Jump to content

Tito Ortiz vs. Quinton Jackson - пресконференция


nWoHulkster

Recommended Posts

Tito върти една и съща песен от толкова време, че чак е комично. Rampage и той е видимо в отрицание. Нямам нищо против, че Bellator правят този мач, но проблемът е, че това ще е ME на дебютното им PPV, което не говори особено бляскаво за аспирациите им. Самият мач вероятно ще е пълна скука, в който Rampage ще спечели лесен decision. И двамата са бледо копие, на това което бяха, но все пак Rampage е с една идея "по-свеж". Това вероятно ще е segway-ът към Rampage vs. Roy Jones Jr,, който ще е още един WTF мач. Отново, Jackson vs. Ortiz е OK бой, но за ME през 2013 по-скоро вкарва Bellator в графата EliteXC & Affliction.

 

Вероятно ще натъпчат всичките им шампиони на шоуто. Има някаква надежда, че ще видим Chandler vs. Alvarez II, което на този етап им е най-големият мач, но цялата сага с Eddie Alvarez е един анти-PR за Bellator и много не ми се вярва да стигнат до някакво споразумение. Като добавим фактът, че ноември е бая натоварен месец от PPV-та, Bellator ще им е тегаво да направят някакви прилични цифри от към PPV продажби.

Link to comment

Еми то реално погледнато кой да сложат в Main Event-а, като имат много добри бойци, но може би само 2 звезди (Alvarez & King Mo). Chandler ми е един от любимите бойци в света, но малко хора го знаят. Askren също приковава някакво внимание, но отново значително малка фен база. Pat Curran също е велик MMA боец, но му трябва повече медийно внимание. Абсолютно нормален ход според мен от страна на Bellator за привличане на по-голяма аудитория към цялостния им продукт. Дори боят между Rampage & Tito да е провал, натъпкването на останалите шампиони и prospect-и в card-a ще им даде солиден push.. и кой знае какво впечатление може да направи всеки един от тях. Дори главният мач да се провали като качество е ясно, че много хора ще гледат и ако някой друг боец блесне, може би в следващите си PPV-та, Bellator ще им осигури повече внимание и роля.

Link to comment

Ако Rampage и Tito са единственият ти шанс да продадеш някое или друго PPV, може би въобще не трябва да се захващаш...

 

Първо, винаги главният ти мач трябва да е за титла. Просто е. Дори UFC, когато се бият някакви никому известни FW-и, винаги те са ME. Титлата е над всичко. Това трябва да важи с двойна сила за Bellator, които правят някакви безумни турнири само за да си спечелиш мач за титлата. В този случаи, шампионите изглеждат дори още по-маловажно, след като ги преварват човек, който е 1-7-1 в последните си мачове и човек, който идва с три поредни загуби. Дори това да са били най-големите draw-ове евър, не е адекватно. Пък и, ако да кажем бяха в Co-Main Event, пак можеха да си градят шоуто върху тях и цялото внимание да е върху тях, но пък хората щяха автоматично да обърнат внимание и на МЕ-a и вероятно щяха да си казват "явно това е голям/важен мач, щом Tito Ortiz и Rampage са втори "по важност". В сегашната конфигурация са Tito/Rampage и някакви jobbers зад тях.

 

Вече да градиш компанията си върху хора като Rampage и Tito, които са с изтекъл срок на годност си е доста зле. И за това ми е целият проблем. Да, това ще е голям за Bellator мач, но после какво? Те ли ще са хората, които ще носят компанията след 5-6-7-10 години (хахаха, няма да ги има толкова време, но все пак да съм оптимист)? Не...

Link to comment

^ Е да, но UFC са си изградили огромна фен база и могат да си позволят такива ходове, повече иновация (както стана с женките), не го използват в първото си PPV. Те и турнири сега не правят, но преди бяха в основата на продукта им. Според мен си прав за самите титли, затова не трябва да има title fights на първото PPV на Bellator, а примерно ако се бият Chandler, Curran и компания, то да е в non-title fights (както боя на Chandler с Gono). Superfight между два шампиона от различни дивизии също не е лоша идея, но едва ли има толкова време за подготовка.

 

А иначе не, че защитавам Bellator, просто виждам логиката в хода им. Това не е кеч, не градят никакъв brand, той вече е изграден.. просто слагат на първото си PPV в ME две по-големи имена, заради вниманието, което ще осигурят. Едва ли, освен може би Rampage vs. Jones Jr., ще има повече такива Old School Main Event-и. Целта им сигурно е със следващите PPV-та да наблегнат на младите си звезди, но с първото да грабнат повече внимание. Щом в Sportal излезе тая новина дори, не примерно как Chandler е защитил пак титлата си, явно хората ги интересува. :D

 

Може би си прав, че неутвърдени компании, новатори в бизнеса, предприемат подобни ходове, а Bellator са отдавна в играта.. но пък тепърва ще използват PPV формата и явно искат да тестват водите с подобен главен мач. А и също така Tito & Rampage може да са загубили последните си мачове, но не е като да ги вадят от пенсия, скоро бяха пуснати от UFC, не преди години... все още са интересни на хората. Трябва също да се подчертае, че се биха с много млади имена. Не е срамно да изгубиш от хора като Teixeira, Jones, Rashad или Little Nog.

 

PS - Абе да пускат War Machine в Co-Main Event-a и съм доволен! :D

Link to comment

Белатор имат ли договори за други ППВ-та? Според мен единственият им продукт, който реално могат да предложат за ППВ е Ортиз - Рампейдж. И аз много им харесвам бойците и галавечерите, но да си го кажем честно - никой няма да даде пари за да ги гледа на ППВ. Ортиз и Рампейдж са друга работа - те със сигурност ще се продадат, било то и не в колосални цифри, но ще се продадат.

 

Не бих се изненадал това да си остане еднократно нещо, което просто да постави компанията на малко по-високо ниво, а и като цяло да дад малко по-звезден облик на СпайкТВ.

 

Белатор в момента се развиват много добре - направиха си реалити предаване, което за мен с нищо не е по-лошо от TUF. Подписаха с няколко големи имена, очертават се като втората по сериозност компания в ММА.Мисля си, че ППВ-то е посто поредната стъпка. Не е нито отчаян ход, ншито реално нещо зависи от това ППВ. Просто поредната стъпка в развитието. И да се окаже, че са стъпили на криво - не е фатално. Пък и не би било епик фейл както понеделник вечер ТНА.

 

Пък и не забравяте нещо друго - ППВ-то в случая не мисля, че ще си остане ППВ само по себе си. Почти съм убеден, че скоро време шоуто ще бъде пуснато по free tv и ще донесе не лош рейтинг. Освен това ще бъде продадено и в чужбина сто процента, което също ще е доход.Не мисля, че ще бъде загуба за организаторите така или иначе.

 

Link to comment

^ Ще дават пари, след като ги видят на първото PPV, но не и в Main Event-a. Така се прави бизнес и така правят от много време насам и самите UFC. За да се забележи някой, постепенно го push-ват на по-горно място в card-a, докато хората не искат да го видят в Main Event-a. Jon Jones все едно не се би с Bonnar в дъното на card-a, или с Andre Gusmao, а сега е най-добрият и е един от най-гледаните бойци в UFC. Всички по-големи компании си имат екип, който се занимава с тези неща и лесно се разбира кой точно бой трябва да бъде направен, с каква цел и къде в card-a да бъде сложен. Според мен е въпрос на време, защото имат много добри бойци, а на тях просто им трябва възможност да направят по 2,3 нокаута, събмишъна на PPV event и всичко ще се подреди. Хората автоматично ще искат да гледат поне един, двама от тези бойци освен Rampage & Tito, след самите боеве.

Link to comment

Yep, успяха да преподпишат Eddie Alvarez, което значи, че ще го видим срещу Michael Chandler за LW титлата, но в Co-Main Event-а. Така PPV-то изглежда доста по-добре. Много ще е интересно да разбера какви са точно клаузите по договора, но от това, което се лансира, Eddie Alvarez, ако загуби ще е свободен да напусне Bellator, което е доста интересно. Повторното подписване на Alvarez също отваря доста въпросителни от това дали Bellator ще са на печалба, след като Rampage, Tito и сега Eddie Alvarez са си бая скъпички. Като добавим това, че Fight Master го местят в четвъртък след iMPACT, заради лошите рейтинг в петък вечър, Bellator вече усещат жегата. Ако оставим това на страна, това изглежда, че ще е може би най-доброто шоу в историята им, поне на хартия.

Link to comment

Ако Rampage и Tito са единственият ти шанс да продадеш някое или друго PPV, може би въобще не трябва да се захващаш...

 

 

Ако оставим това на страна, това изглежда, че ще е може би най-доброто шоу в историята им, поне на хартия.

 

Link to comment

Слабо, junior, караш ме да хабя keystrokes. Идеята е, че ако им трябват Rampage и Tito за да минат на PPV, по-добре въобще да не го правят. Това няма нищо общо с нивото на card-а, а че от бизнес гледна точка е грешно решение. Двете не са себеизключващи се. Яж вагина. :D

Link to comment

Останал съм с грешно впечатление, че казваш как компанията не струва, щом "0-3-0" Rampage и "1-7-1" Ortiz са главните им звезди, а същевременно ще е най-доброто им шоу поне на хартия, старши.

Link to comment
  • 2 months later...

Ем, може би предвидимо, но Tito се контузи и шоуто беше свалено от PPV и преместено по Spike, като Chandler vs. Alvarez II ще е ME, а Rampage ще се бие на някое от другите шоута, пак по Spike.

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...