Jump to content

Двадесетте най-големи врагове на Гробаря


Steph

Recommended Posts

Двадесетте най-големи врагове на Гробаря

20130307_EP_LIGHT_taker-rivals_C-homepag

За приблизително 25 години, Гробаря е спечелил ненадминато уважение както от WWE Universe, така и от своите набори, изправяйки се срещу най-добрите, които кеч сцената е предлагала. Почти всеки съперник, който е оставил следа върху спортно-развлекателния бизнес през изминалия четвърт век, се е оказвал в заплашителното присъствие на легендарния Феномен поне веднъж през кариерата си. Но кои от опонентите на Мъртвеца са се доказали като негови най-достойни противници?

Докато CM Punk се готви да се изправи срещу Гробаря на най-голямото събитие от всички, WWEClassics.com погледна назад към 20-те най-трудни опоненти на Мъртвеца. Това са мъжете, танцували с Дявола и оцелели, за да разкажат историята:

#20 Ultimate Warrior

UltimateWarrior.jpg

Някога смятан за непобедима и неумолима сила, Ultimate Warrior започва да показва изненадващи признаци на уязвимост, когато се изправи срещу застрашителното присъствие на Гробаря. По време на незабравимо издание на Paul Bearer-овото “Funeral Parlor” от април 1991-а г., Warrior бива атакуван от Мъртвеца и заключен в херметичен ковчег. Когато служители на WWE най-накрая успяват да отворят ковчега с лост и чук, WWE феновете били потресени да видят безжизненото тяло на Warrior, лежащо във вътрешността на настъргани останки от ковчега, разкъсан на части в отчаян опит да си набави кислород.

След онази вечер Ultimate Warrior се обръща към Jake Roberts, за да изкара неговата тъмна страна. Опасната "Змия" набутва Warrior в ковчег, накарва го да изкопае собствения си гроб и, накрая го затваря в крипта, пълна с отровни змии. Но, когато бившият WWE Champion бива ухапан от кобра, става ясно, че Робъртс през цялото време е работил в съглашателство с Мъртвеца. Ultimate Warrior побеждава Undertaker в страховит Bodybag Match в Madison Square Garden през юли 1991-а г., но след това никога не възвърна старата си слава след срещата с Демона от Долината на смъртта.

#19 Kamala

Kamala.jpg

След разбирането с нечестивия Jake Roberts, Гробаря трябваше да се примири с различен тип противник през втората половина на 1992-а г. Dr. Harvey Wippleman доведе угандския ловец на глави Kamala обратно в WWE и освободи гнева на дивия воин над Феномена.

Макар и не толкова мислещ с главата си колкото “Змията”, Kamala бе също толкова опасен на ринга. Но Гробаря скоро откри как да противодейства на грубата сила на угандския гигант: със страх.

Мъртвеца често изпраща своя предан мениджър, Paul Bearer, до ринга, след мачовете на Kamala, с ковчег на буксир. Зловещото послание праща угандския звяр в неконтролируем страх, който нито Wippleman, нито неговия треньор, Kim Chee, можеше да контролират.

Kamala в края на краищата се изправи срещу страховете си и се опълчи на Гробаря в първият някога Casket Match на Survivor Series 1992. Ужасът за него бе прекалено голям, за да го преодолее, но въпреки това Мъртвеца удря ужасения Kamala с урната на Bearer, тушира го и претъркаля дивака в ковчега за победата си.

#18 Diesel

Diesel.jpg

След загубата му от Bret “Hit Man” Hart за WWE титлата на Survivor Series през 1995, Diesel насочва своите цели към Гробаря. След като Big Daddy Cool коства WWE титлата на Мъртвеца на Royal Rumble през 1996-а г., Феномена търси възмездие на WWE In Your House 6: Rage in the Cage, където докато Diesel предизвиква Hart за WWE титлата в мач в клетка, Гробаря разкъсва основата на ринга и повлича Big Daddy Cool визуално надолу, в Ада, нещо, което шокира феновете навремето.

Действията на двете суперзвезди водят до колосален сблъсък на WrestleMania XII. Сравнявайки ги като опоненти, реалността Серията на Гробаря да приключи още в своето начало тогава изглежда съвсем реална. Въпреки това, виртуалната безизходица приключва, когато Мъртвеца повдига Big Daddy Cool за Надгробен камък и така да си осигури победата, ефективно слагайки край на враждата.

#17 King Mabel

Mabel.jpg

Всеки път, когато Гробаря е влизал в битка срещу големите мъже на WWE, никога задачата му да победи не е изглеждала лека. Титани като Giant Gonzales и The Great Khali са причинявали сериозни проблеми на Мъртвеца, но един огромен индивид в частност оставя своята следа, буквално, върху Демона от Долината на смъртта: King Mabel.

Набралият инерция след спечелването си на King of the Ring 1995, бивш Men Оn А Mission член, е част от атаката над Гробаря по време на RAW през октомври1995-а година. В развоя на побоя, Mabel праща Мъртвеца вкъщи за един месец, след като счупва орбитална кост със серии от смазващи Legdrops. Но Гробаря се завръща на Survivor Series и разкрива новия си вид - като демон с уникална маска, която предпазва нараненото му лице. Феномена получава своето възмездие над Mabel, побеждавайки отбора му на Survivor Series 1995 преди да го зарови жив в Casket Match по-късно същата година на In Your House: Season’s Beatings.

#16 CM Punk

CMPunk.jpg

След три години изкачване със зъби и нокти към върха на WWE, CM Punk най-накрая успя да се издигне като шампион през 2009-а г. Но победата на "The Second City Savior" над Jeff Hardy за WHС титлата дава път на нов "по-свят-от-теб" Пънк , и Гробаря поема правото да коригира новия шампион. След като Пънк запазва титлата си срещу Hardy на SummerSlam, угасването на осветлението сигнализира за пристигането на Мъртвеца. Ветеранът пребива шампиона, оставяйки Пънк победител в мача, но унижен на ринга.

Когато двамата гладиатори се срещат в "I Quit" мач на Breaking Point, Гробаря е поставен в неудобно положение, тъй като неговият Hell’s Gate бива обявен за нелегален от Vickie Guerrero. Straight Еdge звездата с голяма уста успява да спечели надпреварата, след като прилага Anaconda Vise, въпреки че Феномена не се предава официално. Един месец по-късно Гробаря побеждава младия шампион в безжалостен Hell In A Cell.

Но тази година Мъртвеца ще се изправи срещу един много по-опитен Пънк и кой ли може да предвиди какво ще се случи, когато тези две икони се сблъскат отново една срещу друга на WrestleMania 29?

#15 Big Show

BigShow.jpg

Враждата между Гробаря и Грамадата започва , когато корпорацията на г-н McMahon се слива с Ministry of Darkness на Гробаря през 1999-а година. Нежеланият в тази нова група Най-голям атлет на света се сразява с Феномена и на 7-и юни 1999-а г. му прилага своя Сhokeslam през ринга, определяйки тон на вражда, която продължава през следващото десетилетие.

"Когато се изправиш срещу Гробаря, нивото ти на стрес автоматично се покачва", казва Грамадата пред WWEClassics.com. "Издига те към ниво, което обикновено не достигаш."

След тяхната първа битка на RAW, дуото формира неспокоен съюз, което довежда до две царувания като отборни шампиони. Но легендарните състезатели продължават да се бият в първия по рода си Punjabi Prison мач и на Най-голямата от всички сцена - WrestleMania XIX. Обединявайки сили с A-Train, Грамадата се проваля в опита си да прекрати серията на Мъртвеца на WrestleMania. И все пак, тяхното съперничество изважда най-доброто от масивния съперник.

"Той ме накара да искам да бъда по-голям, по-добър гигант- по-добра суперзвезда," обяснява Грамадата. "Не ми пука какво казват другите , той е най-добрият на ринга. Точка по въпроса."

#14 Brock Lesnar

BrockLesnar2.jpg

Спортно-развлекателният бизнес рядко е виждал издигане точно като това на Brock Lesnar. От момента в който дебютира през март 2002-а г., Brock внася ужас в съблекалнята и само 5 месеца по-късно, той вече е WWE шампион. И разбира се, наскоро кръстеният шампион трябва да се изправи срещу Мъртвеца.

Първата неочаквана среща на Lesnar с Гробаря бе защитаване на титлата на Unforgiven, и младият шампион може би допуска грешка, правейки нещата със своя опонент лични през седмиците, водещи към събитието. Хаотичното състезание приключва, когато всеки от тях бива дисквалифициран, оставяйки феновете недоволни. Но все пак Гробаря се смее последен, след като брутално хвърля Brock през декорите на рампата.

Подходящ за двамата съперници с равна сила, техният реванш е определен да се случи на No Mercy в Hell In A Cell мач. Отново Lesnar прави нещата лични и счупва ръката на своя опонент с резервоар за пропан, за да спечели предимство. Последвалият pay-per-view сблъсък е порочна афера и приключва с разкървавен Lesnar, стоящ високо на върха на клетката.

Brock побеждава Гробаря отново на No Mercy следващата година в брутален Biker Chain мач, но това не е последният път, когато пътищата на двете чудовища се пресичат - след като губи UFC Heavyweight Championship през октомври 2010-а година, Леснър показно минава покрай Мъртвеца, който седи на първия ред в залата. Двамата бивши врагове се втренчиха в очите си и доведоха хората до мисълта, че може отново да стигнат до бой.

Гробаря е непреклонен и този сблъсък не се сътои, въпреки че и по-късно твърди, че има нерешен личен въпрос между двамата.

#13 Jake "The Snake" Roberts

JaketheSnake.jpg

Един от най-ранните съюзници на Гробаря бе Jake “The Snake” Roberts, който поднови обратно връзката със своята зла страна през лятото на 1991-а г. Ужасяващата двойка всяваща страх в сърцата на WWE Universe, проваля сватбения прием на “Macho Man” Randy Savage и Miss Elizabeth, пускайки отровна кобра към булката и младоженеца, преди злобно да атакуват Savage.

Откриваме, обаче, че Мъртвеца има някакво подобие на душа, когато спира “Змията” да повали Miss Elizabeth със стоманен стол. Феноменът изяснява, че той няма да застава зад подобно нещо, по време на едно от Paul Bearer-овите “Funeral Parlor”, което довежда до това, че Робъртс затръшва капака на ковчега, смазвайки ръката на Гробаря и правейки DDT на Bearer.

“Змията” се усмихваше докато се изплъзваше от стаята, явно мислейки си, че е оставил ясно съобщение на Мъртвеца. Това, което той пропускаше, обаче, бяха мистичните сили на Гробаря, дали му силата да се изправи и да го преследва, влачейки огромния ковчег след себе си.

Нямаше къде да се скрие Roberts и на WrestleMania VIII, макар че "Змията" даде всичко, което имаше в репертоара си на Мъртвеца - след две DDT-та Феномена се изправи за прекрати царуването в терор на Jake, направи му Надгробен камък върху пода на залата и го тушира, прибавяйки своята втора победа от Серията му на WrestleMania.

#12 Mr. McMahon

McMahon.jpg

Attitude ерата отдавна е дефинирана от епичната вражда между Vince McMahon и "Stone Cold" Steve Austin. Но докато Тексаската Гърмяща змия определено причини на Шефа много тревоги, Гробаря беше този, който си играеше със сърцето и душата на Mr. McMahon.

Докато The Ministry of Darkness се превръщаше в нещо все по-демонично през края на 90-те години, много по-злият тогава Гробар насочи усилията си върху Председателя, в опит да контролира WWE. Докато се биеше в Inferno мач на RAW, сатанинският Мъртвец нареди на седящият зад коментаторската маса Mr. McMahon, да бъде връчена кутия. След мача, съдържанието на кутията бе разкрито - плюшено мече, което Гробаря подпали. Символично горящият плюшен подарък поваля Шефа на колене и оставя трайно отражение в ерудицията на WWE. По време на същия този период, Гробаря дори отвлича дъщерята на председателя, Stephanie, планирайки да се ожени за нея в "Несвята церемония".

Гробаря поддържа трудна връзка с Mr. McMahon години наред и се бори срещу своя шеф в напрегнат Buried Alive мач на Survivor Series през 2003.

#11 Yokozuna

Yokozuna2.jpg

Видът на безжизненото тяло на Гробаря, издигащо се от ковчег и изчезващо в постройките на Providence Civic Center на Royal Rumble 1994, дълго преследва тези WWE фенове, които мислели, че са видели и последното от Мъртвеца. Тази вечер огромният Yokozuna - подпомогнат от група злодеи (всъщност злодеите от цялата съблекалня) - смазва мистериозната урна на Феномена, заключва го в ковчег и, привидно, го изхвърля от WWE за добро.

Разбира се, Гробаря не е  "погребан" задълго. Първо, завръщайки се в WWE, за да победи имитацията на Мъртвеца на The “Million Dollar Man” Ted DiBiase, Гробаря потърсва отмъщение срещу 270-килограмовия сумист, който го изкара от действие. На Survivor Series 1994, Мъртвеца и Yokozuna се срещат в Casket мач-реванш с Chuck Norris като специалният гост-рефер. Този път подкрепата на Yokozuna е неутрализирана - "Walker, тексаският рейнджър" изритва с карате ритник Jeff Jarrett обратно в Тенеси, позволявайки Мъртвеца да набута своя извънгабаритен съперник в специално изработен ковчег - двойно по-широк и двойно по- дълбок.

#10 Batista

Batista.jpg

Победата му на Royal Rumble 2007, дарява Гробаря с възможността да предизвика тогавашния WHC шампион Batista за титлата му на WrestleMania 23. На Шоуто на шоутата, Феномена побеждава Животното, за да спечели титлата, но враждебността между двете суперзвезди бива далеч от своя край. След техния епичен сблъсък на WrestleMania, Батиста и Феномена се въвличат в една от най-изпълнените с насилие вражди на десетилетието.

Неприязънта между двете суперзвезди не е само прекомерна, ами и равностойна. Техните битки след КечМания - Last Man Standing на Backlash, последван от Steel Cage мач на SmackDown - завършват с равенство... докато Острието не кешира своя Договор в куфарчето по време на мач на SmackDown, прекъсвайки враждата между Животното и Мъртвеца.

... но дуото разпалва отново взаимна си неприязън на Cyber Sunday 2007, с Гробаря, който отново предизвиква Батиста за WHC титлата. Животното успява да запази шампионската титла на Cyber Sunday и отново в Адската клетка на Survivor Series, след неочаквана помощ от страна на Острието. Техният финален сблъсък идва на TLC 2009 с успешна защита на титлата от Феномена срещу Животното, в брутален мач със столове.

#9 Million Dollar Corporation

Kama.jpg

Може би “Милионера” Ted DiBiase завиждаше на Гробаря. С всичките си купища пари, той никога не изпита удоволствието от успех със Световна шампионска титла на рамото или дори хвалебствия от WWE феновете, които идваха толкова естествени за Мъртвеца. Вероятна поради тази причина DiBiase нае свой Гробар през 1994-а година. Истинският Феномен отсъстваше от WWE през по-голямата част от годината, но се завърна на SummerSlam, за да разкара измамника.

... но “Милионера” не беше приключил. Той формира "Million Dollar Corporation" от топ побойниците на ринга. В течението на цялата 1995-а година, Мъртвеца отстраняваше служителите на DiBiase, включително Irwin R. Schyster на Royal Rumble, масивния King Kong Bundy на WrestleMania XI и може би най-силният съперник, наречен “The Supreme Fighting Machine" Kama в мач на SummerSlam. Новодошлият злодей претопява урната на Гробаря в огромен ланец, но бива натъпкан в ковчег на същия SummerSlam, което довежда до закриването на корпорацията на DiBiase.

#8 Edge

Edge.jpg

"Не трябваше да бъде Гробаря. Той просто беше на грешното място, в грешното време."

След брутален Steel Cage мач, където Мъртвеца успешно защитава Световната титла в тежка категория, Острието кешира своя куфар, за да спечели титлата, слагайки началото на верига от събития , които тласкат вражда, продължила година и половина.

Принуден да измине пътя си през целия ростер на SmackDown, благодарение на Vickie Guerrero, Гробаря най-сетне получава самостоятелна среща срещу Edge на WrestleMania XXIV, където Феномена побеждава "The Rated "R" Superstar" и печели титлата. Новият шампион успешно я защитава на Backlash, когато Острието се предава след приложен му Hell’s Gate, но Вики обявява захвата нелегитимен и лишава Гробаря от титлата. Нито Острието, нито Мъртвеца успяват да си върнат титлата на Judgment Day, и е планиран мач Tables, Ladders & Chairs за One Night Stand. Edge побеждава своя опонент, и поради условията на мача Гробаря бива пропъден от WWE.

Но накрая Острието се превръща в най-лошият си враг - той се жени за Vickie Guerrero в опит да придобие още по-голяма власт в SmackDown, но когато тяхната връзка поема към развод, Вики връща Гробаря. "Категоризираната суперзвезда" бива брутално пребит в Hell in a Cell мач на SummerSlam и Гробаря прави задушаващо тръшване на съперника си от стълба, с което Острието пробива ринга.

Той просто беше на грешното място, в грешното време.

#7 Hulk Hogan

HulkHogan.jpg

Една година след като прави своя дебют на Survivor Series 1990, Мъртвеца получава мач за WWE титлата срещу най-голямата звезда на ерата - Hulk Hogan.

Очакваният с нетърпение мач на Survivor Series 91 приключва в спорове, как Hogan бил свален от "трона" от Гробаря, поради помощ от новодошлия “Nature Boy” Ric Flair. Президентът на WWE, Jack Tunney нарежда реванш следващата седмица в Сан Антонио, където Hogan успява да си върне титлата.

Пътища на двамата се пресичат отново през 2002-а, когато Гробаря предизвиква Hulk Hogan за WWE титлата на Judgment Day - повече от десетилетие след тяхната последна голяма битка, Феномена побеждава своя стар съперник, печелейки за четвърти път престижното отличие.

#6 Randy Orton

RandyOrton.jpg

Всеки знае за Серията.

Двадесет пъти се е бил Гробаря на WrestleMania и двадесетте  пъти Мъртвеца е бил победител. Но в нито един момент преди сблъсъкът на Randy Orton с Мъртвеца на WrestleMania 21 Серията не е била в по-голяма опасност. 24-годишният Ортън, опитващ се да направи име, планира да бъде първият човек, който ще победи Гробаря на КечМания. И за известен период от време, кара WWE феновете да го вярват.

Феномена побеждава самонадеяния многознайко на КечМания, но Ортън заявява твърдо, че може да бие Мъртвеца, независимо дали било на WrestleMania или другаде. На SummerSlam, предсказанието на The Legend Killer се сбъдва, когато Ортън побеждава Гробаря с помощ от своя баща, член на Залата на славата в WWE, “Каубоя” Bob Orton. Психологическите игри продължават по време на SmackDown през 2005-а и двамата Ортън побеждават Гробаря отново в Handicap Casket мач на No Mercy. След тази битка, те заливат ковчега с бензин, запалват го и Гробаря изчезва за седмици.

... но когато Феномена се завръща става ясно, че само един мач може да сложи край на тази дълга вражда с Ортън - Hell in a Cell. Гробаря най-накрая тушира безочливия си противник на Armageddon, решавайки ожесточеният им спор веднъж и завинаги.

#5 Triple H

TripleH.jpg

Малко вражди са довеждали до по-епични мачове от войната между Гробаря и Triple H.

На WrestleMania X-Seven през 2001-а г., двете легенди се налагат навсякъде в Houston’s Astrodome, оставяйки след себе си пътека от унищожение. Няма безопасно място в залата, докато те се бият през испанската коментаторска маса, през production зоната и използват всичко по пътя си, за да се пердашат един друг. Мъртвеца понася удари със стол и удари от запазения знак на Triple H - чука - за да увеличи серията си на 9-0.

Минават 10 години преди двамата да се срещнат отново на WrestleMania, този път в No Holds Barred мач. След половин-часова битка, използвал всеки възможен свой ход - три Педигрита и Надгробни камъка - Triple H моли Феномена да не се повдига... но Мъртвеца отказва, хващайки в капан Играта с Hell’s Gate за победа с предаване - неговата деветнадесета. Но Triple H осъществява нещо, което никоя друга суперзвезда не постига - оставя Мъртвеца пребит, неспособен да напусне WrestleMania стъпил на собствените си крака.

В това, което се определяше като "Краят на една Ера", те се срещат за последен път в бруталната постройка, известна като Адската клетка. Отново, Мъртвеца устоява на бурята от нападения от The Game, който получи помощ от гост-рефера, Shawn Michaels. Близо 80,000 души в Sun Life Stadium гледат в страхопочитание как Гробаря тушира Triple H след два опустошителни Надгробни камъка, увеличавайки своята невероятна серия на 20-0.

#4 "Stone Cold" Steve Austin

Austin.jpg

Когато “Stone Cold” Steve Austin предизвиква Гробаря за WWE титлата на In Your House: A Cold Day in Hell, малко биха предсказали дълбоката враждебност, която тези две основни за WWE личности биха имали един ден по между си.

През 1998-а г., Тексаската гърмяща змия се издига до шампионска слава, докато Мъртвеца отстранява своя демоничен брат, Kane. След като спечелената висока позиция на почитания ветеран била заплашена, той предизвиква Austin в епична битка в Madison Square Garden на SummerSlam. Когато Гробаря се проваля, главозамайващо влечение за война за титлата застава между Austin, Мъртвеца и Kane.

Невъзможността на Феномена да стане шампион води до формирането на The Ministry of Darkness. Новият демоничен Гробар се бие с Austin в Buried Alive мач и го въвлича в един позорен момент - "принася в жертва" пиещият бира герой в страховита церемония. През пролетта на 1999-а г. Мъртвеца печели за кратко титлата на федерацията от Austin, моментално давайки на The Corporate Ministry неизмеримо количество власт.

#3 Mankind

Mankind.jpg

Преди Mankind да се появи във WWE през пролетта на 1996-а г., Гробаря е в състояние да нанася ниво на насилие, което би спряло всеки враг. Но тази побъркана нова суперзвезда представя ново предизвикателство - болката прави Mankind по-силен.

След като побеждава Гробаря в самостоятелен мач на King of the Ring, Mankind се изправя отново срещу Мъртвеца в първия по рода Boiler Room Brawl, на SummerSlam. Paul Bearer шокиращо напада своeтo дългогодишно протеже , за да обедини сили с Mrs. Foley’s Baby Boy, но това изглежда, че вселява нов живот във Феномена. Той най-сетне побеждава Mankind в първия някога Buried Alive мач и отново на Survivor Series, в мач, където Bearer виси над ринга в клетка.

Тяхната вражда от 1996-а г. разширява границите на бруталността, но скандалният им Hell in a Cell дуел, две години по-късно на King of the Ring 1998, е този, който определя тяхното наследство. В един от най-емблематичните моменти в историята на WWE, Феномена хвърля Mankind от върха на клетката и, по-късно, през тавана на клетката. Всеки път, Mankind се връща за още и още, оставяйки Мъртвеца невярващ, че един човек може да се завръща по-силен след толкова много причинена му болка.

#2 Shawn Michaels

ShawnMichaels.jpg

Малко суперзвезди са признати в културния дух на времето като извисяващият се Гробар и самият Mr. Hall of Fame, Shawn Michaels. И двамата конкурента стигат до известност през envelope-pushing годините на 90-те, но пътищата им не се пресичат често - това става едва когато HBK достига "върха на планината" като WWE шампион.

Като специален рефер в МЕ на SummerSlam 1997 между Гробаря и Bret Hart, Michaels по невнимание удря Феномена със стол в главата и му коства WWE титлата. Сблъсъкът на следващото pay-per-view, който да реши техния спор, приключва без заключително решение и тяхната следваща среща - първият по рода си Hell in a Cell мач - завършва противоречиво, след като дебютиралият Kane прави Надгробен камък на Мъртвеца в центъра на ринга, което позволява на Michaels да отмъкне победата и да запази своята Световна титла. Три месеца по-късно Shawn запазва титлата на федерацията в Casket мач срещу Мъртвеца, но получава травма, за която навремето се смята, че ще сложи край на кариерата му.

Повече от 10 години по-късно, Shawn Michaels и Гробаря подновяват своята вражда по грандиозен начин, когато се изправят един срещу друг на две последователни КечМании. Двата им сблъсъка са смятани за два от най-добрите мачове на всички времена. Преди тези сблъсъци Гробаря никога не успявал да победи The Showstopper на pay-per-view... но след WrestleMania XXVI, Феномена е 18-0, а кариерата на "Сърцеразбивача" приключи...

#1 Kane

Kane3.jpg

"Ние определено имахме сбъркана история" казва Kane на WWEClassics.com, когато бива попитан относно неговата вражда с брат му, Гробаря.

В интерес на истината, никоя вражда в историята на WWE не е била толкова трайна като тази, която пламва между Братята по разрушение. Откакто Голямото червено чудовище се появява за първи път в WWE на Bad Blood 1997, Kane и Мъртвеца се разкъсват в кървави Hell in a Cell мачове, брутални Buried Alive двубой и дори във възпламенителен Inferno мач. Но тяхната вражда датира много преди пристигането на Kane, тя започва в пепелта на погребалното бюро, което Феномена изгаря до основи, оставяйки Голямото червено чудовище с физически и емоционални белези, които то ще носи със себе си до края на живота си.

Подобно на всички братя и сестри, тези двама братя често оставят настрана своята враждебност. Бившите Световни отборни шампиони бяха видени заедно неотдавна, когато ликвидираха група злодеи на RAW 1 000.

И все пак, техните два мача на Най-голямата сцена от всички - първо на WrestleMania XIV и отново на WrestleMania XX - остават определящи моменти от тяхната голяма вражда.

"До ден днешен, връхната точка на моята кариерата е мачът ми с Гробаря на WrestleMania XIV" - разкрива Голямото червено чудовище.

 

 

 

източник: wwe.com

tumblr_nylanrgmTa1qj47bio1_500.gif.1462f

Link to comment

Страхотна статия!Поздравления за хубавата работа и положеният труд :) !

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...