Jump to content

IBF Heavyweight Title Eliminator "Pulev vs. Thompson" - 24 август 2013

neshev

Recommended Posts

Този Томпсън не ми изглежда като голяма пречка за Кобрата,ще го прати да си ляга и следва Кличко,който винаги се пази от силни конкуренти. 

В първите 5 -6 рунда ще е опасно , нашия трябва да се пази от нокаут. После би трябвало ЕГН-то да си каже думата и Томпсън да капне.

Друг е въпросът ,че нашия винаги играе много предпазливо и неатрактивно затова едва ли ще се хвърли в безогледни атаки .

The Olimpic Hero

Кубрат Пулев с/у Тони Томпсън 24/08/2013 23:00 EEST 1.20/ 23.00 / 5.00

Нашият е супер фаворит на букмейкърите.

Kubrat Pulev by KO, TKO or DQ

2.60

Kubrat Pulev by Decision/Tech Dec

1.727

Tony Thompson by KO, TKO or DQ

8.00

Tony Thompson by Decision/Tech Dec

13.00

Равенство

23.00

И прогнозата на Loop за точно развитие е най-вероятна и според букмейкърите. :)

177456336.0_standard_709.0.jpg

Pulev би трябвало да победи сравнително лесно, като, ако има залагащи, има value да се играе с KO/TKO в късните рундове. Thompson имаше леко възраждане с двете победи над Price, но Pulev е съвсем друго животно. Ако успее да изкара първите 3-4 рунда, не вярвам да има каквито и да е проблеми. Може много да се говори за състоянието на HW дивизията, но към този момент Pulev е единственият, който има опита, уменията, правилната възраст и т.н., да бъде поне конкурентен в даден етап на един евентуален мач с Klitschko.

Ако оставим на страна, че това е стабилен miss-match и HW боксът е адски скучноват, веднъж ще сложа псевдо-патриотичната ми "шапка" и ще викам за Pulev! :D Реално, надали може да ми пука по-малко... :P

Кобрата ухапа Тигъра :) !

701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

Кубрат се представи що-годе добре, ама две неща изпъкват, които през цялата му кариера вероятно ще са му трън и като нищо да му попречат да мръдне по-нагоре от сегашното си положение.

От къса дистанция е слаб. Един 41-годишен тип, който отдавна е свършил за големия бокс, представляваше опасност във всеки момент, в който се доближеше достатъчно близко до Кубрат. А и Кубрат не успяваше кой знае колко ефективно да го държи на дистанция, за разлика от Владимир, който е цар в това.  

И разбира се второто е много слабият му удар. Да, мен сигурно бързо ще ме свали на земята, но 50% от победите ти да са с нокаут е страшно слаба статистика. Да не говорим, че не съм видял нито един впечатляващ нокаут.

Да не забравите да гледате Владимир-Поветкин на 5 октомври. :) Макар че и там Владимир е абсолютен фаворит.

Редко ТЪП мач. Някой ако се чуди защо го бягат от среща с Кличко, снощи му се отговори на въпроса. Добре че в същия момент си говорих с две (!!!) пички (?!?) за

кеч (!?!),

та ми мина "гладко" и без много храна (забравих и да вечерям снощи, дейба...).

Не, тя се оказа женена (за бившия ми учител по философия :mellow: ) с дете.

ПП Ако говориш за същата Пънкарка де, че назнайвам две. :unsure:

! HAHAHHAAHAHAAAAA , ето това е да удари човек на камък :D

Будала, да се хване с некой дедих, па и дете да му роди :D

result.jpg?1418684825.53848

Владимир Кличко-Александър Поветкин със сигурност ще е доста интересен мач.То че Владимир е фаворит да спечели победата е ясно,но пък Поветкин е доста по-класен боксьор от обичайните заподозрени аутсайдери,които братята Кличко обикновено си избират за съперници.Да се надяваме,че след като Кубрат успя да победи Тони Томпсън и сега вече официално е главен претендент за IBF Heavyweight Title ще получи възможност да се бие за титлата колкото е възможно по-скоро и да не му се налага отново да чака цяла година,за да се бие в официален мач.Той може и да няма големи шансове да победи Владимир Кличко,но важното в този случай е,да го гледаме на един ринг срещу най-титулуваният съвременен боксьор в тежка категория,пък каквото стане в този мач,стане :) .

Най-накрая намерих време да изгледам въпросния мач. Thompson леко expose-на нашия, но все пак е southpaw, с необичаен стил, нещо на което Pulev видимо не е свикнал. Видя се, че в близък бой е доста беззъб, а и цялостната му липса на KO power, го правят доста предвидим съперник за Klitschko. Без някакви големи оръжия, не виждам как ще успее да му създаде големи проблеми.

Все пак е хубаво нещата да бъдат вкарани в перспектива. Това, което направи Pulev е огромно за българския спорт въобще. Ако не бяха братята Klitschko, спокойно можеше да стане и световен шампион, но уви. Не е късно да ги изчака да се пенсионират де, сравнително млад е все пак. :D

Това, което направи Pulev е огромно за българския спорт въобще.

За съжаление това много хора така и не можаха да го разберат. Кобрата е в елита на Енвропа в толкова популярен спорт и това е нещо невероятно. Моите уважение към Матей и останалите волейболисти, но да си го кажел честно - волейбола е много далеч от бокса като популярност, не могат да се сравняват двете. Единствено Бербатов последните години толкова е славил България, колкото Кобрата сега и за това всички трябва да сме му благодарни. Момчето можеше да се състезава под друг флаг и вероятно щеше да е за далеч по-добре пари, сно поради някаква причина избра да си играе за България.

Не мисля, че ще може да победи Кличко или братушката, но пък и нашият максимализъм ме дразни зверски. Българинъ дал ли е един лев за бокс, та иска световен шампион?

Само уважения за Кубрат и дано и Тервел да ни донесе след време подобна радост.

Всъщност волейболните ни национали също прославят изключително много родината ни,а и в момента в никой друг колективен спорт България не е на такова високо ниво,че да спори с най-добрите за челните места на големите първенства.Но иначе ако Кубрат успее да бие Владимир Кличко или Александър Поветкин и стане световен шампион на IBF,това май ще бъде най-големият успех за българският спорт от много години насам :) .Е,разбира се,на Кобрата ще му бъде изключително трудно да вземе световната титла от победителят от мача между Кличко и Поветкин на 5 октомври в Москва,но самият факт,че ще се бие за титлата,вече си е страхотно постижение,историческо за родният бокс :) !И да загуби от Кличко или Поветкин,ако се представи достойно,Кубрат може само да спечели от такъв сблъсък(реноме,имидж,кинти...) и окончателно да се утвърди като един от най-добрите боксьори в тежката категория през последните години :) .

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...