Jump to content

WWE: Враждата между Stone Cold Steve Austin и Kurt Angle


Brock_Lesnar

Recommended Posts

Brock_Lesnar

Враждата между Kurt Angle и Steve Austin започва още когато двамата се бият за вниманието и любовта на един и същ човек. Красива жена? Някоя дива? Не – господин McMahon. Точно така, през лятото на 2001-ва the Wrestling Machine и the Texas Rattlesnake опитват да си спечелят симпатията на господин McMahon и да бъдат считани за лидери на WWE във враждата им срещу The Alliance.

 

Седмица след седмица Angle и Austin се надпреварват по най-различни начини, за да впечатлят WWE Chairman. Не само това, но те правят всичко възможно, за да прецакат другия. Нагледно това се случва в изданието на SmackDown от пети юли. Седмица след като Linda McMahon хвана мъжа си без гащи, Stone Cold опитва да разведри господин McMahon, като му дава подарък от Тексас – каубойска шапка. Stone Cold не е забравил да вземе на себе си, както и на Kurt Angle. Само че тази на Angle е детска. Kurt си я слага и мисли, че изглежда много добре. Stone Cold и Vince McMahon се подсмиват при нелепата гледка на възрастен човек с детска каубойска шапка.

 

След като WCW и ECW обединяват сили, за да сформират The Alliance, Mr. McMahon се чувства предаден от собствените си деца. Austin опитва да го ободри, свирейки на китара и пеейки песни. Angle вижда какво се случва и смята, че може да се справи по-добре от Stone Cold. Kurt заявява, че е бил част от хора на гимназията си и може да пее по-добре от Austin. Двамата се справят покъртително в опитите си да пеят, което кара господин McMahon да излезе от офиса.

 

С наближаването на ППВ-то Invasion, Mr. McMahon трябва да избере лидер на своя отбор. За ужас на Angle, той избира Stone Cold. Vince заявява на the Texas Rattlesnake, че иска стария Stone Cold, а не Stone Cold, който пее песнички и раздава прегръдки. Иска Stone Cold, който пребива човек, дори само защото го е погледнал накриво. Austin изглежда, че не харесва коментарите на Mr. McMahon и напуска ринга, без да обели дума.

 

През следващата седмица Mr. McMahon опитва да убеди Stone Cold да се върне, но Austin отказва и продължава да е затворен в себе си. След това, около седмица преди Invasion, Stone Cold се завръща, изпълнен с гняв и започва да раздава Stunner-и наляво и надясно, за да разчисти ринга от кечистите на Алианса, които са хванали натясно звездите на федерацията. Той е готов да поведе Angle, Undertaker, Kane и Chris Jericho в битката срещу Rhyno, Booker T, The Dudleys и Diamond Dallas Page в отборния мач между десет човека, насрочен за ППВ-то Invasion.

 

Това е едно от най-лудите мелета в историята на WWE. Undertaker и DDP са елиминирани от мача, като продължават битката си зад кулисите. Kane, Jericho, Rhyno и The Dudleys се бият извън ринга. Това оставя Angle и Stone Cold срещу Booker T. The Wrestling Machine хваща глезена на Booker T в ankle lock, но реферът е нокаутиран на пода и не вижда, когато това става. Тогава Stone Cold шокира всички и обръща гръб на Angle, Mr. McMahon и цялото WWE, когато прекъсва захвата на Kurt и му прави Stone Cold Stunner изневиделица. Booker T прави опит за туш и печели победата за The Alliance.

 

По този начин приятелската вражда между Stone Cold и Angle се превръща в ожесточена, емоционална и напрегната. Не само, че двамата вече защитават различните страни от враждата между федерациите, а и след предателството на Texas Rattlesnake в отборния мач, тя става лична.

 

Angle не губи време и предизвиква Stone Cold в мач за неговата WWE Championship. На SmackDown в родния му Питсбърг, Angle привиква The Texas Rattlesnake. Stone Cold заявява, че Kurt може да се бие за титла, но не тази на WWE. Вместо това, Angle получава шанс да спечели WCW Championship, която е притежание по това време на Booker T.

 

The Wrestling Machine не получава желания от него сблъсък, но се възползва максимално от предоставения му шанс за WCW Championship. Angle успява да заключи глезена на Booker T в ankle lock и го кара да се предаде, като по този начин става шампион на WCW. Booker T получава rematch само четири дни по-късно на RAW. Angle изглежда, че държи отново нещата под контрол, но Stone Cold се намесва в мача и прави Stunner на олимпийския златен медалист, което му коства титлата. Враждата им добива нови измерения.

 

Angle получава възможност да си върне на Stone Cold Steve Austin на ППВ-то SummerSlam, където е заложена и WWE Championship. Десет дни преди техния двубой на SummerSlam, двамата са съперници в отборен елиминационен мач между шест души. Angle е в един отбор с Hardy Boyz и се изправя срещу Stone Cold и The Dudleys. Накрая остават само Wrestling Machine и Texas Rattlesnake, но преди да се сбият, The Dudleys се връщат на ринга и с помощта на Austin пребиват Angle. Stone Cold прави Stunner върху Angle, а след това приклещва крака му в метален стол, а след това скача върху стола, което кара златния медалист да се превива от болка. The Hardys също се връщат, но твърде късно. Stone Cold успява да нарани противника си преди решителния мач на SummerSlam.

 

944964821_austinanglesummerslam2001.jpg.82b26e002bbb932b57304f619e1de95d.jpg

 

Преди срещата им на SummerSlam, двамата обещават, че ще бъде кървава битка и не разочароват феновете. Двамата започват борбата си още от първия гонг и не си дават почивка до края на срещата. По време на двубоя Angle прави изумителните седем German suplex-а поред, но не успява с Angle Slam. Stone Cold прави Stunner, но Angle се повдига. Действието скоро се прехвърля и извън ринга, където Stone Cold взима предимство, блъскайки главата на Kurt в ring post-а пет пъти поред. Austin връща Angle обратно на ринга и опитва туш, но the Wrestling Machine отново се повдига. Гневът на Texas Rattlesnake добива още по-големи размери и той отново изкарва Angle извън ринга и запраща главата му в тръбата още два пъти, а след това и в коментаторската маса.

 

summerslam_2001_-_steve_austin_vs_kurt_angle_01.jpg.b26563e760128b1cb45ea77d6312f1c2.jpg

 

Angle изглежда сякаш е сложил червена маска на лицето си, но някак си успява да хване глезена на Stone Cold в ankle lock. Austin с мъка се добира до въжетата и отново двамата се прехвърлят извън ринга, където този път Angle взема превес. The Wrestling Machine прави серия от suplex-и около ринга, а след това връща гологлавия кечист отново между въжетата, където му прави moonsault, но отново не успява да запише туша. Stone Cold успява да се окопити и прави Stunner от нищото, но Angle отказва да се предаде и отново се повдига. The Wrestling Machine дава всичко по силите си да победи Stone Cold. Stone Cold усеща, че нещата не се развиват по неговия вкус, затова си го изкарва на реферите – пребива трима съдии, което довежда до неговата дисквалификация. Angle печели битката с дисквалификация, но Stone Cold запазва най-ценното си - WWE Championship.

 

KurtAngle.jpg.8dff079aeab1d9747a8772cc61d8a87d.jpg

 

На RAW следващата вечер, The Alliance прави парти, с което да изрази признателността си към Stone Cold. Заливат го с подаръци, изработили са специални тениски и дори му пеят песен, посветена на него. Но Kurt Angle не издържа повече и разваля купона на Alliance. Златният олимпийски медалист пристига до ринга с камион, пълен с мляко, по подобие на Stone Cold няколко години преди това, когато залива McMahon и компания с бира, и облива всички на ринга с мляко от маркуча.

 

865875510_448420-20gold_medals20smackdown20stone_cold_steve_austin20wwf20wwf_championship.png.dba21fc3bd30ef00a4278490263f800b.png

 

Седмица по-късно Angle и Chris Jericho обединяват сили и се изправят срещу Rob Van Dam и Tazz от The Alliance. Angle иска Stone Cold да участва в мача, но той страда от контузия в рамото и затова не може да се бие. След като Angle тушира Tazz и печели победата, Stone Cold атакува the Wrestling Machine. Той го удря с титлата на федерацията и открадва златните му медали. Steve Austin дори окачва медалите на врата си и отново го удря с WWE Championship.

 

imagesCAQCD75B.jpg.8ae38ef508089dfaf4f002fb384367a5.jpg

 

Само няколко дни по-късно на SmackDown, Angle изнася промо относно загубените си медали. Той е прекъснат от Stone Cold, който се появява на титантрона и казва на Angle да се срещнат зад кулисите, ако си иска медалите. Angle преследва Stone Cold чак до паркинга, но the Texas Rattlesnake успява да избяга от залата. Angle има мач срещу Booker T по-късно същата вечер, така че няма как да го преследва още. The Wrestling Machine грабва победата срещу тъмнокожия кечист, но тогава отново Stone Cold се появява на титантрона. The Texas Rattlesnake се намира на мост и заявява на Angle, че го е оставил без избор. След това хвърля медалите му, закачени на бетонно блокче, в реката на Детройт и така завършва шоуто.

 

The Alliance отново искат да покажат признателността си към Steve Austin на следващия RAW. Този път те му подаряват чисто нов пикап. Stone Cold излиза на паркинга, за да разгледа новото си возило, но Angle го напада изневиделица. Той нокаутира Austin, като го удря в тила с метална тръба, качва го в задната част на пикапа, след като го връзва, и потегля.

 

Малко по-късно Austin е показан с вързани с вериги крака и бетонно блокче, прикачено към тях и превръзка на очите. Angle спира пикапа на мост и сваля превръзката от очите на Texas Rattlesnake. The Wrestling Machine казва, че след като Austin е хвърлил медалите му от моста, сега той ще полети от него. Stone Cold увещава Angle да не го хвърля от моста и накрая олимпиецът размисля. Kurt се съгласява, защото решава, че мостът не е достатъчно висок.

 

След известно време отново има включване, като този път Angle се намира на много по-висок мост. Stone Cold заявява, че ще върне медалите на Angle, но олимпийският шампион му отвръща, че е твърде късно. Austin продължава с молитвите, но Kurt му казва, че иска да го чуе как плаче. Stone Cold опитва да зареве, но Angle му казва, че е жалък. Той добавя, че единственото нещо, което иска повече от златните си медали е нова възможност за WWE Championship, притежание на Stone Cold. The Texas Rattlesnake се съгласява. Angle му казва, че иска сам да избере времето и мястото и Austin е оставен без избор, затова Kurt избира родния Питсбърг и турнира Unforgiven през септември. Stone Cold умолява след това Angle да го пусне. The Wrestling Machine казва, че той така или иначе отива във водата и след това го бута в детски басейн.

12-kurt-angle-unforgiven-2001.jpg.2eae77eed055d154bf586c024a9782e8.jpg

 

Не само, че Unforgiven е в родния на Angle град, но сред публиката е и семейството на олимпиеца. The Wrestling Machine е мотивиран до краен предел в мача и още от самото начало взема надмощие в срещата над Austin. Angle го изкарва извън ринга и блъска главата му в испанската коментаторска маса. The Olympic Gold Medalist дори използва част от арсенала на Stone Cold, когато го връща отново на ринга и го налага с юмруци. Stone Cold опитва да бие отбой с титлата на федерацията, но Angle тръгва след него и го бута от рампата. След това Kurt го запраща в ring post-а. Angle маха предпазната гума около ринга и опитва да му направи piledriver на цимента, но Austin го контрира с back body drop. The Texas Rattlesnake се съвзема и прави няколко предни suplex-а на испанската коментаторска маса, а Angle е в беда. The Wrestling Machine опитва да се върне в мача със Stunner, но Stone Cold успява да се съвземе и прави Angle Slam на бившия борец. Stone Cold прави опит за Stunner, но Angle го контрира и го обръща в ankle lock. The Texas Rattlesnake се мъчи да се измъкне, но в крайна сметка се предава и Kurt Angle печели втората си WWE Championship. Кечистите от съблекалнята излизат на ринга, за да празнуват с новия си шампион и семейството му, за да закрият ППВ-то.

 

unforgiven018gp.jpg.c79e605f807ad823f18132520e9d3a59.jpg

 

Stone Cold си урежда мач реванш срещу Angle две седмици по-късно на RAW от осми октомври. Angle и Austin започват равностойно двубоя и, както повечето им мачове, действието бързо се прехвърля извън ринга. Commissioner William Regal също е до ринга. Stone Cold опитва да вземе WWE Championship, но Regal не му разрешава. След това Regal шокира всички, като удря Angle с титлата и минава от страната на Алианса, а Stone Cold се възползва от ситуацията и тушира Angle, печелейки шестата си титла на WWE.

 

С това е сложен краят на враждата между Kurt Angle и Stone Cold Steve Austin. Angle губи последния мач в нея, но победата на Austin не идва по лесен начин. Kurt показва защо е наричан the Wrestling Machine по време на цялото им съперничество. За разлика от повечето вражди на олимпийския шампион, тази започва като приятелска и за да я направи още по-значима, тук Angle печели втората си WWE Championship. Като съберете всички тези неща в едно ще получите най-великата вражда в кариерата на Kurt Angle.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment

Много добра статия,поздравления за добрата работа,която си свършил :) !Тъкмо си припомних някой от най-интересните моменти от лятото и есента на 2001 г.,когато зрелището беше на макс-то не бяха инвазии,предателства,побоища в супермаркети,млечни душове,кражби и мятане от мостове на златни олимпийски медали...

                                   701246367_.jpg.6303a7fda279801b90d590d2191ee86c.jpg

 

                                           

Link to comment
  • 5 years later...
Brock_Lesnar

Друга статия от поредицата за кариерата на Енгъл е тази за враждата му с Ледения Стив Остин през 2001-а по времето на бума на кеча в България.

Lesnar vliza i Cena se nasira.gif

 

Класика от миналото: Jericho vs Benoit 🇨🇦 vs 🇨🇦

Най-добрите вражди на Kurt Angle в WWE:

vs Edge  vs Benoit  vs Triple H  vs Eddie  vs HBK  vs Austin  vs Cena  vs Lesnar  vs The Rock

Най-доброто за годината от WWE:

2010  2011  2012  2013  2014  2015  2016  2017  2018  2019  2020

Link to comment
The Olimpic Hero

Една от любимите ми вражди в цялата история на кеча и може би любимият ми мач на Кърт Енгъл, който се случва на SummerSlam 2001. Мач, който е адски подценен с оглед на отзивите и историческото му значение. Всъщност е перфектната драма - невероятно разказана история, силно изграждане на babyface-а Kurt Angle и идеално сработване на ринга със Stone Cold. За мен реално може би е единственият мач в WWE, завършил с дисквалификация, който спокойно може да получи *****.

               

Link to comment
7 minutes ago, prenti said:

Колко пъти ще се бъмпва тая тема? Поне 3ти е този

 

За всяка вражда има отделна тема.

Link to comment
On 3/31/2013 at 10:11 PM, Brock_Lesnar said:

 

Stone Cold си урежда мач реванш срещу Angle две седмици по-късно на RAW от осми октомври. Angle и Austin започват равностойно двубоя и, както повечето им мачове, действието бързо се прехвърля извън ринга. Commissioner William Regal също е до ринга. Stone Cold опитва да вземе WWE Championship, но Regal не му разрешава. След това Regal шокира всички, като удря Angle с титлата и минава от страната на Алианса, а Stone Cold се възползва от ситуацията и тушира Angle, печелейки шестата си титла на WWE.

 

С това е сложен краят на враждата между Kurt Angle и Stone Cold Steve Austin.

 

Това не е обаче краят на враждата. След това, Kurt Angle прецака Austin на Survivor Series и донесе загубата на Алианса. На първия RAW след турнира Vince искаше да подари титлата на Angle, но Austin се завърна и го преби. След това двамата имаха мач-полуфинал за безспорната титла на Vengeance през декември, където Остин победи отново Angle и това вече беше наистина последния мач между двамата.

35izpu1.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...