Jump to content

UFC: Nate Diaz отстранен за хомофобски изказвания


neshev

Recommended Posts

Sup, не го бях правил отдавна, та дано е fun. Наясно съм, че форматът е в разрес с правилата, но parcaleste ще се погрижи. ;)
 

След като Matt Mitrione стана жертва на нововъведения "Code of Conduct" на UFC, след бруталните си коментари срещу транссексуалния MMA боец Fallon Fox, следващата жертва стана сравнително скандалният боец Nate Diaz, който си позволи да нарече друг UFC боец, Brian Caraway, "най-големият педал на света" в Twitter. Коментарите бяха породени, след като първоначално Pat Haley беше отстранен заради марихуана, като му беше отнет и бонуса за submission of the night. който беше присъден на Brian Caraway, като носител на втория най-добър submission на шоуто. Caraway не само прие бонуса в размер на 65 000 с видимо удоволствие, но и понечи да разкритикува употребата на марихуана. Това естествено не се понрави на Nate Diaz, който заедно с брат си, е известен като върл привърженик на растението.

NDfldph.jpg

Последвалата реакция от страна на UFC беше мигновенно отстраняване, като те ще разгледат случая. От прецедента с Mitrione, последвалата санкция беше солена глоба, в неизвестен за публиката размер, като самото отстраняване траеше едва няколко седмица. Съдбата на Diaz ще се реши в петък, като Dana White не изключва възможността Diaz да бъде уволнен.

Link to comment

Според мен в такъв вид развлечение, какъвто са бойните спортове подобни забрани и цензури само вредят. Хората които ги следят искат да гледат зрелище, искат да видят агресия, а към това спадат и малко обиди преди мача с цел hype, които не винаги ще са в рамките на добрия тон. И какво толкова като става въпрос за хомофобски изказвания? Имам чувството, че в ХХI век цензурата която се налага масово и на всички е по-голяма от цензурата в някои тоталитарните режими на XX век. В случая става дума за един развлекателен спорт, в който без подобни обиди просто няма да е същото. Не сме шибани пенсионери и никой не иска да гледа как преди боен мач съперниците се обясняват в любов един на друг и едва ли не всеки следи какво ще каже, да не би случайно да наруши някакво ново глупаво правило. Не съм голям хомофоб и донякъде съм против хората да се обиждат на сексуална или на расова основа на улицата, но когато говорим за подобен тип шоубизнес, просто не е същото без подобни елементи.

Link to comment

Няма как. Всеки уважаващ се спорт има "code of conduct", който се спазва стриктно. Не сме преди години вече, UFC са по FOX и имат няколко ключови спонсори. Най-малкото, което им трябва, е отново да ги погнат за такива изцепки, след като самият Dana White си е навличал гнева на the gay and lesbian community. Пък и далеч не ти трябват псувни, че да си забавен и интересен. Пример е Chael Sonnen, който не е изрекъл нито една псувна за вече 3-4 години, в които е на върха на веригата, а е най-добрият trash talker в момента.

 

А това за цензурата... Когато си нает на работа, трябва да се съобразяваш с някакви етични норми. Аргументът със свободата за словото не се отнася до това да псуваш разни хора в интернет, особено след като си публична личност и това става достояние на всички.

Link to comment

Виж, принципно съм съгласен с теб. Просто конкретния случай ме потресе. Да те уволнят защото си нарекъл бъдещия си опонент педал поне на мен ми изглежда малко прекалено. Примерно, то това не е даже кой знае каква обида. Много често дори приятели се наричат така един друг в кръга на шегата. А щом говорим за боен спорт в който е добре да изградиш и някаква вражда извън ринга със съперника си за да продадеш мача, то подобен тип обида не ми се струва чак толкова голямо произшествие. Факт е, че след като си подписал договор в който е споменато, че нямаш право да отправяш определен тип обиди, то ако го направиш е напълно резонно да те уволнят, но от друга страна ми се струва и неправилно да се слага чак такава цензура на борците.

Link to comment
parcaleste

Просто брутално се прекалява с всякакъв вид цензура, по всевъзможни програми, предавания, спортове и каквото се сетиш.

 

"Свобода на словото" my ass.

Link to comment
MainEventer

Caraway не му е бъдещия опонент. Diaz се намесва в случая, за да защити тревата. Нито някой му е искал мнението, нито нищо. Напълно излишен коментар, който си заслужава наказанието.

Link to comment

Не е уволнен. Вероятно ще бъде глобен, но дори да бъде уволнен, Diaz има история с такива изцепки.

 

Нищо нерезонно няма в случая. Все едно вие да наречете колега педал/курва и т.н. Леко трудно ще мине номера със свободата на словото, хах. Пък и можеше да използва друга дума, а не тази, която е явно нарицателно за хомосексуален мъж. Явно е, че Diaz не я използва в този и смисъл, но разбирам защо има хора, които видимо биха се чувствали притеснени от използването и.

Link to comment
dr jack levine

 

 

Mike Tyson approves this message!

sid-mandy-coombes.jpg

I AM THE MAN. WHEN I WALK THE GROUND SHAKES. I JACK JUSTICE HAS NO COMPATION FOR ANY LIVING SOUL!!!!!!!!!!!!! BECAUSE IM JACK JUSTICE AND JACK JUSTICE RULES THIS WORLD!!!!!!!!!!

 

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...