме изтриете от историята си и така нататък. Но ти реши вместо това да се състои уволнението на Винс. Е, разбира се знам тези уволнения за колко време са... колкото и John Cena трябва да е тук тази вечер и колкото и той беше уволнен преди близо година след като загуби от Nexus. Но ти ми даде време. Даде ми време да се подготвя, мача остана за днес, а не за преди седмица, и ми даде възможност да ви покажа, че сега всичко ще върви по моите правила. Не, днес няма да бъде коронован нов шампион, защото СТАРИЯТ Е ТУК И ПРЕД ВАС. И не съм под договор. За това докато всичко това е така, вие ще следвате мен, а не аз вас. Понеже все пак заслужавате своите шансове, ето какво ще направим... следващия понеделник няма да бъда тук, няма да бъда на RAW. Ще бъда на шоуто на Ring of Honor. Да, чухте ме правилно. Време е всички тези хора да разберат, че кеча не се свежда до WWE. Време е да видите отвъд лъскавото и прекрасното, да видите мястото, от където са дошли толкова много и са били изпуснати неколкократно повече. Пратете който искате, но само и единствено ако бъда победен в Ring of Honor, ще се появя отново в WWE. Вие се подиграхте с мен, вие решихте че можете да действате въпреки мен. Сега не аз ще се съобразявам с вас, а вие с мен. Вашият ад тепърва започва. И не си правете труда да се опитвате отново да короновате шампион, докато титлата е на рамото ми, в хладилника ми или където и да било свързана с мен. Инак, ще се върна. Бъдете добри хлапета - предпочетете вие да дойдете, а не аз да се върна. Пол, пожелавам ти успех и се надявай никога да не ти се налага да се срещнеш с мен.

Punk хвърля микрофона и изчезва сред публиката.

Link to comment

Аз не съм казал да не пише, просто споделям мнение, защото вече си личи, че е писано от марк на CM Punk. Общо взето очаквам през цялото време той да мачка и да бие всеки наред, което в реалността е просто невъзможно, а и неправилно. Ясно, че това, което ще пишеш е "абсолютно фентъзи без граници", както си споменал, но това отново не оправдава нещата, ако наистина мислиш така да протечат те. Пак казвам - всеки може да си пише каквото си пожелае и аз съм напълно ОК с това, но просто споделям лично мнение.

От друга страна, много пъти смарковете са се заяждали с WWE за такива дупки в сценария, така да се каже, като за най-пресен пример ми идва John Cena и "уволнението" му от 2010 - защо му позволявали да се качва на ринга, пък и дори му пускали музиката, като уж е уволнен. Тук ситуацията е същата - няма логика Punk да им е свил титлата и изведнъж безпроблемно да се появява в шоуто без да е под договор. Реакцията на публиката също под никаква форма не зависи от хората, които пишат сценария.

По-реално би било, ако примерно, като така и така ще мачка, Punk в процеса наритва и няколко "охранители", за да не бъдат толкова нагласени нещата. В крайна сметка голяма част от чара на тази история беше неясната линия между реалност и сценарий, невъзможността на феновете да разберат кое е shoot и кое - скриптирано.

Link to comment
  • 2 weeks later...

Чакай, че нали се занимавам с EP-то. Иначе всичко ми е у главата, и на двата ми фена благодаря. <3

---------------------------------------------------

RAW 01.08.11

 

Седмицата преди шоуто по WWE.com има цяла рубрика за кеча по света... или поне за федерациите, споменати от CM Punk. TNA не бива спомената.

Началния сегмент е с Triple H, който казва, че CM Punk се е държал първоначално като дете, а сега като терорист, държейки за заложник титлата на федерацията в ръцете си и размятайки я насам-натам. Все пак, той обаче няма избор какво да направи и днес наистина има шоу на Ring of Honor, и наистина ще има мач между звезди на WWE там, като той ще бъде излъчван пряко. Човекът, който ще срещне CM Punk е избран лично от него и има пълно доверие, че ще накара CM Punk да се появи отново в WWE и да защитава титлата си както всеки един шампион трябва да го прави.

Skip to the chase, мейн ивента ни пренася в непонятна за света на WWE обстановка, но феновете (go go, идеите са си мои, главата си е моя, мога и публиката да ребуквам. Платени са. :D) са на обичайната за преди години (сега не знам) висота и като цяло атмосферата е ала ECW.

CM Punk излиза с Miseria Cantare под невероятна реакция и веднага се започват скандиранията, а титлата на WWE бива вдигната високо във въздуха.

Неговия опонент се оказва Randy Orton, който по онова време тъкмо е изгубил World Heavyweight титлата. Orton бива освиркан здраво, но за разлика от John Cena на Money in the Bank, изглежда доста по-уверен. (Впрочем, една от причините мача да е срещу Ортън, а не срещу Сина, освен че ще станат много мачовете помежду им, е че Сина не селва особено добре важността на даден мач. Когато го прави, го прави добре, но когато не го - е пълен ужас. Вижте излизането му срещу Bryan от SummerSlam сега и вижте излизането му срещу Punk на MITB.)

Мача е с много дълга продължителност, към 25-30 минути, но хич не е WWE-стилизиран мач. Залага се на доста ROH style, че дори и Ортън прави нещата доста по-indy ориентирани, така да се изразя. Има брутални lariat-и от Ортън, piledriver от CM Punk и сума си near-fall-ове. Към края двамата едва се движат, мача е станал изключително напрегнат и бавен. Orton тръгва да прави superplex, но получава няколко удари с лакът от CM Punk, докато не се свлича до второто въже, право в краката на CM Punk. Публиката полудява, Punk вади психарската усмивка и го убива с Pepsi plunge - реверанс хем към Ring of Honor, хем и откровена подигравка с Triple H, който праща свой кечист, но той бива победен със собствения му финишър.

Победен, но не. CM Punk размазва Orton, но и двамата лежат неподвижни. Съдията започва да отброява, а Punk се изтъркулва от ринга. Броенето стига до 10, а съдията обявява за победител Orton, който все още е в несвяст (тук принципно трябва да е no contest мача, ама пак казвам, че това е кеч). Публиката е в недоумение, CM Punk грабва титлата си, обръща гръб, вдига я и извиква достатъчно силно, за да се чуе из цялата "зала" - I'LL BE BAAAACK!. Феновете изригват и ROH/RAW приключва.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...