Jump to content

Tensai и още седем кечисти, които пробиха в Япония


Apex Predator

Recommended Posts

Apex Predator

Успехът на Тенсай в Япония е в пълен противовес с кариерата му в WWE. В Страната на изгряващото слънце той беше една от най-големите звезди, докато кариерата му в САЩ не се разви толкова добре - той обикновено се лута по най-долните нива на карда. Но подобна съдба, през годините сполетя и още няколко бивши звезди на Федерацията.

 

tensai-642-riley_display_image.jpg?13669

Всички тези мъже намериха успеха в Япония, същият този късмет, който упорито ги подминаваше в Щатите. По-известни като гай-джини (или чужденци), те се състезаваха в All Japan Pro Wresling,New Japan Pro Wrestling и Pro Wrestling Noah. За някои от тях, разликата в двете култури беше и разликата между това да си шампион или загубеняк.

TENSAI

Човекът, познат на по-голямата част от света като Tensai, Albert, Sweet T, A-Train и още един куп други глупости, не успя да се изкачи по-високо от срдата на карда в WWE, въпреки че се би с Гробаря на Кечмания 19, победи Джон Сина в един от епизодите на Първична Сила и беше Интерконтинентален шампион за 27 дни - с това значимите му постижения във WWE се изчерпват. В момента Tensai е принуден да се облича като клоун, да излиза по бельо на ринга и да танцува, за да забалява децата в публиката. В Япония обаче той беше граден като истинско чудовище.

Giant Bernard, както е известен и до днес там, успя да стане няколко пъти Световен шампион, освен това спечели отборната титла на IWGP, както и успя да грабне GHC отборната титла веднъж. В същото време оглави на два пъти G1 Climax Tag League (през 2007 и 2009-та година). Победи голямата японска звезда Yuji Nagata и предизвика Брок Леснар за титлата на IWGP. Можете ли в момента да си представите Суиййййт Т да оглави голямо ППВ и да предизвика Брок за титлата в тежка категория на WWE? Tensai  може и да изглежда щастлив в своята роля в Tons of Funk, но със сигурност една част от него гори от желание отново да се бие в Япония и отново да доминира, както само огромните чудовища като него могат да го правят.

STAN HANSEN

Кариерата на Stan Hansen в WWE може да се обобщи най-точно в едно изречение - неговото бягство към AJPW и NJPW го превърна в легенда. "Капитанът на Ласото" закратко се бореше във Федерацията в края на 70-те години, когато в един мач успя да счупи врата на Bruno Sammartino. И докато постиженията му в САЩ се изчерпват с този скандален момент, резюмето му в Япония е повече от впечатляващо:

Hansen успява да спечели няколко пъти Световната титла на NJPW, а титлите му в отборната дивизия са в двуцифрени измерения. Освен това успява да спечели четири пъти турнира World's Strongest Tag Team League, все в отбори с други чужденци. По време на славната си кариера в Япония, Stan има запомнящи се битки срещу Vader, Hulk Hogan, Misawa, Giant Baba, Antonio Inoki. Според някои фенове Hansen е най-великият чуждендец, който някога се е състезавал в японска федерация, въпреки че кариерата му в WWE e просто едно недоразумение.

VADER

Спорно е кой от двата периода на Vader е бил по-добър - този в WCW или този в Япония, но със сигурност периодът му в WWE не може да се мери с нито един от тях. Многократен шампион на различни места, Vader така и не успя да спечели нито една титла в WWE. Той се бореше с най-големите имена по това време - Гробаря и Shawn Michaels, но загубите, които натрупа бяха доста повече от победите му и той никога не успя да стане доминантната сила, която беше в Япония. Във времето, което прекара в NJPW, Vader успя на три пъти да стане Световен шампион, побеждавайки съответно Riki Choshu, Tatsumi Fujinami и Antonio Inoki, а след като напусна WWE през 1998 година се завърна в Япония, решавайки, "че е по-добре да си лъв, отколкото газела"

TYSON TOMKO

[center][img]http://prikachi.com/images/642/6065642c.jpg[/img][/center]

[center][img]http://img72.imageshack.us/img72/2576/28315ra3.png[/img][/center]

Link to comment
parcaleste

Забравил си да споменеш, че за момент Tomko имаше много обещаваща кариера в TNA с "The Christian Coalition". Мисля, точно бе започнал да се издига, когато или се контузи, или се получи една от поредните "смени на властта" и комай точно тогава замина за Япония, а когато се върна (отново в TNA) беше качил доста на коремче и изгубил цифра от инерцията си, поради което претърпя пълен провал. Май беше получил и шанс в WWE, но го махнаха още на дарк-мач пробите заради наднормено тегло.

Link to comment

Много хубава тема, браво, все повече и повече се надъхвам да почна да гледам японски кеч и мисля да почна тоя уикенд! 

 

ПП - Ако сте на хром /като мен/ и не ви се виждат видеата си изключете safety режима от настройките.

1.jpg.a7baaf3932d6e4fad41db27da8ba5e5b.j

Link to comment
Scott Daniels

Поздравления за страхотната статия! Аз съм голям фен на японския кеч и съм гледал мачове на кечиститеоито по-горе си изброилариерите на всички тях в Япония са меко казано страхотни.

Бих искал да внеса само някои уточнения.Stan Hansen никога не бил шампион на NJPWой е 4-ри кратен шампион на AJPW Triple Crown Heavyweight Champion.Hansen дебютира в AJPW през 1981г. и се бие там до 1990г., и после отново се връща в AJPW през 1991г., и остава там до 2000г.огато се отказва от кеча.

Link to comment

Бих искал да внеса само някои оточнения

 

Grammar Nazi, това ти ли го коригира или то така си беше? :D

Link to comment
ShaolinMonk

Бъркам ли се, или Джерико също е бил в Джапан :)?!?!? Дайте линкове за видео ако не бъркам :)!

5079877.jpg

Link to comment
  • 7 months later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...