Jump to content

WrestleMania - Showcase of the... re-matches (статия)


BoRn_2B_GoD

Recommended Posts

BoRn_2B_GoD

Наближава най-голямото събитие в света на кеча за 2013-та - "WrestleMania 29". И напълно нормално е, че с едва пет седмици до него, една от най-солидните дискусии е тази за мачовете, които ще видим тази година. За разлика от предни години обаче, тук има едно сериозно оплакване, свързано с трите най-важни мача:

- The Rock vs. John Cena (защото бе главен мач и на миналогодишната 'Mania)

- Triple H vs. Brock Lesnar (защото го гледахме на SummerSlam 2012)

- The Undertaker vs. CM Punk (защото са имали поне 2 мача помежду си на по-маловажни PPV-та през 2009-та година и много хора не смятат, че мястото на Пънк е точно тук)

Като за начало трябва да формулираме по-общото оплакване и то е защо на най-голямото шоу за 2013-та ни се предлагат мачове-реванши, които или сме гледали в рамките на миналата година и/или не предизвикват необходимия интерес, при условие, че на хартия е възможно да видим много по-добри и по-свежи комбинации (примерно Леснър-Тейкър, Сина-Тейкър, Леснър-Скалата и др.).

Веднага давам отговора, поне така, както аз го виждам. Причините са взаимосвързани, но ще се опитам да ги дам с някакъв ред. Да започнем от това, че "WrestleMania" се превърна в огромно фестивално събитие, чиито мащаб е изключително голям и интереса към което съществува дълго преди да са обявени мачовете за него. Не мачовете създават първоначалния интерес към шоуто - той си е там, независимо дали е икономически (от гледна точка на потенциални градове домакини) или фенски (интересът към следващата 'Мания започва дори преди да е минала текущата). Става дума за огромно събитие, което привлича не толкова със съдържанието си в конкретната година, колкото с вече утвърденото си име и история.

Какво следва от това? Няколко неща. Първото вече го споменах - множество градове в Щатите искат да са домакини на някоя следваща WrestleMania. Те знаят, че тя ще доведе хора (и парите им) в техния град. Представителите на тези градове не се интересуват от мачовете или историите. Те знаят, че 'Мания като марка продава и искат тя да продава на техен терен, за да спечелят от това.

Второ, местата в залата/стадиона, ако изобщо това е фактор, се изкупуват месеци преди събитието. Месеци преди да се знае дори един мач от карда. Феновете искат да присъстват на събитието и поне в момента на закупуване на билета за тях това е най-важното, а не какви ще са мачовете. Мачовете идват чак месец-два преди 'Мания, но желанието да си там и да си част от спектакъла е от много по-рано. След като вече си купил билет, шансът да се откажеш "защото кардът не ти харесва" е минимален - все пак ти не си купил билета за конкретен мач, а за самото събитие като идея.

Третото нещо е подобно, макар и по-различно - зрителите у дома, които ще платят, за да гледат шоуто на PPV. Те вече решават до последния момент, така че за тях мачовете са от по-голямо значение. И все пак марката "WrestleMania" отново е фактор. Ако си casual фен и през годината си склонен да дадеш пари за само едно PPV, то вероятността то да е "WrestleMania" е най-голям. Отново заради името, историята и вече прочутата атмосфера, която 'Мания създава дори да я гледаш пред телевизора.

От тази гледна точка не е толкова трудно да убедиш потенциалните купувачи да купят PPV-то. Най-често ти е нужен един по-продаваем мач, а другото да е просто от "на ниво" до "солидно". Тук въпросът не е колко dream мача можеш да наблъскаш в една Мания, а колко са ти нужни, за да я продадеш. Когато един dream мач ще ти докара милион и половина PPV купувания, защо ти е да слагаш дори само още един, когато съзнаваш, че всъщност милион и половината е най-високата реална бройка зрители, която можеш да постигнеш. Не е 100 процента сигурно, че втори dream мач ще накара нови милион и половина фенове, които да си дадат парите, за да гледа. Или че трети dream match ще направи бройката 4 милиона и половина. Абсурдно е.

Когато знаеш, че с един dream мач можеш да изстискаш максимум от милион и половина, е най-разумно от бизнес гледна точка да оставиш другите възможни dream мачове за друга година - за някоя следваща "WrestleMania" или за някое следващо PPV. Защо? За да можеш и при тях да изстискаш максимума продажби.

Някои мачове (като Сина-Скалата) имат потенциала да продадат няколко PPV-та без значение дали историята е добра или не. Един вариант е за два или три поредни месеца да сложиш двамата в МЕ-та на няколко поредни PPV-та и да изстискаш всичко, което можеш. Но когато пак решиш да ги изправиш един срещу друг на голямо ППВ (Мания, примерно), мачът им вече няма да има същата притегателна сила и продаваемост, защото вече са се били в три поредни по-малки PPV-та. Когато обаче градиш мач между тях за 'Мания в продължение на една година и този мач отмине, ти се открива друга възможност - да градиш реванша възможно най-много време. Феновете на Сина са разочаровани. Искат да видят как "техния човек" бие. Когато след една година дойде Мания и се очертава реванш между него и Скалата, те ще дадат пари да видят този мач с надеждата, че Сина ще бие. Но те не са всички купувачи, просто ги давам като пример. Както казах, много хора ще си купят Мания, защото е Мания. Има и такива, които просто имат интерес да видят втори мач между Сина и Скалата. Това, че (с)марковете по интернет-форумите и сайтовете за новини са против този мач, не означава, че всички зрители (потенциални купувачи) са против него. И докато в мача има пари, от WWE ще гледат да се възползват от него.

Както в случая. В Сина-Скалата все още има пари и те го знаят. Затова и изчакаха цяла година за този реванш - защото това, че е на Мания, една година след първия, го прави специален и по-продаваем. Защото победа на Сина ще отвори възможност за още изстискване догодина с един трети мач, който да реши спора между двамата. Не го пожелавам на никого, не ме мразете, просто посочвам логиката. Същото донякъде е и с Леснър. След като вече го имат подписан за още 2 години, за тях е по-изгодно да "доизстискат" историята му с ННН, защото други вероятни мачове с негово участие (срещу Скалата, Гробаря, Пънк) могат да бъдат използвани, за да бъде продадено някое друго PPV.

А кога ще видим dream мачовете? Това е въпросът, който тормози интернет-феновете. Щом на най-голямото шоу не им се предлагат всички най-големи мачове, които те искат, кога изобщо ще им бъдат предложени те? Отговорите може да са няколко, но почти сигурно е, че ще се случи. Може би на някоя следваща 'Мания, когато няма да има "Скалата-Сина" или друг подобен мач за доизстискване. Тогава ще е необходимо да се "пъхне" в карда един (но само един) наистина продаваем мач и някоя от гореизброените фантазии на (с)марка ще има късмета да се сбъдне. Но най-вероятно само една, защото освен 'Мания има и други PPV-та.

И това е вторият отговор - другите PPV-та. Не е само 'Мания. Както вече казахме - тя се продава сама. Не така стоят нещата с останалите 11 (примерно). Дори другите три от големите 4 - Royal Rumble, SummerSlam и Survivor Series - са много далеч от 'Мания като притегателна сила и много повече от нея се нуждаят от dream мач, който да привлече повече купувачи. Това е причина да видим Lesnar vs. HHH на SummerSlam и Punk vs. Rock на Royal Rumble. Няма да се учудя, ако някой от мачовете, които искаме за тази 'Мания, го видим след едва няколко месеца на SummerSlam (Rock vs. Brock, например). Защо? За да може и това PPV да бъде купено от възможно най-голям брой зрители.

Истината е, че другите PPV-та освен Мания се нуждаят много повече от нея от dream мачове. Аргументът "ама това е Мания и на нея трябва да е най-хубавото" не важи от бизнес гледна точка, не и когато е ясно, че тя се продава и сама. Точно затова тази година ще гледаме два реванша и мач, който сме гледали два поредни пъти на по-малки PPV-та. Защото и те са достатъчни да продадат 'Манията. Другото... някога в бъдещето.

---------------
Отново статия от блога, която определено има място и тук, пък и изглежда е наболял проблем за много хора, които си мислят, че с мрънкане във всяка тема ще променят нещо, вместо да се замислят защо това нещо е така.

Link to comment

Абе тия WWE са ебати боклуците бе! Праскат на Мания само мачове, които вече сме ги гледали!!!  :angry:

35izpu1.jpg

Link to comment

Доста ограничено мислене. Именно такъв стил мислене ги докара от това да са абсолютният номер едно в PPV индустрията, до това да са яко на дъното. Няма да коментирам до колко е рентабилно цялата ти компания да се гради върху едно PPV. Вижда се мисля какво влияние оказва върху останалите. Хората вече са забравили какво е да си поръчват други PPV-та. Още си спомням как дори завръщането на The Rock на Survivor Series беше абсолютен провал и направи под 300k. Та мисля, че е ясно защо идеята, че трябва да си пазят големите мачове за по-малките PPV-та няма как да се получи. WWE просто ги научиха да не им пука за нито едно от останалите PPV-та.

Гледам WWE вече upgrade-ват модела си. Вече не е да пазят големите си мачове за WM, а вече е да пазят големите си мачове за други WM, а да ни пробутват едно и също всяка година. Е, хората не са олигофрени. Както не можеха дълго време да ни пробутват един и същи ME всяко PPV, така и трудно ще продължават да ни пробутват рециклирани мачове.

Така де, самият тон е сякаш WWE правявт правилното решение от бизнес гледна точка, което е пълен абсурд, след като самата компания е станала синоним на стагнация.

По-интересното е като се говори за Dream Match-ове. Там е стряскащото. Не е нормално все още да говорим за армотизирани хора като Undertaker или такива, които се появяват от дъжд на вятър ала Lesnar или The Rock, които са яко въпросителни и може да се махнат по всяко време. Та, да ги видим, когато се махнат и тези с какво ще останат. Именно WM е мястото, където най-много трябва да се набляга върху това да се изграждат младите звезди, а WWE продължават с крайно миопичната си short-term стратегия.

Link to comment

Нещо не ми харесва цялостния тон на статията на Биренцето. Звучи ми така, сякаш защитава тъпоумните ходове на хората от WWE и ги изкарва едва ли не бизнес-гении... Аз ще говоря само за един конкретен пример, този за The Undertaker и неговите последни 4 мача на турнира.

 

Някой може ли да ми обясни МАЛОУМИЕТО на четири поредни Мании той да се бие само с хората от DX, като  при билда и на четирите мача да няма нито една физическа конфронтация между него и опонента му, а всичко да се "гради" на сегменти с "взаимно уважение" и размяна на погледи чрез сателита? Да, първият мач от тази скучна серия (този с Michaels от WM25) беше невероятно очакван и надъхващ, все пак двамата застанаха един срещу друг след 10 години прекъсване и интересът беше огромен. След това обаче като разбрах, че и следващата година двамата пак ще се бият, останах с пръст в устата. Макар че този път я имаше и стипулацията, че Майкълс се пенсионира ако загуби, някакси не успях да се надъхам или пък да повярвам, че стрийкът ще свърши. На третата година пък билдът започна направо уникално - Taker излиза, после 2 секунди по-късно ей така, от нищото излиза Triple H и двамата задружно, епично гледат логото на Mania."Билдът" за мача им тогава, ама "билд" с огромни кавички, се състоеше в постоянно гледане на емблемата на турнира на всяко шоу, плюс 1-2 тейпнати сегмента за величие и уважение. И ако дотогава някакси успявах да задържа повърнята си, тя окончателно изригна, след като разбрах, че Taker ще се бие ОЩЕ ВЕДНЪЖ и с Triple H! Какво видяхме при тази "вражда"? Отново абсолютно нищо. Дори перфекти мачове не могат да спасят подобни бози. Да не говорим как преди WM27 се опитваха да ни замажат очите, че двамата досега "не са се срещали абсолютно никога на ринга"...

 

И не ми ги пробутвайте само тия, че HHH и Taker са "толкова велики имена, че нямат нужда от билд". За какво да гледам? За единия мач на турнира ли? Ами я си представете, че този мач беше подплатен с една стабилна история как например HHH манипулативно се опитва да изкара Taker от бизнеса чрез своите връзки зад кулисите, как Taker от своя страна му прави различни mind games с негови восъчни модели в ковчези, отвличания на Стефани и т.н? Тогава работата щеше да е истински шедьовър, който щеше да остане в историята. Но не, трябва Taker винаги да се бие с "добър чичко" и да няма хийлове, за да може да не се наплашат чаветата...

 

Ок, от бизнес гледна точка за тях може да е печелившо да правят едни и същи мачове по 8000 пъти и да изстискват по този начин джобовете на родителите на чаветата до краен предел, но в крайна сметка понякога трябва да се замислят и за своите фенове над 11 годишна възраст, заради които те се издигнаха и въобще съществуват. Ей така, за едната признателност.

35izpu1.jpg

Link to comment

Забравяте, че и трите мача са си кажи речи предрешени. Почти не остават съмнения нито в победата на Сина, нито в тази на Хънтър, а да се вярва, че именно Пънк ще прекрати серията на Мъртвеца е безумно.
Очаквам от WWE да отчетат голям спад в продажбите за WM, след което да се вземат някакви мерки.

 

 

Link to comment

Забравих да спомена защо не се получават реваншите. WWE тотално си обезличиха gimmick мачовете. И преди сме гледали вражди по 4-5 месеца, но тогава като чуеше Hell in a Cell, last man standing, 3 stages of hell или дори нещо по-тривиално като street fight, по презумпция се очакваше нещо, което наистина ще вдигне враждата до нови нива. Сега всичките тези мачове са напълно обезличени, заради липсата на каквото и да е бруталност, кръв и т.н.

Link to comment

Е че то сега по-често има last man standing match отколкото regular wrestling match...

35izpu1.jpg

Link to comment

Принципно мнението ми много често се припокрива с това на Биров, но този път и аз въобще не съм съгласен.

В случая аргументите, които той е дал, имат значение само и единствено за WWE и нямат нищо общо с феновете, каквито сме ние. Той де факто се е опитал да ги оправдае, като е дал тяхната гледна точка, но ние нея така или иначе си я знаем. Ако трябва да съм честен, въобще не ми пука дали билетите за WrestleMania са продадени не знам си колко месеца преди обявяването на мачовете, дали тя се купува заради името, какъв интерес предизвиква и т.н. Тяхна работа си е те да го мислят това, аз като фен искам да гледам големи мачове на WrestleMania, които никога не съм виждал преди и най-вероятно няма и да видя отново, за да го почувствам наистина като най-голямото шоу на годината - неповторимо, уникално само по себе си, зрелищно. Мислиш ли, че точно тези фенове, които са си купили билети още миналата година, за да присъстват на живо, които отиват там не само от други щатове, но дори от други държави, не се чувстват супер прецакани, че ще гледат едно своеобразно повторение на минали събития, но поставено под името WrestleMania 29? Даже четох, че окуражавали хората да носят плакати с надпис какво разстояние са пропътували, за да бъдат на WrestleMania, за ебати наглостта става въпрос в тази ситуация с подобен кард.

Тук обаче идва и малко доза реалност, а именно, че точно ние не сме хората, които трябва да се оплакват. Имат право да се оплакват точно тези хора, които споменах - хората, които всъщност са дали някакви пари за това шоу, а не хора като нас, които не са дали нито 1 долар на WWE и които тази WrestleMania просто ще си я изгледат безплатно с превъртане за има-няма 1 час. Така че и в двата случая е време малко да се опомнят някои хора, независимо дали са доволни или недоволни, защото вече става малоумно това постоянно мрънкане в чата, във всяка тема и навсякъде.

Като за финал само ще кажа, че ако WWE имаха една наистина много сериозна конкуренция, много ми е на ума, че щяха да имат възможността да си ги позволят тези реванши, защото гарантирам, че тогава нямаше да следват желязната си бизнес стратегия да пробутват рециклирани мачове всяка година, а щяха да се раздават за всяка една WrestleMania сякаш им е последна. Но такова е положението, сами са си я постигнали тази позиция, а сега просто се възползват от нея и е факт, че ние не можем да направим абсолютно нищо по този въпрос. :)

Link to comment

Мен също ме дразни навика на WWE да предъвкват едни и същи неща постоянно, докато могат да изцеждат някаква печалба от тях. Просто има вражди които наистина биха били интересни за гледане повече от веднъж, дори такива които бих гледал на повече от една WM като мачове, но това са такива вражди в които просто има химия между противниците, вражди с изградена интересна история, такива вражди са изключителна рядкост, особено днес. От WWE обаче упорито се опитват да ни прекарват всяка история в която участват малко по-изградени имена до втръсване, че и след това, което понякога адски ме дразни. Случаят с тази WM е най-явен пример за това. Всички по-важни мачове на тази мания ще бъдат някакви претоплени манджи, като единственият мач към който в момента имам по-голям интерес е Пънк vs Taker, но дори там смятам, че враждата ще бъде потърпевша от това, че на двамата им дават само месец за да я развият. Не е невъзможно за това време да го постигнат, но определено ги ограничава доста, а и след напомнянето на Radox за последните няколко вражди около streak-a оптимизмът ми вече не е толкова голям. Единственото което ми остава е да се надявам, че тази WM е ощетена за сметка на следващата, която ще бъде юбилейна и предполага да бъде по-специална, но при всички положения не съм доволен от това как се развиха нещата.

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Всичко опира до парите, да. От тази гледна точка разсъждавам, независимо дали става за WWE или феновете. Защото както go go каза не ние сме тези, които дават пари за билети или плащат за PPV-та и рекламни артикули. Ние по никакъв начин не подкрепяме съществуването на WWE, така че мнението на повечето от нас, включително моето, е много по-маловажно от това на оня нърд от първия ред на миналата 'Мания, който беше целият окичен със Сина мърчандайз и не знам как не ревна. Човекът е дал пари. Даваш пари - поръчваш музиката. Когато такива като него (с пари и склонни да ги дават) дойдат на нашия акъл (всичко знам и всичко мога, пари не давам) ситуацията ще се промени към по-добро. От нашата гледна точка "добро", имам предвид.

Да спомена, че не се опитвам да оправдавам WWE. Просто се дразня как във всяка тема се повтаря едно и също отново и отново без тези хора да се замислят точно върху фактора "пари" - че WWE са компания, която цели печалба, а не да изпълнява исканията на хората в BWC, и че хората в BWC в по-голямата си част сме "паразитни фенове" - възползваме се доброволно от продукт, за който не даваме нищо - нито пари, нито време за гледане на реклами. От други фенове зависи съдържанието на продукта.

 

В това за потъпкването на концепцията на gimmick мачовете съм съгласен. Нещо сериозно куца в конструкцията на враждите, в подредбата на мачовете между двама кечисти, в дълбочината на историята. Въпросът е обаче дали масовият зрител иска да гледа (и дали е способен да запомни и следи) някоя по-завъртяна история, като някой от онези от едно време, за които Радокс примерно си спомня с умиление. Също така аз не харесвам и това как се подхожда с рекламирането на дадено PPV и освен споменатия Survivor Series 2011-та, се сещам за Extreme Rules 2012 към който можеха да подходят по по-различен начин.

И на мен не ми се гледа този кард. Надявах се на троен мач Сина-Пънк-Скалата и Леснър-Тейкър. Това вече щеше да е Мания, която щях да чакам с огромен интерес и да искам да видя. За тази съм по-скоро примирен - каквото такова. Не мога с мрънкането си тук, или в блога, или в някой новинарски сайт или където да променя карда на Мания. Могат да го променят тези фенове, които дават пари. Ако покупките на Мания тази година са ниски (макар че е трудно да се дефинира какво е "ниски" за WWE), то Винс и фамилия най-вероятно биха се стреснали и не биха повторили нещо подобно. Въпросът е дали покупките ще са ниски. Както каза parcaleste в един свой пост наскоро (пропускаме неговото жестоко черногледство) с такива прилични рейтинги на RAW при сегашния продукт е трудно някой там горе в Кънектикът да се стресне и да се напъва повече в качеството на продукта си.

Но за това е статията. Да има дискусия и мнения.

Link to comment

Това е кеч форум, в който различни кеч фенове коментират кеч. Най-нормалното нещо е да има и доволни и недоволни от продукта, като според мен не е криминално проявление да си изкажеш недоволството, независимо дали си дал пари или не. Просто всеки коментира своето лично мнение и дори понякога да се прекалява с мрънкането, то поне за мен в това няма нищо чак толкова стряскащо. Аз лично отчитам фактора пари в цялата схема на WWE и разбирам, че някои неща които не харесвам се случват повлияни именно от това, че те ще изкарат печалба от тях, но това не означава, че когато нещо не ми харесва трябва да мълча, само защото не съм давал пари, поне аз така ги разбирам нещата, за вас не знам

Link to comment
 някоя по-завъртяна история, като някой от онези от едно време, за които Радокс примерно си спомня с умиление.

 

Чуек, я честно ми кажи имало ли е въобще през последните 2-3 години във WWE дори една вражда, която да ни е предложила НЕЩО по-нестандартно, каквото и да е то? Прегазване с кола, трошене на лимузина, отвличане или каквото се сетиш? Просто някакъв елемент, който да направи нещата една идея по-завързани и интересни за гледане??? Аз лично не се сещам за такава. В днешно време, враждите в WWE се свеждат до следните два вида:

 

1. Лошият чичко иска титлата, пребива добрия чичко. Следващата седмица той му го връща. Накрая, на последното шоу преди турнира лошият чичко пребива добрия чичко и стои над него, закривайки шоуто. На PPV-то бие добрият чичко.

 

2. Враждата се гради на взаимното уважение. Двамата участници в нея са доблестни чичковци, които не използват такива омерзени похвати като удар по опонента. Драматизмът се подсилва със задружно съсредоточено гледане на логото на предстоящото PPV. На PPV-то бие онзи добър чичко, който продава повечко тениски.

35izpu1.jpg

Link to comment

... Някой може ли да ми обясни МАЛОУМИЕТО на четири поредни Мании той да се бие само с хората от DX, като  при билда и на четирите мача да няма нито една физическа конфронтация между него и опонента му...

 Ооо, не, на Мания 26 в билда въуобще нямаха конфронтации с Шон, заеби ти.

 

Забравих да спомена защо не се получават реваншите. WWE тотално си обезличиха gimmick мачовете... Сега всичките тези мачове са напълно обезличени, заради липсата на каквото и да е бруталност, кръв и т.н.

Тука бъркаш жестоко - тези мачове се обезличиха не заради липсата на кръв във тях, ами заради това, че идват без ред - начало на вражда с мач в клетка... или TLC, или директно HiaC, ако това е следващото по график PPV. Има редки приятни изключения, като това с Del Rio и Big Show, което завъртяха, но честно, за друг подобен пример не мога да се сетя.

 

Мен също ме дразни навика на WWE да предъвкват едни и същи неща постоянно, докато могат да изцеждат някаква печалба от тях. Просто има вражди които наистина биха били интересни за гледане повече от веднъж, дори такива които бих гледал на повече от една WM като мачове, но това са такива вражди в които просто има химия между противниците, вражди с изградена интересна история, такива вражди са изключителна рядкост, особено днес...

Е тука искам да засегне едно нещо за тия предполагаеми дрийм мачове, които биха могли да заемат място на Мания - в момента от Е-то изпитват някаква перверзна нужда да джобят бъдещи потенциални свои (ГОЛЕМИ) звезди на други една идея по-високо в карда такива (примерно Cessaro на Ryback), вместо да пазят тези мачове за една бъдеща, наистина класна вражда, хвърлят всеки срещу всеки в безсмислени мачове, в които кечистите си разменят победи на базата на това, от коя страна е станал тази сутрин Винс от леглото.

 

Не мога да повярвам и едно друго нещо - помните ли по-миналата година, когато срещнаха Jericho и Undertaker в SmackDown? Първият им мач един на един откакто са в компанията и те го пуснаха на free TV, а това си (б)е потенциален МЕ на Мания.

 

А Майкълс и Тейкър имат общо, мисля, четири ТВ мача помежду си, два от които на две поредни КечМании и то от последните години.

 

Което искам да кажа е, че от компанията в момента не си пазят потенциално големи мачове - защо бих платил да гледам Barrett и Sheamus в МЕ на Мания, при положение че единият правеше (и прави) другия на пестил в продължение на няколко години? Какво се случва, когато си гледал абсолютно всеки срещу абсолютно всеки в мачове, седмица след седмица (а понякога и по два пъти в седмицата) и накрая ми ги пуснеш и в МЕ-та на Мания?

Link to comment
The Olimpic Hero

Това е кеч форум, в който различни кеч фенове коментират кеч. Най-нормалното нещо е да има и доволни и недоволни от продукта, като според мен не е криминално проявление да си изкажеш недоволството, независимо дали си дал пари или не. Просто всеки коментира своето лично мнение и дори понякога да се прекалява с мрънкането, то поне за мен в това няма нищо чак толкова стряскащо. Аз лично отчитам фактора пари в цялата схема на WWE и разбирам, че някои неща които не харесвам се случват повлияни именно от това, че те ще изкарат печалба от тях, но това не означава, че когато нещо не ми харесва трябва да мълча, само защото не съм давал пари, поне аз така ги разбирам нещата, за вас не знам

Радвам се, че някой е разбрал същината на нещата в един КЕЧ ФОРУМ. Нали точно за това е създадено това място, за да може всеки да си изказва мнението и да коментира абсолютно, абсолютно, абсолютно всичко в кеча и да мрънка, колкото си иска за неща, които не му харесват в продукта на дадена компания. Това е и част от чара на интернет кеч обществата, да казваме от какво не сме доволни, какво бихме направили ако ние бяхме начело на WWE, TNA, ROH, да нареждаме Vince и Dixie Carter колко глупости правят и т.н и т.н. Да, може би на тях не им пука за нас, но пак повтарям, този кеч форум е направен точно за кеч феновете, които да изказват всякакви мнения по всякакви кеч теми. Отделно доводът за даването на пари е смешен. Доста от интернет феновете сме си купували мърчандайз, плащали сме си за кабелна, по която дават кеч, купували сме си видео касети/DVD-та с кеч, аз лично имам доста от периода 1997-2003, а и ако някога WWE или ТNA дойдат в България не бихме ли платили, за да отидем на шоутата... Та нека продължим да си коментираме кеча и да се оплакваме на воля от неприятните неща в него. :)

               

Link to comment

Някой може ли да ми обясни МАЛОУМИЕТО на четири поредни Мании той да се бие само с хората от DX, като  при билда и на четирите мача да няма нито една физическа конфронтация между него и опонента му, а всичко да се "гради" на сегменти с "взаимно уважение" и размяна на погледи чрез сателита? Да, първият мач от тази скучна серия (този с Michaels от WM25) беше невероятно очакван и надъхващ, все пак двамата застанаха един срещу друг след 10 години прекъсване и интересът беше огромен .... Да не говорим как преди WM27 се опитваха да ни замажат очите, че двамата досега "не са се срещали абсолютно никога на ринга"...

Това не е напълно вярно. Специално за враждата на Тейкър с Майкълс. Имаше доста добри неща в нея. Например "ангела" Майкълс срещу Тейкър, идващ от ада - беше си иновативно до някаква степен. И двата им мача бяха спиращи дъха, но тук говорим по-скоро за истории, от колкото за самите мачове май. Конфронтации също имаше при втория им мач - най-малкото Майкълс коства титлата на Тейкър, да ти припомня.

За мачовете с Хънтър няма какво да се каже - добре че в мачовете успяха да вкарат драма, защото иначе беше доста зле работата. И не го изкарваха сякаш никога не са се срещали, а че не са се срещали преди 10 години на Mania 17.

 

 

Чуек, я честно ми кажи имало ли е въобще през последните 2-3 години във WWE дори една вражда, която да ни е предложила НЕЩО по-нестандартно, каквото и да е то? Прегазване с кола, трошене на лимузина, отвличане или каквото се сетиш? Просто някакъв елемент, който да направи нещата една идея по-завързани и интересни за гледане??? Аз лично не се сещам за такава. В днешно време, враждите в WWE се свеждат до следните два вида:

 

1. Лошият чичко иска титлата, пребива добрия чичко. Следващата седмица той му го връща. Накрая, на последното шоу преди турнира лошият чичко пребива добрия чичко и стои над него, закривайки шоуто. На PPV-то бие добрият чичко.

 

2. Враждата се гради на взаимното уважение. Двамата участници в нея са доблестни чичковци, които не използват такива омерзени похвати като удар по опонента. Драматизмът се подсилва със задружно съсредоточено гледане на логото на предстоящото PPV. На PPV-то бие онзи добър чичко, който продава повечко тениски.

Специално тези неща, които си изредил на мен ми се струват по-скоро детински. :D Прегазвания, отвличания от извънземни и прочие. Не знам защо толквоа ги харесваш - може да са имали ефект преди 10 години, но мисля че в днешно време дори от марк обществото не биха се взели насериозно.

Двете точки отдолу са доста хиперболизирани. Не са чак така нещата, а специално втората точка става дума баш-баш само за историите на Тейкър. :D За първата точка също си преувеличил по много параметри - това което си описал е стандартна вражда. Ако нямаше стандарт, нямаше да има и изключения. Колкото до по-завъртяните или по-нестандартните истории в последните 2-3 години: Summer of Punk, Lesnar vs. Cena/WWE, Стачката на кечистите срещу HHH, идването на власт на Laurinaitis, Hall of Pain, Издигането на Ryder (докато не му дръпнаха шалтера), самородения образ на Daniel Bryan. Сигурно още доста.

Впрочем ще ти напомня че твоя любимец John Cena в последните години е счупил поне 3 лимузини. :D Edge счупи още толкова на Del Rio, всъщност сума си хора му изпотрошиха колите на Alberto. :D Но вероятно тези неща не те интересуват особено.

Link to comment

Радвам се, че някой е разбрал същината на нещата в един КЕЧ ФОРУМ. Нали точно за това е създадено това място, за да може всеки да си изказва мнението и да коментира абсолютно, абсолютно, абсолютно всичко в кеча и да мрънка, колкото си иска за неща, които не му харесват в продукта на дадена компания. Това е и част от чара на интернет кеч обществата, да казваме от какво не сме доволни, какво бихме направили ако ние бяхме начело на WWE, TNA, ROH, да нареждаме Vince и Dixie Carter колко глупости правят и т.н и т.н. Да, може би на тях не им пука за нас, но пак повтарям, този кеч форум е направен точно за кеч феновете, които да изказват всякакви мнения по всякакви кеч теми. Отделно доводът за даването на пари е смешен. Доста от интернет феновете сме си купували мърчандайз, плащали сме си за кабелна, по която дават кеч, купували сме си видео касети/DVD-та с кеч, аз лично имам доста от периода 1997-2003, а и ако някога WWE или ТNA дойдат в България не бихме ли платили, за да отидем на шоутата... Та нека продължим да си коментираме кеча и да се оплакваме на воля от неприятните неща в него. :)

Тоест форумът е създаден, за да се хейти? Защото няма лошо човек да си изказва личното мнение, но става крайно дразнещо, когато се плюе само колкото да се плюе, защото е толкова модерно и всички го правят, при което се получават едни безсмислени теми, в които реално не се дискутира нищо, а само се повтаря едно и също.

Не знам дали доводът за даването на пари е смешен или това, че считаш купуването на фалшиви тениски с щампована снимка на John Cena или Batista, каквито преди имаше на всяка втора сергия, за официален "мърчандайз", който едва ли не половината форум си е купувал по твои думи. Все пак не всички са толкова привилегировани като Steph, че да си взимат DVD-та и други яки неща, не забравяй. Твърдението, че някой си е плащал кабелната или пък интернета само заради кеча няма смисъл от коментар дори, а да не отварям темата, че ако някога въобще от WWE направят шоу тук, както всички до един се правят на баровци, най-много 10-15 човека от тоя форум ще се навият да дадат 100 лева да отидат на живо.

Въобще не казвам, че само хората, които си плащат по един или друг начин на WWE, имат право на мнение и/или да хейтят, но някои хора се самозабравят и представят нещата толкова драматично, сякаш идва краят на света. Е, не забравяйте, че има и доста по-прецакани от нас. :)

Link to comment

Замислете се тези три мача как звучат The Rock - Cena  , Undertaker-Cm Punk,  HHH - Brock Lesnar. И трите са си дрийм мачове отвсякъде. Това че преди няколко месеца, година или няколко години сме ги гледали абсолютно нищо не значи. А и билда на трите мача тепърва започва. А и предпочитам да гледам тези три мача отколкото Р Трут-Сезаро примерно (такъв мач не помня да е имало и няма да е ремач). СМ Пънк предния път когато се би с Тейкър въобще не беше звездата, която е сега. А и си има интрига. Кой друг да прекрати стрийка, ако не най-дълго царувалия шампион в последните години. Билда на враждата им може да се получи уникален при малко повече старание. Същото се отнася и за другите два мача. ННН и Леснър едва ли ще си говорят колко се уважават. При Сина и Скалата нещата са по-сложни, но според мен едва ли ще се уважават до Манията на всяко шоу. Така че аз въобще не съм скептично настроен. Точно обратното. И трите мача са си мачове от класа, поне на хартия. Всичко е  въпрос на билд и дали ще оставят нещата на самотек или ще вложат малко мисъл в следващите шоута преди Манията.

Link to comment

Когато знаеш, че с един dream мач можеш да изстискаш максимум от милион и половина, е най-разумно от бизнес гледна точка да оставиш другите възможни dream мачове за друга година - за някоя следваща "WrestleMania" или за някое следващо PPV. Защо? За да можеш и при тях да изстискаш максимума продажби.

Без грам билд-ъп най-солидния им драуинг мач беше Скалата-Брок. Холивудския Екшън Герой срещу Световния Шампион на ЮЕФСИ у един абсолютен фрийкшоу въргал МЕЧТА. Това би породило адски интерес от сички клюкарнии ала ТМЗ, спортните сайтове, филмовата индустрия и като цело нормалните хора. Заради общия им бакграунд е единствения такъв мач от подобен магнитуд който може да се получи. Джоузеф Гордън-Левит срещу Андерсън Силва звучи супер, ама нема как да се получи, разбираш ли... Такъв мач и да искат да направат сега, интереса че мирише на кисело зеле, поради простата причина, че е бавен твърде много време и че двамата са си губили времето с други педали което до некаква степен ги е оувърекспознало. Загубили са си мистиката на завръщащи се чудовища-унищожители.

 

Феновете на Сина са разочаровани. Искат да видят как "техния човек" бие. Когато след една година дойде Мания и се очертава реванш между него и Скалата, те ще дадат пари да видят този мач с надеждата, че Сина ще бие.

Мама им и тате им че дадат пари. ;) Основните кежуъл гледачи на Мания не са Сина фенове. Те просто са свикнали сека година да се събират с приятели, да си пекат скара и да поубият неколко часа, след което ни ги ибе кво става натам, до следващата мания. Те биха купили Мания само заради името, не ги ебе дали мача е Сульо срещу Митко по Пиртоска или Остин-Скалата-Зета-Гробаря-Сина-Хоган у Хел Ин А Сел. По груби сметки мисла че тва са около 150-200 (Едит - ХИЛЯДИ, да се еба у главата малоумна) човека. Добавяме още толко америкаснки кеч фенове, сред които има всекакви разновидности - от Хайденрайхове до Ремуси до Бобо Дъ Бестове. Слагаме и малко сеирджии не фенове които биха купили нещо от сорта на Винс-Тръмп. Добавяме накрая и другата половина, по-важната половина - чужбинските покупки. По-голямата част от хората гледащи кеч активно и редовно извън щатите са хора като нас, хора които активно ТЪРСАТ кеч, за да го гледат, а не са свикнали с навика просто секи понеделник да цъкнат дистанционното на еди кой си канал. Естествено има и европейци, китайци и сенегалци кежуъли, но те нема как да я гледат, поради слабата пенетрация на ППВ-то в тия части на света. Просто не би им се занимавало за такива глупости. Само най-хардкор от най-хардкор потните, дебели, брадясали мааксмаакове биха дали изкаран с пот на челото лев да гледат Мания. Това, благодарение на доколкото съм чел статиски, уменията ми по математика и акъла ми е нещо, предполагам, от порядъка на 400-500 хиляди човека, което е точно границата която може да направи Манията провал или успех от покупкова гледна точка. А тех ги ебе мачовете. Може и да си духам шума и презрели джанки с гъза, не знам...

 

 

Същото донякъде е и с Леснър. След като вече го имат подписан за още 2 години, за тях е по-изгодно да "доизстискат" историята му с ННН...

Сори, но историята си беше доизтискана и доебана точно там и тогава. Просто Зета като чу "Ю ТАПТ АУТ", когато според него целата зала требваше да тъжи, скърби и да си посега заради него, просто си НАСРА, тупна с ръце по земята и каза като 4 годишен "НЯМА ПЪК!!!~~!~!~!!!!" Това не е реакция на възрастен мъж според мене.

Добре. Ясно е, че Мания до некаква степен се продава сама. Но защо да се задоволяваме с #посредственост? Защо требва да гледаме и да си затормозяваме мозъка ни с Батман и Робин, филм който вече сме гледали и знаеме че ше ни е адски тъп втория път, а не изискаме да ни пуснат Гражданина Кейн?

Защо да не искаме Скалата-Брок, Сина-Гробаря и Пънк-Даниелсън, ИЛИ ПОНЕ НЕКАКВИ ИНТЕРЕСНИ, АНГАЖИРАЩИ, УВЛИЧАЩИ ИСТОРИИ ЗА ТИЯ РЕМАЧОВЕ???

Знае се, че ние сме като пребита, насилена женица със стокхолмски синдром, знае се че ше се връщаме секи път при "любящия" ни мъж, но защо поне един път тоя човек не си измива ръцете с течен сапун между шамарите, е така, за пустата свежест?

??

???

????

?????

ЗАЩО!??!?!?!?!??!?!?!?!

Link to comment

Специално тези неща, които си изредил на мен ми се струват по-скоро детински:D

 

Нормално е, на 15 си...

35izpu1.jpg

Link to comment

Чуек, я честно ми кажи имало ли е въобще през последните 2-3 години във WWE дори една вражда, която да ни е предложила НЕЩО по-нестандартно, каквото и да е то? Прегазване с кола, трошене на лимузина, отвличане или каквото се сетиш? Просто някакъв елемент, който да направи нещата една идея по-завързани и интересни за гледане??? Аз лично не се сещам за такава

 

http://www.youtube.com/watch?v=lBHie5nw-Ds

http://www.youtube.com/watch?v=Tm0gm28sygg

Link to comment

go go форумът не е направен за да се хейти, а за да се изкажат различни мнения, независимо дали другите ще се съгласят с тях или не. Тук има всякакви хора и както виждаш дори в тази тема има изказани различни гледни точки по даден въпрос и все още твърдението ти, че негативните мнения са някакъв сериозен проблем ми звучи неоснователно. Пиши си това което ти мислиш за нещата, излагай собственото си мнение в темите и се съгласявай или не с другите потребители и техните мнения, но да ги обвиняваш не е правилно. Просто приеми, че има хора с различна гледна точка от твоята и ако толкова много не си съгласен с тях се опитай да ги обориш, но не им казвай, че щом мнението им е прекалено негативно към продукта значи са някакви невежи, които просто не разбират нещата. Всеки има правото да напише собственото си мнение по всяка тема в този форум, което е чудесно. А относно хората които подражават с мненията си на някой, не знам какъв проблем е това за теб, след като очевидно и само можеш да ги разпознаваш. Насила не можеш да накраш някой да спре да мисли като овца и да копира мненията на другите умишлено.

Link to comment
BoRn_2B_GoD

Не е въпросът в спорове какво може и какво не може да се пише. Това е форум. Хубаво е хората да пишат, но да е нещо повече от една дума в пост ("ПОМИЯ!"). Хубаво е да има аргументи, да посочиш какво не ти харесва и защо. Да помислиш защо това нещо е такова, какви са причините. Да помислиш дали това, че мрънкаш за дадено нещо през последните 3 години примерно, е довело до промяна и каква е причината да няма такава. Друг е въпроса защо 3 години гледаш нещо, което те дразни...

И няма смисъл темата да преминава в лични нападки, от които полза няма. Написах първия пост, защото това са причините, които аз виждам за да е кардът на Манията такава. Всички искаме нещо различно, но след като е ясно, че няма да го получим, е хубаво да помислим защо кардът е такъв сега.

И поста на Jericho ме сети за нещо - покупките на тази Мания ще покажат дали този кард е бил грешка/дали е повлиял на покупките отрицателно или не. Тук никой (най-вероятно) няма да плати за шоуто, така че остава да "чуем гласа" на тези, които ще го направят. После може пак да се говори по въпроса.

Link to comment

Кво се затормозявате с маркетинга на WWE все едно сте трибуквени трицифрени членове на финансовия отдел. Майната им на цифрите и математиките, фенове сме на продукта,  не на решенията довели до него.

 

Колкото до „немаш пари – примирено дръндиш грозната съседка” – да, ние тука във форума сме отшелници на остров за 5 години, с коренно различно мнение от интернет феновете по цял свят, които за разлика от нас участват в сформирането на  любимите рейтинги.

nonoyv.jpg

Link to comment

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...